پرسیاوشان


پرسیاوشان

تب بر - برونشيت - زردزخم - بيرون راندن اخلاط سينه - صفرا - بلغم - تقويت مو - سنگ مثانه - عفونت ريه - عفونت مثانه و كليه - سل - سرفه - ورم كليه - شوره سر - موخوره - جوش غرور جواني - يبوست - آسم - خنازير - ضرب خوردگي - راشيتيسم - لومباگو و...

* نام‌هاي ديگر آن: شعرالجن، شعرالجبال، ساق‌الاسود، شعرالارض، كزبره البئر، لحاء الغول، جگر داروي سدابي، چترك، حشبشه الطحال، سنبل، شعرالخنازير، پرشياوشان، طريخومالس، سريبون، كثيرالشعر، يولوطريخون، شعرالكلاب، شعرالغول، جعده، كزبره‌القنا، صيف الاسود، صيف، سبع‌المعرض، القنا، ايوصيف، بالديري قره، پرسياوشو، ضغائرالجن، شعرالجباد، لحاه الغول، اديانتوم، مورامون، سرانيون، بولوطرنجون و جگر داروي سياه مي‌باشد.
 
۱. طبع آن متعادل مايل به گرمي و خشك است.
۲. پرسياوشان تب‌بر است.
۳. دمكرده آن براي درمان زردزخم استفاده مي‌شود.
۴. براي بيماري‌هاي برونشيت از دمكرده آن استفاده شود.
۵. عمر خاصيت دارويي آن ۶ ماه است بعد از يك سال از چيدن هيچ‌گونه خاصيتي ندارد.
۶. جوشانده آن به عنوان مسهل صفرا، بلغم و سوداي موجود در معده و روده‌ها مفيد است.
۷. دمكرده آن براي درمان بيرون راندن اخلاط سينه و درمان تنگي‌نفس مفيد است.
۸. ماساژ با جوشانده آن باعث سياه‌شدن مو و تقويت آن مي‌گردد. براي اين كه نتيجه بيشتري راجع به تقويت مو بگيريد مي‌توانيد سوخته پرسياوشان را به صورت ضماد روي سر بگذاريد.
۹. براي دفع سنگ مثانه از دمكرده آن استفاده شود.
۱۰. ضماد پخته آن براي كاهش ورم بيضه مفيد است.
۱۱. براي خردكردن سنگ‌مثانه و كليه بصورت ضماد در ناحيه درد بگذاريد.
۱۲. مصرف دراز مدت پرسياوشان براي قلب و ريه مضر است بهتر است كه با صمغ عربي خورده شود.
۱۳. براي درمان عفونت‌هاي ريه ۸ گرم پرسياوشان را در ۵۰۰ سي‌سي آب جوشانده ۲۰ دقيقه دم‌كرده صاف نموده با عسل مخلوط نموده طي ۳ نوبت ميل شود.
۱۴. براي درمان عفونت مثانه و كليه ۱۵ گرم را در يك ليتر آب‌جوش به مدت ۲۰ دقيقه دم‌كرده روزي ۳ فنجان ميل شود.
۱۵.براي درمان سل ۳ گرم پرسياوشان و ۲ گرم ريشه باديان را در۲۰۰ سي‌سي آب دم‌كرده هر روز صبح ناشتا ميل شود.
۱۶. براي درمان سرفه از دمكرده پرسياوشان ميل شود.
۱۷. براي درمان ورم كليه كاكل ذرت، پرسياوشان و ريشه ايرسا از هر كدام ۵ گرم را در يك ليتر آب جوشانده صبح ناشتا يك ليوان ميل شود سپس هر ۵ ساعت يك ليوان ديگر ميل شود.
