«آلوئه ورا»، ورم معده را برطرف می کند

آلوئه ورا، گیاه بومی آفریقاست که خواص درمانی متعددی دارد و از آن در سراسر دنیا استفاده می شود. در این مطلب به خواص مهم این گیاه اشاره شده است.
*اسیدیته و ورم معده را برطرف می کند، التهاب و زخم روده را درمان می کند.
*فیبرهای طبیعی موجود در آن، یبوست را از بین می برد و سیستم گوارشی را تقویت می کند.
*این گیاه منبع عالی ویتامین، اسید آمینه و آنتی اکسیدان است. از این رو نشاط آور و تنظیم کننده سیستم دفاعی است.
*التهاب داخلی پوست را کاهش می دهد.
*باعث جوان سازی پوست می شود.
*با مواد حساسیت زا مقابله می کند.
*خاصیت ضدباکتریایی و ضدعفونی کننده آن در درمان زخم و گزیدگی حشرات موثر است.
*روشن کننده پوست است و لکه های پوستی را کم رنگ می کند.
*رطوبت موجود در آن، پوست را مرطوب و انعطاف پذیر می کند.
*از چین و چروک و خشکی پوست پیشگیری می کند.
*مسهل است.
*ناراحتی های پوستی مانند اگزما، پسوریازیس، خارش و ... را برطرف می کند.

منبع : خراسان

برای لاغر شدن آستین های تان را بالا بزنید!

  اصلاً بهترین روش برای لاغری این است که خودتان دست به کار شوید و آشپزی کنید. در این صورت نه تنها خود و فرزندانتان را از چاقی و اضافه وزن در امان نگه می‌دارید بلکه به اقتصاد خانواده هم کمک می‌کنید.

بهترین روش برای لاغری این است که خودتان دست به کار شوید و آشپزی کنید.
می‌خواهید لاغر شوید اما می‌ترسید وسط کار کم بیاورید، تنبلی کنید و نتوانید ادامه دهید؟ همش می‌گویید سخت است و نمی‌شود تا آخرش رفت؟ نگران نباشید.

با چند ترفند ساده می‌توانید به راحتی برنامه‌ غذایی درستی را دنبال کنید و رژیمتان را درست ادامه دهید. برای این که بدون سختی و عذاب لاغرتر شوید این مطلب را از دست ندهید.

لقمه‌های‌تان را به درستی بجویید
این چه عادتی است که بعضی‌ها دارند؟ انگار خودشان با خودشان مسابقه گذاشته‌اند. به قدری تند تند غذا می‌خورند که گویا دنبالشان کرده‌اند. زمانی که تند غذا می‌خورید و  لقمه‌ها را یکی پس از دیگری و بدون جویدن می‌بلعید، بدن حساب و کتاب سیری و جذب مواد مغذی مورد نیازش را از دست می‌دهد. این گونه می‌شود بدون توجه به این که سیر شده‌اید باز هم غذا می‌خورید. پس نباید انتظار داشته باشید که قلمی و خوش اندام باشید.

اگر از لاغری رنج می برید بخوانید!

اولین اقدامی که افراد لاغر و کم‌اشتها باید انجام دهند، این است که به یک متخصص گوارش مراجعه کنند تا مشخص شود چرا این‌قدر بی‌اشتها هستند. در بعضی از مواقع مشکلات گوارشی و اختلال در هضم و جذب غذا فرد را بی‌اشتها می‌کند.

اگر علت بی‌اشتهایی فیزیولوژیک نباشد، می‎توان با تمهیداتی وزنشان را بالا برد؛ به عنوان مثال نوشیدن یک تا سه لیوان آبمیوه در طول روز خیلی به اشتها ربطی ندارد؛ در حالی که نوشیدن هر لیوان آن حدود 130 تا 160 کالری دارد. از طرفی آبمیوه‌ها علاوه بر افزایش اشتها، باعث تأمین ویتامین‌های مورد نیاز ما می‌شوند و با بهبود سوخت‌وساز بدن، میزان جذب کالری مورد نیاز بدن را به بیشترین حد ممکن می‌رسانند. به همین دلیل نوشیدن یک لیوان آبمیوه طبیعی در وعده صبحانه توصیه می‌شود.

از طرفی انجام تمرین‌های ورزشی باعث افزایش اشتها، ایجاد بافت عضلانی می‌شود و از این طریق وزن چند کیلوگرم بالا می‎رود. البته در چند هفته اول تغییر وزن ممکن است در حد نیم کیلوگرم باشد اما فرد باید با حوصله ورزش را ادامه دهد، صبور باشد و با گذشت زمان به وزن ایده‌آل برسد اما توقع بیجا و انتظارهای غیرواقعی (مثلا 8 کیلو اضافه وزن) برای افراد مبتلا به لاغری مفرط، همیشه در حد آرزو باقی خواهد ماند. در عین حال برای جبران کمبود وزن باید به طریق صحیح و اصولی وزن اضافه کرد نه از طریق خوردن شکلات، کیک، شیرینی و غذاهای حاوی چربی‌های اشباع بالا و انواع نوشابه‌ها چراکه این کار باعث افزایش توده چربی بدن می‌شود نه توده ماهیچه‌ای.
منبع: همشهری تندرستی


به علت عدم تحمل لاکتوز، مصرف مواد لبنی را کنار نگذارید!

 کارشناسان می گویند که اگر شما تحمل مصرف لاکتوز را ندارید، نیاز نیست به طور کامل نوشیدن شیر را متوقف کنید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، آکادمی تغذیه و رژیم‌های غذایی برای افرادی که نمی توانند لاکتوز را تحمل کنند و نمی‌خواهند مصرف مواد لبنی را نیز کنار بگذارند، این پیشنهادات را ارائه می دهد:

- سعی کنید از مقدار کمی از مواد غذایی حاوی لاکتوز استفاده کنید. اگر شما آنها را تحمل کردید، می‌توانید به تدریج میزان آن را افزایش دهید.

- از محصولاتی که تماما از شیر تهیه شده‌اند، استفاده کنید که می‌تواند به کاهش سرعت فرآیند هضم کمک کند.

- سعی کنید از ماست یا دوغ کفیر استفاده کنید که به شما کمک می‌کند تا بهتر لاکتوز را هضم کنید.

- اگر شما از محصولات لبنی استفاده نمی‌کنید، حتما غذاهای غنی از کلسیم از جمله برگ سبز تیره سبزیجات و غلات و نان غنی شده بخورید.


غذاهای دریایی منابع غنی از ید

مصرف غذاهای دریایی به علت دارا بودن منابع غنی از ید در جلوگیری از بروز بیماری های تیروئیدی همچون گواتر نقش مهمی دارند.

دکتر فریبا محسنی، فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: از شایعترین بیماری های مربوط به غدد تیروئید، بزرگی آن موسوم به گواتر که مهمترین علت آن کمبود مصرف منابع ید است که به عنوان عنصری مهم در تنظیم کارکرد تیروئید در بدان محسوب می شود.

وی با بیان اینکه نمک تنها منبع ید نیست تاکید کرد: اغلب افراد نمک را به عنوان مهمترین و یا تنها منبع غنی از ید محسوب می کنند و این در حالی است که برخی از افراد به علت وجود برخی بیماری ها از مصرف نمک نیز خودداری می کنند، اما در این میان غذاهای دریایی همچون ماهی، میگو و صدف سرشار از ید هستند که مصرف آنها به عموم افراد برای تامین این عنصر حیاتی در بدن توصیه می شود.

این فوق تخصص غدد همچنین گفت: متاسفانه بیشتر افراد غذاهای دریایی را فقط در ایام خاصی از سال استفاده می کنند در صورتیکه مصرف این منابع غذایی ارزشمنمد به میزان 2 الی 3 وعده در طول هفته بویژه در کودکان و افراد مسن تاکید می شود.

وی تصریح کرد: مصرف غذاهای دریایی بویژه در دوران کودکی و زمانیکه الگوهای غذایی کودکان شکل می گیرد و به طور منظم، به طرز قابل ملاحظه ای از بروز بیماری های غدد تیروئید بویژه بزرگی آنها در بزرگسالی جلوگیری می کند.

افراد دارای اضافه وزن در مصرف خرمالو زیاده‌روی نکنند


کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان یزد توصیه کرد: افراد به ویژه کسانی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند.


