|
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
خواص درمانی گلپر
خواص گزنه
عرق گزنه :
گزنه برای رفع بیمار یهای پوستی و جلدی . مفید است و ضد چربی خون . ضد قند خون . ضد خونریزی . بازکننده عروق . ادرار اور است . طبیعت گزنه گرم است
در
برگ گزنه، کلروفیل، کاروتن، گزانتوفیل، فلاون و فلاونول موجود است. گزنه
به صورت خوراکى به عنوان مدر، پائین آورنده قند و اسید اوریک و به صورت
موضعى در درمان برخى از بیمارى هاى پوستى و مو از جمله اگزما، بیمارى هاى
التهابى و حتى در درمان ریزش مو مورد استفاده قرار مى گیرد. در طب گذشته
گزنه به عنوان مدر، ضدالتهاب و مقوى قوه باه مورد مصرف بوده است. از
فرآورده هاى موجود در بازار مى توان به داروى پروستاتان اشاره کرد که گزنه
یکى از اجزاى متشکله این دارو است. این گیاه را باید دور از نور و رطوبت
نگهدارى کرد.
خواص برگ مو
درخت انگور را "تاک" یا "مو" نیز میگویند. برگ مو دارای ساکاروز، لوولز(Levulose)، اینوزیت(Inosite)، کوئرستین، کاروتن، اجسام تانیک، بتائین، تارتاریک اسید، مالیک اسید، اسکوربیک اسید، پتاسیم، آهن و سیلیکون است.
* برگ مو قابض است.
* دم کرده برگ های جوان مو، اسهال خونی را برطرف می کند.
* برای خونریزی ها مفید است.
* در رفع نقرس و زردی موثر است.
* استفراغ را برطرف می کند.
* در رفع اختلالات گردش خون(مربوط به دوران بلوغ و یائسگی) موثر است.
اعجاز سماق
نام علمی سماق Rhus corraria میباشد.از نظر طب قدیم سماق سرد و خشک بوده و دارای خواص مهم زیر است : 1-کاهش منوراژی (خونریزی رحم) و خونریزی در فواصل قاعدگی. 2-کاهش خونریزی سینه(هموپتزی) 3-برطرف کننده اسهال معمولی و اسهال خونی. 3-پایین آورنده قند خون. 4- پایین آورنده تب. 5-تقویت کننده جهاز هاضمه. |
چرا باید چلوکباب را با سماق خورد؟
توجهی که در طب سنتی ایران نسبت به تغذیه
اصولی می شود، در کمتر مکتبی دیده می شود.
«معده، خانه
تمام دردها و بیماری هاست.» در عین حال، پیشگیری، بهداشت و درمان بیماری
های جسم و روان انسان ها میسر نخواهد شد مگر در شرایطی که خوردن و آشامیدن
شان سالم و کامل باشد. بنابراین بهتر است به گونه ای خوردنی ها و آشامیدنی
ها را تهیه و میل کنیم که علاوه بر سیرکنندگی، نقش اصلاحی و دارویی نیز در
بدنمان داشته باشند. |
خواص سماق و فواید دارویی سماق در دیابت
این گیاه اغلب در مناطق مدیترانه، جنوب ایتالیا، آسیای شرقی به ویژه در ایران دیده می شود. انواع متنوعی دارد که برخی از آنها جنبه ی تزیینی داشته و اگر حواسمان نباشد می تواند موجب مسمومیت و خارش گردد.در برخی از کشورها از سماق نوشیدنی تهیه می کنند که جهت تسکین درد معده و اختلالات هضمی موثر است.
خاصیت سماق در ممانعت از ترکیب گلوکز با
مولکولهای پروتئینهای حیاتی بدن باعث شده تا این گیاه برای بیماران
مبتلا به دیابت، مفید تشخیص داده شود.
با فلفل قرمز لاغر شوید
شاید سراغ خیلی از مواد غذایی میروید تا لاغرتان كند اما دانستن اینكه انواع فلفل چه تاثیری در كاهش وزن شما دارد برایتان جالب خواهد بود. فلفل تند، خواص دارویی بسیاری دارد وبه همین خاطر امروزه استفاده از این ادویه دراكثر غذاها باب شده است.
امروزه باور غلطی كه فلفل قرمز وفلفل تند باعث ایجاد زخم معده یا تحریك آن میشوند، كاملا رد شده وفواید این ماده غذایی از مضرات آن پیشی گرفته است. تحقیقات جدید برساختار این ماده غذایی وچگونگی عملكرد آن در سیستم بدن نشان داده، استفاده از فلفل تند میتواند كمك بزرگی در كاهش وزن بكند.
امروزه باور غلطی كه فلفل قرمز وفلفل تند باعث ایجاد زخم معده یا تحریك آن میشوند، كاملا رد شده وفواید این ماده غذایی از مضرات آن پیشی گرفته است. تحقیقات جدید برساختار این ماده غذایی وچگونگی عملكرد آن در سیستم بدن نشان داده، استفاده از فلفل تند میتواند كمك بزرگی در كاهش وزن بكند.
خواص درماني فلفل قرمز تند
فلفل قرمز يكي از گياهان بسيار مفيد درماني است . فلفل قرمز را نبايد با
فلفل سايه يا سركه و يا خرد ل كه هر يك به نوعي در رديف چاشني هاي تند
هستند اشتباه كرد ، زيرا اينها محرك هستند در صورتي كه فلفل قرمز ارامبخش و
مسكن است
نظري به تحقيقات علمي جديد در مورد خواص درماني فلفل قرمز تند
--------------------------------------------------------------------------------
طبق نظر كارشناسان طبيعت درماني : فلفل قرمز يكي از گياهان بسيار مفيد درماني است . فلفل قرمز را نبايد با فلفل سايه يا سركه و يا خرد ل كه هر يك به نوعي در رديف چاشني هاي تند هستند اشتباه كرد ، زيرا اينها محرك هستند در صورتي كه فلفل قرمز ارامبخش و مسكن است
نظري به تحقيقات علمي جديد در مورد خواص درماني فلفل قرمز تند
--------------------------------------------------------------------------------
طبق نظر كارشناسان طبيعت درماني : فلفل قرمز يكي از گياهان بسيار مفيد درماني است . فلفل قرمز را نبايد با فلفل سايه يا سركه و يا خرد ل كه هر يك به نوعي در رديف چاشني هاي تند هستند اشتباه كرد ، زيرا اينها محرك هستند در صورتي كه فلفل قرمز ارامبخش و مسكن است
به غذاهايتان ادويه کاري بزنيد !
يكي از عادات برجسته مردم پاكستان مصرف غذاهاي پرادويه و تند است و از آنجا
که از كودكي مردم آن به خوردن اين غذاها عادت ميكنند، مشكلي برايشان پيش
نميآيد. غير از فلفل، ادويهاي كه بسيار مورد علاقه پاكستانيهاست، كاري
است....
ادويه كاري جزو ادويههايي است كه در شرق دنيا به خصوص پاكستان، هندوستان و افغانستان به مقدار بسيار زياد در وعدههاي غذايي مصرف ميشود. كاري ادويهاي است كه در آن 20 نوع گياه معطر از جمله زيره، رازيانه، گشنيز و... وجود دارد و هر گياه خواص بسيار عالي دارد. در فرمولاسيون كاري فلفل و زردچوبه پايه اصلي است پس كاري هم به عنوان ادويهاي خوشمزه و تندكننده و هم به دليل داشتن 20 نوع گياه معطر بسيار قابل توجه است. از جمله خواص كاري ميتوان به محافظ كبد، ضدميكروب، ضدنفخ، محرك معده، مقوي معده، معرق، دارنده ويتامين C، ضدسرطان و خنثيكننده راديكالهاي آزاد اشاره كرد. از سوي ديگر ادويه كاري بوي مواد ناخوشايند مانند گوشت را هم پوشش ميدهد و به طور كلي مصرف متعادل آن براي سلامت فرد بسيار مفيد است. مطالعهاي كه روي غذاهاي غربي و شرقي انجام شده نشان داده در قسمت شرق دنيا ادويه بيشتري مصرف ميشود و سلامت بدن به ويژه در قبال امراضي مانند سرطان و مشكلات كبدي بيشتر تامين ميشود. كاري نيز ادويه بسيار كاملي است و عادت به خوردنش به تمامي خانوادهها توصيه ميشود.
ادويه كاري جزو ادويههايي است كه در شرق دنيا به خصوص پاكستان، هندوستان و افغانستان به مقدار بسيار زياد در وعدههاي غذايي مصرف ميشود. كاري ادويهاي است كه در آن 20 نوع گياه معطر از جمله زيره، رازيانه، گشنيز و... وجود دارد و هر گياه خواص بسيار عالي دارد. در فرمولاسيون كاري فلفل و زردچوبه پايه اصلي است پس كاري هم به عنوان ادويهاي خوشمزه و تندكننده و هم به دليل داشتن 20 نوع گياه معطر بسيار قابل توجه است. از جمله خواص كاري ميتوان به محافظ كبد، ضدميكروب، ضدنفخ، محرك معده، مقوي معده، معرق، دارنده ويتامين C، ضدسرطان و خنثيكننده راديكالهاي آزاد اشاره كرد. از سوي ديگر ادويه كاري بوي مواد ناخوشايند مانند گوشت را هم پوشش ميدهد و به طور كلي مصرف متعادل آن براي سلامت فرد بسيار مفيد است. مطالعهاي كه روي غذاهاي غربي و شرقي انجام شده نشان داده در قسمت شرق دنيا ادويه بيشتري مصرف ميشود و سلامت بدن به ويژه در قبال امراضي مانند سرطان و مشكلات كبدي بيشتر تامين ميشود. كاري نيز ادويه بسيار كاملي است و عادت به خوردنش به تمامي خانوادهها توصيه ميشود.
خواص بیشمار ادویه کاری
پودر
کاری مخلوطی از زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه، هل، زیره، برگ گشنیز، فلفل
شیرین، رازیانه، شبدر و پودر چیلی است که در آشپزی هندی مورد استفاده قرار
میگیرد.
پودر کاری اگرچه به صورت یک ادویه مجزا فروخته میشود، ولی ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف، متفاوت است؛ اما به طور کلی میتوان گفت: مخلوطی است از زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره و گشنیز.
اشتراک در:
پستها (Atom)