رژیم‌های سریع و زودگذر، آری یا نه؟


مسئله اصلی در مورد رژیم‌های سریع‌الاثر این است که نمی‌تواند به کاهش وزن شما در طولانی مدت کمک کند چرا که شما نمی‌توانید آن را ادامه دهید.

رژیم‌
امروزه شیوه نگرش به رژیم‌های سریع‌الاثر تغییر کرده است. برای مدت‌ها رژیم کم کربوهیدرات رایج‌ترین نوع رژیم‌های سریع‌الاثر به منظور کاهش وزن بود. اگرچه با رژیم اتکینز، یا سایر رژیم‌های پر پروتئین کم کربوهیدرات افراد تحت رژیم وزن از دست می‌دهند، اما مصرف هر روزه مواد پر پروتئین و عدم تحمل آن در افراد موجب تجدید نظر افراد نسبت به این رژیم‌ها شده است. نمونه‌هایی از رژیم‌های سریع‌الاثر  عبارتند از: رژیم کم کربوهیدرات، رژیم کم چربی، رژیم مایع، رژیم سوپ کلم، رژیم گریپ‌فروت.
نکته قابل اشاره این است که اگر یک رژیم غذایی موثر باشد، توانایی در ادامه آن است. مسئله اصلی در مورد رژیم‌های سریع‌الاثر این است که نمی‌تواند به کاهش وزن شما در طولانی مدت کمک کند چرا که شما نمی‌توانید آن را ادامه دهید. علت اثر کوتاه مدت این رژیم‌ها کاهش انرژی دریافتی شما نسبت به نیازتان است. اگر هدفتان کاهش وزن ماندگار است بدانید عوامل اصلی کاهش وزن دریافت انواع متنوعی از مواد غذایی، پیاده‌روی روزانه به مدت 60 دقیقه و وعده‌های غذایی کم حجم است.

3 ماده ی غذایی مرتبط با شیمی درمانی


سیر، ادویه کاری، روغن ماهیشیمی درمانی یا کموتراپی عبارت از مصرف ترکیبات شیمیایی برای درمان بیماری های عفونی جهت از بین بردن ارگانیسم های عفونت‌ زا، بدون آسیب رساندن به بافت های میزبان می ‌باشد.
برخی مواد غذایی می توانند به این درمان کمک کنند و یا حتی مانع آن شوند،
در این مطلب درباره ی سه ماده ی غذایی که به نحوی در شیمی درمانی ها موثر هستند، نکاتی ذکر شده است.


روغن ماهی:

پزشکان تاکید دارند رژیم غذایی غنی از روغن ماهی برای افرادی که تحت شیمی درمانی قرار می ‌گیرند، مفید است.

دلایل چاقی افراد و انواع روشهای لاغری

رنج چاقی

علم بشر با تمام یافته هایش به مثابه نوزادی نسبت به اسرار هستی بوده و دریایی از پاسخ های نیافته در باب امراض، عمل جذب و دفع، واكنش های گوناگون و بروز حالات روحی و روانی بدن انسان را در پیش روی خود دارد.
هنوز منشأ ژل های نهفته ای كه یكباره از خود علائمی را بروز می دهند و برخی علت تجمع چربی و افزایش موضعی و كلی آن در بدن ناشناخته مانده است. اگر دهها هورمون چربی سوز موجود در بدن، سبب تعادل وزن و چربی متناسب می گردند، پس نباید چاقی موضع و افزایش وزن مفهومی داشته باشد.

عوارض جانبی شیمی‌ درمانی و کنترل آن

شیمی درمانیمردم از شنیدن واژه ی شیمی درمانی(Chemotherapy) وحشت دارند و بر این باور هستند که هر فردی که شیمی درمانی می ‌شود، به بیماری سرطانی و درمان ‌ناپذیری مبتلا است و به‌ زودی زندگی را وداع خواهد کرد، در حالی که چنین نیست.

سرطان وقتی رخ می ‌دهد که سلول ‌های بدن به‌ صورت غیر طبیعی و غیر قابل کنترل تکثیر شوند.

شیمی درمانی به وسیله ی جلوگیری از تقسیم و تکثیر سلول ‌های سرطانی موجب تخریب این روند می‌ شود.


داروهای شیمی درمانی از طریق خون به سلول ‌های سرطانی و تمام قسمت ‌های بدن منتقل می‌ شوند.این داروها روی سلول ‌های سالم هم اثر تخریبی دارند که به ‌صورت عوارض جانبی بروز می‌ کند؛ این عوارض موقتی هستند و با پایان درمان قطع می ‌شوند.

رژیم‌های غذایی غیر اصولی چه بر سرتان می‌آورد؟

رژیم لاغری به قیمت جان


شاید به جرات بتوان گفت که یکی از مهم‌ترین پیامدهای بهره‌گیری درازمدت از رژیم‌های غذایی غیراصولی، بیزاری از رژیم‌های غذایی و روی آوردن حریصانه به خوردن است که بی‌شک عوارض خطرناکی را به دنبال خواهد داشت.

آیا می‌دانید که مرکز گرسنگی در انسان همیشه فعال است، ولی مرکز سیری به صورت دوره‌ای برای مهار مرکز گرسنگی به کار می‌افتد و دقیقاً به همین علت است که اگر خودمان را با شیوه‌های مختلف کنترل نکنیم، دهانمان همیشه برای خوردن، مشتاقانه باز خواهد بود.
این روزها کنترل اشتیاق به خوردن به نوعی اپیدمی، به خصوص در میان دختر خانم‌ها و خانم‌های جوان 20 تا 40 ساله تبدیل شده است. به بیان دیگر تلاش برای رسیدن به اندام متناسب، آن هم از روش‌های غیراصولی چون رژیم‌های لاغری خودسرانه و بسیار کم‌کالری تا مصرف انواع و اقسام داروهای پر عارضه لاغری، انجام جراحی‌های غیرضروری و حتی توسل به ورزش‌های بسیار سنگین به نوعی ماراتن تبدیل شده است، اگر چه برخی از آقایان هم از این قافله عقب نمانده‌اند.

با تغذیه صحیح از ابتلا به بیماری های عفونی جلوگیری كنید

نقش تغذیه در بیماری های عفونی را مجموعاً به چهار گروه می توان تقسیم نمود:
1- تغذیه در رابطه با ایجاد بیماری های عفونی، شامل بیماری های گوارشی و مسمومیت های غذایی ( بوتولیسم )، بیماری های روده ای مثل اسهال های میكروبی و بیماری های عفونی سیستمیك ( بروسلوز و تیفوئید )
2- تغذیه در بیماران عفونی ( محدودیت ها و ممنوعیت ها )
3- درمان سوء تغذیه به عنوان یكی از عارضه های بیماری های عفونی
4- تغذیه در بیماران با نقص دفاعی شدید



7فایده ی مهم شیر مادر برای نوزاد


تغذیه با شیر مادر، کودک را از ابتلا به انواع عفونت ‌ها محفوظ می‌ دارد. آلرژی، وبا، هپاتیت و سلیاک در ردیف بیماری‌ هایی هستند که در میان کودکانی که با شیر مادر تغذیه شده ‌اند کمتر مشاهده می ‌شود.

شیر مادر

تغذیه با شیرمادر احتمال ابتلا به عفونت ادراری در نوزادان را کاهش می ‌دهد

عفونت ادراری در زیر یک ماهگی بین دختران و پسران برابر است، اما بعد از آن در دختران شایع ‌تر از پسران است. علایم عفونت ادراری در سنین مختلف متفاوت است:
در دوران نوزادی این علایم می ‌تواند به صورت شیر نخوردن، زردی و بی ‌قراری بروز کند و از یک ماهگی تا پایان 3 سالگی این علایم به صورت دردهای شکمی، یبوست و استفراغ ظاهر می ‌شود. این بیماری بعد از دوران شیرخوارگی بیشتر به صورت سوزش ادرار، تکرر ادرار، عدم کنترل ادرار و ادرار اورژانسی است. مطالعات نشان داده اند که بین تغذیه با شیر مادر و احتمال ابتلا به این عفونت، ارتباط معنی داری وجود دارد.

گل هزار چشم



http://www.camellia-tea-house.ch/pix_cms/397.jpg

گل هزار چشم

شاخه هایش گل های جدا گلبرگ دارد و دانه اش زرد مایل به سرخی و شبیه دانه سماق است .
 سرخی آن به سماق نمی رسد .
جالینوس فرماید میوه اش را نیز بخورند خوب است و تنها گلش مفید نیست .
مزاج :گرم و خشک است .
خاصیت :ورم و جوش را تحلیل می برد و لطیف است و بازکننده و گدازنده.
زخم و قرحه : ضماد برگ آن در علاج سوختگی مفید است و زخم های بزرگ را بهم می آورد و زخم های پلید را درمان می کند .
اگر برگ خشکیده آن را بکوبند و بر زخم های باد کرده و سست و گندیده بپاشند سودمند است .
مفاصل :اگر شربت بشود و چهل روز پی اندر پی بخورند بیماری اعصاب را از بین می برد و دوای درد سرین است .
اندام های دفعی :ادرار بول و حیض می کند . ثمر آن مراره سودا را بیرون می راند.


7 سـم‌زُدای طـبـیـعــی



میوه و سبزیقدرت خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و میزان آنتی‌اکسیدان در برخی از سبزی‌ها و میوه‌ها، بیشتر است. به همین دلیل این گروه از خوراکیها می‌توانند در دفع و کاهش میزان سم‌های بدن و کمک به عملکرد کبد، بسیار مفید باشند.

از آنجا که کبد، پالایشگاه بدن محسوب می‌شود، کار سم‌زدایی هم در این ارگان حیاتی نسبتاً کوچک انجام می‌شود. روزانه، هزاران هزار ماده از غذاهای مختلف وارد کبد می‌شوند و با تغییراتی که پالایشگاه بدن روی این مواد غذایی انجام می‌دهد، بخشی از آن‌ها به صورت مواد مفید و مغذی برای بدن‌مان درمی‌آیند و بخش دیگر به مواد مُضر و سمی تبدیل می‌شوند. بهتر است بدانید که هر چقدر از خوراکیهای طبیعی‌تر استفاده کنید، میزان تولید سم‌ها هم در بدن‌تان کمتر می‌شود و هرچه قدر خوراکیهایی با رنگ‌ها، نگه‌دارنده‌ها و افزودنی‌های مختلف مانند انواع فست‌فودها را در رژیم روزانه‌تان بیشتر بگنجانید، امکان تولید سم‌ها افزایش می‌یابد. به همین دلیل با ورود مواد شیمیایی و مصنوعی به مواد غذایی مختلف در 4 تا 5 دهه اخیر، رشد مواد سمی در کبد افراد بیش از پیش شده است و نسبت به 5 دهه گذشته، با افراد بیشتری که در معرض تخریب کبد هستند، مواجه هستیم بنابراین تصمیم گرفتیم در این بخش، 7 توصیه خوراکی برایتان داشته باشیم که اگر در کنار سایر الگوهای صحیح زندگی، آن‌ها را هم رعایت کنید، می‌توانید تا حدی از شر سَم‌های تولید شده در بدن‌تان خلاص شوید و کبدتان را کمتر در معرض آسیب قرار دهید:

