هلو

براى تسكين تحريكات عصبى ، دمكرده شكوفه درخت هلو بكار ببريد
اصل هلو از چين بوده است و بعد به ايران آمده و از ايران به اروپا رفته است . هنوز هم در چين ، يك نوع هلوى وحشى مى رويد كه هسته آن درشت ولى خود آن كوچك است . در قرون وسطى نام هلو در كتابهاى فرانسه آمده است و دستور داده اند آب هلو را با عسل بجوشانند و شيرين بيان به آن اضافه كنند و بنوشند تا نفس مطبوعى پيدا كنند.
ارزش غذايى هلو
هلو مثل تمام ميوه ها خواص ادرارآور و ملين دارد. گوشت هلو، داراى سلولوزهاى نرمى است و كاملا هضم مى شود. هلو ميوه اى نسبتا كم ترشى است . مواد قندى و نشاسته اى آن به آسانى هضم مى شود و معده به راحتى هضم آن را تحمل مى كند.
به نظر مى رسد كه مواد قندى هلو، ترشحات غده هاى هاضمه را تقويت مى كند و هضم غذا را آسان مى سازد.
هلو ميوه اى است كه خيلى ويتامين دارد. ويتامين هاى ((ب 1)) و ((ب 2)) و ((پ ، پ )) و ((ث )) و مخصوصا ويتامين ((آ)) در هلو فراوان است .
اين ويتامينها به مقدار زيادى در پوست هلو تمركز يافته است و به همين علت مثل لويى چهاردهم ، بايد هلو را با پوست خورد و دندان در پوست و گوشت آن گذاشت .
توصيه شده است كه پوست هلو را، ولو سفت هم باشد، بايد جويد و خورد.
هر چند كه پوست هلو با كركهاى نرمى كه دارد، به ذائقه بعضى ها خوش ‍ نمى آيد.

خواص روغن هسته انگور

خواص روغن هسته انگور
روغن هسته انگور یکی از مواد خوراکی می باشد که در این روزها بسیار باب شده است ، این روغن چه مزیت و یا ضرری افزون بر روغنهای معمولی دارد ؟

روغن هسته انگور از زمان های قدیم به دلیل خاصیت دارویی اهمیت زیادی داشته است.
بررسی های جدید نیز نشان می دهد که روغن هسته انگور در تنظیم قند خون و جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی موثر است. این روغن که سرشار از فلاوانوئید، بتاکاروتن، ویتامین C و E است خاصیت های زیادی دارد که در این مطلب این خواص را بررسی می کنیم.

خواص روغن بادام شیرین

بادام ملين بوده و روغن بادام ضد يبوست است مخصوصا از روغن بادام مي‌توان رفع يبوست براي بچه‌ها استفاده کرد.بادام سينه را نرم مي‌کند.شير بادام براي رفع سرفه ، ناراحتي حنجره و تنگي نفس مفيد بوده و خلط آور است.بادام براي درمان زخم روده‌ها و مثانه و اسهال مفيد است.بادام بو داده مقوي معده بوده و قابض است.بادام تقويت کننده نيروي جنسي است و توليد اسپرم را زياد مي‌کند.بادام را آسياب کرده و با عسل مخلوط کنيد براي درد کبد و سرفه مفيد است.چغاله بادام لثه و ريشه دندان را تقويت مي‌کند.چغاله بادام براي خشکي دهان مفيد است.شکوفه بادام را دم کنيد و به عنوان مسهل براي اطفال استفاده کنيد.دم کرده پوست قهوه‌اي رنگ مغز بادام بهترين دارو براي تسکين درد و التهاب مجاري تنفسي است.جوشانده برگ درخت بادام براي نارسايي کبد و کيسه صفرا مفيد است.روغن بادام خواب آور است و بي‌خوابي را از بين مي‌برد.براي صاف کردن سينه و نرم شدن روده‌ها و از بين بردن سرفه خشک بايد روغن بادام را با شکر و کتيرا مخلوط کرده و بخوريد.روغن بادام را با آب گرم مخلو ط کنيد داروي خوبي براي رفع اسهال و دل پيچه بچه‌ها خواهد بود. ضمنا اين مخلوط سنگ مثانه را خارج کرده و ادرار کردن را آسان مي‌کند.براي درمان نقرس و رفع خميدگي پيران ، مهره‌هاي پشت را با روغن بادام چرب کنيد.
برگ تازه درخت بادام مسهل و ضد کرم است.
برگ خشک شده درخت بادام قابض بوده و اسهال را از بين مي‌برد.
روغن بادام شيرين به دليل خاصيت نرم کنندگي و ضد التهاب در کرمها و پمادها بکار مي‌رود.
براي رفع بيماريهاي سينه ، روغن بادام شيرين را با هم‌وزن آن عسل و يک زرده تخم مرغ مخلوط کنيد که به صورت خمير يکنواختي درآيد سپس به آن جوشانده گل ختمي اضافه کرده و يک قاشق چايخوري از آنرا به فاصله هر سه ساعت بخوريد.
براي رفع خارش پوست بچه‌هايي‌ که که سرخک و مخملک دارند روغن بادام را در تمام سطوح بدن آنها بماليد خارش را تسکين مي‌دهد.
ماليدن روغن بادام بر روي پوست التهاب را رفع کرده و سوختگي را درمان مي‌کند.
روغن بادام اگزما را رفع مي‌کند.

بادام شیرین - بادام تلخ

بادام با نام علمی Prunus amygdalus یکی از گیاهان تیره گل سرخ متعلق به دو لپه‌ایها می‌باشد. بادام یک درخت بومی آسیای غربی ، کرانه جنوبی دریای مدیترانه و مراکش است. این درخت اندازه ای متوسط ، برگهای نیزه‌ای با حاشیه دندانه‌دار و دارای گل در اوایل بهار است. میوه آن یک شفت با پوشش خارجی پرزدار است که برون‌بر نامیده می‌شود و پوسته سخت و شبکه‌دار یا درون‌بر را دربر‌می‌گیرد. دانه آن یک مغز است که بوسیله این پوششها محصور می‌گردد.
مشخصات گیاه شناسی
درخت به ارتفاع تا ۸ متر ، شاخه‌های جوان بدون کرک ، اول سبز و بعد قهوه‌ای مایل به قرمز. شاخه‌های سال گذشته خاکستری ، برگها تخم مرغی- نیزه‌ای ، نیزه‌ای یا بیضی کشیده ، به طول تا ۱۰ ساتیمتر و عرض ۲ تا ۳ سانتیمتر ، قاعده گوه‌ای پهن تا مورب ، نوک باریک ، نوک کشیده و یا به ندرت نوک کند ، سطح فوقانی برگ بدون کرک ، سطح تحتانی برگ بدون کرک یا با مقدار کمی کرک در اوایل سبز شدن ، حاشیه برگ دندانه‌ای- اره‌ای همراه با یک غده کوچک روی هر دندانه است.
دمبرگ ۱ تا ۲ سانتیمتر ، گل درشت به قطر تا ۴ سانتیمتر ، سفید یا صورتی ، دمگل کوتاه حداکثر تا ۵ میلیمتر. میوه تخم مرغی مورب تا تخم مرغی کشیده به طول ۲.۵ تا ۵ سانتی متر و ۱.۵ تا ۳ سانتی متر عرض ، دارای نوک کشیده ، پوشیده از کرکهای مخملی خاکستری ،‌ هسته قایقی شکل ، بدون شیار طوی مشخص ، سوراخ‌دار و گاهی دارای شیار کوچک در قاعده و فصل گلدهی اواخر زمستان و اوایل بهار می‌باشد.

روغن بادام شیرین

روغن بادام  شيرين   سرشار از مواد مغذي است كه شامل  78% اسيد هاي چرب غير اشباع و مواد معدني نظير كلسيم ،فسفر و پتاسيم و ويتامين هاي A,E,B1,B2,B6 مي شود.
اين تركيبات روغن بادام شيرين رايك ماده ي بي نظيربراي تميز كردن پوست,  ماساژ بدن و صورت,  مراقبت از موهاي حساس و شكننده و بوجود آوردن  پوستي نرم  و مخملي ساخته است .
اين روغن به راحتي ماليده مي شود, به آرامي جذب مي شود و ماده اي عالي براي محافظت از بدن مي باشد. اين روغن ملايم و تسكين بخش جايگزين مناسبي براي لوسيون هاي شيميايي است . روغن بادام در درمان بيماري هاي اگزما و ريزش مو مؤثر است . اين روغن به راحتي ديگر روغن ها جذب نمي شود،اما يك لايه ي محافظ  فوق العاده روي  پوست ايجاد مي كند كه  از نفوذ آلودگي به  پوست جلوگيري مي كند و آن را براي مدت طولاني محافظت مي كند اين روغن حاوي در صد بالاي اسيد  چرب امگا 6 است  (بالاي 28%)  .
 وجود مقدار بالاي اين اسيد چرب ضروري در روغن بادام شيرين است كه جلوي خشكي لايه ي بيروني پوست را مي گيرد (TEWL-Trans-epidermal water loss) و منجر به حفظ بهتر و بيشتر رطوبت پوست مي گردد كه كليدي است براي اجتناب از پيري و به دست آوردن پوستي شاداب و با طراوت .
از خواص خوراكي اين روغن مي توان درمان التهاب معده درمان برونشيت و سرفه هاي مزمن ودرمان يبوست و دفع كرم هاي روده را نام برد .

خواص داروئی روغن بادام تلخ


چون بادام تلخ دارای اسید سیانیدریک است در مصرف آن باید نهایت دقت را بعمل آورد .مغز بادام تلخ ازنظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است.
▪ بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید ضماد خوبی برای سر درد می باشد همچنین مالیدن آن بر دور چشم برای تقویت بینایی مفید است .
▪ خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس ، سرفه و ورم ریه مفید است .
▪ بادام تلخ رابا عسل بخورید کبد و طحال را تمیز می کند .
▪ برای رفع درد کلیه ها بادام تلخ را با نشاسته و نعناع بخورید .
▪ بادام تلخ را با عسل برای قولنج مفید است .

منافع و مضرات لواشک و آلوچه

منافع و مضرات لواشک و آلوچه
آیا می دانید لواشک و آلوچه دارای چه فوایدی می باشند؟مفید هستند یا مضر؟
نظر دكتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه ایران و دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، را درباره خوراكی‌های ترش و وسوسه‌برانگیزی مثل آلوچه، لواشك و قره‌قروت پرسیده‌‌ام. حاصل، گفتگویی است که پیش‌ رو دارید. اگر شما هم جزو طرفداران این قبیل خوراكی‌ها هستید، پیشنهاد می‌کنم این گفتگو را بخوانید.

خواص پیازچه

خواص پیازچهپيازچه بیشتر براي بهبود طعم و مزه غذاها مصرف مي شود. اما علاوه بر اين كه اين گياه بسيار خوش مزه و خوش طعم است، داراي فوايد تغذيه اي زيادي نيز مي باشد.
پيازچه مانند سير و تره فرنگي از خانواده آليوم است و پياز آن قبل از اين كه به طور كامل رسيده شود از زمين چيده مي شود.
.
فوايد تغذيه اي پيازچه:
پيازچه فوايد زيادي دارد كه بیشتر آن ها مانند پياز است. از آن جمله مي توان به موارد زير اشاره نمود:
- كاهش قند خون
- كاهش كلسترول خون بالا

خوا ص روغن ذرت و ارزش غذایی

خواص روغن ذرتدكتر نسرين اميدوار – متخصص تغذيه و رژيم درمان

بعد از گندم، بيشترين محصول كشاورزي جهان  ذرت می باشد.
ذرت تقريبا حاوی 4/5  درصد روغن می باشد  كه حدود 85 درصد این روغن در جوانه آن قرار دارد.
جوانه ذرت جدا شده به وسیله فرآيند آسياب خشك، دارای 25 تا 30 درصد روغن، و جوانه جدا شده به وسیله آسياب مرطوب، حاوي 45 تا 50 درصد روغن می باشد.
روغن ذرت بوي ملايمي دارد و دارای ارزش غذايي زيادي می باشد.روغن جوانه ذرت منبع غنی از امگا 3) كه يك اسيد چرب ضروري است) می باشد، علاوه بر آن داراي ماده ‌اي است كه با خوردن روغن آن، ميزان جذب كلسترول بيش از 25 درصد كاهش می دهد و در نتیجه، بيماري ‌هاي قلبي كه تا حد زيادي مربوط به كلسترول خون هستند، را کاهش می دهد.
علاوه بر آن ذرت حاوی مقادیر زیادی از امگا 6 (اسید چرب اشباء) و ویتامین E می باشد.
اشخاصی که اگزما و بيماري ‌هاي پوستي دارند نيز مي‌ توانند از اين روغن براي درمان مشكلات شان استفاده كنند. اسيد هاي لينولئيك و آراشيدونيك موجود در روغن ذرت در نقل و انتقال چربي ‌ها در بدن و كاهش ابتلا به بيماري‌ هاي پوستي از قبیل آكنه و اگزما بسیار موثر می باشند.
همچنین، روغن ذرت پايداري زيادي نسبت به اكسيداسيون دارد و از آن مي‌ توان براي پختن، سرخ كردن و سالاد استفاده نمود.
رنگدانه كلروفيل عمل اكسيداسيون روغن را در مقابل نور تسريع مي ‌كند، روغن ذرت فاقد این رنگدانه است.  بنابراين مدت ماندگاري روغن ذرت ، 12 تا 24 ماه می باشد.

خواص روغن کانولا

روغن کلزا

Canola Oil

اسم روغن کانولا لابد برای تان آشناست، ولی کانولا را چه ‌قدر می ‌شناسید؟
کانولا گیاهی از خانواده چلیپاییان که ابتدا ایرانیان آن را ‌کاشتند. کانولا 700 سال پیش برای تولید روغن چراغ به لهستان برده شد و در سال 1845 به فرانسه رسید و کلزا (colza) نام گرفت.

تاریخچه پیدایش روغن کلزا

کلزا، گیاهی روغنی است که مقدار مواد مضر "گلوکزینولیت" در کنجاله و "اسید اروسیک" در روغن آن بالاست و مصرف خوراکی ندارد و فقط برای جلا دادن وسایل چوبی همراه روغن برزک استفاده می‌ شود.
اگر چه در قرن سیزدهم این محصول در اروپا به عمل می ‌آمد، ولی استفاده از آن تا زمان توسعه نیروی بخار عملی نشد. در آن زمان بود که ثابت شد ترکیب روغن کلزا، بهتر از هر وسیله لغزان‌ کننده دیگری سطح فلزات را می ‌شوید.
در سال 1945 این گیاه به کانادا رسید و روی آن مطالعات ژنتیکی صورت گرفت و باعث شد آن را به روغنی خوراکی با درصد اسید اروسیک پایین(مضر و حدود یک درصد) تبدیل کنند.