کلم بروکلی



کلم بروکلی گیاهی با هزاران خاصیت

کلم بروکلی در درمان بیماری های سرطانی و دیابت و مشکلات پوستی تاثیر به سزایی دارد.
به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران”ایسکانیوز”: بروکلی از خانواده کلم هاست و سرشار است از ویتامین های A و D.بروکلی در فصلهای خنک بهترین و بیشترین محصول می دهد .
قسمت خوراکی بروکلی “سر” نامیده می شود . سر اصلی در مرکز و بالای گیاه روئیده می شود .
وقتی سر اصلی برداشته و قطع شود , سرهای جانبی شروع به رشد کرده , ظاهر می شوند در بیشتر مناطق آمریکا در فصلهای بهار و پائیز دو بار محصول بدست می آید بروکلی از سبزیهایی است که بهترین فصل آن پاییز و زمستان است و منبع خوب ویتامین c و فیبر است.
ساقه بروکلی باید سفت بوده و سر آن بنفش یا سبز تیره باشد. غنچه های آن بایدبه صورت بسته باشد و گلهای آن زرد نشده باشد.
بروکلی را می توانید ۳ روز یا بیشتر در یخچال نگهداری کنید. قبل استفاده از بروکلی آن را خوب با آب بشویید و برگها و ساقه های سفت آن را جدا کنید و ساقه های نازک و گلهای کوچک آن را خرد کرده و استفاده کنید .فصل زمستان مناسبترین زمان برای کاشت مستقیم بذر این گیاه در زمین می باشد.

خواص کلم سنگ(قمری)!!



«کلم سنگ» مانع گرفتگي رگ هاي خون مي شود
کلم سنگ، گياهي متعلق به خانواده کلم، بومي کشور بلژيک است. اين گياه که در تمامي سال کشت مي شود، ارزش غذايي بالايي دارد و سرشار از ويتامين C، A فيبر و فوليک اسيد است.
* به نوشته «ehow» ، کلم سنگ با تقويت سيستم دفاعي بدن، عملکرد قلب و مويرگ ها را بهبود مي بخشد و از گرفتگي رگ ها جلوگيري مي کند و علائم آسم را کاهش مي دهد.
* يکي از ويژگي هاي مهم اين گياه کاهش خطر بروز انواع مختلف سرطان از جمله ريه، روده بزرگ، پروستات و سينه است.
* رژيم غذايي سرشار از آن مانع سکته و آب مرواريد مي شود و خطر بروز بيماري ام اس، فشار خون بالا و ديابت را نيز کاهش مي دهد.

خواص کلم برگ

خواص کلم برگ
مطالعات نشان داده است، افرادی که کلم برگ مصرف می نمایند، احتمال ابتلاء به سرطان پروستات و سرطان ریه در آنها نسبت به افرادی ....
کلم، گیاهی گرد و لایه لایه می باشد که برگهای درونی به دلیل اینکه از تابش نور خورشید دور هستند، معمولاً روشن تر از برگهای بیرونی می باشند.
فواید کلم برگ
 دفع سموم از سلولها
به مدت 20 سال، عملکرد فیتونوترینتها بعنوان آنتی اکسیدان هایی برای مبارزه با رادیکالهای آزاد مشخص شده اند.

خواص درمانی و غذایی پیاز

پیاز نوعی گیاه غده‌ای گوشتی و زیرزمینی از خانواده لاله است و نام علمی آن ALLIUM CEPA L می باشد. عموماً، پیاز به بخشی از گیاه اطلاق می شود كه هر گیاهی از طبقه آلیوم ها دارای آن است. اما معمولاً منظور از پیاز، گیاه تند مزه ای است كه بوی تندی هم دارد و در تهیه انواع غذاها به عنوان نوعی ماده ی طعم دهنده از آن استفاده می كنیم.
به كرات مشاهده شده كه هرچه پوست پیاز، زیادتر و كلفت تر باشد، زمستان طولانی تر و سخت تر خواهد بود. این امر نشان دهنده این است كه طبیعت برای حفظ گیاه پیاز از سرمای سخت زمستان، از پوشش های ضخیم برای پوشاندن پیاز استفاده می نماید.
پیاز یكی از قدیمی ترین گیاهان زراعی بوده كه از هزاران سال قبل، به عنوان طعم دهنده ی غذاها و همچنین دارو از آن استفاده می شده است.