1- میوه‌ها و سبزی‌ها: میوه‌ها و سبزی‌های مختلف، مهم‌ترین و بهترین گزینه‌ها برای از بین بردن و دفع سم‌های بدن، محسوب می‌شوند. میوه‌ها و سبزی‌ها، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و خنثی‌کننده‌ی رادیکال‌های آزاد در بدن هستند.
البته قدرت خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و میزان آنتی‌اکسیدان در برخی از سبزی‌ها و میوه‌ها، بیشتر است. به همین دلیل این گروه از خوراکیها می‌توانند در دفع و کاهش میزان سم‌های بدن و کمک به عملکرد کبد، بسیار مفید باشند.
به علاوه، رادیکال‌های آزاد می‌توانند باعث ابتلا به سرطان و آسیب رساندن به کبد شوند که می‌توانید با مصرف مناسب انواع میوه‌ها و سبزی‌ها، جلوی این مشکل را بگیرید.
بین میوه‌ها و صیفی‌جات، آن‌هایی که رنگشان نارنجی پررنگ و قرمز است و بین سبزی‌ها، آن‌هایی که برگ‌های پهن تیره دارند (مانند کاهو و اسفناج)، آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دارند و سم‌های بدن را بیشتر خنثی و دفع می‌کنند.
بد نیست این را هم بدانید که گیاهان معطری مانند زیره، رازیانه، ترخون، نعناع و بادرنجبویه هم خواص خنثی‌کننده‌ی سم‌های بدن را دارند.
کاسنی از گذشته تاکنون به عنوان یکی از گیاهان مفید برای تقویت کبد و کاهش
و دفع سم‌های بدن در ایران مورد استفاده قرار می‌گرفته است. خوشبختانه قرص
این گیاه هم در داروخانه‌های ایران موجود است

2- گوجه‌فرنگی: عامل رنگ قرمز گوجه‌فرنگی که لیکوپن نام دارد، یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است که خواص ضد سرطانی هم دارد. دریافت مقادیر مناسب لیکوپن می‌تواند باعث دفع سم‌ها از کبد هم بشود.

مرکبات
3- مرکبات: لیموترش، لیموشیرین، پرتقال، نارنج، نارنگی و گریپ‌فروت، سرشار از ویتامین C هستند و این ویتامین، نقش بسزایی در خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و دفع سموم از بدن دارد. به علاوه، رنگ زرد پررنگ یا نارنجی مرکبات، به علت وجود ماده‌ای به نام فلاوونوئید در آن‌هاست که برای کاهش سم‌های بدن، بسیار مفید است. در بین مرکبات، آب‌لیمو یکی از بهترین سم‌زداها محسوب می‌شود که مصرف آن، ایمنی بدن را بالا می‌برد و باعث جذب آهن تمام مواد غذایی می‌شود. شما می‌توانید به شکل تازه در سالاد یا به شکل لیموعمانی در تهیه غذاهایتان از آن استفاده کنید.

5- شاتره: شاتره از قدیم برای درمان برخی بیماری‌های پوستی، مورد استفاده قرار می‌گرفته است اما تحقیقات زیادی که در دنیا روی این گیاه پرخاصیت انجام شده، نشان داده است که یکی از مؤثرترین گیاهان برای تقویت کبد و خنثی کردن سم‌ها در بدن است. به همین دلیل هم داروها و مکمل‌های زیادی از شاتره تولید شده است.
بین میوه‌ها و صیفی‌جات، آن‌هایی که رنگشان نارنجی پررنگ و قرمز است و
بین سبزی‌ها، آن‌هایی که برگ‌های پهن تیره دارند (مانند کاهو و اسفناج)، آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دارند و سم‌های بدن را بیشتر خنثی و دفع می‌کنند

البته در ایران،‌ شاتره را بیشتر به شکل سنتی استفاده می‌کنیم چون کپسول و قطره این گیاه هنوز به بازارهای ما راه پیدا نکرده است. البته می‌توانیم برای بهره‌مند شدن از خواص آن، تا روزی 5 گرم از دم‌کرده برگ‌های ریز این گیاه استفاده کنیم.
زردچوبه
4- زردچوبه: این ادویه پرکاربرد هم خواص زیادی از جمله ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد ورم دارد اما خواص سم‌زدایی و ضدسرطانی از تمام خواص آن مهم‌تر است. به تازگی کپسول‌هایی از زردچوبه تولید شده است و در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد اما اگر بتوانید از پودر زردچوبه برای تهیه انواع غذاهای‌تان استفاده کنید، می‌توانید از خاصیت مهم این گیاه که همان تقویت کبد است هم کمک بگیرید.
مصرف زردچوبه برای کسانی که ناراحتی‌های خاص کبدی مانند هپاتیت یا کبد چرب دارند، بسیار مفید است چون این ادویه می‌تواند سم‌های کبد را خنثی کند، بنابراین مصرف روزانه 3 تا 4 گرم از زردچوبه در وعده‌های مختلف غذایی می‌تواند مفید باشد.

6- کاسنی: کاسنی از گذشته تاکنون به عنوان یکی از گیاهان مفید برای تقویت کبد و کاهش و دفع سم‌های بدن در ایران مورد استفاده قرار می‌گرفته است. خوشبختانه قرص این گیاه هم در داروخانه‌های ایران موجود است. می‌توانیم از ریشه‌ی این گیاه هم به صورت پودر شده و جوشانده، روزی 5 تا 7 گرم استفاده کنیم و از خواص ضدسم آن بهره ببریم.
گیاهان معطری مانند زیره، رازیانه، ترخون، نعناع و بادرنجبویه هم خواص
خنثی‌کننده‌ی سم‌های بدن را دارند

7- خارمریم: خارمریم، یک گیاه بزرگ بوته‌ای خاردار است که کارخانه‌ها از دانه آن عصاره‌هایی تهیه می‌کنند و داروهای این عصاره را به شکل قرص و کپسول و قطره روانه بازار می‌کنند. داروهای خار مریم جزو تقویت‌کننده‌های کبد و خنثی‌کننده سموم کبدی هستند و برای کسانی که مشکلات کبدی دارند، مفیدند.

موز; طلای میوه‌ها


نوشته  : واحد ترجمه دنياي تغذيه 
موز منبعی غنی از ویتامینهای ۶ا و ئ، فیبرهای محلول در آب، پتاسیم و قندهای طبیعی میباشد. این میوه در میان تمامیافراد، از خردسالان گرفته تا سالمندان، محبوبیت فراوانی دارد و یک ماده غذایی بسیار سودمند است. مصرف موز به سبب ایجاد انرژی فراوان و نیز مواد معدنی ارزشمندی همچون پتاسیم، در بین ورزشكاران بسیار رایج است. موز را میتوان به غلات صبحانه، برخی ساندویچها، و انواع سالاد شیرین افزود و طعم آنها را بهبود بخشید.
موز حاوی انرژی فراوانی است كه آزاد سازی آن پس از مصرف، به آهستگی صورت میگیرد و بنابراین نسبت به نوشیدنیهای حاوی قند و محصولات قنادی كه جذب و ورود قند آنها به خون با سرعت انجام میشود، ارجحیت دارد. از آنجایی كه موز منبع بسیار خوب ویتامین ۶ا است و حاوی مقادیر اندكی ویتامین ئ نیز میباشد، میوهای منحصر به فرد و غیرمعمول محسوب میشود، چرا كه میوهها اصولا فاقد ویتامینهای یاد شده هستند. ویتامین ۶ا (پیریدوكسین) نقش مهمی در متابولیسم پروتئین دارد و باعث سلامت پوست و دستگاه عصبی میگردد. سایر ویتامینهای گروه ا و مواد معدنی موجود در موز نیز برای آزادسازی انرژی غذاها لازم میباشند.