دكتر نسرين اميدوار – متخصص تغذيه و رژيم درمان
بعد از گندم، بيشترين محصول كشاورزي جهان ذرت می باشد.
ذرت تقريبا حاوی 4/5 درصد روغن می باشد كه حدود 85 درصد این روغن در جوانه آن قرار دارد.
جوانه ذرت جدا شده به وسیله فرآيند آسياب خشك، دارای 25 تا 30 درصد روغن، و جوانه جدا شده به وسیله آسياب مرطوب، حاوي 45 تا 50 درصد روغن می باشد.
روغن ذرت بوي ملايمي دارد و دارای ارزش غذايي زيادي می باشد.روغن جوانه ذرت منبع غنی از امگا 3) كه يك اسيد چرب ضروري است) می باشد، علاوه بر آن داراي ماده اي است كه با خوردن روغن آن، ميزان جذب كلسترول بيش از 25 درصد كاهش می دهد و در نتیجه، بيماري هاي قلبي كه تا حد زيادي مربوط به كلسترول خون هستند، را کاهش می دهد.
علاوه بر آن ذرت حاوی مقادیر زیادی از امگا 6 (اسید چرب اشباء) و ویتامین E می باشد.
اشخاصی که اگزما و بيماري هاي پوستي دارند نيز مي توانند از اين روغن براي درمان مشكلات شان استفاده كنند. اسيد هاي لينولئيك و آراشيدونيك موجود در روغن ذرت در نقل و انتقال چربي ها در بدن و كاهش ابتلا به بيماري هاي پوستي از قبیل آكنه و اگزما بسیار موثر می باشند.
همچنین، روغن ذرت پايداري زيادي نسبت به اكسيداسيون دارد و از آن مي توان براي پختن، سرخ كردن و سالاد استفاده نمود.
رنگدانه كلروفيل عمل اكسيداسيون روغن را در مقابل نور تسريع مي كند، روغن ذرت فاقد این رنگدانه است. بنابراين مدت ماندگاري روغن ذرت ، 12 تا 24 ماه می باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر