هندوانه و خربزه را قبل از برش، حتما بشویید


سالیانه تقریبا یک و نیم میلیون مورد مسمومیت غذایی و یا ناراحتی‌های گوارشی در اثر فاسد بودن غذا گزارش می‌شود که از این تعداد دست کم 6500 نفر باید در بیمارستان بستری شده و متاسفانه 100 مورد از آن‌ها هم  منجر به مرگ می‌شود.

به گزارش وب دا، کارشناس مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج با بیان اینکه در تهیه غذاهای پیک‌نیکی باید رعایت بهداشت را جدی گرفت، افزود: دست‌ها ناقل طبیعی باکتری‌های بیماری‌زا هستند و باید قبل و بعد از صرف غذا، دست‌ها را با آب و صابون شست، لابه لای انگشتان، زیر ناخن‌ها و ساعد را حداقل به مدت 20 ثانیه خوب شست‌وشو داده و با دستمال کاغذی آن‌ها را خشک کرد.
خاتون برسیاه افزود: اگر آب روان در دسترس نبود، می‌توان درون یک ظرف را به طور موقت از آب گرم پر کرد و پس از شست‌وشوی دست‌ها با صابون، آن را روی دست‌ها ریخت و اگر آب در دسترس نبود می توان از ژل های ضدباکتری شست‌وشوی دست استفاده کرد.
وی گفت: هنگام تهیه غذا مطمئن شوید که تمامی این وسایل تمیز هستند و سعی کنید ظروف پخت‌و‌پز از ظروف مصرف غذا مجزا باشد.
برسیاه ادامه داد: برای شستن ظروف، یک بطری از محلول رقیق شده مایع دستشویی به همراه آب با خود ببرید و پس از شستن ظرف‌ها و تمامی وسایل با آن، آن‌ها را با دستمال کاغذی خشک کرده و یا اجازه دهید تا خودشان در هوای باز خشک شوند.
کارشناس مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج اضافه کرد: لازم است روی میوه‌هایی مانند هندوانه و خربزه را حتما بشویید، چرا که ممکن است باکتری‌ها یا عوامل بیماری‌زا از راه تماس چاقو با پوست، حین برش زدن میوه به داخل آن انتقال یابند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر