چاي را با چه بنوشيم؟



مريم منصوري/گفت و گو با دكتر تيرنگ نيستاني درباره قند، شکر، عسل، توت خشک و شيرين کننده هاي مصنوعي

کارشناسان صنعت قند اعلام كرده‌اند سرانه مصرف شكر براي هر ايراني 30 كيلوگرم است در حالي كه اين ميزان در جهان 5/13 كيلوگرم و بدون احتساب چين 8 كيلوگرم است...
 يعني هر ايراني 3 برابر ميانگين دنيا شكر مصرف مي‌كند. دكتر تيرنگ نيستاني، متخصص تغذيه و رژيم‌درماني و دانشيار انستيتو تحقيقات تغذيه كشور و دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي مي‏گويد: «آمار مصرف قند و شكر در كشور كه با بررسي مصرف و نه ميزان خريد و فروش در سطح خانوار در سال‏هاي 81-79 انجام شده، نشان مي‌دهد هر نفر به‏طور ميانگين حدود 60 گرم موادقندي شامل قند و شكر، مربا، عسل و...در روز مصرف مي‏کند كه حدود 51 گرم از اين ميزان فقط مربوط به قند و شكر است. اين آمار مربوط به شهر و روستاست و در آن تفاوتي بين يک کودک نوپا يا سالمند در نظر گرفته نشده است. از قند و شكر در كتاب‌هاي تغذيه قديمي با عنوان «انرژي خالي» ياد شده است، يعني اين مواد هيچ خاصيتي ندارند جز اينكه فقط انرژي اضافه وارد بدن ‌كنند.»

قـنـد آکـنـه مـي‌آورد؟



نگاه متخصص پوست/ دکتر محمدعلي نيلفروش‌زاده/رئيس مرکز تحقيقات پوست و سلولهاي بنيادي

مهم‌ترين عامل ايجاد آکنه افزايش ترشحات غدد سباسه است که به‌خصوص در صورت، سينه و پشت تمرکز دارند. با افزايش اين ترشحات و انسداد مجاري غدد سباسه، به تدريج عوامل ميکروبي و التهاب نيز اضافه مي‌شوند و آکنه به وجود مي‌آيد...
 شايد شايع‌ترين سوالي که يک متخصص پوست از بيمار خود مي‌شنود، نقش تغذيه در بروز يا شدت آکنه است. مطالعه جديدي که در سال 2007 در مرکز تحقيقات دانشگاهي در شهر ملبورن استراليا انجام گرفت، يافته‌هاي جديدي را ثابت کرد. در بررسي‌ها ديده شد ميزان بروز آکنه با تغيير شيوه زندگي‌ به سمت الگوي غربي تغيير کرده است به همين دليل محققان عوامل موثر بر شيوه زندگي از جمله تغذيه را بررسي کردند. در سال 1930، آکنه، بيماري‌اي شناخته شد که با به هم ريختگي متابوليسم کربوهيدرات رابطه دارد زيرا اولين مطالعه‌ها اختلال تحمل گلوکز را در بيماران مبتلا به آکنه نشان مي‌داد. اخيرا اين موضوع مطرح شده که چگونه تغذيه بر فعاليت سيستم اندوکرين يا هورموني فرد تاثير مي‌گذارد. کورداين در مطالعه‌اي نشان داد که انديس‌گلايسميک بالا مي‌تواند باعث شيوع بالاي آکنه شود. در اين مطالعه 43 نفر مرد در سنين 25-15 سال و مبتلا به آکنه خفيف تا متوسط انتخاب شدند. افراد هيچ داروي خوراکي يا موضعي‌اي استفاده نمي‌کردند و در 2 گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. در گروه مداخله، بيماران تحت رژيم غذايي با بار گلايسميک پايين (25 درصد انرژي از پروتئين و 45 درصد با ايندکس کربوهيدرات پايين تامين مي‌شد)، قرارگرفتند اما به گروه کنترل، رژيم غذايي غني از کربوهيدرات داده شد. تعداد ضايعات و شدت آکنه اين مردان هر ماه بررسي مي‌شد. نتايج نشان داد در هفته 12، تعداد متوسط ضايعات در گروه با رژيم غذايي کم‌کربوهيدرات کاهش بيشتري نسبت به گروه کنترل داشت و وزن اين گروه نيز کاهش بيشتري داشت. در واقع بهبود آکنه پس از رژيم غذايي با بارکربوهيدرات کم، نشان‌دهنده اين واقعيت است که شيوه زندگي و تغذيه نقش مهمي در پاتوژنز آکنه دارد. اگر چه مطالعه‌هاي بيشتري براي اثبات تاثير واقعي عوامل مجزا بر بروز آکنه لازم است.

