فيبر غذايي و اثرات آن

فيبر جزوي از گياهان است. سلولز، پکتين و پلي ساکاريد نمونه هايي از فيبر داخل گياهان هستند. فيبر در بدن ما هضم نمي شود.
به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ فيبر در جلوگيري از بي نظمي روده بزرگ (کولون) نقش مهمي را ايفا مي کند، بنابراين براي سلامتي بدن لازم است.

بزرگ ترين نقش روده بزرگ، تکميل عمل هضم مواد غذايي مي باشد. غذاهاي غيرقابل استفاده در بدن به سرعت از روده کوچک مي گذرند. همانطور که مي دانيم غذاها داراي آب مي باشند و اگر آب غذاها گرفته نشود، موجب بروز مدفوع آبکي يا اسهال مي گردد.

وبا در 90 درصد موارد بدون نشانه یا علامت بروز می کند

آشامیدن آب آلوده و رعایت نکردن بهداشت از عوامل موثر در ابتلا به بیماریهای عفونی روده ای از جمله التور (وبا) است.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران  به نقل از وب­دا؛ دکتر محمد رضا جویا، مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب، خاطر نشان کرد: این بیماری یکی از مهمترین بیماری های منتقله از آب و غذا به شمار می رود و  همواره عاملي تهديد كننده براي جامعه است.

وی افزود: التور يك بيماري اسهالي و واگيردار است كه توسط ميكروبي به نام ويبريوكلرا ايجاد مي‌شود و در نود درصد موارد مي‌تواند به صورت خفيف يا بدون علامت باشد ولي در ده درصد موارد به صورت شديد و خطرناك ظاهر مي‌شود.

فواید خوردن ویتامین ث

ویتامین ها و مینرال های دو جزء لازم و غیر قابل اجتناب برای بدن هستند.آیا می دانید در چه موادی بهترین نوع و بالاترین درجه ی ویتامین ث وجود دارد؟
به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ یک سری از نیازهای بدن هستند که از قزص های و ویتامین های شیمیائی دریافت نمی شود بلکه باید به صورت مواد و خوراکی های مصرفی جذب بدن شود.

 ویتامین سی یا اسید اسکوربیک :
ویتامین سی یکی از موادی است که بدن باید از طریق مواد غذایی که می خورد جذب کند.برعکس حیوانات و گیاهان،که بدنشان قادر است بعضی از مواد غذایی را که جذب می کنند،تغییر شکل دهد و آنها را سنتز کند،اما بدن انسان دارای چنین عملکردی نمی باشد.و باید تمام مواد لازم را از غذاهایی که می خورد جذب کند در غیر این صورت و عدم دریافت مواد غذایی لازم،قادر نخواهد بود کمبود این مواد را به گونه ای دیگر جبران کند.

كلم قرمز بخوريد تا پوستي سالم داشته باشيد

236-5.jpg
جدا از اهميت كلم قرمز به عنوان ماده اصلي سالاد، اين گياه به دليل دارا بودن تركيبات آنتي اكسيدان در سلامت پوست بسيار مفيد است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، كلم قرمز منبع غني از ويتامين C و ويتامين k است و رنگ قرمز آن موجب مي‌شود تا نسبت به كلم سبز اثرات درماني بيشتري داشته باشند.
مطالعات انجام شده در مورد خواص اين گياه نشان مي‌دهد كه «آنتوسيانين» موجود در آن مي‌تواند خطر ابتلا به بيماري‌هاي مفرط قلبي- عروقي، ديابت و انواع خاصي از سرطان را كاهش دهد. همچنين مصرف اين گياه به دليل تركيب آنتي اكسيدان‌هاي موجود در آن به شفافيت و لطافت پوست كمك شاياني خواهد كرد.
به گزارش ايسنا به نقل از پايگاه اينترنتي ايندين تايمز، براي نگه داشتن كلم قرمز آن را داخل كيسه پلاستيكي نگه داريد و داخل يخچال قرار دهيد كه اين كار مي‌تواند اين گياه را مدت دو هفته تازه نگه دارد.

اقدام زودهنگام می تواند مانع از بروز مرض قند شود


کاهش زودهنگام قند خون می تواند احتمال بروز دیابت را نصف کند
برخورد زودهنگام و تهاجمی با علائم اولیه بروز بیماری دیابت نوع دوم می تواند در پیشگیری از آن مفید باشد.
محققان آمریکایی در گزارشی که در نشریه علمی لانست منتشر شد، نوشته اند که کنترل میزان قند خون در افرادی که علائم اولیه دیابت نوع دوم را نشان می دهند، می تواند احتمال ابتلای آنها را ۵۰ درصد کاهش دهد.

گفته می شود که ۷۹ میلیون نفر در آمریکا در این وضع قرار دارند.افرادی علائم اولیه دیابت نوع دوم را بروز می دهند که میزان قند خون آنها از حد طبیعی بیشتر و از میزان لازم برای ابتلای به این بیماری کمتر است.

خواص فلفل دلمه‌ای

خواص فلفل دلمه‌ای
رنگهای شفاف فلفل دلمه‌ای صرف نظر از سبز، زرد و یا قرمز بودن آن منبعی غنی از بهترین مواد مغزی می‌باشد. فلفل دلمه‌ای منبعی ....
 
ترکیب مزه خوب و ترد بودن و همچنین شکل زیبا و تنوع در رنگهای آن( سبز، زرد، قرمز، نارنجی، بنفش و قهوه‌ای تا سیاه) فلفل دلمه‌ای را به گیاهی جهانی تبدیل نموده است. اگر چه فلفل دلمه‌ای را در تمام فصول می‌توان خریداری نمود، اما بهترین طعم را در ماههای مرداد و مهر می‌توان تجربه نمود.

خواص دارویی فلفل سفید

 از گیاهان دارویی بسیار قدیم جهان است و دارای طبع گرم و خشک می‌باشد.

رقیق کنندهٔ خون، ضدبلغم، ضدنفخ و ضدسرفه است.
از فلفل سفید برای تسکین درد دندان، قطره قطره آمدن ادرار، تقویت کبد، تنگی نفس، تقویت حافظه، مسمومیت و تقویت معده نیز استفاده می‌کنند.

مضرات

استعمال خارجی فلفل سفید در زنان باردار موجب سقط جنین می‌گردد.

  • افراد مبتلا به بواسیر، زخم معده، گلودرد و خارش‌های جلدی مجاز به مصرف فلفل سفید نمی‌باشند.
  • زیاده روی و مصرف بی‌رویه فلفل سفید موجب سردرد، خارش پوستی می‌شود.
منبع: http://tabasomjk.blogfa.com/post-123.aspx

فلفل بهار


 Pepper Spring


دانه معطري است به اندازه نخود و به رنگ قهوه اي تيره كه درخت آن در مناطق گرمسيري مي رويد. ( منظور از ((بهار)) در اسم اين دانه ،سرزمين بهارات يا هندوستان است، نه فصل اول سال)

فلفل بهار بر خلاف آنچه از اسمش بر مي آيد تند نيست و عطر آن به ميخك و جوز بويا و دارچين شباهت دارد.
به همين دليل در زبان انگليسي آن را All spice يعني همه ادويه مي نامند : ولي اين به اين معني نيست كه مخلوطي از آن سه ادويه مي تواند جانشين فلفل بهار شود.

ولي به دليل اينكه فلفل بهار به راحتي در دسترس نيست، مي توان از تركيب ميخك ، دارچين، جوز بويا، يا زنجبيل All Spice را بدست آورد.

مصرف فلفل بهار در تركيب ادويه هندي است. غالبا در تركيب ادويه آذربايجاني هم به كار مي رود.

و در بعضی شیرینی ها هم بجز غذا کاربرد دارد.

منبع:http://www.roozmenu.com/showpost.php?p=174484&postcount=28

خـردل و سُس آن

خردل  خردل از نظر طبی گرم و خشک بوده و به دلیل دارا بودن ترکیبات گوگردی، ضدعفونی ‌کننده ای قوی محسوب می‌ شود. این ادویه برای جلوگیری از سوءهاضمه و نفخ مفید است اما زیاده روی در مصرف آن مضراتی مانند ابتلا به یبوست، احساس تشنگی، ناراحتی کب و حتی حالت تهوع و ورم کلیه را به دنبال خواهد داشت.


خردل، گیاهی است که از قدیم به عنوان یک گیاه دارویی و با خاصیت درمانی مورد استفاده قرار می ‌گرفت. فیثاغورث در قرن ششم قبل از میلاد از خردل برای ساخت بسیاری از داروهایش استفاده می ‌کرد.
شاید جالب باشد که بدانید از سالیان بسیار دور، خردل به عنوان یک چاشنی خوشمزه مورد توجه مردم قرار می ‌گرفت. به عنوان نمونه رومیان باستان دانه خردل را پودر و با سرکه مخلوط می ‌کردند و آن را به جای سس روی سالاد یا غذای شان می‌ ریختند.
بسیاری از افراد معتقدند که فرانسویان اولین ملتی بودند که گیاه خردل را کشف و آن را وارد دستور پخت انواع غذاهای شان کردند.

خواص دانه خردل

دانه‌های گیاه خردل به خاطر دارا بودن خواص فراوان، از حدود پنج هزار سال پیش مورد استفاده انسان قرار گرفته است.
آشنایی با خواص دانه خردلدانه‌های خردل حاوی کالری پایین و دارای ارزش تغذیه‌ای بالا هستند و خواص آنتی باکتریال و ضد عفونی کننده فوق‌العاده‌ای دارند.
این دانه‌ها در انواع مختلف شامل خردل سیاه، خردل سفید و خردل هندی قهوه‌ای با پوست و یا به شکل پودر موجود هستند.
کارشناسان تغذیه با انتشار مقاله جدیدی درباره خواص دانه خردل در شبکه خبری تورنتونیوز، خاطرنشان کردند که روغن خردل به دلیل گرمایی که تولید می‌کند برای پوست بسیار مفید است.
دانه خردل سرشار از ریز مغذی موسوم به سلنیوم است که این ماده معدنی خواص ضد التهابی فوق‌العاده‌ای دارد. همچنین دانه خردل منبع غنی از عنصر منیزیم است که به کاهش شدت حملات آسم و علائم خاص آرتریت روماتوئید و پایین آوردن فشار خون کمک می‌کند.