برگ بو اشتهاآور و هضم کننده غذا است




برگ بو اشتهاآور، هضم کننده غذا و پوست خوب، حاوی اسانس قوی و مواد تلخه، منوترین است. همه افراد بو و مزه برگ بو را دوست ندارند. برگ بو در انوع سس‌ها، غذاها، غذاهای گوشتی مصرف می‌شود. برگ بو نباید زیاد مصرف شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛عصاره برگ بو ضد درد، موثر برای ورم پاها، درد مفاصل، ضربه زدگی اندام‌ها، در رفتگی مفاصل، دهان باز کردن دمل، کورک پوست، نیش حشرات کمک فراوان به بهودی می‌کند. برگ بو مصارف زیادی در ایران ندارد. در ترشیجات، غذاهای گوشتی با طمع نامطلوب چربی استفاده می‌شود.

آب هندوانه نشاط آور و ضد گرماست




 هندوانه ویژه تقویت صفرا و ضد نقرس است. هندوانه هم میوه و هم سبزی است یعنی در واقع خواص هر دو را دارد و سرشار از بتاکاروتن و عامل ضد سرطان است.

در هر 100 گرم هندوانه 12 کالری وجود دارد، خربزه 21 کالری، بر خلاف آن‌چه در ضرب المثل ایرانی شایع است که می‌گوید فکر نان کن که خربزه آب است، این میوه چاق کننده و افراط در آن بیماری قند می‌آورد. زادگاه هندوانه تاشکند بوده که جزء ایران قدیم است.هندوانه آب میوه‌ای نشاط آور، ضد گرما، یک نوشابه فیزیولوژیک است. برای هر سنی مفید و گوارا و سازگاری دارد.95درصد وزن هندوانه آب است، اما سرشار از کلیسم و پتاسیم، فسفر، منیزیم، آهن، روی، نیکل، فلور،؛ ید و مواد قندی و تلخه است.

سوء تغذیه همه ابعاد جامعه را در بر گرفته است


سوء تغذیه همه ابعاد جامعه را در بر گرفته است به گونه ای که انواع و اقسام بیماری ها به ویژه سرطان ها در نتیجه نرسیدن ریز مغذی ها به سلول های بدن گسترش پیدا کرده است.
به گزارش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دکتر عبدالهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در برنامه نبض که شب گذشته پخش شد در خصوص وضعیت امنیت غذا و تغذیه افزود :در حال حاضر در کشورمان با وضعیتی روبرو هستیم که اسم آنرا گذار تغذیه ای می نامیم یعنی همزمان در کشور هم با مشکل اضافه خواری و چاقی و انواع سرطان ها و بیماری های مربوط به آن مواجهیم و از طرف دیگر با مشکل سوء تغذیه کودکان روبرو هستیم در حال حاضر در یک خانه هم پدر و مادر چاق می بینیم و یک نوجوان که به احتمال زیاد دچار مشکل کمبود ریز مغذی است و بچه ای که دچار اختلال رشد است بنابراین این مشکلات نه تنها در قشر آسیب پذیر جامعه بلکه در قشر مرفه نیز به چشم می خورد بنابراین من به وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در کشور نمره 10 می دهم.

اگر کم هوش هستید این غذاها را نخورید


برخی از مواد غذایی هستند که می توانند در افزایش بهره هوشی ما موثر باشند
به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ اما در مقابل غذاهایی هستند که در صورت استفاده بیش از حد امکان دارد بر روی قدرت ذهن تاثیر منفی داشته باشد در این مقاله به نمونه هایی از این خوراکی ها آشنا می شویم …

گوشت قرمز و کره 

یک رژیم غذایی متشکل از چربی های اشباع شده ی مضر، ممکن است بازدهی مغز را کاهش دهند. تحقیقات جدید دانشگاه هاروارد که در سالنامه Neurology منتشر شده است نشان می دهد، محققان عادات غذایی شش هزار زن و تاثیر این غذاها بر مغز آنها را حدود چهار سال بررسی کرده اند و دریافتند، زنانی که میزان بیشتری چربی اشباع شده دریافت کرده اند نمره کمتری در آزمون عملکرد مغز و حافظه به دست آورده اند. از طرفی دیگر، زنانی که چربی هایی از روغن زیتون و آوکادو دریافت کرده اند، نمره بیشتری را از آن خود کردند.

زردچوبه و خواص آن

زردچوبه گياهي است علفي، پايا و داراي ريزوم هايي که از آن ساقه ي هوايي به ارتفاع يک تا يک و نيم متر خارج مي شود.
به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ زردچوبه در نواحي گرم آسيا و آفريقا کشت مي گردد. بيشترين صادرات اين محصول از کشورهاي هند، اندونزي و چين صورت مي گيرد.

ترکيبات مهم: 

مهم ترين ترکيبات زردچوبه پيگمان هاي زرد رنگي، از دسته کورکومينوزيدها هستند. اين مواد به ميزان 3 تا 5 درصد زردچوبه را تشکيل مي دهند و ترکيبات اصلي آن شامل کورکومين و دزوکسي کورکومين هستند.

كمبود ويتامين D عامل افزايش وزن در زنان مسن است


54-20.jpg
نتايج يك آزمايش جديد نشان داد زنان مسن‌تري كه سطح ويتامين D در خونشان كمتر است، بيشتر با مشكل افزايش وزن مواجه مي‌شوند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، متخصصان مركز مطالعات بهداشتي كيسر پرماننت در پورتلند ايالت اورگون آمريكا مي‌گويند: از آنجا كه بيشتر زنان سالمند از 65 سالگي به بعد با مشكل كاهش سطح ويتامين D در خونشان مواجه هستند، لذا يافته فوق بسيار حائز اهميت است.
روزنامه ديلي اكسپرس در اين باره نوشت: اين متخصصان براي انجام مطالعات فوق بيش از 4600 زن 65 ساله و مسن‌تر را طي يك دوره تقريبا 5 ساله تحت آزمايش قرار دادند .

4 دلیل خوب برای مصرف نخودفرنگی

3-462.jpg
اگر نخود‌فرنگی دوست ندارید سعی کنید این مطلب را به دقت بخوانید و در ذائقه‌تان تغییری ایجاد کنید.
 شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که در زمان کودکی و یا حتی الآن شروع می‌کنند به جدا کردن نخود‌فرنگی‌های موجود در غذاها. اما در این مقاله‌ی کوتاه ما قصد داریم فقط چند نمونه از فواید این نخودهای سبز کوچک را بازگو کنیم تا شما را با آن آشتی دهیم.
نخود فرنگی به کاهش وزن کمک می‌کند
نخود‌فرنگی در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی دیگر حاوی پروتئین بیشتر و کالری و چربی کمتری است. در واقع در هر فنجان نخود‌فرنگی 134 کالری وجود دارد و سرشار از فیبر است. برای همین برای افرادی که می‌خواهند وزن کم کنند یک ماده‌ی غذایی فوق‌العاده محسوب می‌شود. اگر رژیم لاغری گرفته‌اید در سوپتان نخود‌فرنگی بریزید. در این صورت سوپتان حاوی 9 گرم فیبر و 9 گرم پروتئین است و جلوی اشتها را مي‌گيرد و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد می‌کند.

