خواص زیره سیاه و سبز

زیره در دو نوع  سبز و سیاه موجود است، که اگرچه ویژگی‌های تغذیه‌ای نسبتا مشابهی دارند اما دارای تفاوت‌هایی هم می باشند. دکتر غلامرضا امین، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص طب گیاهان دارویی درباره انواع زیره می‌گوید: «دو نوع زیره با نام‌های زیره سیاه و زیره سبز می‌شناسیم که نوع سیاه آن با نام‌های زیره کرمانی و زیره کوهی و نوع سبز آن به نام کراویه معروف است.
زیره سبز را با رنگ سبز روشن و زیره سیاه را با رنگ سیاه می‌شناسند. زیره سیاه، باریک‌تر و عطر بیشتری دارد اما زیره سبز حجیم‌تر و عطر کمتری دارد.» به گفته دکتر امین، برخی زیره سبز را با رنگ‌های سیاه خوراکی آغشته می‌کنند و حرارت می‌دهند و به جای زیره سیاه می‌فروشند که با قرار دادن این دانه‌ها در آب گرم کمی رنگ خود را پس می‌دهند و ضمنا حجیم بودن و عطر کم‌شان حکایت از تقلبی بودن آنها می باشد.

مصرف ادويه به داشتن قلبي سالم كمك مي‌كند

105 (29).jpg
مصرف ادويه به عنوان يك داروي گياهي قرن‌ها بخش عمده‌اي از روش‌هاي درماني انواع بيماري‌ها را به خود اختصاص داده است.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، روش‌هاي درماني جديد نيز مصرف ادويه‌جات و گياهان دارويي را در درمان و پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي موثر مي‌داند.
دانه گشنيز يكي از اين داروهاي گياهي است كه به پايين آوردن سطح كلسترول و قند خون كمك مي‌‌كند. مصرف پودر اين گياه نيز در اواخر شب يا اوايل صبح براي افرادي كه به بيماري ديابت و قلبي مبتلا هستند، مفيد است.
زردچوبه نيز به دليل ويژگي‌هاي آنتي اكسيداني، ضد لختگي و ضدالتهاب ماده مفيدي براي سلامتي قلب است. ويژگي آنتي اكسيداني اين ادويه باعث مي‌شود تا افراد ديابتي كمتر به مشكلات قلبي ـ‌ عروقي مبتلا شوند.
به گزارش ايسنا به نقل از پايگاه اينترنتي ايندين اكسپرس، فلفل سياه نيز به كاهش كلسترول خون كمك مي‌كند و پس از وقوع سكته‌ قلبي مي‌تواند در بهبود وضعيت فرد موثر باشد.


برگ بو


نويسنده: میر حیدر

برگ بودرخت آن به فارسي «باهشتان»گفته مي شود،در كتب طب سنتي به نامهاي «درخت غار»،«برگ بو»،«مازريون»،«دفنه»و «شجرة الرند» نام برده شده است. به فرانسويLaurier sauceوLaurier و به انگليسيLaurel , true laue laurel گفته مي شود. گياهي است تيره Lauraceae نام علميLaurus nobilis L. آن است ميوه درخت «باهشتان»را «دهشمت» يا «حب الغار» ميگويند و به هندي نيز حبالغار مي شود.
مشخصات
برگ بو گياهي است به صورت درخت و درختچه هميشه سبز و ناخزان(د رمناطق با زمستانهاي خيلي سرد بايد حفاظت شود)، در شرايط مساعد ارتفاع آن 20-15 متر هم مي رسد ولي معمولا 8-7 متر مي باشد. گياهي است پلي گام و در عين حال ممكن است گلهاي نر و ماده وهمچنين گلهاي هر مافروديت (نر و ماده در يك گل) روي يك درخت ديده شود.برگها متناوب،سبز تيره ،بيضي شكل ،نوك تيز و معطر و زيبا هستند گلهاي آن كوچك به رنگ زرد با خاكستري روشن و ميوه آن كوچك به رنگ ارغواني تيره و به اندازه دانه انگور مي باشد.درختچه اي است زيبا ،فرانسوي ها آن را لوريه شاعران هم مي گويند.

خواص درماني زنجبيل

تــاريخــچــه:
گياه زنجبيل (Zingiber officinale) از خانواده Zingiberaceae گياه بومي آسياي جنوب‌شرقي است كه بيش از 4000 سال است كه به عنوان چاشني و افزودني در مواد غذايي و بيشتر از 2500 سال است كه براي اهداف پزشكي مورد استفاده قرار گرفته‌ و از قرن 13 ميلادي مصرف گسترده‌اي در سراسر اروپا يافته است. اگرچه معمولاً از زنجبيل به عنوان ريشه آن گياه نام برده مي‌شود، ولي در اصل قسمت مورد استفاده اين گياه ساقه تورم يافته زيرزميني آن است كه ريزوم نام دارد.
زنجبيل  در كشورهايي چون استراليا، چين، مصر، بريتانياي كبير، هندوستان، ژاپن و سوئيس كاربرد داشته و در ايالات متحده آمريكا به عنوان يك مكمل رژيمي مصرف مي‌گردد. 

سركه بخورید لاغر شوید

درباره اثرات چربی سوزی و لاغر كنندگی سركه بارها و بارها شنیده اید اما هربار یك تحقیق جدید نتایج قبلی را رد كرده است. بخصوص كه خیلی وقت ها ترس از زخم معده و خوردن سركه های غیرطبیعی با تركیبات شیمیایی خیلی ها را نگران می كند. اما شاید بد نباشد كه بدانید در آخرین تحقیقی كه انجام شده، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند كه سركه معمولی (كه به عنوان چاشنی سالاد در تهیه ترشی و دیگر غذاها استفاده می شود) بسته به سن سركه ممكن است اثرات مثبتی بر سلامت انسان داشته باشد و همچنین سركه می تواند در پیشگیری از تجمع چربی در بدن و افزایش وزن موثر باشد.

خواص هل؛ دانه معطر

Cardamom
هل
هل گیاهی است كه در مناطق حاره و گرم می روید . وطن آن هندوستان می باشد و حدود 80 درصد هل مصرفی دنیا از هندوستان تامین می شود.
نام علمی این گیاه Elettaria cardamomum است.
میوه ی هل، بیضی شكل و به رنگ های زرد، سبز یا سیاه است. دانه های معطر و مطبوعی به رنگ قهوه ای در میوه ی آن وجود دارد كه به عنوان ادویه و برای خوشبو كردن نوشیدنی ها و غذاها به مصرف می رسد.
عطر خوش و اثر گرمابخش و اشتهاآور هل، این دانه را به یكی از بهترین طعم دهنده ها برای انواع نوشیدنی، دسر و شیرینی تبدیل می سازد. در هندوستان، خاورمیانه، اروپا و آمریكای لاتین، این ادویه روغنی برای تهیه انواع نان ، كیك و شیرینی ها و همچنین چای و قهوه به كار می رود.
در بسیاری از شیرینی ها و دسرهای سنتی ایرانی نیز از هل كوبیده یا آسیاب شده استفاده می شود.

7 نكته درباره سركه بالزاميك

7 نكته درباره سركه بالزاميك
سركه بالزاميك از احيا شدن آب نوع خاصي از انگور شيرين كه جوشيده شده و كاملا پخته شده است، تهيه مي‌شود و فرآيند تهيه آن با بقيه انواع سركه تاحدي متفاوت است

بالزام در لغت به معنای رزین هایی با ساختار حلقوی است که دارای مقادیر قابل توجهی از چند نوع از اسیدها مانند اسید بنزوییک هستند. سرکه بالزامیک سه نوع دارد، نوعی که به شکل سنتی در بعضی شهرهای ایتالیا تهیه می شود، نوعی که به شکل صنعتی و تجاری تهیه می شود و نوع سوم که مخلوطی از این دو است. اما فواید تغذیه ای ویژه ای برای این نوع از چاشنی عنوان شده كه عبارت اند از:

معجزه سرکه سیب

* اثرات درماني و نحوه تهيه :
براي تهيه سركه سيب، سيب هاي آبدار و كوچك و معطر كه كاملا" رسيده باشند را داخل دستگاه پرس مي ريزيم. اگر بخواهيم عصاره سيب زودتر به سركه تبديل شود به آن مخمر اضافه مي كنيم.
* تهيه عصاره سيب پيش از تهيه سركه سيب :
1- سيب ها را بشوئيد( 5 كيلوگرم) و آنها را4 قسمت كنيد. سيب ها را در يك آبميوه گيري بريزيد و آب آنها را بگيريد.
2- آب ميوه را همراه با تفاله هاي سيب در يك بشكه بزرگ شيشه اي يا ظرف سفالي بريزيد. آنها را با كمي آب رقيق كنيد و به اندازه نوك چاقو مخمر و چند تكه نان گندم سياه به آن بيفزاييد تا تخمير سريع تر صورت بگيرد.

معرفی ادویه های جادویی برای لاغری

فلفل ترکیبات شیمیایی ای دارد که می تواند توانایی سوختن چربی ها در بدن را افزایش داده و به کاهش اشتها کمک کند.
تحقیقات دانشمندان کانادایی نشان می دهد، تندکردن طعم غذاهای دارای چربی، می تواند به سوزانده شدن آنها در بدن کمک کرده و مانع افزایش وزن شود. مطالعات بیشتر هم نشان داده مردان و زنانی که غذاهای تند می خورندکمتر از دیگران احساس گرسنگی می کنند و با احتمال کمتری بعد از صرف غذای اصلی سراغ میان وعده ها می روند.
همه ما بعد از خوردن غذاهای تند که شامل کاری یا فلفل هستند، احساس گرما می کنیم. در صورتی که میزان این تندی بیشتر شود حتی ممکن است صورتمان قرمز شده و بدنمان عرق کند. دلیل این موضوع وجود یک ترکیب شیمیایی به نام کاپسایسین در ادویه هاست که طعم تند بعضی از آنها نیز از این ماده سرچشمه می گیرد. احساس گرم شدن بعد از مصرف ادویه های تند به این معناست که بدن ما به جای ذخیره کردن کالری ها در حال سوزاندن آنهاست. یکی دیگر از فواید مصرف ادویه های تند، فریب دادن مغز است. در این حالت مغز تصور می کند، غذا چرب تر از آن چیزی است که در عالم واقع است و از خوردن آن لذت بیشتری می برد. این روش کمک بسیاری به کنترل اشتها در افرادی می کند که مدتی است رژیم گرفتن را شروع کرده اند، زیرا مغز این افراد بعد از مدتی علاقه بسیار شدیدی به مصرف چربی ها پیدا می کند. البته باید توجه داشت که فقط با مصرف فلفل نمی توان به کاهش وزن امیدوار بود بلکه در کنار آن شما باید به فکر کاهش میزان کالری دریافتی و افزایش فعالیت بدنی هم باشید.

منبع: آفتاب

افزايش خطر ابتلا به سرطان با مصرف دوز بالای برخی مکمل‌های غذایی


پژوهشگران مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه کلرادوي آمریکا طي پژوهشي دريافتند: مصرف بیش از حد مواد مغذی مانند اسید فولیک، بتاکاروتن و سلنیوم خطر افزایش ابتلا به سرطان را در پی دارد.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، دکتر «بایرز»، سرپرست این پژوهش با اشاره به نتايج اين تحقيق اظهار كرد: مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند اسید فولیک، بتاکاروتن و سلنیوم به خودی خود سمی نیستند و بدن انسان به آن نیاز دارد، اما باید تنها مقدار مجازی از آن را مصرف کنیم.
وي در ادامه با تاكيد بر نتايج اين تحقيق تصريح كرد: تمام مکملهای غذایی همواره با صفات آنتی اکسیدان یا ماده مغذی شناخته می‌شوند، این در حالی است که اثرات ناخواسته این مکمل‌ها، گاهی بروز سرطان را به همراه دارد.
يافته‌هاي اين پژوهشگران نشان داد: مکمل‌های غذایی، بویژه دوزهای بالا، مانند داروها از نظر بیولوژیکی فعال هستند؛ گاهی به صورت خوب و گاهی نیز به صورت بد.
پژوهشگران مدعی هستند که مصرف دوزهای بالای مکمل‌های غذایی، بیشتر از این‌که کارآمد و مفید باشد، ضرر دارد.
نتايج این پژوهش در مجله «National Cancer Institute» منتشر شده است.