یوسف نقیایی در گفت وگو با (ایسنا) ، با بیان این که برخی از میوه‌ها مانند موز و خرمالو وقتی به صورت کال چیده می‌شوند بعد از مدتی می‌رسند، افزود: میوه خرمالو دارای 80 کیلو کالری انرژی است، این میوه جزو ‌میوه‌های پرانرژی محسوب می‌شود بنابراین افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.وی با اشاره به مقدار قابل توجه پتاسیم موجود در خرمالو اضافه کرد: این میوه دارای 271 میلی گرم پتاسیم در هر 100 گرم است. این در حالی است که پتاسیم بالا برای بیماران قلبی عروقی حائز اهمیت است.


نقیایی با اشاره به اینکه خرمالو دارای مقدار قابل توجه پکتین است، اضافه کرد: پکتین یکی از فیبرهای محلول در آب است که سبب کاهش چربی‌های بدن و چربی‌های محلول در خون می‌شود و هرچه خرمالو بیشتر رسیده باشد، پکتین آن کمتر می‌شود بنابراین توصیه می‌شود برای استفاده بیشتر از پکتین نباید خرمالو بیش از اندازه برسد.این کارشناس تغذیه در خصوص ترکیبات خرمالو عنوان کرد:‌ مقدار سدیم این میوه می‌تواند برای افرادی که دارای فشار خون هستند مفید باشد بدون این که روی فشار خون این افراد تاثیری بگذارد. همچنین وجود رنگدانه‌های پلی فنولیک در میوه خرمالو خاصیت ضد سرطانی دارد.



وی بیان کرد: ‌وجود اسیدهایی که در خرمالو وجود دارد خاصیت این میوه را به صورت اسیدی درمی‌آورد که سبب هضم غذا و همچنین جذب بهتر بعضی از ترکیبات غذایی مثل آهن و روی ‌می‌شود.نقیایی با اشاره به مقدار بتاکاروتن به عنوان پیشتاز ویتامین A در این میوه گفت: میزان بتاکاروتن در این میوه بستگی به حالت مصرف خرمالو دارد.وی افزود: بیماران دیابتی به دلیل دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن خودداری کنند.


مصرف پسته و رفع کم‌خونی

سلامت نیوز : دکتر سعید حسینی متخصص تغذیه و رژیم درمانی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: مغز پسته دارای مقدار زیادی پروتئین گیاهی و مواد نشاسته‌ای است و این دانه کوچک سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، روی و منیزیم است که بسیاری از نیازهای بدن را تامین می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری ؛ وی افزود: روی موجود در پسته، در رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن بسیار مؤثر است و وجود کلسیم و آهن در پسته به استحکام بخشیدن به استخوان و دندان‌ها همچنین درمان بیماری‌هایی مثل کم‌خونی‌های ناشی از فقرآهن کمک می‌کند.

دکتر حسینی تصریح کرد: پسته دارای مقدار زیادی پروتئین است آن قدر که می‌توان آن را در کنار گوشت و حبوبات به عنوان یکی از منابع غنی پروتئین به شمار آورد همچنین خوردن پسته برای بالا بردن حافظه و تقویت ذهن هم مفید است.عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: پسته همچنین منبع غنی فیبر و ویتامین 6 B نیز هست و میزان پتاسیم موجود در هر 30 گرم پسته با پتاسیم موجود در یک عدد پرتقال برابر است.


مصرف یک فنجان حبوبات؛ مطلوب برای بیماران دیابتی

  پزشکان کانادایی در یک مطالعه جدید تاکید کردند مصرف یک فنجان حبوبات شامل عدس و لوبیا در روز برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری ؛ این پزشکان می‌گویند: مصرف یک فنجان حبوبات در روز به کنترل فشار خون و در پی آن کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی در مبتلایان به دیابت نوع دوم کمک می‌کند.متخصصان علوم پزشکی بیمارستان «سنت میشل» در تورنتو به سرپرستی دکتر دیوید جنکینز در این مطالعات دریافتند در مقایسه با یک رژیم غذایی غنی از غلات سبوس دار، مصرف دوز روزانه حبوبات و بنشن‌ها تا حدودی‌ منجر به افت شاخص مهم قند خون و همچنین کاهش فشار خون و کلسترول در این بیماران می‌شود.

