نام ویتامین B16، dimethylglycine یا DMG است. با قاطعیت می توان گفت که این ویتامین برای عملکردهای مختلف بدن انسان لازم است، و به عنوان یک مکمل غذایی طبقه بندی نمی شود. از لحاظ شیمیایی، عضو گروهی از اسیدهای آمینه که شامل کولین، بتائین، سارکوزین و گلایسین است. DMG تصور می شود عملکرد سیستم سوخت و ساز بدن را نیز افزایش می دهد. احتمالا این ویتامین دارای نقش ضد انتی اکسیدانی نیز می باشد.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
ويتامين B15
ويتامين
b15 یا اسيد پانگاميك: اين ويتامين ضد خستگي بوده و بيشتر ورزشكاران از آن
استفاده ميكنند. ويتامين b15 در هستة زردآلو، پوستة سطحي برنج، مخمر
آبجو، خون گوساله و جگر اسب يافت ميشود. اين ويتامين را به عنوان يكي از
عوامل كاهش چربي بدن مشخص کرده اند.
منبع:http://zist-alain.blogfa.com/post-117.aspx
ويتامين B14
ويتامين B14 نام ديگر اين ويتامين اكسانتوپترين ميباشد. اين عنصر هنوز به صورت جهاني پذيرفته نشده است. اطلاعات كمي در مورد آن وجود دارد و دانشمندان احتمال ميدهند كه خاصيت ضد توموري داشته باشد. اين عنصر تا كنون تنها در بال پروانه و برخي حشرات و نيز پوستة آهكي تن خرچنگ به ميزان بسيار كم شناسايي شده است.
منبع:http://zist-alain.blogfa.com/post-117.aspx
ویتامین B13
ویتامین B13 یا اسید اوروتیک در رابطه با سنگهای کلیوی که از اورات ساخته شده باشد به کار میرود. جذب این ویتامین از طریق معده و روده انجام میگیرد. اسید اوروتیک در درمان ریشهای نقرس و روماتیسمهای نقرسی بکار میرود. به عبارت دیگر، از آن بهعنوان تجزیهکننده مقدار اضافه اوراتهایی که در مفاصل و کلیهها انباشته شده استفاده میشود. بدین ترتیب ویتامین B13 پیشگیریکننده تمام بیماریهایی است که با افزایش مقدار اسید اوریک خون در رابطه هستند. علاوه بر آن، این عنصر مقدار کلسترول خون را نیز کاهش میدهد. از این ویتامین میتوان بهعنوان تسهیلکننده متابولیسم چربیها و محافظ کبد یاد کرد. این ویتامین دارای دو اثر سودمند است: پایین آوردن مقدار اسید اوریک خون (اوروتوریک). حفاظت از فلور رودهای (اولترافلور). موارد مصرف خواص اصلی ثابت شده این ویتامین کاهش چربی بدن، محافظت از کبد، کاهشدهنده اسید اوریک خون، متوقفکننده سنتز اسید اوریک و کاهشدهنده کلسترول خون است. خاصیتی که باید مورد توجه قرار گیرد افزایشدهنده ترشح صفراست. مکانیسمهای اصلی تاثیرگذاری، واسطه طبیعی بیوسنتز بنیانهای پیریمیدیک است.این ویتامین با ایفای نقش آنزیم در بیوسنتز پروتئینهای هپاتیک شرکت میکند و از نفوذ چربیها در کبد جلوگیری به عمل میآورد. مقدار پلاسماتیک تریگلیسیریدها، کلسترول، بتاوپربتای لیپوپروتئینها را کاهش میدهد.
منبع: http://zist-alain.blogfa.com/post-117.aspx
ويتامين B11
ويتامين B11 حاوي كارنيتين است و به همين علت خاص اشتها ميباشد بنابراين در تمام
مشكلات تغذيهاي كه منجر به لاغري ميشوند كاربرد دارد و مؤثرترين ماده
طبيعي براي افزايش اشتها و وزن است. فرهنگ تغذيهاي قديم ما ايرانيان كه
مبتني بر غذاهايي مثل آبگوشت، انواع خورشت و كباب بود حاوي منابع سرشاري از
اين ويتامين هست. علاوه بر آن انواع لبنيات و بخصوص ماست كه حاوي تمام
خواص لبنيات به علاوهي مخمرهاي مفيد است در بارگيري اين ويتامين نقش
عمدهاي دارد از منابع ديگر اين ويتامين ميتوان به آبجو يا ماءالشعير بدون
الكل اشاره كرد كه خود حاوي تمام ويتامينها است.