افراط در نوشيدن نوشابه‌هاي گازدار بدون قند زمينه‌ساز ابتلا به سرطان


Multimedia_pics_1386_10_Health_26.jpg
رييس جامعه پزشكان متخصص داخلي گفت: افراط در نوشيدن نوشابه‌هاي گازدار بدون قند به علت استفاده از قندهاي صناعي در آن، فرد را مستعد ابتلا به سرطان‌هاي دستگاه گوارش و خون مي‌كند.
دكتر ايرج خسرونيا در گفت وگو با خبرنگار سرويس «سلامت» ايسنا، افزود: از قندهاي صناعي در توليد شيريني‌هاي ويژه بيماران ديابتي استفاده مي‌شود بنابراين آنان نيز نبايد در خوردن اين شيريني‌ها افراط كنند چون ممكن است مبتلا به سرطان‌هاي دستگاه گوارش شوند.
وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود اظهار كرد: افرادي كه در تابستان در فضاي باز كار مي‌كنند نسبت به اشخاص ديگر به مايعات بيشتري احتياج دارند و نياز بدن خود را با نوشيدن آب معدني و نوشيدني‌هاي گازدار تامين مي‌كنند اما متاسفانه برخي از آنان از مايعاتي مانند آب زرشك كه در كنار چهارراه‌ها فروخته مي‌شود استفاده مي‌كنند. اغلب اين مايعات آلوده هستند و ننوشيدن آنها بهتر از مصرف كردن آنهاست چرا كه در صورت آلوده بودن اين نوشيدني‌ها ممكن است فرد دچار بيماريهاي دستگاه گوارش شود.

چاقی بعد از سفر را جدی بگیرید


نخوردن صبحانه باعث افت قند خون و کاهش کارایی شما و بروز عوارض عصبی مثل بی‌حوصلگی، پرخاشگری و تحریک پذیری می‌شود.

یک کار‌شناس تغذیه خطاب به مسافران؛

در طول سفر شیر یا دوغ بنوشید

کار‌شناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد به مسافران توصیه کرد در طول سفر روزی ۲ لیوان شیر، ماست پاستوریزه یا دوغ بنوشید. وی همچنین از چاقی بسیاری از مسافران در زمان بعد از بازگشت از سفر، اشاره کرد.

مهدیه السادات حاجی میرزاده در گفت‌ و ‌گو با خبرنگار سینانیوز در یزد در خصوص نکات تغذیه‌ای برای مسافرین اظهار داشت: «مسافران سعی کنند هر روز به طور منظم صبحانه مفصل بخورند که شامل مواد غذایی پر پروتئین مثل تخم مرغ یا پنیر و شیر پاستوریزه است.»
وی با تاکید بر این مطلب که مسافران هرگز وعده غذایی صبحانه را حذف نکنند تصریح کرد: «نخوردن صبحانه باعث افت قند خون و کاهش کارایی شما و بروز عوارض عصبی مثل بی‌حوصلگی، پرخاشگری و تحریک پذیری می‌شود.» 
حاجی میرزاده ادامه داد: «عدم استفاده از سبزی، سالاد، حبوبات و میوه جات در طول سفر باعث بروز مشکلاتی از جمله یبوست می‌شود. همچنین عدم مصرف میوه و سبزی، دریافت ویتامین‌های ضروری همچون ویتامین A، C و B را کاهش می‌دهد.» 

رعايت بهداشت فردي، مواد غذايي و آب بهترين راه پيشگيري از بيماري ها

 با توجه به مسافرت هاي تابستاني عنوان شد:



اساس پيشگيري از بيماري ها در فصل تابستان، رعايت بهداشت فردي، محيط، مواد غذايي و آب است.
آرزو دهقاني كارشناس آموزشي اورژانس كشور در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: با آغاز فصل گرما و مسافرت هاي تابستاني، به دليل كمبود امكانات، رعايت بهداشت  فردي و عمومي تا حدودي كاهش مي يابد،  به همين دليل احتمال ابتلا به بيماري هاي عفوني و مسموميت هاي غذايي به ويژه در كودكان و سالمندان افزايش مي يابد.
وي افزود: وبا، اسهال باكتريال حادي است كه خيلي سريع و ناگهاني شروع مي شود حجم مدفوع بسيار زياد و كاملاً مثل آب سفيد رنگ است و به دفعات زياد و گاهي بي اختيار و مداوم دفع مي شود آب آلوده مهمترين عاملي است كه مي تواند انسان را مبتلا كند، اما هر ماده غذايي كه از طريق خوراكي و دستگاه گوارش وارد بدن شود خطر ابتلا را به همراه دارد.