گوجه سبز یا آلوچه به میوهٔ درختان مختلفی که متعلق به نژاد PRUNUS ازخانوادهٔRosaceae هستند، اطلاق می شود.
درخت گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می آیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوه ای و ظاهر نا مطلوب میوهٔ گوجه سبز می شود. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال۴ روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورش ها مصرف می شود. این میوه غنی ازویتامین C، اسیدمالیک، اسیدسیتریک است. مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود. این میوه طعمی تر شدارد و سفت و ترد است و در میان ایرانیان اغلب با نمک به عنوان تنقلات مصرف می شود.
ویرایشارزش غذایی۱۰۰گرم گوجه سبز:
بر پایهٔ نوشته های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینی ها او لینکسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. گفته می شود که این گیاه از طریق سوریه یا ایران بهیونان آورده شده است.
درخت گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می آیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوه ای و ظاهر نا مطلوب میوهٔ گوجه سبز می شود. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال۴ روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورش ها مصرف می شود. این میوه غنی ازویتامین C، اسیدمالیک، اسیدسیتریک است. مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود. این میوه طعمی تر شدارد و سفت و ترد است و در میان ایرانیان اغلب با نمک به عنوان تنقلات مصرف می شود.
ویرایشارزش غذایی۱۰۰گرم گوجه سبز:
کربوهیدرات۵۱/۸گرم ، چربی۸۴/۲گرم ،پروتئین۶/۱گرم ، فیبر خام۵/۰درصد.
با مصرف۱۰۰ گرم گوجه سبز ،۵ درصد ویتامینA ،۱/۲ درصدویتامین B۱ (تیامین)،۹/۱ درصدویتامین B۲ ( ریبوفلاوین) ،۸/۲ درصد نیاسین ،۱۳ درصد ویتامین C،۵/۱درصد کلسیم ،۲/۲ درصدفسفر،۵ درصدآهن و۶/۳ پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می شود.