مصرف نوشیدنی‌های بسیار سرد در تابستان ممنوع


از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد در تابستان اجتناب کنید زیرا این نوع غذاها علاوه بر اثرات سوئی که بر کبد می‌گذارند ناراحتی‌های معده و مری ایجاد می‌کنند.
به گزارش وب دا، یک کارشناس تغذیه ضمن بیان این مطلب اظهارداشت: در حالت عادی درجه حرارت بدن بین 36 تا 38 درجه است، گرمازدگی به حالتی گفته می‌شود که دمای بدن به مدت طولانی و به دلایل محیطی و استعداد فردی به بیش از 40 درجه افزایش یابد.
ناهید برخورداری ادامه داد: کاهش مایعات در بدن سبب گرمازدگی می‌شود و ما همزمان با از دست دادن مایعات در بدن سدیم و املاح را از دست می دهیم.بنابراین نمیتوانیم آب ساده را جایگزین کنیم و یکی از علت هایی که در فصل تابستان افراد تمایل به خوردن مایعات شیرین مانند شربت دارند نیز همین امر است.

چاقی مهمترین عامل ابتلاي زنان به سرطان پستان است


100-1.jpg
یک جراح عمومی گفت: تحقیقات نشان داده است که میزان ابتلا به سرطان آندومتر و سرطان پستان در زنان چاق بیشتر است.
دکتر عبدالرضا پازوکی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: با توجه به نقش مادران در سلامت جامعه پرداختن به بیماری‌های زنان بسیار مهم است.
وی افزود: خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه و تست‌های پاپ اسمیر میزان ابتلا به سرطانهای دهانه رحم کاهش پیدا کرده است و همچنین در مورد سرطان پستان نیز با انجام ماموگرافی می توان از آن پیشگیری کرد.

رژيم غذايي متعادل در پيشگيري از سردرد موثر است


104-14.jpg
هر چند سردردهاي شديد و آزاردهنده ميگرني هميشه قابل پيشگيري نيستند اما مي‌توان با چندين راهكار ساده تا حد امكان خطر بروز اين قبيل سردردها را به حداقل رساند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا به نقل از سايت اينترنتي وومنزهلت، پزشكان تاكيد كردند چند اقدامي كه در ذيل توصيه شده به شما كمك مي‌كند تا حد امكان احتمال بروز اين قبيل سردردها را كاهش دهيد. اين پزشكان توصيه كردند:
- يك رژيم غذايي سالم و سرشار از مقادير قابل توجهي مواد غذايي سالم و مفيد را دنبال كنيد.

10 تله چاقی!


5-212.jpg
اگر تا به حال فقط یک بار رژیم لاغری گرفته باشید، حتما می‌دانید این کار اصلا راحت نیست؛ به خصوص وقتی در این دوران، با شرایطی مواجه شوید که رژیمتان را خراب کند!
 اگر دوست دارید دوره کاهش وزن خود را به سلامت و با سربلندی پشت سر بگذارید، بهتر است این مطلب را یک بار بخوانید تا با ۱۰مورد از بدترین موقعیت‌هایی که شما را در تله چاقی می‌اندازد، آشنا شوید و راه خلاصی از آن‌ها را هم یاد بگیرید.

هفت توصيه ضروري براي بيماران ديابتي در فصل گرما


4-12.jpg
تابستان امسال كارشناسان و پزشكان اتحاديه كنترل و پيشگيري از ديابت در گروه سلامت "يونايتد هلت" آمريكا يادآور شدند كه بيماران ديابتي بيش از افراد سالم در معرض خطر ابتلا به مشكلات و بيماري‌هاي ناشي از افزايش دماي هوا هستند و به منظور آن كه در اين فصل، دچار مشكل جدي نشوند بايد چند توصيه ضروري را به كار بندند.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، دنين ووجتا معاون ارشد و مسول ارشد امور باليني در اين اتحاديه خاطرنشان ساخت: بيماران ديابتي براي پيشگيري از مشكلات و امراض جدي ناشي از گرم شدن هوا، بايد مراقبت‌هاي بيشتري انجام دهند چون ديابت مي‌تواند به توان بدني اين بيماران در رابطه با فرآيند تعريق آسيب برساند و نيز عواملي چون گرما و رطوبت هوا ممكن است به شيوه‌اي خطرناك توان جسمي اين بيماران را در تنظيم قند خون، كاهش دهد.

كافئين براي حفظ سلامت پوست مفيد است


getty-1.jpg
در يك آزمايش جديد معلوم شد كافئين موجود در نوشيدني‌هاي مختلف شامل قهوه، چاي و كولا و يا حتي شكلات براي حفظ سلامت پوست نيز مفيد است.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، مجله تخصصي «مطالعات سرطان» در مقاله جديدي منتشر كرد كه مصرف كافئين مي‌تواند خطر ابتلا به يكي از انواع شايع سرطان‌هاي پوستي را كاهش دهد. در اين آزمايش مشخص شد نوشيدن قهوه كافئين دار خطر ابتلا به شايعترين نوع سرطان پوست موسوم به «كارسينوم سلول باسال» را كاهش مي‌دهد.

كم آبي بدن،عامل مهمي در ابتلا به سنگ‌هاي غدد بزاقي است

nanodrops-of-water.jpgيك جراح و متخصص گوش، گلو و بيني گفت: علت اصلي ابتلا به سنگ‌هاي غده بزاقي ناشناخته است البته كم‌آبي بدن عامل مهمي در دچار شدن به اين بيماري است.
دكتر عليرضا مصباحي در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: بيماراني كه تحت اعمال جراحي مانند برخي اعمال جراحي دستگاه گوارش قرار مي‌گيرند و به مدت طولاني نبايد از طريق دهان غذا بخورند ممكن است دچار سنگ غده بزاقي شوند چون هر چه بزاق كمتر ترشح شود، احتمال ابتلا به سنگ‌هاي غده بزاقي افزايش مي‌يابد.

کاهو تقویت‌کننده معده، روده و ضد یبوست

سوسیس و کالباس باعث تشدید یبوست می‌شوند

کار‌شناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد گفت: «غذاهای پرچرب، شیرینی‌ها و خوراکی‌هایی مثل سوسیس و کالباس و غذای مانده و خوراکی‌هایی که در آن مواد نگه‌دارنده زده باشند، یبوست را تشدید کرده و معده را ضعیف می‌کند.»

ناهید برخورداری در گفت ‌و ‌گو با خبرنگار سینانیوز در یزد، در خصوص راه‌های درمانی یبوست اظهار داشت: «یبوست ممکن است بر اثر کمبود تراوش‌های کبدی و لوزالمعده و روده صورت گیرد.» 
وی ادامه داد: «برای رفع این عامل، غذاهای سلولزدار مثل آرد سبوس‌دار و سبزی‌های تازه مفید است. ساعات خوردن غذا و منظم خوردن نیز در رفع یبوست موثر است به طوریکه پرخوری و نامرتب خوردن و پر نمودن معده بسیار زیان آور است.» 
برخورداری افزود: «استراحت دادن به معده و نخوردن حتی به مدت کوتاه، باعث می‌شود که دستگاه گوارش استراحت نموده و کار خود را خوب انجام دهد. همچنین غذاهای پرچرب و شیرینی‌ها و موادی مثل سوسیس و کالباس، غذاهایی که مدتی می‌ماند و خوراکی‌هایی که در آن مواد نگه‌دارنده زده باشند، یبوست را تشدید نموده و معده را ضعیف می‌کنند.» 
این کار‌شناس تغذیه در ادامه افزود: «سبزیجات و داروهای گیاهی علاوه بر فعال نمودن معده، در هضم غذا بسیار مفید است.» 
وی با اشاره به اینکه کاهو تقویت کننده معده و روده و ضد یبوست است، گفت: «به منظور درمان یبوست بهتر است کاهو همراه با روغن زیتون مصرف شود، البته برگ‌های تیره خاصیت بیشتری دارند. همچنین به منظور رفع یبوست بهتر است کاهو همراه با آبلیموی تازه و روغن زیتون مصرف گردد.» 
این کار‌شناس تغذیه در ادامه با اشاره به روش‌های دیگر درمان یبوست متذکرشد: «گشنیز تقویت کننده معده و ضد باکتری معده و روده می‌باشد. همچنین برای جلوگیری از یبوست می‌توان روزی ۲۰گرم سبزی گشنیز را خردکرده و میل کرد.» 
کار‌شناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد در پایان توصیه کرد: «مبتلایان به یبوست روزی ۴-۵ عدد انجیر یا آلومشهدی را که شب قبل در آب خیس خورده است، ناشتا مصرف کنند چرا که این کار کمک زیادی به کاهش یبوست در افراد می‌کند.»

چاقي، معضل كودكان امروز

نوشته  : سارا عالميان ودكتر منصور شهركي 
در سراسر دنیا چاقی و اضافه وزن کودکان به عنوان یک اپیدمی مهم و مشکل جدی در سلامت و بهداشت جامعه مطرح شده است.
اضافه وزن کودکان از طرق مختلف قابل اندازه‌گیری می‌باشد. اولین راه تشخیص اضافه وزن کودک بر اساس نمودار رشد قدی و وزنی کودک است.
بر اساس گزارش موسسه بررسی سلامت و  تغذیه ملی (NHANES)، کودکان دارای  اضافه وزن با BMI بین صدک 85-95، 6/23 درصد و همچنین کودکان چاق با BMI بالاتر از صدک 95 درصد، 1/17 درصد کل کودکان در سطح دنیا را تشکیل می‌دهند.
در حال حاضر بالغ بر 42 میلیون کودک چاق در کل دنیا دیده می‌شود که تنها 35 میلیون نفر آنها در کشورهای پیشرفته زندگی می‌کنند. باید توجه داشت که چاقی تدریجا در کشورهای کم درآمد و درآمد متوسط  نیز به موازات کشورهای صنعتی خصوصا در شهرها تبدیل به معضل جهانی شده است.

4 ویتامین مهم براي دوران بارداری

نوشته  : دکتر مجید حاجی فرجی 
ویتامین C
ویتامین C که اسیداسکوربیک نیز نامید مي‌‌شود برای ساخت و ترمیم بافت‌ها، التیام زخم، رشد استخوان و سلامت پوست لازم است. ویتامین C برای دفاع در برابر عفونت‌ها لازم بوده و از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت مي‌‌کند. از سویی این ویتامین به جذب بهتر آهن نیز کمک مي‌‌کند و بهتر است که همراه وعده‌های غذایی نهار و شام از مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند سالاد استفاده شود. مقدار توصیه شده ویتامین C در بارداری 10 میلی‌گرم در روز بیش از قبل بارداری است. بیشترین مقدار قابل تحمل این ویتامین 2000 میلی‌گرم در روز است. مصرف بیش از اندازه ویتامین C در مکمل‌ها ممکن است خطر تولد نوزاد نارس را افزایش دهد. بهترین راه تامین این ویتامین، مصرف مقدار کافی میوه و سبزی در روز است. اگر مادر باردار 5 واحد میوه در روز مصرف کند نیاز ویتامین C او تامین خواهد شد. مرکبات غنی از ویتامین C هستند. سبزیجات برگ سبز و بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌های دیگر مانند کیوی، انواع کلم و فلفل دلمه نیز منابع خوب این ویتامین محسوب مي‌‌شوند. گرما ویتامین C را از بین مي‌‌برد، بنابراین بهتر است مواد غذایی حاوی ویتامین C تازه مصرف شود.