
وی با بیان اینکه مصرف مایعات در طول سفر از دیگر توصیههای مهم است، گفت: مصرف به اندازه مایعات باعث میشود از بروز یبوست جلوگیری شده و فرد سفر راحتتری را بگذراند.
رشیدی، مصرف دوغ، شیر، آبمیوه و آب را در طول سفر بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: باید از لبنیات، آبهای معدنی و آبمیوههای بهداشتی و دارای بستهبندی استفاده کرد. وی با بیان اینکه مصرف لبنیات غیراستاندارد و بدون بستهبندی باعث مسمومیتهای غذایی میشود، اظهار کرد: لبنیات پاستوریزه و حتی در برخی موارد استرلیزه نیز باید در یخچال نگهداری شود تا علاوه بر خنک نگه داشتن آنها، بهداشت آنها هم رعایت شود.
این کارشناس ارشد تغذیه افزود: باید از مصرف یخهای آماده که در حالت غیربهداشتی و پر گرد و غبار نگهداری میشوند، پرهیز گردد.
وی بیان کرد: غذاهایی که باید در شرایط سرد نگهداری شوند مانند انواع گوشتهای خام نیز لازم است در یخچال، یخدان و یا باکسهای جای یخ نگه داشته شود، چرا که اگر در طول سفر این مواد بدون نگهداری در یخچال حمل شوند، فعالیت میکروبها در آنها افزایش یافته و در صورت استفاده، مسمومیت غذایی ایجاد میکنند.
رشیدی با تاکید بر رعایت مصرف میوه و سبزی ( سبزیهای خوراکی، خیار، گوجه و هویج) به اندازه کافی در سفر، خاطرنشان کرد: باید قبل از سفر، این مواد با کمی مایع ظرفشویی و یا مواد ضدعفونی کننده و آب کافی شسته شوند و بعد از خشک کردن کامل آنها، برای سفر در محل مناسبی آماده شوند.
وی، خوردن نوشابه نه تنها در سفر بلکه در تمامی زمانها را غیراصولی خواند و افزود: اینکه برخی افراد برای جلوگیری از مسمومیتهای غذایی در سفر از نوشابه استفاده می کنند کار غلطی است، چرا که این امر تنها توجیهی برای استفاده از نوشابه است و هیچ پایه علمی ندارد. نوشابه دارای ارزش غذایی پایینی است و تاثیری بر جلوگیری از مسمومیتها ندارد.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: در صورت بروز مسمومیت غذایی در فرد، بهترین کار این است که به اورژانس منتقل شود و در صورت بروز اسهال در فرد، قبل از مراجعه به درمانگاه، از مایعات کافی و نمک برای کاهش بیآبی بدن کمک بگیرد.
منبع: تغذیه > توصیهها و آداب - همشهری آنلاین
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر