بفرماييد يك غذاي كاملاً سالم

جام جم آنلاين: محققان صنایع غذایی با بررسی دقیق 4 هزار ادعای سلامت و بهداشت توسط تولید کنندگان مواد غذایی، منویی از سالم‌ترین غذاهایی که می‌توانیم مصرف کنیم را ارائه کردند آنها ادعا می کنند این منوی غذایی نشان داده است که غذای سالم الزاماً خسته کننده نیست.
محققان صنایع غذایی پس از بررسی 4 هزار ادعای سلامت و بهداشت درباره مواد غذایی اظهار داشتند که تنها 222 مورد از این فهرست طولانی دارای ارزشهای علمی بوده اند در نتیجه آنها فهرستی تهیه کردند که از آن به عنوان فهرست سالمترین غذاها یاد می شود.
این فهرست دربرگیرنده ابرغذاهایی است که می تواند نه تنها به عنوان غذای اصلی مصرف شود بلکه میان وعده هایی را با مزیت ارتقای سلامتی در خود جای داده است.
اگر شما جزء آن دسته افرادی هستيد که تصور می کنيد خوردن غذای سالم خسته کننده است، باید درباره رویه غذا خوردن خود تجدید نظر کنید.
محققان متعهد شده‌اند که فهرست آنها از سالم ترین غذاها، اشتها برانگیز و خوشمزه باشد. تهیه فهرست سالم ترین غذاها برعهده دانشمندان مرکز تحقیقات غذایی «لیدرهد» بوده است.

افراط و تفریط در مصرف نمك، مساله این است


سلامت نیوز :توصیه پزشكان مبنی بر مصرف كم نمك به معنای حذف این ماده غذایی نیست چرا كه بسیاری از متخصصان تغذیه نیز تاكید دارند هر گونه توصیه پزشكی در مورد مصرف انواع مواد غذایی از جمله چربی، قند و نمك به معنای استفاده معقول و اندازه آن است و افراط و تفریط در مصرف هریك از این مواد غذایی، زیان های جسمانی برای افراد به دنبال دارد.
برخی از متخصصان نیز درباره مصرف نكردن نمك به اندازه مناسب برای بدن هشدار داده اند و معتقد هستند كه مصرف اندك و مناسب این ماده همچنان برای زندگی انسان ضروری است.به گفته متخصصان با وجود درخواست روز افزون محافل علمی برای خودداری از خوردن نمك و هشدار درباره وجود مقادیر زیاد نمك ها در فست فودها،به گفته دانشمندان ،این ماده همچنان برای زندگی انسان ضروری است و آنها درباره خودداری از خوردن نمك و محروم كردن بدن از فواید آن هشدار می دهند.به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ؛ متخصصان به افراد توصیه می كنند كه بیش از3/2 میلی گرم در روز نمك مصرف نكنند در حالی كه همین متخصصان از سالخوردگان، كودكان و بیماران می خواهند كه مصرف روزانه آنها بیشتر از5/1 میلی گرم نمك نباشد.

اگر می خواهید سالم زندگی کنید،این عادات بد را دور بریزید!

اگر دنبال راه‌های آسانی برای کاهش وزن و دستیابی به تناسب اندام هستید، این توصیه ها را جدی بگیرید

برترین ها: تاكنون در مورد فواید صبحانه خوردن مطالب زیادی شنیده‌ایم؛ اینكه باعث تمركز فكری و افزایش یادگیری می‌شود و... به تازگی هم در مورد تأثیر صبحانه خوردن بر كاهش وزن و تناسب‌اندام خبرهایی به گوش رسید؛ محققان به این نتیجه رسیده‌اند صبحانه خوردن می‌تواند فرد را برای مدتی سیر نگه دارد و مانع از پرخوری او در وعده ناهار شود البته اگر میزان پروتئین مصرفی در وعده صبحانه بیشتر باشد، مدت زمان سیری افزایش می‌یابد و در كنترل اشتها و وزن تأثیر زیادی دارد؛ البته راه‌های دیگری هم برای كنترل اشتها و جلوگیری از بروز چاقی وجود دارد كه چندان هم سخت نیستند و با رعایت این نكات نه تنها تناسب اندام‌تان را حفظ خواهید كرد، بلكه سبك زندگی سالم‌تری هم خواهید داشت.



سبد غذاهای روز مره را تغییر دهید 

  •  سعی كنید هر از گاهی، یك میوه جدید را امتحان كنید. تازه یا خشك بودنش مهم نیست! مهم این است كه بدون شكر میل كنید و جایی برای میوه‌ها در سبد غذایی روزمره‌تان باز كنید!
  •  روزانه حداقل یك فنجان سبزیجات غیر‌نشاسته‌ای با برگ سبز تیره مثل بروكلی، اسفناج و كاهو استفاده كنید.
  •  قبل از وعده‌های اصلی غذا، سالاد میل كنید.
  •  روزانه حداقل 2 میان وعده سالم شامل 2 گروه غذایی داشته باشید. مثلا یك سیب به همراه یك لیوان شیر كم‌چرب یا نصف فنجان ماست كم چرب به همراه نصف فنجان تمشك.
  •  با استفاده از سبزیجات غیر‌نشاسته‌ای، سالاد رنگارنگ برای خود درست كنید.
  •  سعی كنید هر چند وقت یك‌بار یك رنگ سبزی را امتحان كنید تا تنوع كافی در سبزیجات مصرفی خود داشته و اشتهایتان برای خوردن غذای سالم بیشتر شود.



چند کلک برای ترک عادات بد!

  •  میان‌وعده‌ای برای خود برنامه‌ریزی كنید كه حداكثر تا 100 كالری داشته باشد، مثلا 2 عدد بیسكویت كوچك یا 4 تكه كوچك شكلات؛ حداكثر 3-2 بار در هفته از این مواد استفاده كنید.
  •  در هر وعده چند قاشق از غذایتان را در بشقاب باقی بگذارید یا قبل از شروع غذا خوردن، مقدار غذای خود را با قاشق اندازه كنید.
  •  اگر قبل از خواب یا بعد از شام می‌خواهید چیزی بخورید، از خود سؤال كنید آیا واقعا گرسنه‌اید؟ اگر جوابتان منفی بود، سریع دندان‌هایتان را مسواك بزنید، نخ دندان بكشید و دهانتان را با دهان‌شویه بشویید تا به روز خود پایان دهید!
  •  به جای اینكه ساندویچ خود را كامل بخورید، نصف آن را میل كرده و با میوه تازه یا سبزی‌های خام و پخته خودتان را سیر كنید.
  •  هنگام غذا خوردن تمام وسایلی كه حواس‌تان را پرت می‌كند، خاموش كنید؛ حتی موبایل‌تان! و فقط بر غذا خوردن تمركز كنید.
  •  یخچال و فریزر خود را پاك‌سازی كنید و تمام مواد‌ غذایی غیر‌مفید را دور بریزید.
  •  با خودتان فكر كنید كه چه غذاهایی را باید بیشتر مصرف كرده و مصرف چه غذاهایی را باید محدود كنید.



مضرها  را با مفیدها جایگزین کنید

  •  آجیل را ترجیحا خام و بدون نمك به‌عنوان میان‌وعده استفاده كنید؛ با اینكه چربی موجود در آجیل از نوع چربی‌های مفید است ولی كالری زیادی دارد و نباید بیش از یك بار در هفته مصرف شود.
  •  غلات سبوس‌دار مانند یك برش نان سنگك را در تمام وعده‌های غذایی خود بگنجانید.
  •  در مصرف گوشت به‌خصوص گوشت قرمز زیاده‌روی نكنید و سعی كنید از پروتئین‌های گیاهی مانند لوبیاها و غلات سبوس‌دار استفاده كنید.
  •  در هفته حتما یك یا 2 بار ماهی مصرف كنید؛ البته برای طبخش از یك روش سالم استفاده كنید كه نیازی به آرد سوخاری و سرخ كردن نداشته باشد!
  •  برای افزایش فیبر مصرفی، به جای آبمیوه از میوه كامل استفاده كنید.
  •  فقط سر سفره یا میز، غذا میل كنید و از خوردن غذا در آشپزخانه یا هنگام جمع كردن میز بپرهیزید.
  •  اضافه غذای فرزندان‌تان را استفاده نكنید و در غذایشان شریك نشوید.



با مفیدها دوست شوید!

  •  یك بطری آب كنارتان بگذارید تا 8 لیوان آب مورد نیاز بدن‌تان را بی‌دردسرتر در طول روز تامین كنید و نیاز به یادآوری دیگران و... نداشته باشید.
  •  حداقل یك یا 2 فنجان شیر بدون چربی یا یك‌درصد چربی بنوشید. می‌توانید شیر را به تنهایی، همراه با غلات یا در قهوه و سایر غذاها به كار ببرید.
  •  یك كاسه سوپ بخورید؛ سوپی كه بر پایه سبزیجات بوده و آبكی باشد؛ خوردن این سوپ‌ها به كاهش وزن كمك می‌كند.
  •  حداكثر یك ساعت بعد از بیدار شدن از خواب صبحانه بخورید؛ این صبحانه می‌تواند شامل یك فنجان شیر كم‌چرب همراه با یك نوع غلات سبوس‌دار مثل كورن فلكس یا نان‌های سبوس‌دار باشد.

منبع: برترین ها

ويتامين E بدنمان را از چه طريقي تامين كنيم؟

ویتامین E یکی از آنتی اکسیدانها بوده و بهتر است با فواید این ویتامین و نقش های مهم آن در بدن آشنا شوید.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، ویتامین E (توکرفرول) به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در کلیه بافتهای بدن نقش مهمی را ایفا می‌کند.

ویتامین E نقش مهم و تعیین کننده ای در جلوگیری از ابتلا به سرطان، تقویت باروری و پیشگیری از پیری و جلوگیری از شکنندگی پوست دارد.

داروهاي مؤثر در كاهش خطر انواع سرطان پوست

مصرف داروهاي ضد التهاب غيراستروئيدي NSAID)ها( با كاهش خطر ابتلاء به انواع اصلي سرطان پوست همراه است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا به نقل از نشريه كانسر (cancer mey 2012) پزشكان دانماركي با مطالعه و بررسي داده هاي 17500 نفر افراد بالاي 20 سال مبتلا به سه نوع سرطان اصلي پوست و مقايسه با 179000 فرد سالم در يك بازده زماني 20 ساله نشان دادند كه مصرف انواع داروهاي ضد التهاب غيراستروئيدي (  NSAIDها) همچون آسپرين و بروفن موجب كاهش 13 تا 21 درصد ابتلاي افراد به انواع اصلي سرطان پوست همچون كارسينوم سلول بازال (BCC) كارسينوم سلول سنگفرشي (SCC) و ملانوم مي شود.

براساس اين گزارش بيش از اين دانشمندان به فوايد مصرف داروهاي ضددرد غيراستروئيد  NSAID)ها) در پيشگيري از ابتلاء  به سرطان كولوركتال پي برده بودند.

از مصرف آب‌ميوه‌هاي فله‌اي و سنتي بپرهيزيد

2 abmive.jpg
يك متخصص تغذيه ضمن تاكيد بر اينكه مصرف آب‌ميوه‌هاي فله‌اي و سنتي در فصل تابستان به هيچ وجه توصيه نمي‌شود، گفت: آب‌ميوه بايد بلافاصله مصرف شود زيرا نگه داشتن آن در تمام اين شرايط بار ميكروبي دارد و براي افراد ضعيف و به ويژه كساني كه زمينه ابتلا به برخي بيماري‌ها را دارند مناسب نيست.
خديجه رحماني در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره مصرف سبزي‌ها و ميوه‌هاي تابستاني توضيح داد: خداوند هر ميوه‌اي را متناسب با فصل آن به ميزان فراوان در دسترس قرار داده است.
وي ادامه داد: معمولا ميوه‌هاي تابستاني نسبت به ميوه‌هاي زمستاني آب بيشتري دارند.

مكمل روغن ماهي به تنهايي از زوال عقل پيشگيري نمي‌كند

195-4.jpg
محققان انگليسي معتقدند مصرف مكمل‌هاي روغن ماهي به تنهايي نمي‌تواند از خطر ابتلا به زوال عقل پيشگيري كند.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، در اين مطالعه كه بر روي سه هزار و 500 فرد مسن انجام شد، محققان دريافتند مكمل‌هاي روغن ماهي كه حاوي امگا 3 هستند، نمي‌تواند شانس ابتلا به بيماريهاي ذهني در افراد مسن را كاهش دهد.
به گفته محقق ارشد اين مطالعه، در اين آزمايش اين تعداد شركت كننده به مدت سه سال و نيم مورد بررسي قرار گرفتند. اين افراد در ابتداي اين آزمايش از نظر ذهني در وضعيت سلامت بودند اما در پايان دوره علائمي از بروز مشكلات ذهني در آنان ديده شده است.
به گزارش ايسنا به نقل از شبكه خبري BBC، البته محققان اين مطالعه معتقدند كه مكمل‌هاي امگا 3 مي‌تواند در سلامتي ديگر اعضاي بدن نقش مهمي داشته باشد و بايد در رژيم غذايي گنجانده شود.

مبتلايان به آرتروز، مواد غذايي حاوي امگا 3 مصرف كنند

113-9.jpg
معاون پژوهشي گروه طب فيزيكي و توانبخشي دانشگاه علوم پزشكي تهران به مبتلايان به آرتروز توصيه كرد كه مواد غذايي سرشار از ويتامين‌ C و D و امگا 3 مصرف كنند چرا كه اگر افراد غذاهاي حاوي امگا 3 و ويتامين‌هاي C و D را روزانه به مقدار كافي مصرف كنند، نياز به مكمل‌هاي غذايي پيدا نمي‌كنند.
دكتر پژمان مدني در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس «سلامت» ايسنا، افزود: در صورت نامناسب بودن تغذيه لازم است، افراد رژيم غذايي خود را اصلاح و املاح و ويتامين‌ها را به حد كافي مصرف كنند.
اين متخصص طب فيزيكي و توانبخشي با اشاره به اثرات مكمل‌هاي غضروف‌ساز اظهار كرد: در ابتداي عرضه اين محصولات به بازار گمان مي‌شد كه نيمي از مبتلايان به آرتروز با مصرف مكمل‌هاي غضروف‌ساز وضعيت بهتري پيدا مي‌كنند و در صورت موثر بودن مصرف اين داروها استفاده از آن‌ها بايد ادامه يابد اما مكمل‌هاي غضروف‌ساز در حال حاضر به عنوان يك روش درماني به ويژه براي مصرف خودسرانه پيشنهاد نمي‌شود.

كودكان مستعد ابتلا به عفونت گوش مياني آدامس بجوند

123-26.jpg
يك متخصص گوش، گلو و بيني گفت: كودكان مستعد ابتلا به عفونت گوش مياني آدامس بجوند چرا كه اين كار باعث هواگيري گوش مياني مي‌شود و احتمال ابتلاي آنان به عفونت گوش را كاهش مي‌دهد.
دكتر عليرضا مصباحي در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس «سلامت» ايسنا، افزود: يك راه طبيعي بين گوش مياني و حلق وجود دارد كه به آن شيپور اوستاش مي‌گويند. اين راه در حالت عادي بسته است و فقط موقع بلع يا خميازه كشيدن باز و بسته مي‌شود.
اين عضو آكادمي جراحان گوش، گلو و بيني آمريكا تاكيد كرد: بسته بودن اين راه يكي ازعلل ابتلا به عفونت‌هاي مكرر گوش مياني است، اما جويدن آدامس موجب افزايش ترشح بزاق و باز و بسته شدن مكرر شيپور اوستاش مي‌شود.
مصباحي در پايان توصيه كرد: افرادي كه مبتلا به عوارض گوش مياني هستند و سوار هواپيما مي‌شوند، لازم است هنگام فرود آمدن هواپيما آدامس بجوند يا مايعات بنوشند چون اين كار باعث بلع مداوم و باز و بسته شدن شيپور اوستاش مي‌شود در نتيجه گوش هواگيري مي‌كند.

'اثر چاق شدن مردم زمین مهمتر از زیاد شدن جمعیت است'

غذا
علاوه بر جمعیت زمین، میزان مصرف هم برای اندازه‌گیری مشکلات غذایی جهان هم مهم است
محققان می گویند که بالا رفتن میزان چاقی در جهان ممکن است اثرش بر منابع طبیعی چیزی شبیه به این باشد که یک میلیارد نفر بیشتر در زمین زندگی می کنند.
آنها همچنین با تخمین زدن وزن مردم جهان به این نتیجه رسیده اند که وزن مردم آمریکای شمالی از متوسط مردم نقاط دیگر دنیا بیشتر است.

این تحقیق را یک دانشگاه بریتانیایی انجام داده است و نتایج تحقیق در مجله علمی "بهداشت عمومی" چاپ شده است.
تنها ۶ درصد از جمعیت جهان در آمریکای شمالی زندگی می کنند و در عین حال نتایج این تحقیق نشان می دهد که ۳۰ درصد از کسانی که دچار چاقی مفرط هستند در این نقطه از جهان ساکن هستند.