۱۸. براي درمان پيسوريازيس پرسياوشان را سوزانده خاكستر آن را با روغن زيتون مخلوط كرده به محل بماليد.
۱۹. براي محكم كردن ريشه‌ي مو و دراز كردن موي سر خاكستر پرسياوشان را با روغن مورد مخلوط كرده به سر بمالند.
۲۰. براي درمان شوره‌سر خاكستر پرسياوشان را با عرق مورد مخلوط كرده به سر بمالند.
۲۱. براي رفع موخوره پرسياوشان را در عرق بيد جوشانده صاف نموده با روغن زيتون مخلوط كرده سپس موها را ماساژ دهيد.
۲۲. بخور پرسياوشان بازكننده بيني است.
۲۳. براي درمان جوش‌هاي غرور جواني پرسياوشان را در عرق آويشن خيس نموده كمي حرارت داده سپس صاف نموده با روغن زيتون مخلوط كرده حرارت مي‌دهيم تا آب اضافي آن بخار شود سپس روي جوش‌هاي غرور جواني بماليد.
۲۴. براي درمان يبوست‌هاي مزمن گل خطمي، پرسياوشان، غازياغي و پوست درخت زبان گنجشك از هر كدام ۵ گرم را در ۸۰۰ سي‌سي آب جوشانده ۳۰ دقيقه دم‌كرده روزي ۳ فنجان قبل از غذا يك فنجان ميل شود.
۲۵. براي درمان آسم: زوفا، گل خطمي، پرسياوشان و گل بنفشه از هر كدام ۱۰ گرم مخلوط كرده روزي ۷ گرم در ۲ ليوان آب جوشانده صاف نموده روزي ۳ نوبت به مدت ۷ روز ميل شود.
۲۶. برگ پرسياوشان براي زخم‌هاي داخلي، عفوني و خنازير نيز مفيد است.
۲۷. براي درمان موليسيك (ريزش مو به شكل دايره) ماليدن مخلوط پرسياوشان و روغن زيتون مفيد است.
۲۸. براي درمان محل ضرب‌خوردگي ۵۰ گرم پرسياوشان را در يك ليتر آب سرد خيسانده سپس روي آتش بگذاريد بجوشد تا آب آن نصف شود صاف كرده محل درد و ضرب ديده را كمپرس كنيد.
۲۹. براي درمان پيچيدگي عضلات با محلول جوشانده پرسياوشان كمپرس شود طرز تهيه آن در شماره ۲۸ گفته شد.
۳۰. براي درمان نقرس ۲۰۰ گرم پرسياوشان را در يك ليتر آب خيسانده سپس ۲۰ دقيقه جوشانده هنگامي كه ولرم شد محل دردهاي نقرس را ماساژ دهيد، يك روش ديگر اين است كه پاها را با برگ‌هاي تازه آويشن چند ساعت بپوشانيد.
۳۱.براي درمان لومباگو  ۵ گرم پرسياوشان را در يك ليتر آب سرد خيسانده سپس روي آتش بگذاريد بجوشد تا آب آن نصف شود صاف كرده ماساژ دهيد و يا اين‌ كه برگ‌هاي خشك پرسياوشان را در متكا بريزيد و روي آن بخوابيد.
۳۲. كودكاني كه راشيتيسم دارند داخل تشك آن‌ها برگ پرسياوشان را ريخته روي آن بخوابند.
۳۳. براي درمان رماتيسم ۵ گرم پرسياوشان را در يك ليتر آب سرد خيسانده سپس روي آتش بگذاريد بجوشد تا آب آن نصف شود صاف كرده محل درد را كمپرس كنيد.
 
منبع: http://attari-pamchal.com/index.php/3/176-giah114

کاکوتی




 
کاکوتی گیاه دارویی : برای درمان ناباروری در بین آذریها رایج است .
(البته از لحاظ علمی هنوز اثبات نشده .زیرا اصلا در این زمینه تحقیقی نشده است)
این مورد را یکی از اقوام نزدیک ما که 14 سال نمیتوانست بچه دار شود امتحان نمود و  موفقیت آمیز بود.
این گیاه را به دوستان و اقوام خود توصیه کنید.از آنجا که گیاهی است .هیچگونه عوارض جانبی ندارد و بسیار ارزان و در دسترس است.
نحوه استفاده توصیه شده توسط پیران این کار:

خانم ها این گیاه را مثل چایی درحدود 2 هفته قبل از دوران پریود خود تا دو هفته 1 ماه بعد از آن استفاده نمایند.
آقایان هم همزمان استفاده کنند.

"کاکوتی (Thymus Vulgaris) یکی از گیاهان دارویی از تیره نعنائیان است.
این گیاه چند ساله است وبوته‌های آن پرپشت و ارتفاع آن بین ۲۰ تا ۵۰ سانتی متر می‌باشد و در آذربایجان به آن کهلیک اُتی(Kəhlik oti) و یا ككلیك اوتی (Kəklik oti)(به معنای علف كبك) می‌گویند.
خواص درمانی: گرم و خشک ضد باکتری خلط آور ضد سرما خوردگی و ضد عفونی کننده روده.کاکوتی که در گویش محلی خراسان به آن آنخ گفته می‌شود دارای نام علمی ziziphora tenuir از خانواده Labiatae می‌باشد. Thymus که نام علمی آویشن می‌باشد نیز از خانواده Labiatae می‌باشد. هر چند اثرات این دو گیاه بسیار شبیه همدیگر می‌باشند. آویشن بیشتر در بیماریهای تنفسی استفاده می‌گردد ولی کاکوتی اغلب در درمان اختلالات گوارشی نظیر اسهال و دل پیچه کار برد دارد . چوپان ها و کوه نوردان تازه کاکوتی را جمع آوری می‌کنند و چای آن را گوارا ترین نوشیدنی می‌دانند. کاکوتی را از آن جهت به دوغ اضافه می‌کنند که اثرات سوء گوارشی آن نظیر دل درد و دل پیچه کاهش یابد.کاکوتی دارای گل های بنفش است"
از برگ‌های خشک‌شده و خردشده کاکوتی به عنوان طعم‌دهنده در دوغ استفاده می‌شود.

منبع: http://www.shaafa.mihanblog.com/post/9

شیر نارگیل


شیر نارگیل و دفع سنگ کلیه


نتايج به دست آمده از يك تحقيق نشان مي‌دهد استفاده از شيرنارگيل براي دفع سنگ كليه مفيد است. در شير نارگيل كه با رسيدن ميوه كاهش مي‌يابد، آنزيم‌ها و اسيد آمينه‌هاي مختلفي وجود دارد.
گوشت سفيد ميوه نارگيل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك و شير آن كمي گرم و مرطوب است.
گوشت ميوه نارگيل تقويت كننده و افزايش دهنده وزن و به سبب انرژي زياد، حرارت داخلي بدن را افزايش مي‌دهد.
اين ميوه ضعف كبد را درمان، ادرار را افزايش و به درمان درد مثانه كمك مي‌كند.
نارگيل به درمان زخم‌هاي سطحي كمك مي‌كند و از ريشه آن براي درمان ناراحتي‌هاي كبد استفاده مي‌شود . دم كرده نارگيل به درمان اسهال خوني كمك مي‌كند و خوردن نارگيل به سالمندان و افرادي كه سرد‌مزاج هستند، بسيار توصيه مي‌شود.

نارگیل


 خواص نارگیل


آشنایی با خواص نارگیل

نارگیل،‌ گیاهی است که ابتدا در جنوب آسیا کشت می‌شد و در حال حاضر در تمام مناطق آسیایی وجود دارد.
مردم اقیانوس آرام از تمام قسمت‌های این درخت استفاده کرده و آن را به عنوان یک غذای اصلی مصرف می‌کنند.
درخت نارگیل، درختی است زیبا و تنومند که به صورت قائم رشد کرده و بدون انشعابات است.
برگ‌های آن بسیار بزرگ و زیبا است و دارای گل‌هایی به رنگ زرد و نارنجی است.
میوه‌‏های نارگیل، بیضی شکل و سبز هستند که با یک پوسته سخت قهوه ای پوشیده شده‏‌اند.
در قاعده میوه‌ی نارگیل سه سوراخ وجود دارد که چشم‌های نارگیل نامیده می‌شوند.
گوشت این میوه سفید رنگ و چرب است و درون آن با یک شیره یا مایع شیرین پر شده است.
شدرخت نارگیل
ارزش غذایی در 100 گرم نارگیل به شرح زیر است:
ویتامین ب: تیامین 10 میلی‌گرم
ویتامین ث: 2 میلی‌گرم
کلسیم: 21 میلی‌گرم
آهن: 2 میلی‌گرم
فسفر: 98 میلی‌گرم
چربی:‌ 34/7 گرم
کربوهیدرات: 14 گرم
پروتئین:‌3/4 گرم
کالری: 359
نارگیلدیگر خواص نارگیل عبارتند از:

• از تشکیل گواتر ساده پیشگیری می‌کند.
• دارای خاصیت تناسب اندام است.[نارگیل بخورید، چربی آب کنید]
• یبوست و هر نوع گاز ایجاد شده در معده را از بین می‌برد.
• از روغن نارگیل برای درمان زخم‌ها، بریدگی‌ها، سوختگی‌ها و نیز آفتاب سوختگی‌ها استفاده می‌شود.
• استفاده از روغن نارگیل بر روی پوست، برای کاهش چین و چروک‌های پوستی توصیه می‌شود.
• روغن نارگیل برای تقویت مو نیز به کار می‌رود.
• خوردن حداقل 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل نیاز روزانه به ویتامین E را برطرف می‌کند.
• خوردن آب نارگیل برای رفع مشکلات کلیه و مثانه موثر است. 


