
کاهش غذاهای چرب
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ رژیمهای غذایی غنی از چربیهای اشباع پر کالری هستند و با ایجاد چاقی افزایش خطر انواع سرطانها را میتواند به همراه داشته باشد، از این رو مصرف رژیم غذایی کم چربی، محدودیت میزان مصرف گوشت قرمز و جایگزین کردن گوشت ماهی بسیار با اهمیت است.فیبرها میتوانند به حذف توکسینهای مرتبط با سرطان همانند آنتیاکسیدانها بهعنوان مواد غذایی ضد سرطان عمل کنند وهمچنین علاوه بر میوهها و سبزیجات خوردن مقدار زیادی غلات کامل، مصرف فیبر غذایی را تقویت خواهد کرد .غلا کامل همچنین منبع خوبی از چندین عضو ویتامینهای گروه ب و ترکیبات موسوم به لیگنانها هستند که در دانه کتان هم یافت میشوند و ممکن است نقشی محافظتی در مقابل سرطانهای سینه، پروستات و کولورکتال داشته باشند.
کاهش وزن
با از دست دادن وزن اضافی میتوان از خطر ابتلاء به سرطان به میزان قابل توجهی کاست .ثابت شده است که با افزایش وزن حتی به میزان 5 درصد در زنان پیش از سن یائسگی، خطر سرطان سینه پس از یائسگی به صورت قابل توجهی افزایش مییابد .
آنتیاکسیدان ها
این مواد شیمیایی عمدتا در میوهها و سبزیجات یافت میشوند و ثابت شده که میزان رادیکالهای آزاد را در بدن کاهش میدهند.این مواد میتوانند رادیکالهای آزاد خنثی کنند و در ترمیم آسیبهای سلولی ناشی از آنها کمک نمایند.ترکیبی از چند آنتیاکسیدان از تک تک آنها مفیدتر است زیرا هر کدام از آنها نقشهای محافظتی مختلفی دارند.
نتایج برخی از مطالعات
نتایج بررسیهای مختلف نشان داده است که مصرف خانواده کلم و گل کلم موجب تخریب مواد سرطانزا میشود. همچنین پیاز، سیر، خطر سرطان معده را کاهش میدهد.انار نیز از سرطان پروستات پیشگیری میکند. نتایج برخی مطالعات نیز نشان داده است که مصرف هویج، گوجه فرنگی و مرکبات در برنامه غذایی روزانه موجب کاهش خطر سرطان کولون میشود.مصرف پیاز، چای سبز، انگور، مرکبات نیز به توقف تغییرات بدخیم در سلولها منجر میشود. منابعغذایی اسیدفولیک مانند سبزیهای برگ سبز (کاهش خطر سرطان کولون و سینه) و منابع غذایی ویتامین E مانند روغن جوانه گندم و آفتابگردان (کاهش خطر سرطان پروستات) را نشان داده است.
غذاهای دریایی به علت داشتن اسیدهای چرب امگا 3، سلنیوم، روی، ویتامین E وغیره در پیشگیری از بسیاری از سرطانها به خصوص سرطان سینه و روده نقش مهمیدارند.نتایج برخی از مطالعات انجام شده نشان داده است که برخی از مواد غذایی مانند انواع توتها (توتفرنگی، توت سیاه) به دلیل پلیفنلها؛ ماهیهای چرب مانند سالمون؛ ساردین و قزلآلا(منابع غذایی حاوی امگا-3)، انگور، پیاز، سیر، کلم بروکلی، سیب(به دلیل دارا بودن فلاونوئید)، پرتقال و گوجهفرنگی ( منبع ویتامین C) و آناناس خاصیت ضدالتهابی دارند.بنابراین مصرف میوهها و سبزیهایی که خاصیت ضدالتهابی دارند به منظور پیشگیری از بیماریهای مزمن مرتبط با تغذیه از جمله سرطان توصیه میشوند. دکتر محمد جواد حسینزاده متخصص تعذیه درباره نقش تغذیه در پیشگیری از انواع سرطان میگوید: در حال حاضر شیوع سرطان در کشورهای در حال توسعه افزایش یافته است و تغذیه و رژیم غذایی سالم نقش بسیار مهم و اساسی در پیشگیری از سرطان ایفا میکند.به گفته وی با بررسی و تحقیقاتی که در جهان انجام شده است ،تغییرات رژیم غذایی در پیشگیری از سرطان به اثبات رسیده است .
حسین زاده اظهار داشت: آمارها نشان میدهد که داشتن تغذیه مناسب و رژیم غذایی سالم میتواند حدود یک سوم از ابتلا به انواع سرطانها پیشگیری نماید.عضو هیات علمیدانشگاه علوم پزشکی تهران به نقش استعمال سیگار در ابتلا به سرطان اشاره کرد و گفت: طبق مطالعات انجام شده محدود شدن مصرف سیگار حدود یک سوم و ترک سیگار 50 درصد ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.متخصص تغذیه گفت: همچنین در بررسیها مشخص شده است که افراد مبتلا به سرطان با داشتن تغذیه سالم و نوع رژیم غذایی مناسب میتوانند عوارض ناشی از سرطان را کاهش دهند.به گفته وی شیوه و نوع دریافت مواد غذایی، کیفیت مناسب مواد غذایی ،مصرف سبزیجات و میوهها در گروه مبتلایان به سرطان نشان داده است که در متاستاز (پخش سرطان در بدن) و پیشرفت سرطان تاثیر گذار بوده است .حسین زاده اضافه کرد: سبزیجات و میوهها حاوی ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و صدها فیتوکمیکال مفید هستند و ثابت شده است بعضی از آنها خاصیت ضد سرطانی دارند و و از آن پیشگیری میکنند.وی مصرف سبزیجات و میوهها به میزان 5 تا 7 وعده در روز را توصیه کرد و گفت: استفاده فراوان از سبزیجات و میوهها کالری محدودی دارد ،چاق نمیکند وحاوی مواد آنتیاکسیدان زیادی است که جنبه محافظتی از سلولها ی بدن را دارا ست .
این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: تغییرات در مواد پروتئینی هنگام سرخ کردن و کباب کردن و قرار دادن در شعله مستقیم گوشت و مرغ ایجاد میشود منجر به تولید موادسرطانزا میشود .به گفته وی مصرف نابجای انواع سوسیس، کالباس و فست فودها نیز میتواند انواع سرطانها را افزایش دهد که باید خانوادهها مصرف این گونه مواد غذایی را بسیار محدود کنند.حسین زاده اظهار داشت: تحقیقات نشان داده است که اضافه وزن و چاقی ارتباط مستقیمیبا بروز سرطان دارد و در افزایش سرطان موثر است .تغذیه سالم و رژیم غذایی استاندارد تا 30درصد از ابتلا به سرطان جلوگیری میکند و در این میان مصرف سبزیها و میوهها که محتوی مواد سلولزی و فیبر هستند میتواند در کاهش سرطان نقش داشته باشد. حسین زاده در این زمینه گفت: هیچ غذایی خاصی نمیتواند در برابر سرطان محافظت کننده باشد اما ترکیب مناسب غذاها میتواند به تقویت دستگاه ایمنی برای مقابله با سرطان کمک کند
.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر