سیستم ایمنی جنین

تاثیر روغن ماهی در تقویت سیستم ایمنی جنین

پزشکان استرالیایی تاکید کردند که روغن ماهی به رشد و تقویت سیستم ایمنی جنین کمک می‌کند.
به گزارش ایسنا، پزشکان استرالیایی شواهدی به دست آوردند که نشان می‌دهد زنان بارداری که در این دوران از کپسول‌های روغن ماهی مصرف می‌کنند شرایطی برای فرزندان‌شان فراهم می‌آورند که پس از تولد سیستم ایمنی قوی‌تری داشته باشند.
متخصصان استرالیایی بر این باورند که مصرف اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در روغن ماهی در طول دوران بارداری در پیشگیری از آلرژی، بیماری‌های قلبی عروقی و متابولیک در کودکان موثر است.
«سوزان پرسکات» متخصص ارشد این مطالعه گفت: نتایج بدست آمده در این بررسی تایید می‌کند روغن ماهی برای تقویت سیستم ایمنی نوزاد مفید است.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، نتایج تحقیقات پیشین که در این دانشگاه انجام گرفت حاکی از آن بود که روغن ماهی در تقویت رشد جنین و کاهش خطر سقط جنین تاثیرگذار است.



کودک و جنسیت

تاثير ميوه و سبزيجات در تعيين جنسيت کودک

مصرف غذاهايي که منابع غني از دو ماده معدني کلسيم و منگنز هستند مثل سبزيجات سبز رنگ پيش از باردار شدن، احتمال به دنيا آوردن فرزند دختر را افزايش مي‌دهد.جنسیت
مصرف غذاهايي که منابع غني از دو ماده معدني کلسيم و منگنز هستند مثل سبزيجات سبز رنگ پيش از باردار شدن، احتمال به دنيا آوردن فرزند دختر را افزايش مي‌دهد.
متخصصان با مطالعه روي گروهي از زنان داوطلب متوجه شدند که با دنبال کردن اين رژيم غذايي، 80 درصد از آنها فرزند دختر بدنيا آوردند. از سوي ديگر زناني که بيشتر از خوراکي‌هاي حاوي پتاسيم و سديم مثل موز و سيب زميني استفاده کرده بودند، احتمال پسرزايي بيشتري داشتند البته اين مورد دوم هنوز به طور جداگانه مورد آزمايش قرار نگرفته است.
اين متخصصان معتقدند که دنبال کردن يک رژيم غذايي خاص و درست به زوج‌هاي جوان کمک مي‌کند که جنسيت کودک خود را تا حد زيادي بتوانند تعيين کنند.
به گزارش روزنامه ديلي ميل، اين رژيم غذايي بايد چندين هفته پيش از باردار شدن به کار گرفته شود. اين متخصصان براي دستيابي به نتايج فوق مدت 5 سال روي 172 زوج آزمايش کردند که تمايل داشتند فرزند دختر داشته باشند.
چه بخوريم؟
انواع معيني از ميوه‌ها و سبزي‌ها به خاطر ارزش تغذيه‌اي ويژه بايد به طور منظم در طول روز انتخاب شوند و اين‌ها انواعي هستند که حاوي ويتامين A و C و فيبرند. همچنين تنوع در انتخاب نکته مهمي است، زيرا ميوه‌ها و سبزي‌ها مواد مغذي ديگري چون فولات، پتاسيم، کلسيم و آهن را نيز فراهم مي‌کنند.
انتخاب متنوع باعث مي‌شود که ما از فوايد بيشتر ميوه‌ها و سبزي‌ها بهره‌مند شويم بر طبق توصيه متخصصين تغذيه، مصرف مکمل‌هاي رژيمي به جاي ميوه و سبزي کار اشتباهي است. زيرا مکمل‌ها فوايد تغذيه‌اي شناخته شده يا ناشناخته ميوه‌ها و سبزي‌ها را ندارند. غذاهاي غني از فولات خطر نقص‌هاي تولد را کاهش مي‌دهد. لوبياهاي خشک، کلم دکمه‌اي، مارچوبه، آب گوجه فرنگي و آب پرتقال منابع غني از فولات هستند.

