غذاهای خوب برای هوای بد


قدیم‌ها هر نفسی که بر می‌آمد « مُفرح ذات » بود و چون فرو می‌رفت « مُمد حیات ». اما این روزها هر نفسی که می‌کشیم نه تنها «مفرح ذات» نیست بلکه تنگی نفس و خستگی می‌آورد.همه متخصصان حوزه بهداشت و سلامت بر این عقیده‌اند که آلودگی هوا اثرات منفیِ قابل توجهی روی سلامت افراد می‌گذارد. با تأسف زیاد باید بگوییم که هوای آلوده و ناسالم باعث مرگ و میرهای زودهنگام، بستری شدن در بیمارستان، ابتلا به بیماری‌های تنفسی، قلبی عروقی و سرطان‌ها می‌شود. آلودگی هوا دلایل متعددی دارد که در این مقاله نمی‌توان به آن‌ها اشاره کرد. قصد ما این است راه حل‌هایی ارائه دهیم تا حد امکان از آسیب‌های هوای ناسالم جلوگیری شود.این روزها میلیون‌ها نفر در معرض آلودگی هوا قرار دارند. شاید این آلودگی‌ها همه را به کام مرگ نکشاند اما روی سلامت تک تک افراد یک جامعه تأثیر می‌گذارد. این اثرات منفی متفاوت بوده و در همه افراد یکسان نیستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛آلودگی هوا در کوتاه مدت باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود که به طور خلاصه اشاره می‌کنیم: خارش و التهاب مجاری تنفسی،تنگی نفس، دردهای مربوط به تنفس عمیق، مشکلات تنفسی و نفس نفس زدن، سردرد و احساس خستگی. لزومی‌ندارد یک فرد تمام این علائم را یکجا داشته باشد یا احتمال دارد شما علائمی‌داشته باشید که در این لیست اشاره نشده است. متأسفانه نوزادان، کودکان، افراد سالخورده، افرادی که از بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی مزمن رنج می‌برند در معرض خطرات بیشتری قرار دارند. احتمالاً می‌توان راه‌هایی یافت که از محیط‌های آلوده به دور بود. اما نمی‌توان به طور کامل از خطرات آن در امان بود و هوای ناپاک تأثیر خود را کم یا زیاد روی افراد خواهد گذاشت. تنها کاری که می‌توانید بکنید این است که سیستم دفاعی بدنتان را تقویت و آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری مصرف کنید.

چه غذاهایی باعث تشدید میگرن می‌شوند؟


یک فوق تخصص اعصاب کودکان با بیان اینکه 15 درصد کودکان و نوجوانان به سردردهای میگرنی مبتلا می‌شوند، افزود: مهم‌ترین غذاهایی که سردردها را تشدید می‌کنند، پنیر مانده، سوسیس، کالباس و شکلات است.

دکتر محمودرضا اشرفی – استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران – در گفت‌وگو با (ایسنا)، در این رابطه افزود: سرکه، پرتقال، ماست، شیر، تخم‌مرغ و ماهی نیز باعث تشدید این سردردها می‌شوند.

وی با بیان اینکه این سردردها به هیچ وجه خطرناک نیست، افزود: درمان میگرن بسته به اینکه شدت حملات چگونه باشد، متفاوت است. مثلا اگر بیمار سالی یک بار دچار حمله شود، با مسکن و استراحت بهبود پیدا کرده و نیازی به درمان‌های دارویی مدت‌دار نیست اما اگر حملات شدید بوده و هر 10 روز یکبار به وجود بیایند به درمان‌های دارو نیاز است.

به گفته اشرفی،‌ دارو درمانی برای پیشگیری از سردرد است به این معنی که این دارو زمانی به فرد داده می‌شود که سردرد ندارد و با این کار باعث می‌شود حملات هفته‌ای هر چند ماه یک بار اتفاق بیفتد.استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: داروهای میگرن دسته‌های مختلفی داشته و بر اساس نوع بیماری و سن بیمار تجویز می‌شوند.

مقابله سرطان با میوه و سبزی

 صندوق جهانی پژوهش سرطان تخمین زد که با خوردن حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات در روز می‌توان حداقل به میزان 20 درصد از ابتلاء به انواع سرطانها پیشگیری کرد .به اعتقاد متخصصان تغذیه، حدود یک سوم از کل مرگ‌های ناشی از سرطان با داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل به ویژه با خوردن میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات و نیز حفظ وزن مناسب قابل پیشگیری است و باید روزانه حداقل یکی از غذاهای فوق را در رژیم غذایی گنجاند .سبزیجات و میوه‌ها حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و صدها فیتوکمیکال مفید هستند که ثابت شده این مواد خاصیت ضد سرطان دارند و در پیشگیری از سرطان مفید هستند.به‌عنوان مثال بعضی از فیتوکمیکال‌ها D NA را از آسیب حفظ می‌نماید و به ترمیم آن کمک می‌کنند.

کاهش غذاهای چرب

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ رژیم‌های غذایی غنی از چربی‌های اشباع پر کالری هستند و با ایجاد چاقی افزایش خطر انواع سرطان‌ها را می‌تواند به همراه داشته باشد، از این رو مصرف رژیم غذایی کم چربی، محدودیت میزان مصرف گوشت قرمز و جایگزین کردن گوشت ماهی بسیار با اهمیت است.فیبر‌ها می‌توانند به حذف توکسین‌های مرتبط با سرطان همانند آنتی‌اکسیدان‌ها به‌عنوان مواد غذایی ضد سرطان عمل کنند وهمچنین علاوه بر میوه‌ها و سبزیجات خوردن مقدار زیادی غلات کامل، مصرف فیبر غذایی را تقویت خواهد کرد .غلا کامل همچنین منبع خوبی از چندین عضو ویتامین‌های گروه ب و ترکیبات موسوم به لیگنان‌ها هستند که در دانه کتان هم یافت می‌شوند و ممکن است نقشی محافظتی در مقابل سرطان‌های سینه، پروستات و کولورکتال داشته باشند.

پوست کیوی را مصرف نکنید


 کیوی دارای مقدار زیادی ویتامین C است.

دکتر دردانه حسین در گفت‌وگو با (ایسنا)‌، اظهار کرد: در هر 100 گرم از کیوی، 90 میلی‌گرم ویتامین C وجود دارد که بسیار مطلوب است. در شرایط معمول مقدار ویتامین C مورد نیاز یک زن در روز 75 میلی‌گرم و برای مرد 90 میلی‌گرم است که این میزان نیاز را کیوی می‌تواند به راحتی رفع کند.

وی افزود: ‌ویتامین‌های گروهB نیز در کیوی موجود است که فولات یکی از این ویتامین‌ها است. پتانسیم نیز که یکی از عناصر الکترولیت‌های ضروری بدن است، در کیوی وجود دارد. ویتامین E نیز در این میوه زیاد است. ویتامین‌ E و C هر دو آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند که برای پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها مفید هستند.



عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ویتامین C موجب جذب بیشتر آهن در بدن می‌شود و ویتامین C موجود در کیوی، بر جذب آهن موجود در داروهای گیاهی تاثیر بیشتری دارد.

وی ادامه داد: کیوی همچنین کراتین دارد که پیش‌ساز ویتامین A است. مقداری هم فیبر دارد که البته بیشتر فیبر آن درون پوست این میوه قرار دارد.



حسین تصریح کرد: بهتر است پوست میوه به دلیل استفاده از حشره‌کش‌ها در مزارع کشاورزی مصرف نشود چرا که ممکن است سمی در پوست میوه باقی مانده باشد. به هر حال برای استفاده از پوست میوه، باید آن را خوب شست‌وشو کرد.

گریپ فروت برای پوست مفید است

گریپ فروت میوه ای از خانواده مرکبات و سرشار از ویتامین C است. این میوه در سراسر دنیا کشت می شود و سرشار از مواد مغذی و معدنی است که از بیماری های متعدد پیشگیری می کند. در برخی از کشورها ۲۰ نوع مختلف گریپ فروت کشت می شود و ارزش غذایی این میوه بسته به رنگ آن از جمله سفید، صورتی یا قرمز متفاوت است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ آنتی اکسیدان موجود در این میوه پوست را سالم و صاف نگه می دارد. از عصاره این میوه برای درمان حساسیت های پوستی، عفونت و دیگر علایم بیماری استفاده می شود.آکنه و جوش هایی را که بر اثر عفونت باکتریایی ایجاد می شود، درمان می کند.چین و چروک پوست را کاهش می دهد.حاوی آنزیم های چربی سوز است که از تجمع چربی و نشاسته در بدن پیش گیری می کند. برای بیماران دیابتی مفید است زیرا قند اضافه در بدن را دفع می کند.

فیبر غذایی و میزان پایین کربوهیدرات آن برای کنترل میزان قند در بیماران دیابتی موثر است.مصرف منظم آن سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند. با عفونت ها مقابله و از فرد در برابر سرماخوردگی محافظت می کند.برای بهبود گلودرد و سرفه مفید است.فیبر موجود در آن به سیستم گوارشی کمک می کند و مانع از یبوست می شود.نوشیدن یک لیوان آب گریپ فروت، خستگی مفرط را از بین می برد.


نوشیدنی هایی خوش طعم برای فصل پاییز

لیموترش را پوست کنده و هسته های آن را جدا کنید. سیب را هم پوست کنده و بعد از خارج کردن تخم هایش،چهار قاچ کرده و در مخلوط کن بریزید.

برای اینکه در پاییز بدنتان را نسبت به سرما خوردگی مقاوم کنید از همین امروز در برنامه غذایی تان یک لیوان آب پرتقال در نظر بگیرید. حالا اگر می خواهید خواص آن کامل تر هم شود به این مخلوط آب سیب، انگور، لیموترش هم بیفزایید. برای طرز تهیه آبمیوه های پاییزی با ما همراه باشید.

سان فروت ( معجون ویتامین سی )
مواد لازم :
۱ عدد پرتقال درشت
۱ عدد سیب
۱ عدد لیموترش
۱ پیمانه آب انگور

طرز تهیه :
پرتقال و لیموترش را پوست بکنید و هسته هایش را جدا کنید .گوشت دو میوه را در مخلوط کن ریخته و هم بزنید. سیب را هم پوست گرفته و تخم هایش را جدا کنید .سپس همراه با آب انگور به مواد داخل مخلوط کن بیفزایید. اگر دوست دارید نوشیدنی تان خنک باشد،موقع مخلوط کردن چند تکه یخ هم اضافه کنید.
نکته : به جای خود سیب از آب سیب آماده کارخانه ای هم می توانید استفاده کنید.

نقدی بر رژیم‌های سم‌زدایی و پاکسازی کبد

استفاده از یک رژیم غذایی طبیعی برای حذف مواد سمی از بدن شما، ممکن‌است ایده خوبی به نظر بیاید. چه چیزی می‌تواند از خوردن غذاهای طبیعی و سالم و اجتناب از غذاهای آماده و فرآوری شده، بهتر باشد؟

مطمئنا این فکرها جالب و خوشایندند، اما چیزی بیش از مطالعه آنها نیز وجود دارد. همچنین علاقه روزافزون مردم  به بهبود شیوه زندگی، موجب گرایش آنها به موضوع سموم و بهترین راه پاک کردن آنها از بدن شده‌است. از طرفی گروهی با دامن زدن به سردرگمی‌های مردم ، از طریق نویسنده‌های کتب رژیم و تولیدکنندگان مکمل‌ها و محصولات سم‌زدا،  در این زمینه، یک کاسبی بزرگ برای خود به راه انداخته اند. مدعیان  رژیم‌های غذایی سم‌زدای کبد به روش طبیعی، دانش اندکی در باره حرف های خود دارند. علاوه براین، رژیم‌های پاکسازی کبد محدودیت بسیاری دارند و در صورت استفاده بی رویه، موجب بروز آسیب‌های جدی می‌شوند.

چه ایده ای پشت رژیم‌های سم‌زدا وجود دارد؟


ایده رژیم‌های سم‌زدا از نگرانی های ناشی از سمومی بوجود آمده است که به طور مداوم در حال بمباران کردن بدن ما هستند. سموم، مواد شیمیایی هستند که اثرات مضر متعددی روی بدن دارند. در حالی که برخی سموم مانند حشره‌کش ها و یا دوده، اثرات سوء بارزتری دارند، برخی از مردم حتی موادی که  ظاهرا طبیعی هستند را هم سمی به حساب می‌آورند. این مواد ممکن است از منابع مختلفی آمده‌باشند مانند:

نان را می‌شود تا دو ماه تازه نگه داشت



محققان دانشگاه فناوری تگزاس موفق به توسعه روشی شدند که نان را به مدت 60 روز تازه نگه می‌دارد و اولین نان با استفاده از این روش پخته شده است
به گزارش ایرنا، نان‌های معمولی که با استفاده از غلات تولید می‌شوند پس از گذشت 10 روز کپک می‌زنند و دیگر قابل استفاده نیستند.
علاوه بر این اگر نان در شرایط معمولی نگه داری شود، پس از گذشت 2 روز کیفیت خود را از دست می‌دهد و به اصطلاح بیات می‌شود. بنابراین کاملاً واضح است که روزانه چه میزان نان هدر می‌رود.
به طور میانگین حدود 60 درصد از خرید روزانه به نان اختصاص داده می‌شود، همین امر باعث شده است که محققان روشی را توسعه دهند که نان را تا دو ماه تازه نگه می‌دارد.
برخی از کارخانه‌های صنعتی برای افزایش طول عمر تازگی نان، از مواد نگه دارنده استفاده می‌کنند. با استفاده از این روش جدید نه تنها از دورریختن نان جلوگیری می‌شود بلکه دیگر نیازی به استفاده از مواد نگهدارنده نیست.
این روش نه تنها برای تازه نگه داشتن نان کاربرد دارد بلکه برای افزایش تازگی انواع میوه و سبزی و گوشت مرغ نیز موثر است.

آشنایی با مواد غذایی مفید برای قلب


پیروی از یک رژیم غذایی سالم، راهکاری مطمئن برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی است.
برخی از مواد مواد غذایی مفید برای قلب عبارتند از:
1- میوه و سبزی‌جات
تحقیقات می‌گوید، خوردن حداقل 5 وعده میوه و سبزی‌جات در روز، احتمال خطر مرگ بر اثر بیماری‌های حاد مانند بیماری‌های قلبی، سکته قلبی و سرطان را تا 20 درصد کاهش می‌دهد.
برای حداکثر استفاده از مواد مغذی موجود در میوه و سبزی‌جات،‌ سعی کنید در روز به جای استفاده از یک نوع میوه و سبزی از انواع مختلف آن‌ها استفاده کنید.
2- کربوهیدرات‌های نشاسته‌ای
مصرف غلات کامل از خطر پیشرفت بیماری‌های قلبی پیشگیری کرده و باعث کاهش سطح کلسترول خون نیز می‌شود. حدود یک سوم از غذای ما باید بر اساس کربوهیدرات‌ها باشد که نیمی از آن را غلات کامل تشکیل دهند.
3- ماهی چرب
تحقیقات نشان داده مصرف منظم اسیدهای چرب امگا 3 ، خطر بروز بیماری‌های قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن پس از حمله قلبی را افزایش می‌دهد و از تشکیل لخته خون در عروق کرونر نیز پیشگیری می‌کند.
سعی کنید در هفته دوبار ماهی بخورید که یک بار آن ماهی سفید و بار دیگر آن ماهی چرب مانند سالمون و تن تازه باشد.
4- چربی
بدن ما برای انجام مناسب وظایفش نیاز اساسی به مقداری چربی دارد ولی اکثر افراد بیش از مقداری که بدنشان لازم دارد چربی مصرف می‌کنند.
با کاهش مقدار زیادی از چربی‌هایی که مصرف می‌کنیم می‌‌توانیم کلسترول خونمان را تا حد مطلوبی کاهش دهیم.
سعی کنید از گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی و لبنیات کم چرب در برنامه غذایی‌اتان استفاده کنید.

کاهش مسمومیت ناشی از سرب با مصرف شیر کم چرب و سبزی‌ها



رئیس اداره سلامت جوانان و نوجوانان وزارت بهداشت در خصوص راه‌های پیشگیرانه از عوارض آلودگی هوا اظهار داشت: هر ساله با شروع فصل سرما و روشن شدن وسایل گرمازایی که خوب عمل نمی‌کنند و به عبارت عامیانه خوب نمی‌سوزند آلودگی هوا افزایش می‌یابد.
گلایل اردلان در گفت‌وگو با فارس ترکیبات مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن، اکسید سولفور، ذرات معلق در هوا و هیدروکربن‌ها را از جمله مواد آلوده‌کننده نام برد.
وی تصریح کرد: با آلوده شدن هوا بدن انسان در برابر عفونت‌های بیماری‌زا حساس‌تر می‌شود و مشکلات تنفسی، تحریک چشم و ناراحتی‌های قوه بویایی افزایش می‌یابد.
اردلان گفت: افرادی که در نقاط آلوده‌تر شهر تردد می‌کنند معمولاً با سوزش گلو و افزایش ضربان قلب مواجه هستند و التهابات دستگاه تنفسی و برونشیت را هنگام آلودگی هوا بین افراد بیشتر مشاهده می‌کنیم.
وی در مورد مشاغلی که مجبور به تردد در نقاط آلوده شهر هستند، گفت: پلیس‌های راهنمایی و رانندگی، دوچرخه‌سوارها، مأموران پست یا نگهبانان برای آنکه بتوانند خود را در برابر آلودگی‌ها محافظت کنند باید از ماسک‌های خاص استفاده کرده و ماسک‌ها را هر 2 ساعت یک بار عوض کنند.
اردلان تأکید کرد: ماسک‌های پارچه‌ای و معمولی در برابر آلودگی چندان مؤثر نیستند و بهتر است از ماسک‌های فیبری استفاده کرد که از ورود ذرات درشت معلق در هوا به ریه پیشگیری می‌کند.
وسایل نقلیه عمومی بدسوز منشأ 70 درصد آلودگی هوا
اردلان اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌ها را منبع اصلی آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: تنظیم نامناسب موتور این وسایل عمومی نقلیه می‌تواند 70 تا 75 درصد آلودگی هوا را سبب شود. از طرفی مردم باید به جز موارد اضطراری از خودروهای شخصی استفاده نکنند چرا که تردد بیش از حد خودروهای تک‌سرنشین به آلودگی هوا دامن می‌زند.
وی اذعان داشت: افراد سیگاری هم در این شرایط باید سعی کنند سیگار نکشند چرا که سیگار تشدیدکننده ورود آلودگی هوا به ریه این افراد است.اردلان به خانواده‌هایی که فرزندشان به مدرسه می‌رود توصیه کرد تا میوه و شیر کم چرب را برای دفع مسمومیت سرب در سبد غذایی خانواده قرار دهند و تا حد ممکن از مصرف غذاهای آماده، چرب، چیپس و پفک بپرهیزند.