ضروری برای انعقاد خون

کشف ویتامین ها و آشنایی با خواص آنها، دانشمندان را بر آن داشت که در جستجوی تعداد بیشتری از ویتامین ها باشند.
در
سال 1935 یک دانشمند دانمارکی طی یک سری تحقیقات ، متوجه وجود یک نوع
ویتامین در بدن مرغ شد که ضد خونریزی بود. این دانشمند آن را ویتامینK
نامید.
تاکنون دو نوع ویتامین به نام K1 و K2 که فرمول ساده آنها تفاوت جزئی با هم دارد، شناخته شده اند.
ویتامین
K محلول در چربی بوده و تا حدودی در برابر حرارت پایدار می باشد، ولی در
مقابل نور بسیار حساس بوده و فاسد می شود. ویتامین K مصنوعی به شکل های
محلول در آب است و فرمول شیمیایی آن شباهت زیادی به ویتامینK طبیعی دارد و
اثرات آنها با یکدیگر برابرند.
به دلیل اینکه ویتامین K طبیعی ،
محلول در چربی است، برای هضم و جذب آن، صفرا لازم است، ولی ویتامین K
مصنوعی که محلول در آب است احتیاجی به ترشح صفرا ندارد.