نگهداری مواد غذایی در یخچال

كارشناسان می‌گویند برای اینكه از سالم بودن مواد غذایی اطمینان حاصل كنیم همیشه نباید به برچسب‌های روی آنها كه توضیحاتی در مورد تاریخ مصرف داده است اطمینان كرد. اگرچه بعضی از مواد غذایی دارای چنین برچسب‌هایی هم نیستند. سایر مواد خوراكی دیگری كه دارای چنین توضیحاتی هستند هم ممكن است گاهی اوقات مصرف كننده را گیج و سرگردان كند.

بیشتر مردم به محض اینكه درب قوطی كنسروها و مواد غذایی را باز می كنند، نمی‌توانند تشخیص بدهند كه آیا آنها تازه و قابل مصرف هستند یا خیر. بنابراین بسیار مهم است كه بدانیم كدام یك از مواد غذایی و خوراكی به محض آنكه در یخچال قرار می‌گیرند، ماندگاری و طول عمر كمتری دارند و سریع‌تر فاسد می‌شوند.

اگر مواد خوراكی كه برای تهیه غذا در یخچال نگهداری می‌شوند، پس از گذشت یك مدت طولانی مورد مصرف قرار بگیرند، می‌توانند موجب فاسد شدن غذایی كه ما مصرف می‌كنیم شوند و در نهایت خطرات و مشكلات بسیار جدی برای سلامت ما ایجاد می‌كنند.

بطری‌های حاوی آب میوه كه مخصوص كودكان است از زمانی كه درب آن باز می‌شود، به مدت یك تا سه روز در یخچال قابل استفاده و نگهداری هستند و تازه می‌مانند. گوشت و سبزیجات تازه‌ای كه برای كودكان تهیه می‌شود هم باید پس از یك تا دو روز نگهداری در داخل یخچال، دور ریخته شوند. این یك اصل است: هرگز غذای كودكان را بیشتر از سه روز در داخل یخچال نگهداری نكنید.

لطفا وزن کم کنید

 آیا می‌دانستید با تغییر جزیی در برخی عادات روزانه خود می‌توانید حتی بدون رژیم به کاهش وزن و تناسب اندام برسید؟ برای از دست دادن نیم کیلو از وزن‌تان باید حدود ۳۵۰۰ کیلوکالری بسوزانید. اگر هر روز ۵۰۰ کیلوکالری کمتر مصرف کنید یا بسوزانید، در عرض یک هفته نیم کیلو وزن کم خواهید کرد. استراتژی‌های زیر همگی توسط متخصصان تغذیه بررسی و تایید شده و شما با عمل به آنها می‌توانید در عین حال که تغذیه صحیح دارید، کالری بسوزانید و وزن کم کنید.

صبحانه را فراموش نکنید:
اکثر کسانی که وزن متعادلی دارند یا بعد از رژیم، وزن‌شان ثابت می‌ماند یک عادت خوب غذایی دارند و آن هم خوردن صبحانه است. یک باور اشتباه رایج بین کسانی که می‌خواهند وزن کم کنند این است که صبحانه را از برنامه غذایی خود حذف می‌کنند تا کالری کمتری به بدن‌شان برسد، در حالی که این اقدام سبب گرسنه شدن و بیشتر خوردن در طول روز و به ویژه در شب می‌شود. تحقیقات بسیاری روشن کرده‌اند افرادی که صبحانه می‌خورند در مقایسه با آن دسته که این عادت خوب را کنار گذاشته‌اند، بیشتر دچار اضافه ‌وزن و چاقی شده و در محل کار یا مدرسه تمرکز حواس کمتری دارند.

نکات مهم برای کاهش سریع چربی

بسیاری از مردم ، متابولیسم (سوخت و ساز) بدن را دشمن خود می دانند. با افزایش سن ، این خصومت زیاد می شود و کوشش برای کاهش وزن را دشوار می سازد.
به باور دانشمندان راههایی است که با پیمودن آنها می توان کار سوخت و ساز را افزون ساخت. درواقع آماده سازی مواد غذایی که انسان مصرف می کند بیانگر 10 درصد مجموع کالری هایی است که او روزانه مصرف می کند.
فعالیت های هوازی همچون پیاده روی و دوچرخه سواری ، سوختن چربی ها را سرعت می بخشد. نه تنها به هنگام پرداختن به دو ورزش یاد شده ، بلکه یک ساعت بعد از آن هم این سوختن ادامه می یابد.
برای سوزاندن چربیها، حتما لازم نیست ورزش کنید. هرگونه حرکتی مثل بالا رفتن از پلکان هم همین اثر را دارد. سلولهای عضلانی خیلی بیش از سلولهای چربی ، کالری مصرف می نمایند.
یک پوند بافت عضلانی روزی 35 تا 45 کالری به کار می گیرد این بدان معناست که هر چه مقدار ماهیچه هایتان بیشتر باشد، در هر دقیقه از روز کالری بیشتری مصرف می کنید خواه در حال راه رفتن باشید یا فقط تلویزیون تماشا کنید.
در زیر 12 شیوه ساده برای سوزاندن سریع چربی بدن ذکر شده است که امیدواریم برایتان مفید باشد.

