هردانه ی انار یک درد را دوا می کند

بیماران دیابتی برای کاهش عوارض قلبی انار بخورند

کار‌شناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: «نتایج پژوهش‌ها نشان داد که انار با وجود ده درصد قند نه تنها موجب افزایش قند خون در بیماران دیابتی نمی‌شود، بلکه در بهبود وضعیت قلبی آنها مفید است.»

زینب یزدان پناه کار‌شناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت یزد در گفتگو با خبرنگار سینا نیوز در این استان در خصوص خواص انار اظهار داشت: «انار یک میوه خوش ‌آب و رنگ و شفابخشی است که هر دانه ی آن دوای دردها است.
وی افزود: «این میوه سرشار از ویتامینهای A، B، C، E و انواع مختلف آهن و فلزات مفید است که در مبارزه با تصلب شرائین، سرطان و همچنین در کند کردن واکنش‌های مربوط به پیر شدن سلول‌ها (Cellular aging process) مؤثر است.»
یزدان پناه از انار به عنوان میوه اشتهاآور نام برد و افزود: «انار علاوه بر اینکه می‌تواند پیش‌غذای خوبی سر سفره خانواده‌ها باشد، همچنین برطرف کننده عطش نیز هست.»

مبتلایان به یبوست از مصرف انار بپرهیزند
وی با اشاره به اینکه آب انار شیرین برای بیماری‌های مجاری ادرار مفید است، تصریح کرد: «انار، در درمان اسهال، آرتریت، زردی و بواسیر هم به کار می‌رود از طرف دیگر، افرادی که با مشکل یبوست دست به گریبان هستند، نباید زیاد انار بخورند.»
این کار‌شناس تغذیه عنوان کرد: «آب انار به علت دارا بودن پلی فنل‌های موجود در آن، اکسیداسیون کلسترول بد (LDL) را نیز کاهش می‌دهد.» وی خاطرنشان کرد: «تحقیقات اخیر نشان داده‌ است، آب انار از افزایش آنزیم‌هایی که سبب ابتلا به التهاب مفاصل و از بین رفتن غضروف‌ها می‌شوند، جلوگیری می‌کند. همچنین انار دارای ماده ضدالتهاب انترلوکین ‌است که این ماده در تحلیل رفتن غضروف‌ها در اشخاص مبتلا به دردهای مفصلی نقش مهمی دارد.»

مادران باردار به طور روزانه انار بخورند
یزدان پناه اضافه کرد: «مصرف این میوه به علت دارا بودن مقادیری از ویتامین B-۶ ضد استفراغ برای خانم‌های باردار بسیار توصیه شده چرا که علاوه بر رفع ویار به دلیل فواید غذایی بالای آن موجب رشد مناسب جنین می‌شود.»
وی با بیان این مطلب که آب انار شیرین برای درمان یرقان تجویز می‌شود، ادامه داد: «نگاه داشتن آب انار ترش در دهان باعث از بین رفتن جوش‌های دهانی و برفک می‌شود.»
این کار‌شناس تغذیه متذکر شد: «نتایج پژوهش‌ها نشان داد که انار با وجود ده درصد قند نه تنها موجب افزایش قند خون در بیماران دیابتی نمی‌شود، بلکه در بهبود وضعیت قلبی، عروقی آن‌ها در پیشگیری از وارد شدن زیان‌های ناشی از بالا بودن قند خون به قلب و عروق و اکسید شدن چربی‌ها در جدار عروق مفید است.»

مصرف میوه انار نسبت به نوشیدن آب آن، ارجحیت دارد
کار‌شناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت یزد توصیه کرد: «افراد دیابتی می‌توانند روزانه یک سروینگ از سهم میوه مصرفی خود را به انار اختصاص دهند، به عبارت دیگر یک دوم انار متوسط معادل یک سروینگ میوه است و بهتر است که به صورت میوه انار و همراه با دانه‌های آن مصرف شود تا از فیبرو آنتی اکسیدان‌های بیشتر بهره‌مند شوید.»

درمان بیماری‌های قلبی-عروقی، تصلب شرائین، آماس و سرطان از خواص انار
یزدان پناه با بیان اینکه میوه انار در مقایسه با آب میوه یا عصاره آن اثرات بهتری بر کنترل قند خون ایجاد می‌کند، بیان کرد: «انار به علت دارا بودن تعدادی مواد شیمیائی، در صورت مصرف دراز مدت می‌تواند در درمان بیماریهای قلبی-عروقی، تصلب شرائین، آماس، سرطان، التهاب و همچنین کند کردن پیری سلول‌ها و کاهش عوارض و غیره مؤثر باشد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر