خواص جوش‌ شیرین

گلدان حاوی مقداری جوش‌شیرین
جوش ‌شیرین ترکیبی شیمیایی است که علاوه بر استفاده از آن در شیرینی‌پزی دارای مصارف فراوان دیگری نیز است.
این ترکیب شیمیایی علاوه بر استفاده در موارد شیرینی‌پزی مانند عمل کردن به عنوان خمیرمایه و نیز نرم کردن و پف دادن به کیک‌ها دارای خواص بسیار دیگری نیز است .
برخی دیگر از خواص جوش شیرین:
• به عنوان یک آنتی اسید استفاده می‌شود.
• به عنوان یک دئودورانت از آن استفاده می‌شود.(با استفاده از دستگاه اسپری)
• به عنوان خمیر دندان برای شستشوی دهان به کار می‌رود.
• برای ساییدن (اسکراب) دست و صورت مصرف می‌شود.
• برای نرمش پوست‌، یک پیمانه از آن را درون آب وان حمام بریزید.
• خارش پوست ناشی از گزش حشرات را کاهش داده و برای رفع آفتاب سوختگی مفید است.
• برای رفع بوهای شدید و نامطبوع از دست،‌ شستن دست با مقداری جوش‌شیرین و آب توصیه می‌شود.
• برای تسکین حساسیت‌های پوستی،‌حمام جوش‌شیرین بگیرید.
• برای سلامت و شادابی دهان، نصف قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین را با یک لیوان آب مخلوط کرده و آن را غرغره کنید.
• برای تسکین نیش زنبور از آن استفاده کنید.
• برای رفع گرفتگی بینی، یک قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین به دستگاه بخور، اضافه کنید.
• برای این که گل‌های چیده شده به مدت بیشتری تازه بمانند،‌ یک قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین به آب گلدان اضافه کنید

خواص نوشیدنی کفیر

کفیر
ک‍فیر، نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانه‌های کفیر است که سر‌منشاء آن کوه‌های قفقاز در روسیه است.
اولین تولید کنندگان کفیر، چوپانان قفقازی بودند که توانستند این نوشیدنی خوشمزه را از دانه‌های کفیر تهیه کنند.
افسانه‌های مردم قفقاز می ‌گوید که دانه‌های کفیر هدایایی از طرف خداوند هستند.د سکنه قفقاز با اثرات دارویی این ماده سالهاست که آشنا هستند. آنان از کفیر به جای آب خوردن و همینطور برای غذا استفاده می‌کنند.
عمر آنان با استفاده از این ماده معمولا به ۱۰۰تا ۱۵۰سال می‌رسد(۱۵۰ سال استثنا نیست). در این افراد هرگز سل و سرطان و ناراحتی‌های گوارشی دیده نشده است.

خواص نمک دریایی


نمک دریایی
شاید شما هم تا به حال از مزایای نمک دریایی مطالبی شنیده باشید.
بسیاری از افراد با شنیدن برخی مزایایی نمک دریایی نسبت به نمک معمولی تمایل پیدا کرده‌اند از این نمک بیش از پیش در تهیه غذاهایشان استفاده کنند با این امید که به ارتقای سلامتی‌اشان کمک کنند.
برخی مزایای نمک دریایی نسبت به نمک معمولی عبارتند از:
• نمک معمولی از درون معادن یا دریاها استخراج می‌شود و سپس با انجام فرآیندهای صنعتی، ناخالصی‌های آن گرفته می‌شود در حالی که، نمک دریایی از تبخیر آب دریا حاصل می‌شود.
• نمک دریایی نسبت به نمک معمولی دارای مواد معدنی بیشتری بوده از این رو سالمتر از نمک معمولی است.

