کاهو تقویت‌کننده معده، روده و ضد یبوست

سوسیس و کالباس باعث تشدید یبوست می‌شوند

کار‌شناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد گفت: «غذاهای پرچرب، شیرینی‌ها و خوراکی‌هایی مثل سوسیس و کالباس و غذای مانده و خوراکی‌هایی که در آن مواد نگه‌دارنده زده باشند، یبوست را تشدید کرده و معده را ضعیف می‌کند.»

ناهید برخورداری در گفت ‌و ‌گو با خبرنگار سینانیوز در یزد، در خصوص راه‌های درمانی یبوست اظهار داشت: «یبوست ممکن است بر اثر کمبود تراوش‌های کبدی و لوزالمعده و روده صورت گیرد.» 
وی ادامه داد: «برای رفع این عامل، غذاهای سلولزدار مثل آرد سبوس‌دار و سبزی‌های تازه مفید است. ساعات خوردن غذا و منظم خوردن نیز در رفع یبوست موثر است به طوریکه پرخوری و نامرتب خوردن و پر نمودن معده بسیار زیان آور است.» 
برخورداری افزود: «استراحت دادن به معده و نخوردن حتی به مدت کوتاه، باعث می‌شود که دستگاه گوارش استراحت نموده و کار خود را خوب انجام دهد. همچنین غذاهای پرچرب و شیرینی‌ها و موادی مثل سوسیس و کالباس، غذاهایی که مدتی می‌ماند و خوراکی‌هایی که در آن مواد نگه‌دارنده زده باشند، یبوست را تشدید نموده و معده را ضعیف می‌کنند.» 
این کار‌شناس تغذیه در ادامه افزود: «سبزیجات و داروهای گیاهی علاوه بر فعال نمودن معده، در هضم غذا بسیار مفید است.» 
وی با اشاره به اینکه کاهو تقویت کننده معده و روده و ضد یبوست است، گفت: «به منظور درمان یبوست بهتر است کاهو همراه با روغن زیتون مصرف شود، البته برگ‌های تیره خاصیت بیشتری دارند. همچنین به منظور رفع یبوست بهتر است کاهو همراه با آبلیموی تازه و روغن زیتون مصرف گردد.» 
این کار‌شناس تغذیه در ادامه با اشاره به روش‌های دیگر درمان یبوست متذکرشد: «گشنیز تقویت کننده معده و ضد باکتری معده و روده می‌باشد. همچنین برای جلوگیری از یبوست می‌توان روزی ۲۰گرم سبزی گشنیز را خردکرده و میل کرد.» 
کار‌شناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد در پایان توصیه کرد: «مبتلایان به یبوست روزی ۴-۵ عدد انجیر یا آلومشهدی را که شب قبل در آب خیس خورده است، ناشتا مصرف کنند چرا که این کار کمک زیادی به کاهش یبوست در افراد می‌کند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر