كاهش خودسرانه وزن باعث افت قند خون ديابتي‌ها مي‌شود

222-7.jpg
رييس انجمن ديابت گفت: كاهش خودسرانه وزن باعث افت قند خون ديابتي‌ها مي‌شود، بنابراين لازم است مبتلايان به ديابت زير نظر پزشك اقدام به كاهش وزن كنند.
دكتر اسدالله رجب در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس «سلامت» ايسنا، افزود: بيماران ديابتي دارو مصرف مي‌كنند در نتيجه ممكن است كاهش خودسرانه وزن باعث كاهش قند خون آنان شود و اين بيماران براي افزايش قند خون، مواد غذايي مصرف كنند در نتيجه چاق‌تر شوند.

هندوانه و خربزه را قبل از برش، حتما بشویید


سالیانه تقریبا یک و نیم میلیون مورد مسمومیت غذایی و یا ناراحتی‌های گوارشی در اثر فاسد بودن غذا گزارش می‌شود که از این تعداد دست کم 6500 نفر باید در بیمارستان بستری شده و متاسفانه 100 مورد از آن‌ها هم  منجر به مرگ می‌شود.

به گزارش وب دا، کارشناس مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج با بیان اینکه در تهیه غذاهای پیک‌نیکی باید رعایت بهداشت را جدی گرفت، افزود: دست‌ها ناقل طبیعی باکتری‌های بیماری‌زا هستند و باید قبل و بعد از صرف غذا، دست‌ها را با آب و صابون شست، لابه لای انگشتان، زیر ناخن‌ها و ساعد را حداقل به مدت 20 ثانیه خوب شست‌وشو داده و با دستمال کاغذی آن‌ها را خشک کرد.

پروتئین شیر بالاترین ارزش بیولوژیک را دارد


پروتئین موجود در شیر دارای بالاترین ارزش بیولوژیک در بین مواد غذایی پروتئینی است که این ماده مهم غذایی را از سایر مواد غذایی غذایی متمایز کرده است.
به گزارش وب دا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در « همایش نقش مصرف شیر و فرآورده های آن در سلامتی» با اشاره به ارزش بالای پروتئین موجود در شیر، افزود: لاکتوز موجود در شیر در جذب و برداشت منیزیوم بدن موثر است و وجود ویتامین های A، B، C،  D و E در شیر می تواند علاوه بر رفع نیازهای روزمره بدن به کمبودهای بدن در جذب این فرآورده ها و سایر املاح و مواد موجود در شیر کمک کند.
دکتر مسعود کیمیاگر با تکذیب تاثیر شیر در جنسیت نوزادان افزود:تاکنون هیچ مقاله علمی مورد تاییدی که بتواند تاثیر شیر را در جنسیت نوزادان ثابت کند چاپ نشده و شایعات موجود،جنبه علمی ندارند.

روزهایی که هوا آلوده است، سبزی هایی با برگ تیره استفاده کنید

 
وجود منیزیم در سبزی هایی بارنگ تیره، خاصیت کاهنده جذب سرب و کادمیوم را دارد که سبب کاهش تاثیر آلودگی هوا بر بافت های بدن می شود.
به گزارش وب دا، عضو انجمن تغذیه ایران ضمن بیان این مطلب گفت: در دو سال اخیر، افزایش آلودگی هوای ناشی از نفوذ ریزگردها، نگرانی های زیادی را برای سلامت فردی و عمومی به وجود آورده است.
اسفندیار افشون اظهار کرد: ترکیبات موجود در آلاینده ها، از راه تنفس وارد بدن شده و علاوه بر تاثیراتی که بر روی سیستم قلبی عروقی به همراه دارد، در طولانی مدت نیز امکان ابتلا به پوکی استخوان را تشدید می کند.
وی افزود: علاوه بر این، ریزگردها به همراه خود آلاینده هایی را حمل می کنند که با ورود به سیستم تنفسی، التهاب و صدماتی را برجای گذاشته و آن را دچار مشکل می کنند.

مقابله با بيماري كبد چرب با مصرف سويا


پروتئين سويا مي‌تواند به طور چشمگيري تجمع چربي و تري گليسريد را در كبد افراد چاق كاهش دهد.

به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، محققان دانشگاه ايلينويد نشان داده‌اند كه مصرف پروتئين سويا مي‌تواند در درمان بيماري كبد چرب مؤثر واقع شود.
براساس اين گزارش بيماري كبد چرب، يافته شايعي در افراد چاق و داراي فشار خون بالا و افراد مبتلا به ديابت است و بيش از يك سوم مردم آمريكا را مبتلا كرده است و نيز به علت تجمع بافت چربي در كبد موجب اختلال عملكردي كبد مي‌شود. اين گزارش مي‌افزايد: در حال حاضر درمان خاصي براي بيماري كبد چرب وجود ندارد. اما دانشمندان معتقدند مصرف پروتئين سويا مي‌تواند علاوه بر پيشگيري از بروز بيماري كبد چرب آن را  درمان نيز نمايد.

پنیر پیتزا


پنیر پیتزا نوع خاصی از پنیر است که در اثر حرارت، روی غذای مورد نظر به خصوص پیتزا آب می شود؛ در عین حال که حالت کشداری پیدا می کند. معمولاً روی انواع پیتزا از این پنیر می ریزند تا اجزای تشکیل دهنده پیتزا را به هم بچسباند و از ریختن مواد هنگام خوردن، جلوگیری نماید. بعضی ها این پنیر را با پنیر موزارلا اشتباه می گیرند.

پنیر پیتزا به گونه ای تهیه شده که خواص پنیر را دارا باشد؛ اما در عین حال خواص و فرآیندهایی که باید در تهیه پنیر موزارلا طی شود را ندارد.

منبع: سایت رشد

پنیر محلی


پنیر محلی طعم ملایمی دارد. آب آن کاملاً گرفته شده، اما فشرده اش نکرده اند و هنوز مقداری آب پنیر در آن وجود دارد. در تهیه این نوع پنیر، معمولاً پس از عمل ترش کردن شیر، ماده جامد تشکیل شده را می شویند تا پ هاش آن را کاهش دهند و به اصطلاح، پنیری با طعم شیرین تهیه نمایند. این پنیر رنگی ندارد و هیچ روشی به منظور نگهداری طولانی مدت از آن به کار نمی برند. انواع مختلفی از پنیر محلی را با توجه به میزان چربی شیر به کار رفته در تهیه پنیر درست می کنند. برخی انواع آن را هم فشرده می کنند.

منبع: سایت رشد

پنیر موزارلا


پنیر موزارلا، نوعی پنیر تازه ایتالیایی است که از شیر گاومیش آبی (یا در خارج از ایتالیا از شیرگاو) تهیه می شود. نوعی از آن که از شیر گاو تهیه می شود، در انواع پیتزا ها یا به همراه گوجه فرنگی حلقه شده و ریحان، مصرف می شود. همچنین گاهی به تنهایی هم این پنیر را می خورند.

پنیر موزارلا در انواع تازه، دودی و نوعی که آبش را تا حدی گرفته اند عرضه می شود. جهت حفظ حالت طبیعی پنیر (البته تنها چند روز) این پنیر را در آب پنیرخودش نگهداری می کنند.

پنیر خامه ای


پنیر خامه ای نوعی پنیر نرم سفید است که طعم ملایمی دارد. تفاوتی که این پنیر با پنیر های دیگر دارد این است که پنیر خامه ای را نمی گذارند بماند تا به اصطلاح رسیده شود؛ بلکه آن را تازه مصرف می کنند. این نوع پنیر را در تهیه برخی دسرها از جمله کیک پنیری به کار می برند. روی برخی انواع نان از این پنیر می ریزند و در کنار خوراک ماهی آزاد هم از این پنیر استفاده می کنند.

پنیر خامه ای اولین بار در سال 1872 در ایالات متحده آمریکا تهیه شد؛ زمانی که یک لبنیاتی نوعی پنیر عرضه نمود که در تهیه آن به جز شیر کامل (شیری که چربی آن را اصلاً نگرفته اند)، از خامه هم استفاده شده بود. سپس در سال 1880، یک تولید کننده پنیر اهل نیو یورک، این پنیر را داخل فویل بسته بندی و عرضه کرد. او نام این پنیر را پنیر فیلادلفیا گذاشت. از آنجا که در تهیه این نوع پنیر از شیر کامل به علاوه خامه استفاده می کنند، میزان چربی این نوع پنیر بالا می باشد.

منبع : سایت رشد

پنیر فتا


پنیر فتا، نوعی پنیر است که داخل آب نمک قرار می گیرد. تاریخچه تهیه ی آن مربوط به هزاران سال پیش و به کشور یونان برمی گردد. این نوع پنیر را فقط از شیر بز و گوسفند درست می کنند.

این نوع پنیر را پس از تهیه، نمک زده و داخل محلول آب نمک یا خود آب پنیر به مدت سه تا چند ماه نگهداری می کنند. همین که پنیر فتا را از آب نمک بیرون آورند به سرعت خشک می شود. پنیر فتا سفید رنگ است و معمولاً به شکل دایره تهیه می شود و دارای انواع مختلفی از نرم تا نیمه سفت می باشد و میزان نمک آن هم از متوسط تا بسیار شور متفاوت است.

میزان چربی آن از 30 تا 60 درصد متغیر است؛ اما معمولاً از شیری که تقریباً 45 درصد چربی دارد، این نوع پنیر را تهیه می کنند. روی پنیرهای فتا را با نوعی پوشش حفاظت کننده می پوشانند.