مرزنجوش بُستانی -مرزنگوش بستانی – مرزنگوش تر


▪ نام علمی Origanum Majorana
▪ نام انگلیس Sweet Marjoram
معرفی و گیاهشناسی
مرزنجوش بُستانی یکی از گیاهان دارویی قدیمی جهان است که مردمان مصر و یونان باستان این گیاه را می شناخته اند و از آن به عنوان ادویه استفاده می کرده اند. مرزنجوش بستانی گیاهی علفی و چندساله است که ارتفاع آن گاها به 50 سانتی متر نیز می رسد. برگ های تخم مرغی شکل و گل های سفید آن که توسط 4 ردیف براکته پوشیده هستند، از علائم مشخص برای شناسایی این گیاه محسوب می شوند. بوی بسیار زیبای این گیاه چنان انسان را به خود جلب می کند که یکی از اساتیدم نام این گیاه را ادکلن طبیعی گذاشته بودند و لذا در صابون‌سازی جهت معطر ساختن آن استفاده می‌کنند نیز برگ آن را پس از خشک کردن گرد نموده، در معطر ساختن غذا استفاده می‌کنند

مرزنجوش مفيد در برطرف کردن کک و مک و ادوکلني طبيعي


مرزنجوش بستانی یکی از گیاهان دارویی در طب قدیمی جهان است که مردمان مصر و یونان باستان این گیاه را می شناخته و از آن به عنوان ادویه استفاده می کرده اند.
مرزنجوش بستانی گیاهی علفی و چندساله است که ارتفاع آن گاهي به 50 سانتيمتر نیز می رسد ، برگ های تخم مرغی شکل و گل های سفید آن که توسط چهار ردیف براکته پوشیده هستند، از علائم مشخص برای شناسایی این گیاه محسوب می شوند.
بوی بسیار زیبای این گیاه چنان انسان را به خود جلب می کند که نام این گیاه را ادکلن طبیعی نيز مي گويند.
*** پراکنش و نیازهای اکولوژیکی
مرزنجوش بستانی بومی جنوب غربی آسیا است و در کشورمان در مناطق جنگلی شمال به صورت خودرو یافت می شود. اين گياه در طول رویش به هوای گرم، نور کافی و رطوبت متوسط نیاز دارد.

خواص دارویی آویشن

۵۶۷۵۷۵۶۷۵.jpg در زبان انگلیسی آویشن تحت عنوان Thymus Valgaris تلفظ می‌شود که تیموس یک لغت یونانی و به معنای شجاع است. در یونان باستان زنان این گیاه را به لباس شوهرانشان که عازم جنگ بودند می‌دوختند زیرا آنها معتقد بودند که آویشن سبب شجاعت و در نتیجه پیروزی همسرانشان در جنگ می‌شود.
 
آویشن یکی از قدیمی‌ترین گیاهان دارویی است به طوری که مصریان و یونانیان باستان از آویشن برای درمان بیماری‌های خود استفاده می‌کرده‌اند. در کتب مذهبی از آویشن به عنوان گیاه مورد علاقه حضرت موسی(ع) یاد شده است.
 آویشن گیاهی است از خانواده نعناعیان و گیاه بومی نواحی شرقی مدیترانه است. این گیاه چند ساله به صورت بوته‌های متراکم و پرشاخه رشد می‌کند. قسمت‌های دارویی آن، سرشاخه‌های آن و برگهای خشک شده آن است.

بنفشه معطر


بنفشه، بنفشه معطرنام انگلیسی:Violet
نام علمی:Viola odorata L
تیره:Violaceae
شرح:گیاهی پایا با ریزوم های خزنده منشعب و شاخه های خزنده زیرزمینی است که در انتها ریشه می دهد. برگهای آن که همزمان با گلها ظاهر می شود کوچک، به طول ۲ – ۴ سانتیمتر ، قلبی شکل تا بیضوی پهن با حاشیه های دندانه دار است. برگهایی که بعد از گلهای بهاری به وجود می آید بزرگتر است. گلهای آن در فروردین تا اردیبهشت ظاهر می شود، به رنگ بنفش تیره و معطر است و عموما عقیم است. در مرداد ماه گیاه بزرگتر شده درخشندگی گلها کم شده و کاسبرگها بی رنگ می شود که علایم باروری و تشکیل دانه است.

بلوط و شاه بلوط:نسخه هاي شفا بخش بلوط


نويسنده: حسين غفراني
چنانچه مقداري برگ درخت بلوط تازه را کوبيده و له شده آنرا بر جراحات و زخمها ضماد نمايند از پيشرفت و وسعت جراحت و زخم جلوگيري کرده و در درمان و التيام آنها اثري فوري دارد.
اگر مقداري برگ خشک شده درخت بلوط را سوزانده و آنرا نرم ساييده و بر روي زخمهاي بدخيم و کهنه نظيرخوره و جذام بپاشند موجب بهبود و التيام اينگونه زخمها مي شود.
چنانچه مقداري پوست نازک روي دانه ي بلوط که به جفت معروف است را نرم ساييده و با مقداري آب ميل کنيد در بهبود زخمهاي معده و روده بي نظير و موجب التيام زخمها و جراحات داخلي مي گردد.
خوردن روزانه چند عدد شاه بلوط پودر شده که با شربت به و شربت سيب مخلوط شده باشد علاوه بر چاق شدن و تقويت قوه باه به عنوان پادزهري موثر جهت رفع اثرات زهرو سموم نيز مصرف آن تجويز و توصيه مي شود.
چنانچه مقداري از پوست درخت بلوط را پخته و شب موقع خواب آنرا بر سر ببندند و صبح آنرا باز کرده و سر را با گل سرشوي بشويند ازريزش موها جلوگيري کرده و ريشه ي مو را محکم مي گرداند و موجب سياه شدن مو نيز مي گردد.

منبع:خواص ميوه ها و گياهان در درمان بيماريها

عرق زیره : طبیعت گرم


مفیدجهت :درمان چاقی، هضم کننده غذا، ضد میکروب، موثر در مداوای درد پهلو، انگل روده، اسهال، زخم روده و اثنی عشر، بواسیر، سکسکه، قولنج های نفخی کودکان، تنگی نفس، التهابات دستگاه تنفسی. تصفیه کننده خون، کاهش کلسترول و چربی خون، تقویت شنوایی و کلیه، باز شدن عادات ماهیانه، درمان خون ادراری، قطره قطره آمدن ادرار، نقرس، سنگ کلیه و سر درد . قبل از غذا میل شود.

طریقه مصرف : 1 فنجان در نصف لیوان آب بعد از هر غذا میل شود . تنها در مواردی که برای درمان چاقی استفاده می شود



خواص دارويی شاتره



Fumaria officinalis

دکتر محمد حسين صالحی سورمقیدکترای تخصص فارماکوگنوزی



Common fumitory, Earth sm oke شاتره يا شاهتره با نام عمومی گیاهی
است علفی به ارتفاع تا ٨٠ سانتی متر که در مزارع، باغ ها و زمين ها ی کشاورز ی
به حالت خودرو می رويد
.


شاخه ها ی ظر يف فراوان و برگ ها يی با تقسيمات بسيار زياد، باريک و کوچک
دارد

گل ها ی شاتره کوچک به رنگ سفيد يا سفيد مايل به گلی است که به صورت
مجتمع و گل آذين خوشه قرار گرفته اند 
ميوه ها کوچک و کروی هستند قسمت
مورد استفاده ی شاتره تمام قسمت های هوايی آن می باشد
.

خواص درمانی عرق شاتره

خواص درمانی عرق شاترهاگر طبع گرمی دارید، اگر اشتهایتان كور شده، اگر كبدتان تنبل است، اگر نیاز به آرامش دارید و اگر... به شما توصیه می‌كنیم از دم‌كرده یا عرق گیاه شاتره استفاده كنید.



شاه گیاهی علفی است كه در فصل بهار در مزارع، باغ‌ها، كنار جاده‌ها و زمین‌های كشاورزی به‌وفور می‌روید. اغلب روستاییان ظاهر این گیاه را می‌شناسند.
به همین دلیل است كه این روزها اكثر خانم‌های روستایی را در دشت و صحرا در حال جمع‌آوری اقسامی از گیاهان دارویی می‌بینیم.
اگر شما هم برای تفریح به یكی از دشت‌های سرسبز حوالی شهر سفر كردید و وسوسه چیدن این گیاه دارویی به دلتان افتاد، بدانید كه این گیاه شاخه‌های ظریف فراوان و برگ‌هایی با تقسیمات بسیار زیاد دارد.

خاصیت عرق نعنا

                
خاصیت عرق نعناباد شکن، ضد تشنج، معالج بواسیر، دل پیچه، سکسکه، رفع اسهال و استفراغ، رفع سوء هاضمه، تقویت کننده معده، رفع تپش قلب، ضد عفونی کننده، ضد درد، ضد گرفتگی عضلانی، تب بر، چای و روغن آن در حالات عصبی، بیخوابی، سرفه، میگرن، تهوع و دردهای شکم کار
برد دارد
ـ نوع مصرف: نصف لیوان آب با یک استکان بعد از غذا میل شود
درمان سردرد و دل درد با نعنا

“نعنا فلفلی” گیاهی است با نام علمی Mentha piperita از خانواده ی نعنا (Labiatae).

ویژگی‌های نبات


 مهندس مسعود خبازی
نبات از دیرباز در‌ایران نماد شادمانی و شادباش بوده وجزء جدانشدنی مهریه و سفره عقد در پیوند ازدواج مي‌باشد. نبات نوعی قند است که از نیشکر بدست مي‌آید و در اصطلاح به هر گونه گیاه (روییدنی) نیز نبات مي‌گویند. نبات را با رشد دادن بلورهای ریز قند ساکاروز (شکر) در داخل محلول غلیظ آن طی فرآیند کریستالیزاسیون تهیه مي‌کنند. به همین علت وسط نبات یک رشته نخ وجود دارد که نقش آن به عنوان سطح بستر برای رشد دادن کریستال‌ها و معلق نگه داشتن آن داخل محلول است. در برخی موارد به جای نخ ازچوب یا نی استفاده مي‌شود.
بهترین مشخصه برای نبات خوب، شفافیت بلور‌های آن مي‌باشد. نبات شامل انواع مختلفی از جمله: شاخه نبات (با تشکیل بلور‌های نبات دور یک نخ)، نبات چوبی (با تشکیل بلور‌های نبات دور یک چوب)، نبات دندانه (نگین نبات است که به علت شکنندگی بالا هنگام بسته‌بندی خرد شده و آماده مصرف مي‌باشد)، نبات مخلوط (در کف و جدار مخزن پخت تشکیل شده و شکل نامنظمي‌دارد) و پودر نبات (ذرات خرد شده نبات که کمي‌از شکر درشت‌تر بوده و از قابلیت حل شدن بالا برخوردار است) مي‌باشد. نبات دارای طبیعتی گرم است که در درمان سردی مزاج مفید بوده وهمچنین خاصیت ملین و ضد نفخ دارد.