مقابله با ضعف‌های غذایی

سلامت نیوز : همه ما کمابیش در زندگی ضعف‌هایی داریم که ما را آسیب‌پذیر می‌کنند. در حوزه تغذیه نیز این ضعف‌ها وجود دارند و به مراتب بیشتر هم هستند. وقتی سال‌ها به خوردن یک ماده غذایی نامناسب عادت کرده‌ایم دل کندن از آن خیلی سخت است حتی اگر بدانیم به سلامتی‌مان آسیب می‌زنیم. اما در مقابل این ضعف‌ها چه باید کرد؟ 

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ در این مقاله چند ضعف را معرفی می‌کنیم و راه‌هایی برای مقابله با آن‌ها ارائه می‌دهیم.

ضعف شماره یک
شما نمی‌توانید در برابر احساس گرسنگی مقاومت کنید: اصلاً نگران نباشید. شما تقصیری ندارید. احساس گرسنگی که دست خود آدم نیست یک نیاز طبیعی است و باید رفع شود. میان‌وعده‌ها برای کنترل اشتها و رفع گرسنگی کمک می‌کنند. البته منظورمان این نیست که 3 وعده غذایی کامل بخورید و علاوه بر آن میان‌وعده هم میل کنید. نه! تنها کاری که باید بکنید این است: وعده‌های غذایی پرحجم را فراموش کنید و تعداد وعده‌های غذایی را بیشتر کنید. اینگونه هم احساس گرسنگی نمی‌کنید و هم نیازهای بدنتان را به بهترین نحو تأمین می‌کنید. مثلاً اگر می‌خواهید کمتر بخورید نصف یک عدد موز را برای وعده صبحانه میل کنید و نصف دیگرش را برای ناهار.

آنالیز ریسک ایمنی غذا

دکتر بهزاد مرندی

همه ما روزانه از مواد غذایی چون انواع میوه، سبزیجات، لبنیات، گوشت، نان و... استفاده میکنیم که سلامت و تندرستی ما در گرو سلامت و ایمنی این غذاها است.
آیا تا کنون به خطرات احتمالی مواد غذایی ناسالم و یا ظاهراً سالم اندیشیده اید؟
آیا از خطرات مواد شیمیایی همچون سموم، آفت کشها و برخی نگهارنده ها و یا میکروبهای بیماریزا در مواد غذایی که روزانه مصرف میکنید آگاهی دارید؟
کدام نهاد یا سازمان متولی تضمین سلامت و ایمنی مواد غذایی است؟
پاسخ به سوالات فوق نیازمند آنالیز و بررسی موارد ریسک و خطری است که در کمین سلامت و ایمنی مواد غذایی است.   
امروزه بسیاری از کشور های جهان جهت تامین مواد غذایی ایمن و سالم در پی ایجاد مدیریت سیستماتیک در زمینه ریسک ایمنی غذا هستند. به این منظور دستورالعمل و قوانینی وضع گردیده که نشانگر چگونگی و نحوه استفاده از تخصص علمی در فرآیند آنالیز ریسک است. اصلی ترین دستاوردهای اجرای سیستماتیک فرآیند آنالیز ریسک عبارتند از :
- کاهش ریسک ایمنی مواد غذایی با توجه به الویت بندی و درجه بندی ریسک
- افزایش اعتماد ملی و سلامت عمومی در بخش غذا و بهبود وضع اقتصاد و تجارت

مصرف نارگیل و تقویت حافظه



تحقیقات انجام شده توسط متخصصان آمریکایی نشان می‌دهد مصرف نارگیل در تقویت قدرت حافظه موثر است.
به گزارش ای‌بی‌سی هلث، نارگیل حاوی ویتامین‌های B و C‌، کلسیم، آهن، فسفر، چربی، کربوهیدرات و پروتئین است و مصرف آن تاثیر بسزایی در افزایش قدرت تمرکز دارد.
همچنین از مهم‌ترین خواص دیگر نارگیل این است که از بروز گواتر غیرسمی پیشگیری می‌کند، در درمان یبوست موثر است و مصرف مداوم آن مانع از بروز چروک‌های عمیق پوستی می‌شود.
البته شیر نارگیل دربرگیرنده همه خواص میوه نارگیل نیست اما به گفته متخصصان دو خاصیت مهم دارد. اول اینکه به دلیل دارا بودن دو ماده معدنی سدیم و پتاسیم به توازن مایعات بدن کمک می‌کند و در رفع مشکلات کلیه و مثانه موثر است.
دوم اینکه حس گرسنگی کاذب را از بین می‌برد و احساس سیری طولانی مدت ایجاد می‌کند و مانع از ریزه‌خواری در طول روز می‌شود.
منبع: همشهری تندرستی

آشنایی با 4 ماده غذایی برای لاغری در پاییز و زمستان



به نوشته «MSN»، در این فصل ۴ نوع ماده غذایی وجود دارد که در کاهش وزن بسیار موثر است که در این مطلب به آنها اشاره می‌کنیم.
با آغاز فصل پاییز و سردشدن هوا بدن به غذاهای بیشتری نیاز دارد. غذاهای گرم و لباس‌های گرم جای غذاها و نوشیدنی‌های خنک و لباس‌های تابستانی را می‌گیرد.
به نوشته «MSN»، در این فصل ۴ نوع ماده غذایی وجود دارد که در کاهش وزن بسیار موثر است که در این مطلب به آنها اشاره می‌کنیم.
سیب: هر نوع سیبی که مصرف کنید سرشار از فیبر، فلاوانوئیدز و آنتی‌اکسیدان‌های مهم است و علاوه بر آن در کاهش وزن نیز موثر است.
گلابی: این میوه سرشار از فیبر، ویتامین C و مس است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
* کدو حلوایی: این سبزی اگرچه خیلی کم کالری است اما سرشار از پتاسیم، ویتامین A و بتاکاروتن است. علاوه بر آن مانع از بروز سرطان و بیماری قلبی می‌شود.
کدو سبز: این گیاه کم کالری اما سرشار از مواد مغذی است و در کاهش وزن بسیار موثر است.
منبع :salamatnews.com

آیا روغن هسته انگور برای پخت و پز مناسب است ؟


روغن هسته انگور حاوی اسیدهای چرب با یک باند دوگانه است و به روغن زیتون شباهت زیادی دارد. روغن هسته انگور با توجه به مقاومتش در برابر اکسیداسیون برای مصارف خوراکی و پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد. از سوی دیگر، روغن هسته انگور ماده‌ای به نام رزوراترول دارد که یکی از پلی‌فنول‌های بسیار قوی و با اهمیت در رژیم غذایی است و می‌تواند از بسیاری بیماری‌ها از جمله بیماری‌های چشمی، قلبی، کلیه و دیابت پیشگیری کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  مهم‌ترین ویژگی هسته انگور، خاصیت بالقوه آنتی‌اکسیدانی موجود در آن است، به طوری که خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن چندین برابر ویتامین C و ویتامین E که آنتی‌اکسیدان‌های بالقوه هستند، در نظر گرفته می‌شود.
آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که رادیکال‌های آزاد (مواد مضر در بدن) را تخریب می‌کنند. رادیکال‌های آزاد در واقع یون‌های اکسیژنی هستند که با جذب بعضی الکترون‌ها در سطح سلولی موجب صدمه زدن به DNA سلول و در نهایت تخریب آن می‌شوند. رادیکال‌های آزاد به طور طبیعی در بدن تولید می‌گردند، اما این روند با افزایش سن، تشدید می‌شود.
همچنین بعضی عوامل محیطی نظیر دود سیگار، بعضی داروها، اشعه ماوراءبنفش و آلودگی هوا نیز روند تولید آنها را سرعت می‌بخشند. در بررسی‌های جدید انجام شده، افزایش سطح آنتی‌اکسیدان خون به دنبال تجویز مکمل هسته انگور مشاهده شد.
رادیکال‌های آزاد همچنین در بروز عارضه پیری و مشکلات بسیاری از قبیل بیماری‌های قلبی و سرطان دخیل هستند. آنتی اکسیدان‌های موجود در هسته انگور قادر به خنثی‌سازی تاثیر رادیکال‌های آزاد هستند و از بروز اغلب عوارض آنها جلوگیری می‌کنند.
نکته‌ای که مهم است و باید به آن توجه کرد، آن است که روغن هسته انگور یا هر روغن دیگری را هر چقدر هم که مفید باشد نباید به‌طور کامل جایگزین سایر روغن‌ها کرد.
در تغذیه همواره باید تعادل و توازن را مورد توجه قرار داد. وقتی مصرف روغن‌های جامد را کم می‌کنیم، می‌توانیم از روغن‌های مایع مثل روغن زیتون، آفتابگردان و هسته انگور استفاده کنیم. اما نباید روغن‌های مصرفی ما فقط روغن هسته انگور باشد.