ویتامین 10 B
در سال 1940، ویتامین B۱۰ کشف شد. این ویتامین از نظر شیمیایی به عنوان اسید pteroylmonoglutamic، شناخته می شود. ویتامین B10 کمی در آب قابل حل است. حفاظت از پوستی که دائم در برابر خسارات ناشی از آلودگی هوا و خورشید قرار دارد از جمله وظایف این ویتامین است.این ویتامین برای رفع اثرات ضد التهابی و ضد حساسیت بسیار ضروری است. ویتامین B10 برای رنگ پوست می تواند مفید باشد. ویتامین B10 در غذاهایی نظیر: سبوس، قلوه، جگر، ملاس (شیره قند)، جوانه گندم و ماست یافت می شود.
منبع:http://zist-alain.blogfa.com/post-117.aspx
ویتامین B8 یا H1
ویتامین B8 یا H1 نیز مثل ویتامین B6 ویتامین پوست و مو است. این عنصر از جگر و شیر استخراج میشود و در رشد ارگانیسمهای مختلف حیوانی و نباتی دخالت دارد و احتمالا بهعنوان شبه آنزیم در متابولیسمهای مختلفی شرکت میکند. ویتامین B8 به همراه ویتامین B5 ویتامینهای خاص پوست و مو هستند. بارزترین قدرت این ویتامین در حفظ و رشد مجدد مو نمودار میشود و تقریبا مادهای بیرقیب در این زمینه است.فقر ویتامین B8 باعث بیماری بلیتمن میشود که شامل ریزش مو، ناراحتیهای عصبی عضلانی، آسیبهای پوستی و غیره است. کمبود ویتامین B8 در مراحل ابتدایی دارای نشانههایی چون کم شدن پرزهای زبان، ناراحتی در تشخیص مزه و طعم، پریدگی رنگ و خشکی پوست میشود. بادام زمینی، زرده تخممرغ، شکلات، قارچ، قلوه، مخمر آبجو، نخود و در مقادیر کمتر در تمام بافتهای گیاهی و حیوانی نظیر بادامزمینی بوداده، گوشت گوسفند، موز، گندم، مغز گوساله، کلم و گل کلم، اسفناج، میوهها، ژله، شیر، سیبزمینی، کاهو، سبزیهای سبز، ذرت، مرغ، برنج، گوجهفرنگی و ماست از منابع دارای این ویتامین محسوب می شوند.
منبع:http://zist-alain.blogfa.com/post-117.aspx
ويتامين M
ويتامين M يا استيگماسترول. براي مدتی طولانی، اين ويتامين با ويتامين B9 يا L1 به خاطر شباهت زياد آنها اشتباه گرفته میشد. اين ماده مقدار چربی موجود در خون را به حالت طبيعی باز ميگرداند. ويتامين M از مشتقات سيتوسترولها است. اين ويتامين ضد چين و چروك است ولی در معالجات رايج نه خيلی شناخته و نه خيلی مصرف میشود. تنها چند تن از نويسندگان بدون آنكه به مطالعة عميقی بپردازند، در مورد آن صحبت كردهاند. منابع: اين ويتامين را در برگهای چغندر، كرفس، كلم پيچ، خامه، آنديو، ملاس نيشكر، شلغم، و غيره میتوان يافت. كاربردهای درمانی: معمولاً فقر ويتامينی M در سلوليتهاي تورمي پس از فلبيت، آرتروز مفصل ران، تأخير در رشد، كاهش نيروی عضلانی، دردهای عصبی سر- شانهای، سياتيكها، اسكلرودرمی (ويتامين B10 يا H2)، اسپونديلوز ريزومليك و افزايش چربی خون مشاهده ميشود(B.i.A.N). طبق نوشتة انديكس مرك، اين عنصر در آب غيرمحلول و در حلالهای شيميايی معمول محلول است. معمولاً آن را از مخلوط فيتوسترول سويا و باقلای كالا بار استخراج میكنند.
منبع: http://www.parsianforum.com
ویتامین K
ضروری برای انعقاد خون

کشف ویتامین ها و آشنایی با خواص آنها، دانشمندان را بر آن داشت که در جستجوی تعداد بیشتری از ویتامین ها باشند.
در سال 1935 یک دانشمند دانمارکی طی یک سری تحقیقات ، متوجه وجود یک نوع ویتامین در بدن مرغ شد که ضد خونریزی بود. این دانشمند آن را ویتامینK نامید.
تاکنون دو نوع ویتامین به نام K1 و K2 که فرمول ساده آنها تفاوت جزئی با هم دارد، شناخته شده اند.
ویتامین K محلول در چربی بوده و تا حدودی در برابر حرارت پایدار می باشد، ولی در مقابل نور بسیار حساس بوده و فاسد می شود. ویتامین K مصنوعی به شکل های محلول در آب است و فرمول شیمیایی آن شباهت زیادی به ویتامینK طبیعی دارد و اثرات آنها با یکدیگر برابرند.
به دلیل اینکه ویتامین K طبیعی ، محلول در چربی است، برای هضم و جذب آن، صفرا لازم است، ولی ویتامین K مصنوعی که محلول در آب است احتیاجی به ترشح صفرا ندارد.
ویتامین E
اشتراک در:
پستها (Atom)