مقابله با بيماري كبد چرب با مصرف سويا


پروتئين سويا مي‌تواند به طور چشمگيري تجمع چربي و تري گليسريد را در كبد افراد چاق كاهش دهد.

به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، محققان دانشگاه ايلينويد نشان داده‌اند كه مصرف پروتئين سويا مي‌تواند در درمان بيماري كبد چرب مؤثر واقع شود.
براساس اين گزارش بيماري كبد چرب، يافته شايعي در افراد چاق و داراي فشار خون بالا و افراد مبتلا به ديابت است و بيش از يك سوم مردم آمريكا را مبتلا كرده است و نيز به علت تجمع بافت چربي در كبد موجب اختلال عملكردي كبد مي‌شود. اين گزارش مي‌افزايد: در حال حاضر درمان خاصي براي بيماري كبد چرب وجود ندارد. اما دانشمندان معتقدند مصرف پروتئين سويا مي‌تواند علاوه بر پيشگيري از بروز بيماري كبد چرب آن را  درمان نيز نمايد.

پنیر پیتزا


پنیر پیتزا نوع خاصی از پنیر است که در اثر حرارت، روی غذای مورد نظر به خصوص پیتزا آب می شود؛ در عین حال که حالت کشداری پیدا می کند. معمولاً روی انواع پیتزا از این پنیر می ریزند تا اجزای تشکیل دهنده پیتزا را به هم بچسباند و از ریختن مواد هنگام خوردن، جلوگیری نماید. بعضی ها این پنیر را با پنیر موزارلا اشتباه می گیرند.

پنیر پیتزا به گونه ای تهیه شده که خواص پنیر را دارا باشد؛ اما در عین حال خواص و فرآیندهایی که باید در تهیه پنیر موزارلا طی شود را ندارد.

منبع: سایت رشد

پنیر محلی


پنیر محلی طعم ملایمی دارد. آب آن کاملاً گرفته شده، اما فشرده اش نکرده اند و هنوز مقداری آب پنیر در آن وجود دارد. در تهیه این نوع پنیر، معمولاً پس از عمل ترش کردن شیر، ماده جامد تشکیل شده را می شویند تا پ هاش آن را کاهش دهند و به اصطلاح، پنیری با طعم شیرین تهیه نمایند. این پنیر رنگی ندارد و هیچ روشی به منظور نگهداری طولانی مدت از آن به کار نمی برند. انواع مختلفی از پنیر محلی را با توجه به میزان چربی شیر به کار رفته در تهیه پنیر درست می کنند. برخی انواع آن را هم فشرده می کنند.

منبع: سایت رشد

پنیر موزارلا


پنیر موزارلا، نوعی پنیر تازه ایتالیایی است که از شیر گاومیش آبی (یا در خارج از ایتالیا از شیرگاو) تهیه می شود. نوعی از آن که از شیر گاو تهیه می شود، در انواع پیتزا ها یا به همراه گوجه فرنگی حلقه شده و ریحان، مصرف می شود. همچنین گاهی به تنهایی هم این پنیر را می خورند.

پنیر موزارلا در انواع تازه، دودی و نوعی که آبش را تا حدی گرفته اند عرضه می شود. جهت حفظ حالت طبیعی پنیر (البته تنها چند روز) این پنیر را در آب پنیرخودش نگهداری می کنند.

پنیر خامه ای


پنیر خامه ای نوعی پنیر نرم سفید است که طعم ملایمی دارد. تفاوتی که این پنیر با پنیر های دیگر دارد این است که پنیر خامه ای را نمی گذارند بماند تا به اصطلاح رسیده شود؛ بلکه آن را تازه مصرف می کنند. این نوع پنیر را در تهیه برخی دسرها از جمله کیک پنیری به کار می برند. روی برخی انواع نان از این پنیر می ریزند و در کنار خوراک ماهی آزاد هم از این پنیر استفاده می کنند.

پنیر خامه ای اولین بار در سال 1872 در ایالات متحده آمریکا تهیه شد؛ زمانی که یک لبنیاتی نوعی پنیر عرضه نمود که در تهیه آن به جز شیر کامل (شیری که چربی آن را اصلاً نگرفته اند)، از خامه هم استفاده شده بود. سپس در سال 1880، یک تولید کننده پنیر اهل نیو یورک، این پنیر را داخل فویل بسته بندی و عرضه کرد. او نام این پنیر را پنیر فیلادلفیا گذاشت. از آنجا که در تهیه این نوع پنیر از شیر کامل به علاوه خامه استفاده می کنند، میزان چربی این نوع پنیر بالا می باشد.

منبع : سایت رشد

پنیر فتا


پنیر فتا، نوعی پنیر است که داخل آب نمک قرار می گیرد. تاریخچه تهیه ی آن مربوط به هزاران سال پیش و به کشور یونان برمی گردد. این نوع پنیر را فقط از شیر بز و گوسفند درست می کنند.

این نوع پنیر را پس از تهیه، نمک زده و داخل محلول آب نمک یا خود آب پنیر به مدت سه تا چند ماه نگهداری می کنند. همین که پنیر فتا را از آب نمک بیرون آورند به سرعت خشک می شود. پنیر فتا سفید رنگ است و معمولاً به شکل دایره تهیه می شود و دارای انواع مختلفی از نرم تا نیمه سفت می باشد و میزان نمک آن هم از متوسط تا بسیار شور متفاوت است.

میزان چربی آن از 30 تا 60 درصد متغیر است؛ اما معمولاً از شیری که تقریباً 45 درصد چربی دارد، این نوع پنیر را تهیه می کنند. روی پنیرهای فتا را با نوعی پوشش حفاظت کننده می پوشانند.

پنیر چدار


پنیر چدار نوعی پنیر زرد رنگ است که اولین بار در کشور انگلستان، در شهر چدار واقع در سامرست (Somerset) تهیه شد. پنیرهای چدار، امروزه در ایرلند، کانادا، آمریکا، زلاند نو و استرالیا هم تهیه می شوند. کیفیت این پنیر بسته به مناطق مختلفی که در آنجا تهیه می شود، بسیار با هم تفاوت دارد.

چدار همواره معروف ترین پنیر در انگلستان محسوب می شده است. در تهیه ی این نوع پنیر، تکه های جامد موجود در شیر ترش شده را به قطعات کوچک تر برش می دهند تا آب پنیر موجود در آنها خارج شده و پنیرها روی هم انباشته شوند.

پنیر سوئیسی



به انواع پنیرهایی که اولین بار در کشور سوئیس تهیه شده اند، پنیر سوئیسی اطلاق می شود. این نوع پنیرها شکل خاصی دارند و در وسط قالب این پنیرها سوراخی وجود دارد (البته تمام پنیرهای سوئیسی بدین شکل نمی باشند).

کشور سوئیس 450 نوع پنیر مختلف تولید می کند که این پنیرها را به 5 طبقه تقسیم می کنند:

  1. پنیرهای خیلی سفت
  2. پنیرهای سفت
  3. پنیرهای نیمه سفت
  4. پنیرهای نیمه نرم
  5. پنیرهای نرم

پنیر پارمزان




 
  پنیر پارمزان یکی از انواع پنیرهایی است که اصلیت آن به کشور ایتالیا برمی‌گردد....
 در فرآیند تولید آن، بعد از اینکه شیر را به کمک ترکیبات غیراسیدی لخته می‌کنند، حرارت می‌دهند. این پنیر مثل پنیر پیتزا فشرده نمی‌شود؛ در حالی که پنیر پیتزا پس از حرارت، برش داده شده و تحت مرحله فشرده شدن قرار می‌گیرد. بسیاری از افراد از پنیر پارمزان در تهیه غذاهایشان استفاده می‌کنند.
معمولا این پنیر را در انواع سس، پیتزا، ماکارونی و ساندویچ‌ البته برای طعم‌دارشدن به کار می‌برند و اعتقاد بر این است که بدون این پنیر مزه غذای تهیه‌شده چندان تعریفی ندارد.
از نظر ارزش غذایی باید گفت پنیر پارمزان نیز مانند تمامی پنیرها منبع غنی پروتئین، کلسیم، ویتامین‌های A، B و به ویژه ویتامین B2 است.

ويتامين I يا اينوزيتول



اين ويتامين ضد بيماريهاي غدد چربي بوده و يك عامل كاهش دهندة چربيهاي بدن محسوب مي‌شود كه داراي خاصيت به حركت درآوردن چربيها، محافظت از كبد، جلوگيري از تجمع چربيها در آن و تخريب آنها مي‌باشد. اين ويتامين به ويتامين J بسيار نزديك مي‌باشد و در برخي موارد تحت عنوان قديمي ويتامين B7 با آن اشتباه گرفته مي‌شود.

كاربردهاي درمانی:
اين عنصر يك داروي فسفاتة جايگزين كننده و تقويت كنندة سيستم اعصاب و تغذيه مي‌باشد. بنابراين ، ويتامين I را در رابطه با تمام بيماريهايي كه مربوط به نارسايي استرهاي فسفري ارگانيكي در رژيم غذايي باشند، يا بيماريهايي نظير موارد زير به كار مي‌برند: جذب و تحليل ناقص اين استرها به خاطر دوران نقاهت، كار فكري بيش از حد، بارداري يا شير دادن، كند شدن رشد، حالات ناراحتيها عصبي و افسردگي (خصوصاً ناراحتيهاي رواني سالخوردگان)، بي‌اشتهايي، كند ذهني، اختلال در چربي خون، ناراحتيهاي متابوليكي چربيها (خصوصاً كار بيش از حد كبد و بيماريهاي غدد چربي كبد)، بيماريهاي مربوط به خونريزي، كند ذهني و نارس بودن نوزادان، كم خوني مربوط به كمبودها.