آب لیمو، یکی از بهترین سم زداهای بدن است


مرکبات به دلیل داشتن ویتامین C  زیاد، نقش بسزایی در خنثی کردن رادیکال های آزاد و دفع سموم از بدن دارند و در بین مرکبات، آب لیمو یکی از بهترین سم زداهای موجود در طبیعت شناخته شده است.
کارشناس آزمایشگاه مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در گفت و گو با  وب دا افزود: آب لیمو، میزان ایمنی بدن را افزایش داده و باعث جذب آهن مواد غذایی می شود و می توان به شکل تازه در سالاد یا به صورت لیموعمانی از آن استفاده کرد.
اکرم پایدار افزود: یکی دیگر از مواد موجود در طبیعت که از قدیم همواره مصرف آن در میان مردم کشور ما رایج بوده است، گیاه شاتره است که در گذشته بیشترین استفاده آن برای درمان بیماری های پوستی بود و با کشف خاصیت سم زدایی و تقویت کبد این گیاه، داروها و مکمل های زیادی از آن تهیه شد.
وی  ادامه داد: از آنجایی که کپسول و قطره گیاه شاتره در بازارهای ما چندان رواج نیافته است، می توان برای استفاده از خواص آن، روزانه پنج گرم از دم کرده برگ این گیاه را استفاده کرد.

محافظت از سیستم قلب و عروق با مصرف سیر

  
سیر با از بین بردن چسبندگی پلاکت ها از بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
به گزارش وب دا، یک کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به خواص درمانی سیر گفت: سیر تازه منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و مواد گوگردی است و داری اثرات بسیار متنوعی ازجمله اثرات ضد میکروبی، ضدقارچ، ضد ویروس، ضد سرطان، کاهنده فشار خون، کاهنده چربی خون، کاهنده کلسترول و کاهش  دهنده چسبندگی پلاکت هاست.
مهندس سارا حکیم ادامه داد: به دلیل اینکه خواص اصلی سیر مربوط به مواد گوگردی آن است که دراثر حرارت کم تبخیر می شوند، بر همین اساس خواص  دارویی سیر پخته و سرخ شده به مراتب کمتر از سیر خام است.
وی با اشاره به اینکه یکی از اثرات بسیار مهم سیر محافظت از سیستم قلبی است افزود: چسبندگی پلاکتها یکی از عوامل اصلی امراض قلبی، حمله ها و تنگی و تصلب شرایین است و تحقیقات نشان داده چسبندگی پلاکتها در آن دسته از افرادی که به طور مداوم مصرف کننده سیرهستند، بطور چشمگیری کاهش می یابد.
حکیم در پایان خاطر نشان کرد: افرادی که از داروهای قلبی استفاده میکنند و یا اینکه دارای حساسیت دارویی هستند، بهتر است قبل از مصرف سیر با پزشک خود مشورت کنند زیرا مصرف همزمان سیر با دارو می تواند باعث بروز مشکلاتی در بدن شود.

مردان هم به سرطان سینه مبتلا می‌شوند





سرطان سینه تنها ویژه زنان نیست؛ مردان هم به سرطان سینه مبتلا می‌شود. سرطان سینه در مردان اغلب بدخیم است و دیر تشخیص داده می‌شود. عدم آگاهی مردان در مورد احتمال ابتلا به سرطان سینه مشکل بزرگی است.

در سفر، مایعات مصرف کنید


در سفر، مایعات مصرف کنیداز دید متخصصان، هوای گرم تابستان دوست میکروب‌هایی است که به راحتی رشد می‌کنند و انتشار می‌یابند و برای افراد به خصوص کسانی که قصد سفر دارند یا اینکه در سفر هستند دردسرهایی را ایجاد می‌کند که می‌توان با رعایت نکاتی کوچک اما بسیار مفید از این دردسرها کم کرد و از موقعیت تابستان لذت برد.علی اشرف رشیدی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم‌های درمانی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این‌که باید در طول سفر از خوردن غذاهای آماده پرهیز شود، کم بودن ارزش های غذایی در این غذاها را یادآور شد و گفت: حتی الامکان نباید از این غذاها استفاده کرد و در صورت اجبار، استفاده از کنسروهای غذایی با رعایت اصول بهداشتی و جوشاندن مناسب آن‌ها مانعی ندارد.
وی با بیان این‌که مصرف مایعات در طول سفر از دیگر توصیه‌های مهم است، گفت: مصرف به اندازه مایعات باعث می‌شود از بروز یبوست جلوگیری شده و فرد سفر راحت‌تری را بگذراند.

خارش ، شكايت شايع خانم ها در تابستان


خارش، يكي از مشكلاتي است كه با شروع فصل گرما شدت مي يابد.
به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران؛ خارش  در خانم ها يكي از مشكلاتي است كه با شروع فصل گرما و استفاده از استخر يا در سفر ايجاد مي شود، اين مشكل  گاه غير قابل تحمل است ولي با استفاده از راهكارهاي ساده ي درماني تا قبل از رسيدن به پزشك قابل تحمل مي شود.

تأثير ويتامين D‌ در درمان افسردگي

 مصرف ويتامين D‌ به ويژه در زنان علائم افسردگي را كاهش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، محققان با بررسي مطالعات خود روي زنان 42 تا 66 سال مبتلا به اختلالات افسردگي دريافتند كه اصلاح كمبود ويتامين D‌ در زنان منجر به پيشرفت عملكرد رفتاري و خلق و خوي آنها مي‌شود.
براساس اين گزارش، محققان با استفاده از يك آزمون شناسايي افسردگي، ميزان افسردگي زنان مورد مطالعه را قبل از دريافت ويتامين D‌  و نيز پس از آن اندازه گرفتند و آنها را در چهار گروه زنان با حداقل افسردگي، افسردگي نسبتاً خفيف، افسردگي متوسط و شديد قرار دارند.
اين گزارش مي‌افزايد:  در سطح افسردگي زنان مورد آزمايش پس از درمان با دوزهايي از ويتامين D‌ به مدت 12 هفته، تغييرات محسوسي مشاهده شد و هركدام از گروه‌ها به گروهي بالاتر و بهتر از خود ارتقا يافتند.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است كه غربالگري بيماران مبتلا به افسردگي و تجويز ويتامين D‌ براي آنها مي‌تواند با روشي آسان و مقرون به صرفه به درمان اصلي افسردگي كمك نمايد.
با توجه به اين گزارش، محققان افزودند: در اين راستا بايد آزمايشات ديگري نيز صورت پذيرد تا وجود يك رابطه قطعي علت و معلولي بين افسردگي و ويتامين D  ثابت شود.

آشنایی با برخی مواد غذایی برای پیشگیری از سفید شدن مو


مصرف برخی مواد غذایی، برای ییشگیری از سفید شدن زود هنگام مو، اثر فوق‌العاده‌ای دارند.در خصوص سفید شدن مو، جدا از مورد وراثت و ژنتیک، موارد دیگری نیز  دست اندر کار هستند که مورد تغذیه از مهم‌ترین آن‌هاست.
آشنایی با برخی مواد غذایی برای پیشگیری از سفید شدن مودر واقع نقایص و کمبودهای تغذیه‌ای، عامل مهمی برای از دست دادن رنگ و شفافیت مو هستند. غذاهایی مصرف کنید که سرشار از ویتامین و مواد معدنی باشند که رنگ موها را حفظ کرده و علاوه بر آن از دیگر خواص سلامتی آن‌ها نیز بهره‌مند شوید.
سبزی‌جات برگی
برای استفاده از ویتامین‌های B از سبزی‌جات برگی تیره رنگ مصرف کنید. پوست سر شما برای تولید سلول‌های قرمز خون که اکسیژن و مواد غذایی را منتقل می‌کنند از ویتامین B6 و B12 مصرفی شما استفاده می‌کنند.
رنگ مو به هورمون‌ها مربوط می‌شود و ویتامین B12 نیز نقش مهمی را در تولید هورمون بر عهده دارد.

تأثیر مثبت توت‌فرنگی بر افزایش مکانیسم دفاعی بدن


محققان چگونگی عملکرد توت‌فرنگی را در افزایش مکانیسم دفاعی بدن و سلامت نگه داشتن سلول‌ها و رگ‌ها کشف کردند و امیدوارند بتوانند از این طریق به بیماران قلبی و دیابتی کمک کنند.تأثیر مثبت توت‌فرنگی بر افزایش مکانیسم دفاعی بدنبه گزارش خبرگزاری مهر، پروفسور پل تارنلی سرپرست تیم تحقیقاتی دانشکده پزشکی وارویک می‌گوید توت‌فرنگی پروتینی به نام Nrf2 را در بدن فعال می‌سازد. این پروتئین میزان آنتی‌اکسیدان‌های بدن را افزایش و چربی و کلسترول خون را کاهش می‌دهد.
پیش از این اثر مفید توت‌فرنگی بر پیشگیری از ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی ثابت شده بود اما برای اولین بار است که ثابت شده توت‌فرنگی می‌تواند با فعال کردن پروتئین Nrf2 بدن را در مقابل بیماری مصون دارد.
پروفسور تارنلی به نیوز مدیکال گفت ما موفق شده‌ایم چگونگی عملکرد توت‌فرنگی در افزایش مکانیسم دفاعی بدن و سلامت نگه داشتن سلول‌ها و رگ‌ها کشف کنیم و امیدواریم بتوانیم از این طریق به بیماران قلبی و دیابتی کمک کنیم.
اقدام بعدی تیم تحقیقاتی دانشگاه وارویک بررسی گونه‌های مختلف این میوه و معرفی مفیدترین نوع آن برای بدن است.


منبع: تغذیه > میوه و سبزی  - همشهری آنلاین

شیر بخورید تا بهتر فکر کنید


محققان درپی تحقیقات گسترده دریافتند استفاده روزانه از شیر و فرآورده‌های آن موجب بهبود حافظه و سایر قابلیت‌های مغز انسان می‌شود.شیر بخورید تا بهتر فکر کنیدبه گزارش ایرنا، محققان دریافتند مصرف روزانه حداقل یک لیوان شیر و فرآورده‌های آن، علاوه بر تامین بخش عمده‌ای از مواد معدنی مورد نیاز بدن، حافظه و سایر عملکردهای مغز بهبود می‌باید.
دانشمندان در این تحقیقات میزان مصرف روزانه شیر و فرآورده‌های را برای ۹۰۰ نفر داوطلب مرد و زن در محدوده سنی ۲۳ تا ۹۸ اندازه‌گیری کردند و آنان را در آزمون‌های مختلف مغزی شامل آزمون‌های حافظه، آزمون‌های بصری و کلامی شرکت دادند.
در تمام این آزمون‌ها صرفنظر از جنسیت و سن شرکت‌کنندگان، آن دسته از افراد که روزانه حداقل یک لیوان شیر مصرف می‌کردند، امتیازات بهتری را نسبت به سایرین کسب کردند. حتی این نتایج پس از حذف سایر عوامل موثر بر عملکرد مغز مانند سلامتی قلب و عروق و رژیم‌غذایی، بازهم تکرار شدند.
بر اساس این تحقیقات علاوه بر مزایایی که شیر بر سلامت استخوان‌ها و قلب و عروق دارد، این ماده خوراکی عملکرد مغز انسان را مستقیماً تحت تاثیر قرار می‌دهد و از بروز اختلال در سیستم عصبی جلوگیری می‌کند.


منبع: تغذیه > نوشیدنی‌ها  - همشهری آنلاین

همه چیزهایی که باید در مورد سلامت روغن ها بدانید



همه چیزهایی که باید در مورد سلامت روغن ها بدانیدسالم ترین روش برای پخت غذا، روش آب پز کردن است. در صورتی که ناچار هستید غذای خود را سرخ کنید، باید از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. اگر قصد دارید روغنی را که یک بار برای سرخ کردن از آن استفاده کرده اید، دوباره مورد استفاده قرار دهید، باید هنگام خرید، در انتخاب نوع روغن دقت کنید. به این منظور باید روغنی را انتخاب کنید که نقطه دود بالایی دارد، یعنی روغنی که قبل از اینکه سطح آن تولید دود کند، بتوان تا درجه بالایی آن را حرارت داد. وقتی روغن به نقطه دود می رسد، ترکیب آن شروع به تغییر می کند و کف هایی روی آن تشکیل می شود که حاوی آکرولیین است و چشم را می سوزاند. بعد از هر بار استفاده از روغن، نقطه دود آن پایین می آید و برای همین، روغنی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد.