زیره در دو نوع سبز و سیاه موجود است، که اگرچه ویژگیهای تغذیهای نسبتا مشابهی دارند اما دارای تفاوتهایی هم می باشند. دکتر غلامرضا امین، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص طب گیاهان دارویی درباره انواع زیره میگوید: «دو نوع زیره با نامهای زیره سیاه و زیره سبز میشناسیم که نوع سیاه آن با نامهای زیره کرمانی و زیره کوهی و نوع سبز آن به نام کراویه معروف است.
زیره سبز را با رنگ سبز روشن و زیره سیاه را با رنگ سیاه میشناسند. زیره سیاه، باریکتر و عطر بیشتری دارد اما زیره سبز حجیمتر و عطر کمتری دارد.» به گفته دکتر امین، برخی زیره سبز را با رنگهای سیاه خوراکی آغشته میکنند و حرارت میدهند و به جای زیره سیاه میفروشند که با قرار دادن این دانهها در آب گرم کمی رنگ خود را پس میدهند و ضمنا حجیم بودن و عطر کمشان حکایت از تقلبی بودن آنها می باشد.