رفع یبوست

آشنایی با موادغذایی رفع کننده یبوست
 سید جواد علوی درباره راه‌های رفع یبوست اظهار داشت: بوعلی سینا برای کسانی که بر اثر یبوست دچار بواسیر می‌شوند, خاگینه با زرده تخم مرغ و تره همراه با کمی پیاز توصیه کرده است. یبوست
مصرف هویج پخته و تره برای رفع یبوست مفید است
به گفته وی تره ملین طبع بوده و برطرف کننده قولنج است و اگر با گوشت پخته شود از خونریزی بواسیر جلوگیری می‌کند. همچنین، هویج مقوی معده و ملین طبع است و برای افرادی که دچار یبوست هستند, مصرف هویج پخته و یا آب هویج توصیه می‌شود.
رفع یبوست با سبوس گندم
سبوس گندم روده‌ها را تحریک می‌کند و برای افراد مبتلا به یبوست مفید بوده است و بهتر است آن را در غذاهای مصرفی خود اضافه کنند.
ماش یکی از بهترین حبوبات است که نفخ آن بسیار کم بوده است و ماده غذایی بسیار با ارزشی است و خون صالح در بدن تولید می‌کند، اگر ماش را بعد از پختن از یک صافی رد شود و پوست رویی آن گرفته شود, خاصیت لینت بخشی آن بیشتر می‌شود.
مصرف هلیه سیاه همراه با ماست یا دوغ راهی برای رفع یبوست
مصرف شربت آلو, شربت خاکشیر برای پیشگیری از یبوست مفید است. مصرف گل سرخ با دوغ خود ملین طبع است. همچنین مصرف هلیله سیاه با دوغ یا ماست از یبوست پیشگیری می‌کند.
مربای زنجبیل ملین طبع است
مربای زنجبیل ملین طبع است و بلغم را از معده و روده پاک می‌کند، در کسانی که از تجمع بلغم در بدنشان رنج می‌برنند بسیار مفید است.
می‌توان از ترکیب یک قاشق غذاخوری پودر زنجبیل با 7 تا 10 برایر شکر ترکیبی تهیه کرد و از آن بعد از هر وعده غذا به اندازه یک قاشق چای خوری مصرف کرد که خود برای هضم غذا بسیار مفید است. همچنین بسیاری از دردهای ناشی از سردی را از بین می‌برد.
منبع: بلاغ











کاهش ابتلا به سرطان


مطالعه محققان هندی نشان داد

تخم مرغ با سبزیجات خام عامل کاهش ابتلا به سرطان

مطالعه محققان دانشگاه «پوردو» هند نشان می دهد، افزودن تخم مرغ پخته به سالاد سبزیجات سبب جذب کاروتنوئید و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
افزودن تخم مرغ پخته به سبزیجات خام جذب کاروتنوئید را تقریبا 9 برابر افزایش می دهد که می تواند فواید زیادی از جمله طول عمر بیشتر، ابتلای کمتر به بیماری های مزمن و کاهش خطر ابتلا به سرطان را به دنبال داشته باشد.
محققان دانشگاه پوردو در این مطالعه به 16 نفر سه نوع غذای مختلف، سالاد بدون تخم مرغ، سالاد محتوی یک و نصفی تخم مرغ و یک سالاد محتوی سه عدد تخم مرغ دادند.
این مطالعه نشان داد: سالادی که محتوی تخم مرغ های بیشتری است جذب کاروتنوئید را سه تا 9 برابر افزایش می دهد.
این مواد مغذی که از بتا کاروتن تا لیکوپن متفاوت است به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و از ابتلا به سرطان و بیماری قلبی پیشگیری می کند.
بر اساس این گزارش، دفعه بعد که به میز سالاد نزدیک شدید در نظر داشته باشید که تخم مرغ پخته به سبزیجات خام اضافه کنید.(ایرنا)



عمر طولانی

اگر می‌خواهید جزو ۱۰۰ ساله‌ها شوید حتماً بخوانید

 طول عمر بالا همراه با سلامت آرزوی هر فرد است که می‌تواند با رعایت نوع خاصی از رژیم غذایی با درصد بالایی به آن دست یابد.صد ساله
به گزارش باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران راز داشتن یک زندگی سالم و طولانی را در مصرف غلات و حبوبات می‌دانند.
بر اساس جدیدترین تحقیقات صورت گرفته توسط محققان دانشگاه هاروارد خوردن غلات سبوس دار در روز با کاهش 17 درصدی خطر مرگ زودرس در افراد همراه است و همینطور می‌تواند خطر مرگ ناشی از سرطان و دیابت را تا 34 درصد کاهش دهد.
بررسی‌ها نشان می‌دهند، علاوه بر کاهش اثرات انواع بیماری‌ها مصرف غلات به دلیل دارا بودن فیبر در آنها می‌تواند نوعی حالت ضد التهابی در بدن افراد ایجاد کند و نقش نوعی مسکن را ایفا کند.
پژوهشگران انواع غلات سبوس دار و دانه‌های غنی از فیبر را برای مصرف هر روزه توسط افراد توصیه اکید می‌کنند.
این نتایج از بررسی بر روی 367 هزار و 442 فرد داوطلب در این تحقیق و مطالعه رژیم غذایی آنها در طول 14 سال به دست آمده است.
نتایج این تحقیق در مجله BMC پزشکی به چاپ رسیده است.





سس سالاد

6 جایگزین برای سس سالاد

اگر پنیر پاستوریزه یا همان پنیر معمولی را روی سالادتان رنده کنید، سالادغذای کاملی مصرف کرده‌اید؛ چرا که پنیرهای تازه علاوه بر پروتئین دارای چربی هم هستند
این را زیاد گفته‌ایم و زیاد شنیده‌اید که سس چرب است و ضرر دارد و اگر اضافه وزن دارید، دور‌ سس را خط بکشید و ... اما کمتر درباره این موضوع حرف زده‌ایم که به جای سس چه چیزهایی را می‌شود جایگزین کرد.
شما می‌دانید اگر یک روز نخواهید روی سالادتان سس بریزید، چه موادی را می‌توانید به جایش استفاده کنید تا سالادتان را مزه‌دار کنید؟

روغن زیتون
خیلی‌ها طعم و بوی روغن زیتون را دوست ندارند، در حالی که این روغن بودار در کنار بو و طعم نسبتا ناخوشایندش صدها مزیت دارد که مهم‌ترین اثر محافظتی آن پیشگیری از افزایش چربی خون و در نهایت حفظ قلب از ابتلا به انواع بیماری‌هاست.
از دیگر مزایای این روغن می‌توان به اثر پیشگیرانه آن از ابتلا به برخی سرطان‌ها اشاره كرد. اگر قصد دارید غذایی كربوهیدرات دار بخورید بهترین کار برای اینکه قندخون‌تان بالا نرود اضافه کردن روغن زیتون به سالادتان است. به این ترتیب قند خون و حتی تری گلیسرید در حدود مناسبی ثابت می‌ماند، پس اگر دیابت دارید، بدانید که مصرف روغن زیتون حساسیت بدن شما را نسبت به انسولین بیشتر کرده و قندخون‌تان تنظیم می‌شود.
شما می‌توانید به جای سس‌های چرب و آماده، کمی روغن زیتون را با سرکه یا آب‌لیمو مخلوط کنید و با اضافه کردن کمی ادویه و چاشنی‌های مخصوص سالاد سس خوش‌مزه و خوش‌طعمی تهیه کنید. اگر هم از روغن زیتون بدتان نمی‌آید، می‌توانید آن را به تنهایی روی سالاد کاهو، کلم و کلم بروکلی بریزید و میل کنید.

ادویه کاری

به غذاهایتان ادویه کاری بزنیدکاری

ادویه كاری بوی مواد ناخوشایند مانند گوشت را هم پوشش می‌دهد.
یكی از عادات برجسته مردم پاكستان مصرف غذاهای پرادویه و تند است و از آنجا که از كودكی مردم آن به خوردن این غذاها عادت می‌كنند، مشكلی برایشان پیش نمی‌آید. غیر از فلفل، ادویه‌ای كه بسیار مورد علاقه پاكستانی‌هاست، كاری است.
ادویه كاری جزو ادویه‌هایی است كه در شرق دنیا به خصوص پاكستان، هندوستان و افغانستان به مقدار بسیار زیاد در وعده‌های غذایی مصرف می‌شود. كاری ادویه‌ای است كه در آن 20 نوع گیاه معطر از جمله زیره، رازیانه، گشنیز و... وجود دارد و هر گیاه خواص بسیار عالی دارد. در فرمولاسیون كاری فلفل و زردچوبه پایه اصلی است پس كاری هم به عنوان ادویه‌ای خوشمزه و تندكننده و هم به دلیل داشتن 20 نوع گیاه معطر بسیار قابل توجه است. از جمله خواص كاری می‌توان به محافظ كبد، ضدمیكروب، ضدنفخ، محرك معده، مقوی معده، معرق، دارنده ویتامین C، ضدسرطان و خنثی‌كننده رادیكال‌های آزاد اشاره كرد. از سوی دیگر ادویه كاری بوی مواد ناخوشایند مانند گوشت را هم پوشش می‌دهد و به طور كلی مصرف متعادل آن برای سلامت فرد بسیار مفید است.

تغذیه مناسب برای کودکان دبستانی

 

کودکان به دلیل رشد و فعالیت به انرژی پروتئین و دبستانیمواد مغذی کافی نیاز دارند. تغذیه مناسب می‌تواند موجب رشد کافی و افزایش قدرت یادگیری طی دوران تحصیل شود. تغذیه مناسب، داشتن یک برنامه غذایی متعادل، متنوع و شامل کلیه گروه‌های اصلی غذایی‌ست که برای تامین احتیاجات غذایی کودکان در سه وعده اصلی و حداقل دو میان وعده توصیه می‌شود.
ایسنا: گروه‌های مختلف غذایی شامل گروه نان و غلات،‌ سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت، تخم‌مرغ، حبوبات و مغزهاست. گروه اول یعنی غلات و انواع نان، برنج، ماکارونی، بیسکوییت ساده و غلات، صبحانه آماده مصرف را در برمی‌گیرد که انرژی و مقداری از پروتئین کودک را تامین می‌کند. کودکان باید به طور روزانه حداقل شش واحد از این گروه مصرف کنند که نیمی از آنها از انواع غلات سبوس‌دار هستند. هر واحد این گروه معادل یک برش نان با اندازه 10×10 سانتی‌متر‌(در نان لواش سه تا چهار برش)، نصف لیوان ماکارونی یا برنج پخته شده، یک لیوان غلات آماده خشک مثل برشتوک یا سه عدد بیسکوییت ساده است.
گروه سبزی‌ها: این گروه شامل انواع سبزی‌های برگی و غیربرگی است که ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن کودک را تامین می‌کند. کودکان روزانه به پنج واحد از این گروه نیاز دارند که هر واحد آن معادل سه تا چهار قاشق غذاخوری سبزی‌های پخته و یا حدود یک لیوان سبزی‌های خام شامل سبزی‌های برگی سبز تیره یا زرد مثل اسفناج، هویج، بروکلی، کدو و ...برای تامین انواع ویتامین‌ها.
گروه میوه‌ها: این گروه شامل انواع میوه‌های تازه و خشک و تامین کننده ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز کودک است. کودکان باید پنج واحد از این گروه در روز مصرف کنند که هر واحد آن معادل یک عدد میوه خام متوسط مانند یک عدد سیب متوسط یا حدود نصف لیوان آبمیوه یا کمپوت میوه است. لازم به ذکر است که میوه‌ها و سبزی‌ها موجب شادابی و حفظ سلامت کودک می‌شود.