خواص روغن نارگیل

روغن نارگیل یکی از بهترین روغن ها برای ماساژ دادن نوزادان به حساب می آید. علاوه بر آن برای پوست و مو نیز مفید است. این روغن بیماری های زیادی را درمان می کند. لازم به ذکر است همه قسمت های میوه نارگیل مفید می باشد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،   از فواید روغن نارگیل وقتی در آشپزی مورد استفاده قرار بگیرد یا روی پوست مالیده شود می توان بهره گرفت. روغن نارگیل برای پوست یک لوسیون طبیعی است که از ساخت رادیکال های آزاد مخرب جلوگیری می کند.
روغن نارگیل یکی از بهترین مواد مغذی مو است و باعث رشد مو و براقی آن می شود. ماساژ منظم پوست سر با روغن نارگیل از شوره سر جلوگیری می کند.
به جلوگیری از ایجاد لک یا سایر آسیب هایی که با بالا رفتن سن یا قرار گرفتن در معرض آفتاب ایجاد می شود نیز کمک می کند. به محکم تر کردن بافت پیوندی کمک کرده که درمقابل بر جلوگیری از ایجاد چین و چروک روی پوست نیز تاثیر دارد. این روغن آسیب ناشی از نورخورشید را کاهش می دهد زیرا سریعاً جذب پوست و بافت های سلولی زیر آن می شود. استفاده از روغن نارگیل به طور مرتب باعث نرم تر شدن پوست و ایجاد براقیتی سالم روی آن می شود.
همچنین خواصی که به جوان سازی پوست و برگرداندن ظاهر جوانی به آن کمک می کند را التیام بخشیده و ترمیم می کند. فواید روغن نارگیل برای قلب جدااز فوایدی که روغن نارگیل برای پوست دارد، وقتی در آشپزی مورد استفاده قرار گیرد،
برای قلب نیز بسیار فایده بخش خوانده می شود. تحقیقات جدید روی تاثیرات روغن نارگیل نشان می دهد که این روغن جایگزین بهترین برای روغن های هیدروژنه است.
آزمایشات نشان می دهد که روغن گرفته شده از نارگیل مقدار بسیار کمی اسید چرب ترانس در خود دارد که یکی از دلایل اصلی بالا رفتن کلسترول در رگ ها است. برخی متخصصین تغذیه بر این عقیده هستند که روغن نارگیل حتی از روغن زیتون که مقدار بالایی اسید چرب ترانس دارد نیز بهتر است. اما برای گرفتن بهترین بهره از روغن نارگیل، نبایداین روغن را تا دمای بسیار بالا گرم کرد زیرا می تواند موجب ساخته شدن اسید چرب بیشتر در آن شود.

روغن نارگیل در پیشگیری از پوسیدگی دندانها موثر است


پژوهشگران علوم پزشکی موسسه «آتلون»  در کشور ایرلند  می گویند در یک آزمایش جدید دریافته اند که روغن نارگیل یک آنتی بیوتیک طبیعی است و به همین دلیل می تواند در پیشگیری از مشکلاتی چون پوسیدگی دندانها موثر باشد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  روغن نارگیل، نوعی چربی اشباع شده است که از میوه درخت نارگیل به دست می‌آید. از این روغن در تهیهٔ مواد آرایشی بهداشتی و همچنین در غذاها استفاده می‌شود.
این روغن سرشار از لوریک اسید (نوعی اسید چرب با زنجیره متوسط) می‌باشد. روغن نارگیل‌های هیدروژنه نشده معمولاً بین دمای ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتی گراد ذوب می‌شوند.
روغن نارگیل بین دیگر انواع روغن از همه پایدارتر است و بین روغن‌های مخصوص سرخ کردن، حرارت لازم برای سوختن روغن نارگیل از همه روغن‌ها بالاتر است. بنابراین، حتی در دماهای بالا هم این روغن نمی‌سوزد و دود از آن بلند نمی‌شود.
اکنون محققین ایرلندی می گویند از روغن نارگیل می توان در تولید محصولات بهداشتی مخصوص مراقبت از دندانها استفاده کرد. آزمایشات نشان داده است روغن نارگیل پس از هضم می تواند به باکتری هایی که عامل پوسیدگی دندان هستند حمله کرده و آنها را نابود سازد.
این متخصصان روی عملکرد آنتی باکتریالی روغن نارگیل در شرایط طبیعی آن و نیز در وضعیتی که این روغن پس از طی کردن فرایند هضم تحت تاثیر آنزیم های گوارشی قرار می گیرد به دقت بررسی و مطالعه کردند.
نتایج بررسی ها تاکید کرد روغنی که تحت تاثیر آنزیم های گوارشی قرار گرفته می تواند به شکل قدرتمندی مانع از رشد بیشتر نسخه های باکتریایی استرپتوکک ازجمله باکتری های شایع در محیط دهان شود.
این متخصصان در نظر دارند که در آزمایشات بعدی چگونگی تعامل روغن نارگیل با این باکتری ها را در سطح مولکولی و نیز با سایر باکتری های مضر مورد ارزیابی قرار دهند.

سبوس غلات جلوی جذب «روی» را می‌گیرد/ کمبود روی عامل کوتاهی قد

خبرگزاری فارس: سبوس غلات جلوی جذب «روی» را می‌گیرد/ کمبود روی عامل کوتاهی قد

 رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه گفت: اگر افراد زنجیره غذایی را رعایت نکنند یا از موادی استفاده کنند که جلوی جذب «روی» را بگیرد ممکن است دچار کمبود روی شوند که کمبود آن در کودکان موجب کوتاهی قد می‌شود.

سیدضیاء‌الدین مظهری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد تأثیر کمبود روی در بدن اظهار داشت: روی جزو املاح فلزی است که در بدن نقش حیاتی ایفا می‌کند و در ساختار 200 آنزیم بدون وجود دارد که کمبود آن در این آنزم ها اختلال ایجاد می‌کند.
به گفته این متخصص تغذیه و رژیم درمانی فرآورده‌های دامی به ویژه گوشت، دل، جگر، قلوه منبع غنی از روی هستند. همچنین از سبزیهای برگدار مانند کاهو و اسفناج نیز روی یافت می‌شود.
وی تصریح کرد: اگر افراد زنجیره غذایی را رعایت نکنند یا از موادی استفاده کنند که جلوی جذب روی را بگیرد ممکن است دچار کمبود روی شوند. مانند فیتات موجود در غلات یا سبوس غلات که می‌تواند جلوی جذب روی را بگیرد.

معجزه زعفران

زعفران
زعفران از سرطان کبد پیشگیری می کند.
 
تحقیقات نشان می دهند که زعفران اثر قابل توجهی در پیشگیری از سرطان کبد دارد. به این صورت که تقسیم سلولی را مهار کرده و مرگ برنامه ریزی شده سلول (آپوپتوز) را تحریک می کند. آپوپتوز یا مرگ برنامه ریزی شده سلولی یک روش طبیعی بدن برای رها شد از سلول های غیر ضروری  یا غیر طبیعی است.

سرطان کبد پنجمین سرطان شایع جهان و سومین عامل مرگ در مبتلایان به سرطان به شمار می رود. اصلی ترین عامل خطر در ابتلا به این سرطان، عفونت مزمن ناشی از ویروس هپاتیت B و C است. سایر عوامل خطر عبارتند از: مصرف بیش از حد آهن، کبد چرب، مصرف الکل و مواجهه با سرطان زاهای محیطی که در دخانیات، مواد آرایشی، بنزین و غذاهای فرآوری شده از جمله فرآورده های شیر و گوشت یافت می شوند.

رنگ درمانی با میوه ها و سبزیجات

رنگ درمانی با میوه ها و سبزیجات

بسیاری از درمانگران شیوه‌های طبیعی در سراسر جهان بر این باورند که مصرف دست‌کم 5نوع میوه و سبزی در طول روز می‌تواند تاثیر ماندگاری بر حفظ سلامت و تندرستی افراد داشته باشد.
برترین مجله اینترنتی ایران

مجله سیب سبزبسیاری از درمانگران شیوه‌های طبیعی در سراسر جهان بر این باورند که مصرف دست‌کم 5نوع میوه و سبزی در طول روز می‌تواند تاثیر ماندگاری بر حفظ سلامت و تندرستی افراد داشته باشد و احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمنی همچون سکته مغزی، بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان را تا 30درصد کاهش دهد. این در حالی است که بر اساس آمار ارائه شده تنها 13درصد از مردان و 15درصد از زنان در سراسر جهان این توصیه را به عنوان اصل گریزناپذیر رژیم‌های غذایی خود در نظر گرفته‌اند و دست کم 5 روز در هفته در رژیم و برنامه غذایی خود از میوه‌ها و سبزیجات استفاده می‌کنند. اگرچه باید دید که این افراد تا چه حد استانداردهای انتخاب سبزیجات و میوه‌ها با رنگ مناسب را در برنامه غذایی‌شان رعایت می‌کنند، زیرا انتخاب درست رنگ‌میوه‌ها و سبزیجات آن‌هم از نوع تازه‌اش می‌تواند تاثیر زیادی بر افزایش کیفیت و اثرات درمانی آن یا بالعکس کاهش موادمغذی موجود در آنها داشته باشد.