گوشت ماهي سرشار از
پروتئين، ويتامين ها و مواد مورد نياز بدن است. به عقيده کارشناسان و
صاحبنظران، آبزيان مي توانند به عنوان يک منبع مطمئن و کاهش دهنده اثرات
سو»تغذيه مورد استفاده قرار گيرند. پروتئين حيواني به ويژه ماهي به دليل داشتن اسيدهاي آمينه لازم و عوامل محرک رشد اثر مهمي در ترميم بافت ها و سلامتي و شادابي انسان و به طور کلي رشد بدن دارد و کمبود اين پروتئين سبب عدم تعادل دستگاه عصبي گشته و عقب ماندگي فکري و رنجوري و ضعف جسماني را در انسان پديد مي آورد و مقاومت بدن را در برابر بيماري هاي عفوني کاهش مي دهد. |
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
خواص گوشت بوقلمون
سلامت نیوز: گوشت بوقلمون بدون پوست، به طور طبیعی چربی كمی دارد كه معادل 1گرم چربی در هر 30گرم گوشت است، لذا كسانی كه دارای رژیم غذایی كم چربی هستند، می توانند از آن استفاده كنند.
150گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیك موردنیاز روزانه را تأمین می كند. همچنین منبع خوبی از پروتئین، سلنیوم، روی و پتاسیم و ویتامین های B1 B3 B6 و B12 و اسیدآمینه تریپتوفان است.
بوقلمون كلسترول بد خون را كاهش می دهد، آرامش و سرحالی ایجاد می كند، از سرطان جلوگیری می كند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می دهد، سیستم ایمنی را تقویت می كند.
مصرف روزانه گوشت قرمز خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش می دهد
پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج یک مطالعه گسترده در آمریکا نشان داده است که مصرف روزانه گوشت قرمز به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش می دهد.کارشناسان بهداشتی دانشکده بهداشت عمومی هاروارد بزرگترین مطالعه ای را که تا این تاریخ در زمینه تاثیر گوشت قرمز در بروز دیابت انجام شده سرپرستی و نتایج آن را در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر کرده اند. این کارشناسان تاکید کردند: مصرف 50 گرم گوشت قرمز فرآوری شده در روز احتمال ابتلا به دیابت را 51 درصد افزایش می دهد و همچنین مصرف 100 گرم گوشت قرمز فرآوری نشده در روز احتمال بروز این بیماری را 19 درصد تشدید می کند.
خواص تخممرغ
تخممرغ و پروتئین تخممرغ بهعنوان یکی از مواد ثابت و اساسی در تغذیه افراد بدنساز به شمار میرود.
پروتئین تخممرغ بهعنوان پروتئین حقیقی تلقی میشود؛ یعنی پروتئینهای تخممرغ بهعنوان مرجعی برای مقایسه پروتئینهای سایر مواد خوراکی با آن مورد استفاده قرار میگیرد.
معمولاً کیفیت پروتئین از دو طریق اندازهگیری میشود:
1- قابلیت هضم پروتئین تصحیح شده براساس اسید آمینه
2- ارزش بیولوژیکی
روش ارزش بیولوژیکی، مقدار پروتئین ابقا شده در بدن را نسبت به پروتئین جذب شده اندازهگیری میکند. امتیاز پروتئین تخممرغ براساس روش ارزش بیولوژیکی 100 است؛ به این معنی که تمام پروتئین خورده شده، در بدن ابقا شده و مورد استفاده قرار میگیرد. به عبارت دیگر پروتئین تخممرغ حاوی تمامی اسیدآمینههای ضروری و مورد نیاز بدن است.
پروتئین دیگری که دارای امتیاز100 براساس روش ارزش بیولوژیکی است پروتئین آبپنیر است.روش PDCAA، تمامیت و جامعیت پروتئین را اندازهگیری میکند و بالاترین میزان آن عدد یک است. بر این اساس پروتئین سفیده، پروتئین جدا شده از سویا، پروتئین آب پنیر و پروتئین کازئین شیر همگی دارای امتیاز برابر با عدد یک هستند.
پروتئین تخممرغ بهعنوان پروتئین حقیقی تلقی میشود؛ یعنی پروتئینهای تخممرغ بهعنوان مرجعی برای مقایسه پروتئینهای سایر مواد خوراکی با آن مورد استفاده قرار میگیرد.
معمولاً کیفیت پروتئین از دو طریق اندازهگیری میشود:
1- قابلیت هضم پروتئین تصحیح شده براساس اسید آمینه
2- ارزش بیولوژیکی
روش ارزش بیولوژیکی، مقدار پروتئین ابقا شده در بدن را نسبت به پروتئین جذب شده اندازهگیری میکند. امتیاز پروتئین تخممرغ براساس روش ارزش بیولوژیکی 100 است؛ به این معنی که تمام پروتئین خورده شده، در بدن ابقا شده و مورد استفاده قرار میگیرد. به عبارت دیگر پروتئین تخممرغ حاوی تمامی اسیدآمینههای ضروری و مورد نیاز بدن است.
پروتئین دیگری که دارای امتیاز100 براساس روش ارزش بیولوژیکی است پروتئین آبپنیر است.روش PDCAA، تمامیت و جامعیت پروتئین را اندازهگیری میکند و بالاترین میزان آن عدد یک است. بر این اساس پروتئین سفیده، پروتئین جدا شده از سویا، پروتئین آب پنیر و پروتئین کازئین شیر همگی دارای امتیاز برابر با عدد یک هستند.
چرا همیشه به دنبال غذاهای خوش طعم هستیم؟
حتی اگر شما بعد از خوردن یک وعده غذایی احساس گرسنگی نکنید بازهم برای خوردن دسر آماده هستید.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، مطالعات جدید توضیح میدهد که چرا ما همیشه به دنبال لذت غذا خوردن حتی بعد از بدست آوردن کالری کافی برای نیازهای انرژی بدن خود هستیم.
محققان اظهار کردند: نتایج نشان میدهد زمانی که ما برای لذت بردن غذا میخوریم، بدن مواد شیمیایی آزاد میکند که باعث احساس تشویق به خوردن میشود و این ممکن است به پرخوری منجر شود.
میوه و سبزی ضددیابت است
محققان انگلیسی در پژوهش خود دریافتند که مصرف
میوه و سبزیجات خطر ابتلا به دیابت نوع دوم در افراد را کاهش میدهد.
بهگزارش فارس به نقل از نشریه مراقبت بیماران دیابتی انگلیس، محققان انگلیسی در این پژوهش دریافتند که مصرف میوه و سبزیجات اندکی خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد و مصرف متنوع آنها نیز عاملی اصلی در پیشگیری از این بیماری است.
این پژوهش روی بیش از 3700 انگلیسی صورت گرفت و روشن شد خطر ابتلا به دیابت نوع دوم در افراد مصرفکننده بیشترین مقدار میوه و سبزیجات در طول هفته در مدت 11سال- نسبت به افرادی که مقادیر کمی از آنها مصرف کرده اند- اندکی کم شده است.
این پژوهش همچنین نشان داد که خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم در بین افرادی که بیشترین تنوع مصرف را در میوه و سبزیجات دارند، کاهش مییابد. پژوهشگر نیتافور از دانشکده علوم متابولیسم دانشگاه کمبریج با اشاره به نتایج این پژوهش گفت که مردم نباید خود را فقط به مصرف چندبار میوه و سبزیجات در روز محدود کنند.
منبع:http://www.hamshahrionline.ir/news-169722.aspx
بهگزارش فارس به نقل از نشریه مراقبت بیماران دیابتی انگلیس، محققان انگلیسی در این پژوهش دریافتند که مصرف میوه و سبزیجات اندکی خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد و مصرف متنوع آنها نیز عاملی اصلی در پیشگیری از این بیماری است.
این پژوهش روی بیش از 3700 انگلیسی صورت گرفت و روشن شد خطر ابتلا به دیابت نوع دوم در افراد مصرفکننده بیشترین مقدار میوه و سبزیجات در طول هفته در مدت 11سال- نسبت به افرادی که مقادیر کمی از آنها مصرف کرده اند- اندکی کم شده است.
این پژوهش همچنین نشان داد که خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم در بین افرادی که بیشترین تنوع مصرف را در میوه و سبزیجات دارند، کاهش مییابد. پژوهشگر نیتافور از دانشکده علوم متابولیسم دانشگاه کمبریج با اشاره به نتایج این پژوهش گفت که مردم نباید خود را فقط به مصرف چندبار میوه و سبزیجات در روز محدود کنند.
منبع:http://www.hamshahrionline.ir/news-169722.aspx
تنقلات سودمند
ميوه هايي كه پوست سخت دارند مانند بادام ، گردو ، فندق و … بيشتر به عنوان تنقلات در برنامه غذايي مردم مصرف مي شوند.
اين ميوه ها ويتامين هاي فراواني دارند و از اين رو غالبا در برنامه غذايي گنجانده مي شوند. از گذشته هاي دور ، جنگل هاي استراليا ، در سواحل رودخانه مي سي سي پي و سواحل درياي مديترانه ، اين ميوه ها به عنوان يك منبع غذايي مهم و اصلي در برنامه غذايي مردم اين مناطق محسوب مي شده است. مدتي قبل از كاشت و برداشت محصولات كشاورزي ، اين ميوه ها جمع آوري ، انبار و براي سرخ كردن و پختن مصرف مي شوند. اين ميوه ها در فصولي از سال در صورت كمبود مواد و منابع غذايي ، مصرف مي گردند .
رژیم بدون گرسنگی !
این ویدیو چند نکته بسیار خوب در مورد رژیم گرفتن بدون داشتن احساس گرسنگی رو بیان می کنه.
خلاصه نکات به این شرح است:
1. پرهیز از غذاها و اسنک هایی که باعث تحریک اشتها می شن مثل غذاهای آماده، کلوچه ها و چیپس ها
2.استفاده بیشتر از سبزیجات و میوه جات چون با داشتن کالری کم حاوی مقدار زیادی فیبر هستند که حس سیری بیشتری ایجاد می کنن.
3. افزودن روغن های سالم و رژیمی به غذاها. چون چربی ها سبب افزایش ترشح هورمون سیری در مغز می شن. غذاهای بدون چربی حس سیری خیلی کمتری دارن در نتیجه به میزان بیشتری مصرف می شن.
4. و نوشیدن آب زیاد.
منبع: http://www.livestrong.com/video/3770-beginners-guide-dieting-without-feeling/
رژیم آناناس
آناناس یکی از میوههای مغذی و سرشار از ویتامین و مواد معدنی است.
به باور عدهای رژیم غذایی آناناس میتواند به کاهش وزن کمک کند. اما آیا
این تصور واقعا درست است؟ گفتنیها و ناگفتنیها در مورد آناناس.
بازار تنوع در رژیمهای لاغری به دلیل محبوبیت فراوانی که به ویژه میان
خانمها دارند، بسیار داغ است و اغلب نام یک ماده غذایی یا میوه به دلیل
خواصی که در از بین بردن چربیهای بدن دارد، بر سر زبانها میافتد.
آناناس یکی از این میوههاست و آنطور که کارشناسان تغذیه تأیید میکنند، میتوان آن را با غذاهای مختلف ترکیب کرد و معجونی خوش طعم و سالم از دل آن بیرون آورد.
آناناس یکی از این میوههاست و آنطور که کارشناسان تغذیه تأیید میکنند، میتوان آن را با غذاهای مختلف ترکیب کرد و معجونی خوش طعم و سالم از دل آن بیرون آورد.
نقش مروارید سفید در سبد غذایی خانوار
سلامت نیوز : برنج حاوی مواد مغذی متعددی است که هر یک نقش ارزشمندی در سلامت مصرف کننده ایفا مینمایند،
دکتر احمد رضا درستی متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با سینانیوز در اینباره گفت: «از بین این مواد، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، آهن، مس، روی، سلنیم و برخی دیگر از مواد معدنی را میتوان نام برد که همگی به تندرستی انسان کمک میکنند. همچنین ویتامینهایی از قبیل تیامین (B۱)، ریبوفلاوین (B۲)، نیاسین (B۳)، اسید پانتوتنیک (B۶)، فولات و ویتامین E نیز به مقادیر متفاوت در برنج یافت میشوند که هر یک نقش ویژهای در تامین نیازهای تغذیهای انسان ایفا میکنند و عدم دریافت مقادیر کافی این ویتامینها برای انسان خطرناک است.»
اشتراک در:
پستها (Atom)