سیب زمینی شیرین


سیب زمینی شیرین: این سبزیجات ریشه ای گرمسیری جزء موادغذایی بسیار مفید به شمار می رود. سیب زمینی شیرین منبع بسیار غنی از ویتامین C، فولات، ویتامین B6، و فیبر رژیمی می باشد.

سیب زمینی شیرین را به صورت تازه خریداری کنید. گرچه این ماده به هر شکلی که خورده شود فواید بسیار زیادی برای شما خواهد داشت، اما سیب زمینی شیرین تازه بسیار بهتر از نوع کنسرو شده آن است که بیشتر موادمغذی مفید آن از جمله ویتامین B و C گرفته می شود.
سیب زمینی شیرین را در محلی تاریک، خشک و خنک، ترجیحاً بین دمای 55 تا 60 درجه، نگهداری کنید، اما نه در یخچال. دمای سرد یخچال باعث سخت شدن سیب زمینی می شود و برخی از خواص غذایی آن را از بین می برد.
سیب زمینی پخته را با پوست آن مصرف کنید که منبعی بسیار غنی از مواد مغدی و فیبر می باشد. پس از پختن آن را با کمی کره، روغن و کمی نمک و فلفل مصرف کنید.

خواص شگفت‌انگیز سیب‌زمینی

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز سیب‌زمینیسیب‌زمینی‌، دارای خواص فراوانی است و کمک خوبی برای درمان بسیاری ازبیماری‌ها محسوب می‌شود.سیب‌زمینی‌ها سرشار از مواد مغذی هستند ولی متاسفانه بسیاری از افراد از این منبع غذایی به اشکال ناسالم مانند سیب‌زمینی‌سرخ کرده و یا چیپس سیب‌زمینی استفاده می‌کنند و حتی اگر آن را به صورت پخته نیز مصرف می‌کنند آن را با مواد چربی مانند پنیر و کره و خامه مخلوط کرده و می‌خورند.
این افراد بهتر است بدانند که استفاده از این روش‌ها و تکرار آن، ‌نتیجه‌ای جز افزایش احتمال بروز نارسایی‌های قلبی را در آنان به همراه نخواهد داشت.
اگر به روش صحیح از سیب‌زمینی‌ها استفاده شود مواد غذایی کم کالری و سرشار از فیبر محسوب شده که موجب سلامت بدن می‌شوند.
برخی از خواص سیب‌زمینی‌عبارتند از:
1- موجب افزایش وزن می‌شوند.
سیب‌زمینی‌ها حاوی مقدار فراوانی کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین هستند. مصرف سیب‌زمینی برای آنان که لاغر هستند و می‌خواهند وزن، اضافه کنند، توصیه می‌شود. این ماده غذایی دارای ویتامین‌های سی و ب ‌کمپلکس است.

خواص بادرنجبویه

خواص بادرنجبویه گیاه «بادرنجبویه» سالهاست كه توسط پزشكان مشرق زمین، برای درمان مشكلات خلقی استفاده می‌شود؛ همچنین مصرف آن جهت سردرد با منشاء عصبی، ضعف حافظه و خستگی روحی مفیدست.
دكتر علی زرگری در خصوص فواید این گیاه می‌گوید: «وارنگ بو» یا «بادرنجبویه» در طب عوام برای مصارفی از قبیل رفع دل پیچه ناشی از نفخ و تقویت معده به كار می‌رود و از مصارف اصلی و ویژگی‌های خاص آن، آرام كردن اعصاب و تقویت قلب است.
و ادامه می‌دهد: این گیاه به اشكال مختلفی از قبیل اسانس، عصاره روغنی، روغن، پماد، كمپرس و دم كرده استفاده می شود. اسانس این گیاه در آرام كردن درد معده با منشاء عصبی، احساس چنگ زدگی در معده، تپش قلب، سردردهای یك طرفه، سرگیجه، عصبانیت، بی‌خوابی، استفراغهای دوران بارداری، كم خونی دختران جوان، درد عصبی دندان و رفع تندخویی در دختران جوان و زنان بسیار مؤثرست.

ويتامين D سلامت استخوان‌ها‌ را بيمه مي‌كند

جام جم آنلاين: ويتامين D از جمله ويتامين‌هاي استروئيدي است كه نقش موثري در افزايش جذب كلسيم و فسفر در بدن به عهده دارد.
افرادي كه به مقدار كافي در معرض تابش نور خورشيد قرار مي‌گيرند، نيازي به مصرف مكمل‌هاي حاوي اين ويتامين ندارند زيرا تابش نورخورشيد موجب مي‌شود مقادير كافي ويتامين D در پوست ساخته شود.

به گفته محققان دانشگاه مينه‌سوتا، سطح ويتامين D موجود در بدن در آغاز يك رژيم غذايي كم كالري مي‌تواند شاخص مناسبي براي پيش‌بيني موفقيت افراد در كاهش وزن باشد و به اين ترتيب مي‌توان گفت اين ويتامين در كاهش وزن افراد، نقش مهمي ايفا مي‌كند. بدن ما انسان‌ها ازطريق تابش نور خورشيد، مواد غذايي و مكمل‌هاي غذايي ويتامين D مورد نيازش را تامين مي‌كند.

اين ويتامين از نظر بيولوژيك خنثي است و براي اين‌كه در بدن فعال شود، بايد واكنش‌هايي شيميايي روي آن انجام شود.

نقش مهم ریز مغذی ها در بهره هوشی و یادگیری


ریز مغذی ها (ویتامین ها و مواد معدنی) نقش مهمی در سوخت و ساز، سيستم ايمني، بهره هوشي و يادگيري دارند.
به گزارش سرويس علمي،‌  پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر زهرا اباصلتی، مدير گروه تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کمبود ریز مغذی ها در بدن گرسنگی پنهان به شمار می رود، اظهار داشت: بررسي هاي انجام شده نشان مي دهند كه امروزه كمبود ريز مغذي ها در سطح كلان جامعه در بسياري از كشورهاي جهان يكي از مشكلات عمده بهداشتي تغذيه اي است كه پي آمدهاي نامطلوب اقتصادي  اجتماعي در پي دارد و باعث كند شدن توسعه اقتصادي كشورها مي شود.دکتر زهرا اباصلتی افزود: بررسي هاي اخير نشان مي دهد در ايران يكي از مشكلات تغذيه اي سوء تغذيه ناشي از كمبود ريز مغذي هایی از جمله آهن، يد، روي، ويتامين   A و  D به ویژه در میان کودکان و نوجوانان است که این امر موجب کاهش سیستم ایمنی بدن  و احتمال افزایش ابتلا به بیماریها، کاهش قدرت فراگیری، کوتاه ماندن قد و اختلال در رشد و بلوغ از جمله عوارض کمبود ریز مغذیها در میان این گروه سنی می شود.

همه خوبي‌ها در چاي سبز

چای از برگ‌های گیاهی به نام Camellia sinensis تهیه می‌شود. انواع چای شامل چای سبز، سیاه و چای اولانگ می‌باشد که تفاوت آنها در شیوه فرآیند و آماده سازیشان می‌باشد. روند تولید چای سبز به این شکل است که برگ‌های چای بلافاصله پس از برداشت، در معرض بخار قرار می‌گیرند. بخار دادن برگ‌های چای سبب مهار آنزیمی می‌شود که مسؤول تخمیر و تغییر رنگ این برگ‌ها است، بنابراین با این روش رنگ سبز برگ‌ها طی فرآیند خشک کردن حفظ می‌شود و از تخمیر آنها جلوگیری می‌گردد. در ضمن با این روش ترکیبات پلی فنولی مفید موجود در چای از بین نمی‌روند.در روند تولید چای سیاه، برگ‌های چای تخمیر می‌شوند و ترکیبات پلی فنولی تغییراتی می‌کنند. چای اولانگ نیز نیمه تخمیرشده است. در نتیجه انواع چاي سبب ایجاد اثراتی متفاوت بر بدن انسان می‌شوند. مردم چین از دیرباز چای سبز را به عنوان یک نوشیدنی دارویی مصرف می‌کردند.