کمبود ید موجب عقب ماندگی، کری، لالی و لوچی چشم می‌شود


سلامت نیوز: فهیمه راستباف کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن بیان این مطلب گفت: ید یک ماده غذایی مورد نیاز برای زندگی است که باید به طور روزانه مصرف شود. کمبود ید باعث بزرگی غده تیروئید که در جلوی گردن قرار دارد می شود که به این علامت (گواتر ) می گویند. راستباف افزود: بهترین روش پیشگیری از عوارض ناشی از کمبود ید استفاده از نمک های تصفیه شده ید دار است. به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛ وی با بیان اینکه در زنان باردار ابتلاء به کمبود ید، موجب مرده زایی و سقط جنین می شود، گفت: اگر مادر کمبود ید شدید داشته باشد نوزاد او دچار عقب ماندگی رشد مغزی و جسمی شدید می شود و قادر به راه رفتن، صحبت کردن، فکر کردن و کار کردن به طور طبیعی نخواهد بود. اگر کمبود خفیف باشد کودک در مدرسه توانایی لازم در یادگیری را نخواهد داشت و ممکن است قادر به انجام فعالیت های روزانه خود نیز نباشد.

در مصرف ويتامين B6 احتياط كنيد

ويژه مادران شيرده؛

مصرف زياد مشروبات الكلي، مصرف زياد ويتامين ب 6، استفاده مداوم از ضد حساسيت ها و قرص هاي ضد بارداري حاوي استروژن باعث كم شدن شير مادر مي شود.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دكتر ناهيد عزالدين زنجاني متخصص اطفال ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: اكثر مادران در مورد مصرف دارو در حين شيردهي مضطرب و نگران هستند و ممكن است اطلاعات و نظرات متفاوتي را از منابع مختلف از جمله پزشكان،‌ داروسازان و ماماها دريافت كنند و چه بسا در مواردي بدون آنكه خود مايل به قطع شيردهي باشند در اثر توصيه هاي نادرست اطرافيان، به اين عمل اقدام كنند.

آشنايي با تاثيرات هندوانه در درمان بيماري ها

هندوانه گياهي است كه ميوه آن رگ دار با پوستي سبز رنگ كه داخل آن قرمز است و بهترين تامين كننده آب مورد نياز بدن است.
دكتر احمد ساعدي متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: خواص تغذيه ي هندوانه شامل برطرف كننده رفع تشنگي ، كنترل كننده فشار خون، كمك به عملكرد بهتر معده و پوست سفيد داخل آن براي درمان زخم گلو و دهان مفيد است.

وي ادامه داد: مغز تخمه ي هندوانه براي بهبود بيماري هاي روده اي مفيد است، درمان كننده ي درد مثانه، دفع كننده سنگ كليه و داراي 30 درصد روغن گياهي است.

نكاتي طلايي در خصوص مصرف آسپرين

به چند نکته در مورد مصرف آسپرین و مواردی در این رابطه توجه کنید.
دکتر داوود کاظمی صالح دارای رتبه ممتاز بورد تخصصی قلب و عروق در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: آسپرین دارویی است که در برخی بیماری های قلبی بخصوص بیماری های عروق کرونر به عنوان داروی ضد پلاکتی بکار می رود و مانع به هم چسبیدن و تجمع پلاک های می شود بنابراین از تشکیل لخته در عروق جلوگیری می کند.
 وی گفت:این دارو در آنژین های پایدار و ناپایدار ،انفارکتوس قلبی و یا قبل و بعد از انجام اقداماتی نظیر آنژیو پلاستی کرونر و عمل جراحی بای پاس کرونر به کار می روند.
این متخصص خاطرنشان کرد: از جمله عوارض شایع از مصرف این دارو مشکلات گوارشي است لذا بیماران با سابقه زخم معده یا زخم اثنی عشر و یا سابقه خونریزی گوارشی باید با احتیاط و تنها با نظر پزشک از آن استفاده کنند و ازجمله عوارض ناشایع آن می تواند حساسیت یا آلرژی نسبت به آسپرین اشاره کرد

درمان سستی لثه با برگ تمشک

میوه و برگ تمشک از جمله گیاهانی است که تاثیر زیادی در تقویت لثه ها و استحکام آنها در دهان دارد.
لاله نصیری ،جراح و دندانپزشک در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: میوه و برگ تمشک از جمله گیاهانی است که تاثیر زیادی در تقویت لثه ها و استحکام آنها در دهان دارد.
وی در ادامه مطلوب خود افزود:درمانگران طب سنتی به افرادی که دچار سستی لثه هستند توصیه می کنند تا برگ تازه تمشک را در دهان بجوند و از میوه تمشک در فصل تابستان استفاده می کنند تا استحکام اولیه لثه ها را به دست آورند.
نصیری خاطرنشان کرد:جویدن برگ تمشک موجب درمان زخم ها و برخی التهاب های لثه نیز می شود.

چربی گوشت شترمرغ یک سوم چربی سایر گوشت ها است

گوشت شترمرغ چربی بسیار پایینی دارد به گونه ای که میزان چربی آن یک سوم چربی سایر گوشت ها است.
دکتر نیاز محمدزاده هنرور متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگارانافزود:متاسفانه مصرف گوشت شترمرغ هنوز در بین مردم جا نیفتاده و از خواص مفید این نوع گوشت قرمز اطلاع ندارند. گوشت شترمرغ منبع غنی ویتامین های  B1 ,B2 , B3‌و متخصصان تغذیه به پیشنهاد می کنند که این گوشت را به عنوان قوت غالب روزانه خود در تغذیه خود استفاده کنند.
وی گفت:گوشت شترمرغ هضم بالایی دارد و بعد از گوشت ماهی از نظر هضم در رتبه دوم قرار دارد. همچنین میزان چربی بسیار پایینی دارد به گونه ای که چربی آن یک سوم چربی سایر گوشت ها است و اسیدهای چرب امگا 3 در آن نیز بسیار زیاد است و می تواند انتخاب خوبی برای رشد کودکان و زنان باردار باشد.

دیابتی‌ها، بستني را محتاطانه مصرف کنند

21-58.jpg شكر موجود در بستني جزء قندهاي ساده محسوب مي‌شود بنابراين مصرف بي رويه آن مي‌تواند موجب افزايش قند خون خصوصا در افراد ديابتي شود.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، يوسف نقيايي ضمن بیان این مطلب گفت: بستني در طبقه بندي جزء گروه شير و لبنيات قرار مي‌گيرد و ميزان انرژي موجود در آن حدود 200 كيلوكالري است.

مصرف الكل خطر ابتلا به بيماري‌ها را تشديد مي‌كند


untitled-7.JPG
متخصصان علوم پزشكي در انگليس تاكيد كردند: بسياري از موارد مرگ ومير ناشي از ابتلا به بيماري‌هاي مزمن در انگليس، براثر مصرف روزانه الكل است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، متخصصان دانشگاه آکسفورد در گزارش جديدي هشدار دادند: مصرف الکل خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن را تشديد مي‌كند.
اين متخصصان متذكر شدند كه دستورالعمل‌های فعلی وزارت بهداشت انگليس در مورد مصرف الكل با بهینه سازی وضعیت سلامت عمومی سازگاری ندارد.

انگور براي مقابله با آلزایمر مفيد است


متخصصان مركز پزشكي دانشگاه جورج تاون در آمريكا طي يك مطالعه جديد تاكيد كردند كه انگور قرمز حاوی نوعي ترکیب طبیعی است که اين تركيب به ميزان قابل توجهي براي مقابله با بیماری آلزایمر موثر است.
12 angoor.jpgبه گزارش سرويس سلامت ايسنا، اين متخصصان خاطرنشان كردند: ترکیب موجود در انگور قرمز همچنین با علائم بیماری آلزایمر مبارزه کرده و از شدت آن به میزان محسوسی می‌کاهد. این يافته‌ها حاكيست ترکیب طبیعی موسوم به «رزوراترول» موجود در انگور قرمز نقش زیادی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد. این ترکیب همچنین در گوجه و بادام زمینی یافت می‌شود.

فريزكردن گوشت، ويروس "تب كريمه كنگو" را غيرفعال مي‌كند/ مصرف گوشت سفيد موجب ابتلا نمي‌شود

هر آنچه درباره "تب كريمه كنگو" بايد بدانيم
01-133.jpg
كارشناس مسئول دفتر بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت شيوه‌هاي انتقال و پيشگيري از ابتلا به بيماري تب كريمه كنگو را تشريح كرد.
دكتر محمد زينلي در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره چگونگي انتقال بيماري تب كريمه كنگو از حيوان آلوده به انسان، گفت: بحث انتقال بيماري از طريق گوشت مطرح نيست، بلكه بحث انتقال آن از طريق خون و ترشحات دام آلوده مطرح است. عمدتا اگر زمان ذبح، ويروس در دام وجود داشته باشد، توصيه آن است زماني كه لاشه حيوان جدا مي‌شود بايد در سردخانه و در دماي بين صفر تا چهار درجه سانتي‌گراد نگهداري شود. دماي يخچال‌هاي منازل نيز براي اين موضوع كفايت مي‌كند.