روشهای کار آمد در لاغری


همه چیز درباره میان برهای لاغری!



 چای سبز در کل فرآیندی که فرد خواهان کاهش وزن خود است حدود 200 تا 300 گرم می‌تواند باعث لاغر شدن فرد شود.
همیشه راه‌های میان‌بر و کوتاه‌تر بیشتر انتخاب می‌شوند. این قضیه را می‌توان از رشد قارچ‌گونه تبلیغات مختلف و فریبنده برای لاغری و تناسب اندام فهمید. دیگر کمتر کسی است که نداند تنها راه درمان چاقی، رژیم‌غذایی سالم،‌ تحرک بدنی و پرهیز از پرخوری است، با وجود این، بازار پودر و ژل و چای، گن و هزاران محصول لاغری دیگر هنوز داغ‌ داغ است. تبلیغات مختلف برای لاغرشدن در ماهواره و نشریه‌ها و اینترنت این روزها زیاد شده و به راحتی افراد را فریب می‌دهد.

برای آشنایی با عملکرد آنها و ادعاهایی که در مورد محصولاتشان بیان می‌کنند، با دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی، دکتر ضیاءالدین مظهری، ‌رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت و دکتر محمدرضا وفا، رییس انجمن تغذیه ایران گفت‌وگو کرده‌ایم.

کفش‌ لاغری

این محصول که قرار است مشکل اضافه‌وزن و چاقی خیلی از افراد زودباور را حل کند، هم در ماهواره زیاد تبلیغ می‌شود و هم در اینترنت و مجله‌ها. از آنجا که این کفش شبیه کتانی است،‌ خواه‌ناخواه کمی بعضی‌ها را قانع می‌کند که با دویدن با آن، شاید وزنمان کمتر شود.

در توضیحات این تبلیغ بیان شده، از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا در طراحی آن استفاده شده که با فعال‌سازی ماهیچه‌هایی که تا پیش از آن استفاده چندانی از آن نمی‌شد، از پاشنه گرفته تا انگشتان، باعث حرکت پا می‌شود و هنگام هرگونه فعالیتی، بدن را وادار به سوزاندن کالری بیشتر می‌کند.

رژیم گیاهخواری

رژیم گیاه‌خواری یک نوع سلیقه و ترجیح غذایی بین افراد است.
 کلانتری متخصص تغذیه گفت: گیاهخواری ، رژیمی که بدون استفاده از منابع حیوانی و با توجه به نوع گیاه خواری افراد است.

 ما سه نوع رژیم گیاهخواری داریم که شامل افرادی که فقط گیاه می‌خورند و هیچ چیزی جز گیاه که منشا آن از خاک و نور خورشید است نمی‌خورند دسته دوم گیاه‌ خواران گروهی هستند که به جز گیاه تخم پرندگان هم می‌خورند و دسته سوم گروهی هستند که به جز گیاه و تخم پرندگان از لبنیات هم استفاده می‌کنند.

افرادی که در دسته اول هستند اگر تنوع در انواع گیاهان را رعایت کنند مثلا همه انواع گیاهان را بخورند معمولا دچار عارضه نمی‌شوند البته ممکن است دچار کمبود ویتامین B12 بشوند.

 در دسته دوم مشکلاتشان خیلی کمتر از دسته اول است ولی عوارض مربوط  کلسترول موجود در تخم مرغ را می‌توان بیان کرد.

 در دسته سوم تقریبا به طور حتم دچار هیچ نوع کمبودی نمی‌شوند.

 این نوع رژیم گیاهی برمی‌گردد به جهان‌بینی و طبیعتا بدن فرد هم با همه این موارد سازگاری دارد.