نقش بی اشتهایی روانی در حاملگی های ناخواسته

متخصصان می گویند زنانی که دچار بی اشتهایی روانی هستند بیشتر با بارداری های ناخواسته مواجه هستند.

معصومه دادخواه، متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در پاسخ به اینکه ارتباط بی اشتهایی روانی با حاملگی ناخواسته چیست گفت:متخصصان می گویند زنانی که دچار بی اشتهایی روانی هستند بیشتر با بارداری های ناخواسته مواجه می شوند.

وی در ادامه مطلب خود افزود: احتمال سقط جنین در این زمان بیشتر از کسانی است که با این اختلالات تغذیه ای جدی مواجه نیستند.

دادخواه تصریح کرد: بی اشتهایی عصبی عبارت است از امتناع کردن از داشتن یک وزن سالم و طبیعی برای بدن به طوری که بدن دائما ترس از چاق شدن دارد و علت آن تصویر اشتباهی است که از تناسب اندام خود در ذهن ممکن است داشته باشد.

وی اظهار داشت: این ارتباط می تواند به دلیل باور اشتباه عموم باشد که معتقدند زنان مبتلا به بی اشتهایی روانی نمی توانند باردار شوند،چون دوره های عادت های ماهانه منظمی ندارد.

وی خاطر نشان کرد: بی اشتهایی روانی روش ضد بارداری خوب و قابل اطمینانی نیست و نامنظم شدن عادت ماهانه ناشی از آن نمی تواند مانع از بارداری شود.


به آجیل "نه" نگویید

مغزها از جمله گردو، بادام، فندق و ... به عنوان یک میان وعده سالم به حفظ سلامتی شما کمک می کنند. شرایط نگداری این گروه از مواد غذایی آسان بوده و به راحتی در محیط کار، دانشگاه و مدرسه قابل مصرف هستند.

مصرف متعادل آجیل و مغزها به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اشباع نشده و سایر مواد مغذی موجب کاهش کلسترول خون و کمک به سلامت قلب می شود.

چرا مغزها برای قلب مفیدند؟

مصرف متعادل مغزها به کاهش کلسترول بد خون  (LDL) کمک می کند و از آنجایی که افزایش LDL یکی از دلایل عمده در بروز بیماری های قلبی- عروقی به شمار می رود، می توان گفت که مغزها در پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی نقش دارند.
همچنین مغزها خطر تشکیل لخته های خونی و حملات قلبی مرگبار را کاهش داده و موجب حفظ سلامت قلب و عروق می شوند.

چه مواد مغذی مفیدی در مغزها وجود دارد؟

حمله قلبی با نخوردن صبحانه

تازه ترین پژوهش‌های محققان دانشگاه ناتینگهام انگلستان حاکی از آن است که نخوردن صبحانه باعث افزایش کلسترول بد خون می‌شود و احتمال بروز حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد.

با وجود اطلاع‌رسانی گسترده درباره اهمیت خوردن صبحانه باز هم بسیاری از  افراد به بهانه‌های مختلف از خوردن صبحانه خودداری می‌کنند و این در حالی است که صبحانه وعده غذایی اصلی در روز به حساب می‌آید. تازه‌ترین پژوهش‌های محققان دانشگاه ناتینگهام انگلستان حاکی از آن است که نخوردن صبحانه باعث افزایش کلسترول بد خون می‌شود و احتمال بروز حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد.

 از طرفی مصرف صبحانه سالم بهترین راه پیشگیری از چاقی مفرط است، چرا که هم اشتها را کنترل می‌کند و احساس گرسنگی را کاهش می‌دهد و هم باعث سرعت بخشیدن به سوخت‌و‌ساز و افزایش سوخت چربی در بدن می‌شود. از طرفی این پژوهشگران بر این باورند با صرف این وعده علائم شایع استرس کاهش و توانایی یادگیری، عملکرد شناختی، تصمیم‌گیری، حافظه و میزان تمرکز افزایش چشمگیری پیدا می‌کند. البته یادتان باشد نباید دیرتر از ساعت ۱۰ صبحانه بخورید و این وعده غذایی باید ۲۵ تا ۳۵ درصد کالری مورد نیاز روزانه شما را تشکیل دهد.


منبع: همشهری تندرستی


مصرف غذاهای حاوی ویتامین آ و ث روند درمان را کوتاه می‌کند

مسعود کیمیاگر در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به اینکه چه غذاهایی برای مصرف در فصل سرما توصیه می‌شود گفت: ما طبقه‌بندی مشخصی برای مصرف غذا در فصل تابستان و زمستان نداریم و نباید این گونه تعبیر کرد که اگر در فصل زمستان غذاهای با طبع گرم مانند گردو بخورم گرم‌مان می‌شود یا اگر بستنی بخوریم سردمان می‌شود.
به گفته این متخصص تغذیه برای پیشگیری از بیماری‌های عفونی در فصول سرد سال باید مصرف غذاهای حاوی ویتامین آ و ث را بیشتر کنیم.
وی گفت: مرکبات، سیب، طالبی و خربزه، سبزیجات مختلف به ویژه جعفری و گوجه‌فرنگی سرشار از ویتامین های آ و ث هستند و در کنار آن مصرف پروتئین هم می‌تواند کمک کننده باشد اما نباید فراموش کرد که این موارد باید در طی زمان مصرف شوند نه فقط در یک زمان خاص.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: اما از نظر روانی مردم در فصول سرد سال به غذاهایی با طبع گرم، سوپ، آش و حلیم بیشتر علاقه نشان می‌دهند ولی این بدان معنا نیست که این غذاها بدن را گرم نگه می‌دارند یا غذاهای سرد اثر معکوس دارند.
کیمیاگر ادامه داد: پیشگیری از سرماخوردگی در فصل سرما فقط با خوردن غذا اتفاق نمی‌افتد ولی با مصرف غذاهای حاوی ویتامین ث می‌توان دوره درمان بیماری را کوتاه کرد؛ به همین دلیل به افرادی که به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند توصیه می‌کنیم آب طبیعی مرکبات که کالری بسیار پایینی دارند را هم بسیار مصرف کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که برخی به دلیل کمبود وقت از آبمیوه‌های صنعتی و بسته‌بندی استفاده می‌کنند و تاثیر این آبمیو‌ه‌ها نسبت به آبمیوه طبیعی چقدر است گفت: آبمیوه‌های بسته‌بندی دو دسته هستند که شامل صنعتی( حاوی شکر) و نکتارها تقسیم‌بندی می‌شوند‌. نکتارها شبیه به آبمیوه‌های طبیعی هستند و خواص آن بیشتر به آبمیوه‌های طبیعی نزدیک است.


دستورالعمل های ویژه رژیم غذایی در یائسگی

یکی از زمانهای حیاتی در کنترل وزن و نیز رژیم غذایی خانمها زمان یائسگی است. خیلی از خانمها می خواهند بدانند چه نکات تغذیه ای را در میانسالی باید رعایت کنند تا زندگی سالمتری داشته باشند. برخی از فاکتورهای خطر وعلائم مرتبط با سن ویائسگی تغییر ناپذیرند. اما به هرحال تغذیه خوب می تواند به پیشگیری وکاهش برخی شرایط  که ممکن است در طول یائسگی یا بعداز آن پیشرفت کند,کمک کند.

 دستورالعملهای اصلی رژیم غذایی یائسگی چیست؟

متخصصین تغذیه معمولا توصیه می کنند تا در دوران یائسگی غذاهای متنوع برای دریافت همه مواد مغذی مورد نیازتان بخورید. از آنجا که رژیم خانمها اغلب ازنظر آهن وکلسیم  دچار کمبود است، تامین این عناصر دارای اهمیت ویژه می باشد.

•   بر همین اساس توصیه می شود که کلسیم کافی دریافت کنید.خوردن ونوشیدن 2-4واحد لبنیات وغذاهای غنی ازکلسیم در روز میتواند کمک کند که مطمئن شوید کلسیم کافی در رژیم روزانه دریافت کردید.کلسیم در محصولات لبنی، ماهی با استخوان مثل ساردین وسالمون وبروکلی وحبوبات یافت می شود توصیه برای دریافت کلسیم برای زنان 51ساله وبالاتر1200میلیگرم درروز است.                                                                  
•خانمها در سنین یائسگی باید آهن مصرفیشان را افزایش دهند. خوردن حداقل 3واحد از منابع غنی از آهن در روزکمک می کند که مطمئن شوید آهن کافی در رژیم غذایی روزانه دریافت کردید. آهن درگوشت قرمز, مرغ, ماهی, تخم مرغ، سبزیجات برگ سبز,مغزها ودانه های غنی شده یافت می شود مقدار توصیه شده برای آهن در زنان پیرتر8میلیگرم درروز است

پیامدهای ناشی از سوء تغذیه در کودکان جدی گرفته شود

یک متخصص تغذیه در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سوء تغذیه بزرگترین عامل مرگ و میردر کودکان است، گفت: پیامدهای ناشی از سوء تغذیه در کودکان باید جدی گرفته شود.
دکتر زهرا اصغری در گفت‌وگو با ایسنا ؛ افزود: سوء تغذیه نوعی بیماری به شمار می آید که به علت مصرف ناکافی یا بیش از اندازهً یک یا چند ماده غذایی بروز می‌کند.وی گفت: سوءتغذیه در همه کشورهای جهان با نمودهای گوناگون از جمله؛ چاقی، بدخوری یا کم خوری دیده می‌شود.
دکتر اصغری در خصوص مهم ترین علل سوء تغذیه نیز عنوان کرد: از مهم‌ترین دلایل سوء تغذیه می‌توان به کمبود مواد غذایی و رژیم غذایی نادرست، قحطی‌ها، کمبودآب، جمعیت بسیار و گسترش فقردر ایجاد سوء تغذیه اشاره کرد.وی بیان کرد: سوء تغذیه با عث بروز بیماری و اختلالاتی در سیستم گوارشی و ایمنی بدن می شود که جذب بعضی مواد غذایی لازم برای متابولیسم، بدن را دچار مشکل می کند.
این متخصص تغذیه با اشاره به تاثیرات سوء تغذیه در افراد، اظهار کرد: سوءتغذیه موجب بیمارهایی از جمله آنمی کواشیورکور، راشیتیسم ویا کوری می شود و کمبود آهن برای نوزادان شش تا24 ماه 40 تا60 درصد و کمبود ید 10 تا 15 درصد بر رشد مغز و هوش تاثیر می گذارد.

چه بخوریم تا خوب بخوابیم؟

یک کار‌شناس تغذیه مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر این که شام را باید قبل از ساعت ۹ شب صرف کرد، تاکید کرد: هنگام صرف شام باید از مصرف زیاد غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات خودداری شود.


ناهید برخورداری در گفت‌وگو با ایسنا ، با اشاره به این که به هر نوع اختلال خواب در طول شب، بی‌خوابی اطلاق می‌شود، گفت: قبل از درمان بی‌خوابی باید مسائلی از قبیل مشکلات تیروئید، دیابت، وجود افسردگی، عفونت و همچنین سطح هموگلوبین خون بررسی شود چرا که وجود هر یک از این عوامل می‌تواند منجر به ایجاد بی‌خوابی شود.وی با بیان اینکه تغذیه نقش عمده‌ای در درمان و پیشگیری از بی‌خوابی دارد، خاطرنشان کرد: در این بین زمان مصرف انواع مختلف مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است.
برخورداری تصریح کرد: با توجه به ریتم‌های زیستی و فعالیت‌های هورمون‌های مختلف بدن توصیه می‌شود برای جلوگیری از اختلال در روند سوخت چربی‌ها در وهله اول باید شام قبل از ساعت ۹ شب مصرف و از مصرف غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات زیاد خودداری شود و به خوردن سبزی‌های پخته یا خام با مقداری غذاهای پروتئینی در وعده شام قناعت شود.به گفته این کار‌شناس تغذیه، انواع نان، ماکارونی، سیب زمینی و برنج حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات است که در بدن به آرامی هضم و سوخته می‌شود.
برخورداری با بیان این که موز، انجیر، خرما و گوشت بوقلمون حاوی مقادیر بالایی اسید آمینه تریپتوفان هستند، گفت: تریپتوفان در بدن تبدیل به سروتونین می‌شود که منجر به حالت خواب آلودگی در فرد می‌شود. شیر نیز مقادیر مناسبی تریپتوفان دارد. همچنین ماست حاوی سروتونین است به همین علت مصرف هریک از این مواد غذایی، ساعاتی قبل از خواب شبانه توصیه می‌شود.