تابســــتان91 میوه درمانــی كنید


تابستان اگر چه با افزایش دمای هوا همراه است اما یك حسن بزرگ در مقایسه با دیگر فصل‌ها دارد در این فصل با تنوع و گوناگونی میوه‌ها و خوراكی‌ها در طبیعت روبه‌رو هستیم و می‌توانیم بیشترین استفاده را از خوراكی‌های موجود در طبیعت داشته باشیم.

برترین مجله اینترنتی ایران

 برترین ها:تابستان اگر چه با افزایش دمای هوا همراه است اما یك حسن بزرگ در مقایسه با دیگر فصل‌های سال دارد و آن حسن این است كه در این فصل با تنوع و گوناگونی میوه‌ها و خوراكی‌ها در طبیعت روبه‌رو هستیم و می‌توانیم بیشترین استفاده را از خوراكی‌های موجود در طبیعت داشته باشیم. به همین دلیل، با نزدیك شدن به روزهای تابستان، امیدواریم با مطالعه این مطلب بتوانید با ساده‌ترین و كاربردی‌ترین نسخه‌های گیاهی آشنا شوید و از آنها برای تسكین و بهبود برخی اختلال‌ها و بیماری‌های پوست و موی خود در این فصل استفاده كنید. 

بيشترين دروغي كه خانم‌ها مي‌گويند!


بهترین غذاها برای كاهش وزن چیست؟ چگونه در زمستان از سرماخوردن درامان بمانیم؟ چه غذاهایی بیشتر از بقیه ما را چاق می‌كنند؟ این‌ها سوالاتی است كه با خواندن این مطالب به پاسخ آن‌ها خواهید رسید.
«بخورید و لاغر شوید»، یك دروغ بزرگ است

 برترین ها:  حتما شما هم نام رژیم‌هایی را شنیده‌اید كه در آن‌ها ادعا شده با خوردن لاغر شوید یا بدون تغییر در مقدار كالری دریافتی وزن بدن‌تان را كم كنید اما اگر قصد كاهش وزن دارید، قبل از آن‌كه سراغ رژیم‌های مختلف با اسم‌های عجیب و غریب بروید بهتر است به یافته جدید دانشمندان توجه كنید.

محققان مطالعات گسترده‌ای را روی انواع مختلف رژیم‌های مشهور كه در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارند انجام دادند و متوجه شدند راز لاغر شدن فقط و فقط در یك حقیقت ساده نهفته است:  هر چقدر شما كمتر غذا بخورید به همان اندازه وزن بدن‌تان كمتر می‌شود و در این بین میزان مصرف پروتئین و كربوهیدارت و درصد آن‌ها در رژیم غذایی چندان مهم نیست. در این مطالعات دانشمندان متوجه شدند، مهم‌ترین عامل تعیین‌كننده وزن یك فرد میزان كالری‌هایی است كه او مصرف می‌كند و رژیم‌های غذايي مختلف با اسم‌های عجیب و غریب هیچ مزیت بیشتری نسبت به رژیم‌های ساده ندارند.این در حالی است كه در بعضی از رژیم‌های غذایی به اشتباه به افراد چاق اعلام می‌شود، می‌توانند بدون كم‌كردن میزان پروتئین دریافتی وزن خود را كاهش دهند. عموما این رژیم‌ها با عنوان بخورید و لاغر شوید به دیگران معرفی می‌شوند كه تقریبا در اكثر موارد كاملا غیر علمی به حساب می‌آیند.دانشمندان از تعدادی از افراد خواستند رژیم‌های مختلف غذایی را امتحان كنند و در پایان مدت تحقیقات با استفاده از تجهیزات مدرن از بدن آن‌ها عكسبرداری كردند. این كار نشان داد، در بعضی از رژیم‌های بسیار معروف به جای چربی، قسمتی از ماهیچه‌های انسان را آب می‌كند كه این موضوع می‌تواند برای سلامت ضررهای زیادی داشته و زمینه را برای چاق شدن دوباره فراهم كند. به این ترتیب اثبات می‌شود رژیم‌هایی كه در آن میزان پروتئین دریافتی به‌شدت كاهش پیدا می‌كند موثرتر از رژیم‌های دیگر نیستند. راز یك كاهش وزن موفق این است كه هر فرد سعی كند به یك نسبت همه گروه‌های غذایی را كاهش داده و در مجموع كالری كمتری وارد بدنش كند.

بخور نخورهای گرمازدگی


بخور نخورهای گرمازدگی
بهترین راه پیشگیری از گرمازدگی خوردن آب حاوی چند قطره آب‌لیمو و کمی نمک است که می‌تواند جلوی گرمازدگی را تا حدی بگیرد.گرمازدگی به علت بالا رفتن درجه حرارت محیط بیش از 35 درجه اتفاق می‌افتد که این درجه از گرما را افراد به ویژه کودکان و سالمندان نمی‌توانند تحمل کنند لذا این افراد باید از بیرون رفتن در این دما خودداری کنند.
افرادی مانند کارگران ساختمان، رانندگان تاکسی و کشاورزان که مجبورند در این درجه از هوا و در ساعات ظهر کار کنند باید لباس روشن پوشیده، کلاه نقاب دار جهت محافظت از نور آفتاب به سر کنند و در هنگام عرق کردن مایعات زیادی بنوشند.
خسرونیا، رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران، ضعف و خستگی، کشیدگی و درد عضلات، استفراغ و تهوع، پوست رنگ پریده و چسبناک، دمای طبیعی بدن، گرفتگی عضلات، سرگیجه، ضعف و غش، ادرار زرد تیره یا نارنجی، سردرد و اسهال را علائم نشان دهنده گرمازدگی دانست و تصریح کرد: در صورتی که فردی این علامت‌ها را مشاهده کرد باید سریعاً خود را به جای خنک مانند زیر سایه درخت برساند و شروع به نوشیدن مایعات خنک کند و در صورت داشتن اسهال، ضعف و بی حالی به پزشک مراجعه کند.

لاغـری با هـرم غذایی2012


همه ما هرم غذایی را می‌شناسیم.درست است كه رژیم متعادل و متناسب با استفاده از هرم‌غذایی می‌تواند انرژی بدن را تامین، ذخیره و بازسازی كرده و سلامت تغذیه‌ای را فراهم كند اما مصرف بیش از اندازه هر كدام از عناصر می‌تواند مشكلات زیادی را برای فرد ایجاد كند


همه ما هرم غذایی را می‌شناسیم؛ همان هرمی كه شامل نان، سبزی‌ها، میوه‌ها، گوشت و لبنیات است. درست است كه رژیم متعادل و متناسب با استفاده از هرم‌غذایی می‌تواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین، ذخیره و بازسازی كرده و سلامت تغذیه‌ای را فراهم كند اما مصرف زیاد و بیش از اندازه هر كدام از عناصر هرم‌غذایی به ویژه موادی كه شامل چربی و شیرینی است، می‌تواند مشكلات زیادی را برای فرد مصرف‌كننده ایجاد كند، بنابراین بهتر است با هرم جدید كه «هاروارد» نام دارد و نیز با مزایای تغذیه‌ای آن آشنا شوید.

با این اوصاف، حتما می‌پرسید چطور می‌توان بدون آنكه مجبور باشید میزان كالری دریافتی را بشمارید، كالری كمتری نسبت به آنچه می‌سوزانید، مصرف كنید؟ چطور می‌توانید متوجه شوید، چه غذا‌هایی سطح انسولین را تغییر می‌دهند؟ از همه مهم‌تر اینكه چطور می‌توانید مطمئن باشید، پروتئین كافی دریافت می‌كنید؟ پاسخ این سؤالات در شناخت هرم غذایی هاروارد نهفته است. آنچه اهمیت دارد این است كه هرم غذایی پایه و اساس الگوی تغذیه درست برای همه و در همه سنین است. در اصل ساختار هر الگوی غذایی بر پایه هرم غذایی شكل گرفته است.  در هرم غذایی قدیمی مواد غذایی بر اساس خواص اولیه‌شان از هم جدا می‌شوند. در هر كدام از این گروه‌ها مقداری از مواد مغذی قرار داده شده و غذای یك گروه نمی‌تواند به جای غذای گروه‌های دیگر مصرف شود و هیچ‌كدام از گروه‌های غذایی هرم از گروه دیگر مهم‌تر نیست. در این هرم 5 گروه مواد غذایی وجود دارد كه در ادامه درباره هركدام از آنها توضیح داده می‌شود.

تقویت ایمنی بدن با ادویه «کاری»





ادویه ها از جمله موادی هستند که شاید هزاران سال است توسط انسان برای طعم دارکردن غذاها مورد استفاده قرارمی گیرند.
تقویت ایمنی بدن با ادویه «کاری»ادویه ها از جمله موادی هستند که شاید هزاران سال است توسط انسان برای طعم دارکردن غذاها مورد استفاده قرارمی گیرند.
ادویه علاوه بر این که به طعم دارکردن غذاها کمک می کند، خواص زیادی نیز دارد و بسیاری مواقع به عنوان دارو نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
ادویه کاری جزو ادویه هایی است که در شرق دنیا بخصوص پاکستان، هندوستان و افغانستان به مقدار بسیار زیاد در وعده های غذایی مصرف می شود.
«کاری» ادویه ای است که در آن ۲۰ نوع گیاه معطر از جمله زیره، رازیانه، گشنیز و... وجود دارد و هر گیاه خواص بسیار عالی دارد. در فرمولاسیون کاری فلفل و زردچوبه پایه اصلی است.

غذاهای خوشمزه برای بهبود خواب شبانه



آیا می دانید که تغذیه مناسب می تواند نقش بسزایی در بالا بردن کیفیت خواب شما یا بی خواب شدنتان داشته باشد؟
غذاهای خوشمزه برای بهبود خواب شبانهمحققان آمریکایی می گویند اگر خوراکی های مناسبی را برای وعده شام خود انتخاب کنید و این وعده غذایی را حداقل ۳ تا ۴ ساعت پیش از خواب بخورید، به طور حتم هم سریع تر به خواب می روید و هم از داشتن خوابی عمیق و راحت لذت می برید.
● خوردنی های خواب آور
اگر دچار اختلال خواب هستید می توانید پیش از آن که به فکر استفاده از داروهای مضر خواب آور بیفتید، راه حل های جایگزین که خطری ندارند را نیز امتحان کنید. بنا بر اعلام سازمان دارویی ایالات متحده آمریکا (FDA)، سالانه حدود ۱۰۰ هزار نفر بر اثر استعمال داروهای خواب آور، به خواب ابدی می روند!

با خواص گوشت ماهی بیشتر آشنا شویم




سلامت نیوز:گوشت ماهی جزء گوشت‌های سفید بوده و یک منبع غنی از پروتئین به حساب می‌آید.
به گزارش  سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ غذاهای دریایی دارای پروتئین بالا، چربی کم، کلسترول کم و همین طور دارای ویتامین ها و املاح می باشند. توجه داشته باشید که میگو دارای کلسترول زیادی می باشد، اما با این حال مقدار کلسترول در میگو کمتر از مقدار آن در گوشت قرمز است.

گوشت ماهی دارای ویتامین های B، A و D ، کلسیم و فسفر و دارای مقدار کمی آهن، مس و سلنیوم می باشد. ماهی هایی که در آب های شور زندگی می کنند، دارای مقدار زیادی یُد می باشند. لازم به ذکر است که ماهی دارای مقدار بسیار کمی سدیم می باشد و به همین خاطر برای رژیم های کم نمک توصیه می شود.

كودك را به زور وادار به خوردن غذا نکنید!




رییس انجمن پزشکان کودکان ایران با بیان اینکه مادران نباید در تغذیه کودک متوسل به زور و اجبار شوند گفت: اصرار نوزادان تا شش ماه بعد از اتمام دو ساله استفاده از شیر مادر طبیعی است و مادران نباید بر سر این موضوع با کودک درگیر شوند.

دکتر غلامرضا خاتمی فوق تخصص گوارش اطفال در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایسنا - منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به نقش موثر تغذیه در رشد کودک اشاره کرد و افزود: متاسفانه مهمترین نگرانی که در تربیت و بزرگ کردن کودک وجود دارد کشمکش مادر و نوزاد در خصوص تغذیه کودک است؛ اینکه مادران از بچه هایی که علاقه مند هستند بیشتر از دو سال شیر مادر استفاده کنند جلوگیری می کنند در صورتی که استفاده تا شش ماه بعد از دو سالگی شیر نوزاد بدون ایراد است.