به گفته این متخصصان، پس از سه ماه مطالعه روی رژیم غذایی غنی از حبوبات معلوم شد که با دنبال کردن این رژیم غذایی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در مبتلایان به دیابت نوع دوم از 10.7 درصد به 9.6 درصد کاهش می‌یابد.دیوید جنکینز از متخصصان ارشد تغذیه و سلامت در این بیمارستان خاطرنشان کرد: حبوبات و بنشن‌ها منابع مرغوب پروتئینی هستند و پروتئین‌ها نیز در کاهش قند خون و پایین تر آوردن فشار خون تاثیر سودمندی دارند. این گروه از مواد غذایی هم چنین منبع غنی از فیبرهای خوراکی هستند به همین خاطر در پایین آوردن سطح کلسترول خون موثرند.

به گفته دکرت جنکینز، مصرف حبوبات از جمله لوبیا، عدس و لوبیا چیتی هم اکنون برای مبتلایان به دیابت توصیه می‌شود چون این مواد غذایی شاخص گلیسمیک پایینی دارند شاخص گلیسمیک مقیاسی است که نشان می‌دهد پس از صرف غذا تا چد حد و با چه سرعتی قند خون بالا می‌رود.این مطالعه در نشریه آرشیو طب داخلی منتشر شده است.


چرا مصرف پفک مضر است؟

مصرف غذاهاي تنقلي همانند چيپس و پفك داراي اثرات جبران‌ناپذيري است كه بسياري از كارشناسان علوم غذايي در اين مورد اتفاق نظر دارند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ مصرف نمك به منظور خوشمزه شدن چیپس و پفك به مقادیر زیاد، سبب آسیب به كلیه ها، تغییر ذائقه افراد به شور‌خواری، تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم بافت‌ها و افزایش فشار خون و سكته‌های قلبی و مغزی می‌شود.

در مراحل تهيه پفک پودر ذرت پرس می شود و در حرارت بسيار بالا قرار می گيرد تا پر حجم شود و در چنين شرايطی روغن موجود در پفک ميسوزد و پر اکسيد توليد ميکند که در مقابل حرارت و نور ميزان آن زياد می شود و درنتيجه خوردن آن سلامت افراد را تهديد می نمايد .

 استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه چیپس و پفك منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود. همچنین استفاده از روغن هایی كه چندین بار برای سرخ كردن استفاده می شوند و غالبا بوی روغن سوخته و رنگ كدر و مات به محصول می‌دهند، از جمله خطرناك‌ترین مواردی است كه می تواند منجر به مسمومیت و سرطان‌زا شدن  چیپس شود.نمک زیاد موجورد در پفک و چیپس باعث آسیب دیدن کلیه‌ها و تجمع آب در بدن و درنتیجه تورم بافت‌ها و افزایش فشار خون و سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود .

هردانه ی انار یک درد را دوا می کند

بیماران دیابتی برای کاهش عوارض قلبی انار بخورند

کار‌شناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: «نتایج پژوهش‌ها نشان داد که انار با وجود ده درصد قند نه تنها موجب افزایش قند خون در بیماران دیابتی نمی‌شود، بلکه در بهبود وضعیت قلبی آنها مفید است.»

زینب یزدان پناه کار‌شناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت یزد در گفتگو با خبرنگار سینا نیوز در این استان در خصوص خواص انار اظهار داشت: «انار یک میوه خوش ‌آب و رنگ و شفابخشی است که هر دانه ی آن دوای دردها است.
وی افزود: «این میوه سرشار از ویتامینهای A، B، C، E و انواع مختلف آهن و فلزات مفید است که در مبارزه با تصلب شرائین، سرطان و همچنین در کند کردن واکنش‌های مربوط به پیر شدن سلول‌ها (Cellular aging process) مؤثر است.»
یزدان پناه از انار به عنوان میوه اشتهاآور نام برد و افزود: «انار علاوه بر اینکه می‌تواند پیش‌غذای خوبی سر سفره خانواده‌ها باشد، همچنین برطرف کننده عطش نیز هست.»

مبتلایان به یبوست از مصرف انار بپرهیزند
وی با اشاره به اینکه آب انار شیرین برای بیماری‌های مجاری ادرار مفید است، تصریح کرد: «انار، در درمان اسهال، آرتریت، زردی و بواسیر هم به کار می‌رود از طرف دیگر، افرادی که با مشکل یبوست دست به گریبان هستند، نباید زیاد انار بخورند.»
این کار‌شناس تغذیه عنوان کرد: «آب انار به علت دارا بودن پلی فنل‌های موجود در آن، اکسیداسیون کلسترول بد (LDL) را نیز کاهش می‌دهد.»