خواص مرزه


مرزه از خانواده نعنا به شمار می‌رود و بومی مدیترانه شرقی و جنوب غربی آسیاست.
مرزهمرزه از سبزی‌جاتی است که دارای طعم تندی بوده و در تهیه برخی غذاها و ترشی‌جات و نیز در صنعت داروسازی از آن استفاده می‌شود.
این گیاه، بوته کوچکی است با ساقه منشعب و ارتفاع آن حدود ۲۰- ۱۵ سانتی‌متر است.
برگهای آن باریک دراز، نوک تیز، نرم و پوشیده از تارهای کوتاه است که به همین سبب به رنگ سبز مات یا مایل به خاکستری جلوه می‌کند و گل‌های این گیاه به رنگ‌های قرمز و سفید هستند.
خواص دارویی و موارد مصرف:
  • سرشاخه گلدار آن اثر نیرو دهنده و تقویت کننده برای بدن دارد.
  • تسهیل کننده عمل هضم است.
  • مقوی معده است.
  • مدر، بادشکن و به طور خفیف اثر قابض، رفع اسهال و ضد انگل دارد.
  • در درمان دردهای عصبی و نرمی استخوان تاثیر دارد.
  • دم‌کرده آن در رفع گرفتگی معده و روده موثر است.
  • حمام (بخور) جوشانده برگ‌های گیاه مرزه برای بهبود دردهای روماتیسمی موثر است.
  • دم‌کرده آن دارای اثرات ضدسرفه و خلط آور است.
  • اثرات ضدانعقادی خون دارد.
  • مصرف آن برای کاهش وزن توصیه می‌شود.



خواص روغن کنجد

دانه‌های کنجد• جلوگیری از بروز آب مروارید
مصرف روغن کنجد برای کسانی که از ناراحتی فشار خون بالا رنج می‌برند بسیار توصیه می‌شود.
روغن کنجد یکی از انواع روغن‌های گیاهی است که برای سلامتی مفید است.
متخصصان تغذیه به دو دلیل این روغن را دوست دارند یکی به خاطر این‌ که سرشار از چربی‌های غیراشباع است (نوع خوبی از چربی که سطح کلسترول بد را پایین می‌آورد) و دیگر اینکه حاوی مقدار بسیار کمی چربی اشباع شده است (نوع بدی از چربی‌ که برای بدن مضر است).
دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانه‌های روغنی دیگر داراست اما با وجود این تولید آن بسیار کمتر از دانه‌های دیگر نظیر سویا و آفتابگردان است.
روغن کنجد به عنوان یک روغن با قیمت و کیفیت بالا شناخته می‌شود. این روغن بیشترین مقاومت و ماندگاری را در بین روغن‌های خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد.

خواص گوجه‌فرنگی


بوته گوجه فرنگیگوجه‌فرنگی دارای خواص تغذیه‌ای فراوان بوده و مقدار کالری موجود در آن کم است.
گوجه‌فرنگی‌ها، دارای مقدار کمی کالری بوده و به خصوص اگر خوب رسیده باشند از خواص تغذیه‌ای فراوانی برخوردار خواهند بود.
برای مثال مقدار بتاکاروتن موجود در گوجه‌فرنگی‌های قرمز و کاملا رسیده حدود ۴ برابر گوجه‌فرنگی‌های نرسیده است.
گوجه‌فرنگی‌ها منبع خوبی از ویتامین‌های C و K ، کاروتن‌ها (بخصوص لیکوپن) و بیوتن هستند.
آن‌ها همچنین سرشار از ویتامین B6 ، نیاسین، اسید فولیک، فیبر و اسید پانتوتنیک هستند.
این سبزی به خاطر داشتن مقدار فراوان لیکوپن، فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد. نتایج بررسی‌ها حاکی از آن هستند که کاروتن قرمز (لیکوپن) موجود در گوجه‌فرنگی،‌ محافظ بسیار خوبی در برابر سرطان‌های پوست، پروستات، کولون، ریه و سینه محسوب می‌شود.

خواص آلو

معروف‌ترین این گونه‌ها نوع ژاپنی است که برخی انواع آن به رنگ زرد و پرآب بوده و برخی دیگر درصد آب کمتری داشته و قرمز متمایل به ارغوانی هستند. اندازه‌ی آلو در سراسر جهان از 6-3 سانتی‌متر متفاوت است. طعم آن از ترش تا شیرین متغیر بوده و به رنگ‌هــای زرد، سبـز، قـرمـز و ارغوانـی موجـود اسـت. آلـو از خـانـواده ROSACEAE اسـت.
مصرف آلو با جلوگیری از افزایش فشارخون، کنترل قندخون و پیش‌گیری از بروز بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان، بیماری‌های گوارشی و کاهش چربی مورد استفاده در شیرینی‌پزی نقش بسزایی در سلامت انسان دارد.
نام علمی آنPRUNSSALICINA , PRUNUS DOMESTICA و نام متداول آن آلو است. این گیاه بومی اروپا و آسیا محسوب می‌شود و اولین بار در قرن 19، گونه‌‌های متفاوت آن توسط مهاجرین از آسیا و اروپا به آمریکای شمالی برده شد. براساس شواهد موجود، در زمان باستان مردم آسیای میانه آلو را خشک کرده و مصرف می‌کردند. آلو اکثراً به‌صورت تازه مصرف می‌شود؛ اما می‌توان آن را به کیک‌ها، سالادها و غذاها اضافه کرد یا به‌صورت کمپوت و مربا مصرف کرد. نوع خشک این میوه، در جای خشک و خنک یا در یخچال به‌ مدت 6 ماه قابل نگهداری است.

مضرات و خواص الو بخارا


الو بخارا که به نام های الو زرد –پردفوس –یرقون –اجاص –جاصا والو برقانی نیز معروف می باشد ،دارای طبع سرد وتر است .

موارد استفاده :


الوبخارا دارای خاصیت صفرا بر –زیاد کننده ادرار –ضد بلغم –تب بر –دافع انگل و ضد استفراغ می باشد .همچنین از ان درمواردی مانند :گلو درد –اسکوربوت –کم خونی –تقویت کبد –سرفه –یبوست –مسمومیت –چسبندگی پلاکت های خون –تقویت لثه ها –احساس تشنگی –خارش پوستی –ورم لوزه –تقویت معده –خشکی معده –سو، هاضمه –ورم کلیه –سنگ کلیه –ائره –ارتروز –تصلب شرایین –تقویت اعصاب –سردرد ونقرس استفاده به عمل می اورند.

مضرات :

1-       زیاده روی و مصرف بی رویه الو بخارا موجب ناراحتی معد ه –نفغ –ایجاد اسید اوریک وناراحتی طحال می شود .

2-       اشخاص سرد مزاج باید در مصرف این میوه احتیاط نمایند .افراد مبتلا به قند خون نیز نباید درمصرف الو بخارا زیا ده روی کنند .افرادی که مبتلا به ناراحتی ها یی مانند :نقرس –اسید اوریک –رماتیسم –اترومی –تصلب شرایین – اسهال زخم معده واثنی عشر می باشند ،باید در مصرف میوه ی مزبور احتیاط نمایند 

خواص آلو زرد

۱- آلوزرد حاوی ویتامین های آ- ب - ب۲- ب ۶ پ پ - ث و عناصری مثل کلسیم، فسفر،  منیزیم، آهن فلوئور و گوگرد میباشد.
۲- آلو زرد به علت داشتن مواد معدنی مفید، عدم تعادل یون های خون را از بین می برد و مواد لازم را در دسترس سلولهای بدن و بویژه سلولهای عصبی قرار میدهد. این عناصر مفید در فعالیت سلولهای عصبی و از میان بردن تحریک آنها نقش بسزائی دارند به عبارت ساده تر می توانند همجان های عصبی را به راحتی فرو بنشانند ودر واقع یک داروی آرامبخش برای تحر یکات عصبی محسبوب میشوند.
۳- توصیه شده است که در فصل گرما همه مردم بخصوص افرادی که از ناراحتی های عصبی رنج می برند با خوردن این میوه بسیار مفید خود را معالجه کنند.
۴- برای دفع سموم بدن، تعادل فشار خون و زیادی چربی خون توصیه میشود هر روز پیش از خوردن صبحانه آلوزرد میل کنند.
۵- آش آلوی زرد برای درمان اختلال حواس و دیابت مفید می باشد.

خواص آلوسیاه


خواص آلوسیاه
میوه‌های کمی هستند که دارای رنگ و طعمی مانند آلو سیاه باشند. آلو سیاه از دسته آلو‌ها و از خانواده هلو، شلیل و بادام می‌باشد. همه این میوه‌ها پوستی ضخیم دارند که بدور هسته می‌باشد و از آن محافظت می‌کند. آلو‌سیاه خشک شده را آلو بخارا می‌گویند.
 آلو سیاه تنوع زیادی دارد . حدوداً 2000 نوع آلو سیاه وجود دارد که هر یک از آنها خاستگاه متفاوتی دارد. بنظر می‌رسد که آلو سیاههای اروپایی حدود 2000 سال پیش در اطراف دریای خزر دید شده‌اند.