منبع: www.hubpages.com

شفتالو


شفتالو

0
نام انگلیسی - Peach
نام علمی – Prunus persica
نام خانواده گیاهی- Rosaceae
تاریخچه : درخت شفتالو از زمانه های خیلی قدیم بدینسو اهلی گردیده است چنانچه بگفته تاریخ شفتالو اولین میوه ئی بوده است که حدود 4000 سال قبل در چین اهلی ساخته شده است. این میوه از طریق راه ابریشم از چین به ایران یا فارس انتقال داده شد. یونانی ها ورومی ها بین سال های 300 -400 قبل ازمیلاد آنرا دراروپا وانگلستان رواج دادند وطی قرن های 16 و17 از طریق سیاهین به امریکای شمالی  برده شد.شفتالو یکی از میوه های لذیذ وخوش مزه میباشد که عموما تازه خورده میشود ولی ازآن کشته نیز میسازند. این درخت ورایتی های زیادی دارد که از نگاه شکل ، گل ومیوه ازهم فرق میداشته باشند.


اوصاف گیاهی: شکل درخت بته ئی ویا باشاخه های آویزان  ، برگ بطریق مبادله روئیده قدری بیضی تا نیزه مانند و با داشتن کناره های دندانه دار. گلها انفرادی یا جوره ئی تولید گردیده که رنگ گلابی وبعضا سفید دارند. میوه سنگی ، بزرگ، کروی، دارای پوست لشم وپت دار ورنگ زرد، سرخ تا سفید و صرف یک خسته بداخل خود دارد که ذریعه پوش استخوانی سخت پوشانیده میباشد. رنگ دانه سفید است.
محل رویش: شفتالو از جمله میوه های منطقه معتدله میباشد که درهرجا میروید. عمر کوتاه داشته حد اعظمی تا 20- 30 سال بیشتر میوه نمیدهد. بخوبی پیوند پذیر است که میتواند بالای دیگر خسته داران پیوند گردد یا دیگرخسته داران بالای آن پیوند گردند اما از اینکه طول عمر کوتاه دارد ، پیوند کردن آن اقتصادی نمیباشد. در اکثر جاهای افغانستان این درخت رویانیده شده واز میوه آن زیاد استفاده میگردد. شفتالو توسط شبشک های نباتی سبز زیاد آسیب پذیر میباشد ازینرو دایم برگ هایش مبتلا به آفت گردیده و چملک میشوند باوجودیکه چملک شدن برگ یک نوع مرض برای شفتالو نیز بحساب می آید.


درولایت غور در قریه کمینج شهرک و ولسوالی ساغر بهترین درختان شفتالو موجود است. خاصتا کمینج که شفتالوی آن بسیار کلان وخیلی آبدار ولذیذ میباشد چنانچه خوردن یک دانه شفتالو  یک نفررا سیر میسازد( شفتالوی قریه سرپل کمینج منظور این نوشته است). اگر کسی برای یک بار شفتالوی کمینج را خورده باشد دیگر تا باقی عمر لذت آنرا از یاد نمی برد. شفتالو درجاهای سرد  از تمام میوه های دیگر دیرتر میرسد و همزمان با سیب خزانی پخته میشود.
1.     شفتالو يا هلو يك مسهل ملايم است كه بهترين زمان خوردن آن نيم ساعت بعد از خوردن غذا مي‌باشد.
2.     پوست درخت آن ضدكرم است البته با احتياط استفاده شود. 

برگه هلو


شفتالو یا هلو

شفتالو یا هلو معادل : مسهل ملایم ، ضدکرم ، تب‌بر ، مجاری ادرار ، قلنج کلیوی ، سیاه سرفه
مسهل ملایم – ضدکرم - تب‌بر - مجاری ادرار - قلنج کلیوی - سیاه سرفه - زخم‌های سرطانی - زخم سودایی - یبوست - نقرس - میگرن - زایمان آسان - تقویت کننده نیروی جنسی - ورم پروستات - کاهش فشار خون - زخم‌های جرب - صرع - خارش بدن و...

1.     شفتالو یا هلو یک مسهل ملایم است که بهترین زمان خوردن آن نیم ساعت بعد از خوردن غذا می‌باشد.
2.     پوست درخت آن ضدکرم است البته با احتیاط استفاده شود.
3.     پوست درخت هلو تب‌بر می‌باشد با احتیاط مصرف شود.
4.     پوست درخت هلو برای بیماری‌های مجاری ادرار مفید است.
5.     برگ درخت هلو قلنج کلیوی را تسکین می‌دهد.
6.     دم کردة گل یا شکوفة هلو در سیاه سرفه مورد استفاده قرار می‎گیرد.
7.     برگ له شده تازه و کهنه هلو برای بیماری‌های جلدی و زخم‌های سرطانی اثر آرام کننده دارد.

هلو

براى تسكين تحريكات عصبى ، دمكرده شكوفه درخت هلو بكار ببريد
اصل هلو از چين بوده است و بعد به ايران آمده و از ايران به اروپا رفته است . هنوز هم در چين ، يك نوع هلوى وحشى مى رويد كه هسته آن درشت ولى خود آن كوچك است . در قرون وسطى نام هلو در كتابهاى فرانسه آمده است و دستور داده اند آب هلو را با عسل بجوشانند و شيرين بيان به آن اضافه كنند و بنوشند تا نفس مطبوعى پيدا كنند.
ارزش غذايى هلو
هلو مثل تمام ميوه ها خواص ادرارآور و ملين دارد. گوشت هلو، داراى سلولوزهاى نرمى است و كاملا هضم مى شود. هلو ميوه اى نسبتا كم ترشى است . مواد قندى و نشاسته اى آن به آسانى هضم مى شود و معده به راحتى هضم آن را تحمل مى كند.
به نظر مى رسد كه مواد قندى هلو، ترشحات غده هاى هاضمه را تقويت مى كند و هضم غذا را آسان مى سازد.
هلو ميوه اى است كه خيلى ويتامين دارد. ويتامين هاى ((ب 1)) و ((ب 2)) و ((پ ، پ )) و ((ث )) و مخصوصا ويتامين ((آ)) در هلو فراوان است .
اين ويتامينها به مقدار زيادى در پوست هلو تمركز يافته است و به همين علت مثل لويى چهاردهم ، بايد هلو را با پوست خورد و دندان در پوست و گوشت آن گذاشت .
توصيه شده است كه پوست هلو را، ولو سفت هم باشد، بايد جويد و خورد.
هر چند كه پوست هلو با كركهاى نرمى كه دارد، به ذائقه بعضى ها خوش ‍ نمى آيد.

خواص روغن هسته انگور

خواص روغن هسته انگور
روغن هسته انگور یکی از مواد خوراکی می باشد که در این روزها بسیار باب شده است ، این روغن چه مزیت و یا ضرری افزون بر روغنهای معمولی دارد ؟

روغن هسته انگور از زمان های قدیم به دلیل خاصیت دارویی اهمیت زیادی داشته است.
بررسی های جدید نیز نشان می دهد که روغن هسته انگور در تنظیم قند خون و جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی موثر است. این روغن که سرشار از فلاوانوئید، بتاکاروتن، ویتامین C و E است خاصیت های زیادی دارد که در این مطلب این خواص را بررسی می کنیم.

خواص روغن بادام شیرین

بادام ملين بوده و روغن بادام ضد يبوست است مخصوصا از روغن بادام مي‌توان رفع يبوست براي بچه‌ها استفاده کرد.بادام سينه را نرم مي‌کند.شير بادام براي رفع سرفه ، ناراحتي حنجره و تنگي نفس مفيد بوده و خلط آور است.بادام براي درمان زخم روده‌ها و مثانه و اسهال مفيد است.بادام بو داده مقوي معده بوده و قابض است.بادام تقويت کننده نيروي جنسي است و توليد اسپرم را زياد مي‌کند.بادام را آسياب کرده و با عسل مخلوط کنيد براي درد کبد و سرفه مفيد است.چغاله بادام لثه و ريشه دندان را تقويت مي‌کند.چغاله بادام براي خشکي دهان مفيد است.شکوفه بادام را دم کنيد و به عنوان مسهل براي اطفال استفاده کنيد.دم کرده پوست قهوه‌اي رنگ مغز بادام بهترين دارو براي تسکين درد و التهاب مجاري تنفسي است.جوشانده برگ درخت بادام براي نارسايي کبد و کيسه صفرا مفيد است.روغن بادام خواب آور است و بي‌خوابي را از بين مي‌برد.براي صاف کردن سينه و نرم شدن روده‌ها و از بين بردن سرفه خشک بايد روغن بادام را با شکر و کتيرا مخلوط کرده و بخوريد.روغن بادام را با آب گرم مخلو ط کنيد داروي خوبي براي رفع اسهال و دل پيچه بچه‌ها خواهد بود. ضمنا اين مخلوط سنگ مثانه را خارج کرده و ادرار کردن را آسان مي‌کند.براي درمان نقرس و رفع خميدگي پيران ، مهره‌هاي پشت را با روغن بادام چرب کنيد.
برگ تازه درخت بادام مسهل و ضد کرم است.
برگ خشک شده درخت بادام قابض بوده و اسهال را از بين مي‌برد.
روغن بادام شيرين به دليل خاصيت نرم کنندگي و ضد التهاب در کرمها و پمادها بکار مي‌رود.
براي رفع بيماريهاي سينه ، روغن بادام شيرين را با هم‌وزن آن عسل و يک زرده تخم مرغ مخلوط کنيد که به صورت خمير يکنواختي درآيد سپس به آن جوشانده گل ختمي اضافه کرده و يک قاشق چايخوري از آنرا به فاصله هر سه ساعت بخوريد.
براي رفع خارش پوست بچه‌هايي‌ که که سرخک و مخملک دارند روغن بادام را در تمام سطوح بدن آنها بماليد خارش را تسکين مي‌دهد.
ماليدن روغن بادام بر روي پوست التهاب را رفع کرده و سوختگي را درمان مي‌کند.
روغن بادام اگزما را رفع مي‌کند.

بادام شیرین - بادام تلخ

بادام با نام علمی Prunus amygdalus یکی از گیاهان تیره گل سرخ متعلق به دو لپه‌ایها می‌باشد. بادام یک درخت بومی آسیای غربی ، کرانه جنوبی دریای مدیترانه و مراکش است. این درخت اندازه ای متوسط ، برگهای نیزه‌ای با حاشیه دندانه‌دار و دارای گل در اوایل بهار است. میوه آن یک شفت با پوشش خارجی پرزدار است که برون‌بر نامیده می‌شود و پوسته سخت و شبکه‌دار یا درون‌بر را دربر‌می‌گیرد. دانه آن یک مغز است که بوسیله این پوششها محصور می‌گردد.
مشخصات گیاه شناسی
درخت به ارتفاع تا ۸ متر ، شاخه‌های جوان بدون کرک ، اول سبز و بعد قهوه‌ای مایل به قرمز. شاخه‌های سال گذشته خاکستری ، برگها تخم مرغی- نیزه‌ای ، نیزه‌ای یا بیضی کشیده ، به طول تا ۱۰ ساتیمتر و عرض ۲ تا ۳ سانتیمتر ، قاعده گوه‌ای پهن تا مورب ، نوک باریک ، نوک کشیده و یا به ندرت نوک کند ، سطح فوقانی برگ بدون کرک ، سطح تحتانی برگ بدون کرک یا با مقدار کمی کرک در اوایل سبز شدن ، حاشیه برگ دندانه‌ای- اره‌ای همراه با یک غده کوچک روی هر دندانه است.
دمبرگ ۱ تا ۲ سانتیمتر ، گل درشت به قطر تا ۴ سانتیمتر ، سفید یا صورتی ، دمگل کوتاه حداکثر تا ۵ میلیمتر. میوه تخم مرغی مورب تا تخم مرغی کشیده به طول ۲.۵ تا ۵ سانتی متر و ۱.۵ تا ۳ سانتی متر عرض ، دارای نوک کشیده ، پوشیده از کرکهای مخملی خاکستری ،‌ هسته قایقی شکل ، بدون شیار طوی مشخص ، سوراخ‌دار و گاهی دارای شیار کوچک در قاعده و فصل گلدهی اواخر زمستان و اوایل بهار می‌باشد.