ارزش غذایی و خواص درمانی جو


جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا یک متر می‌رسد. این ماده غذایی دارای خواص دارویی فراوانی است که به برخی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  برگ‌های آن متناوب و باریک و دراز و به رنگ سبز تیره است. جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم می‌شود، جو بهاره و جو پائیزه.
جو بهاره در بهار کشت می‌شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می‌دهد در حالی که جو پائیزه در پائیز کشت می‌شود و محتاج سرمای زمستان است.
خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوه‌های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین می‌دانند.
بر پایه نظریه والیوف، مبداء جوی ریشک دار و غلاف دار، کشور اتیوپی و شمال آفریقا و مبداء نوع بدون ریشک، ریشک کوتاه و کلاهک دار، آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، ژاپن و تبت است.

غنی سازی غذا با ” فولیک اسید ” خطرابتلا به تومور ‘ویلمز’ و تومور ‘PNET’ در کودکان را کاهش می دهد


پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج بررسی های آنان نشان داده است که غنی سازی غذاها با فولیک اسید خطر بروز رایج ترین نوع سرطان ها در کودکان یعنی سرطان کلیه و نوعی تومور مغزی را کاهش می دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  اسید فولیک یک ویتامین گروه B است که مصرف آن به خصوص برای زنانی که قصد باردار شدن دارند، یا باردار هستند، اهمیت دارد.اسید فولیک به عنوان مکمل برای پیشگیری و درمان حالت‌های بیماری ناشی از کمبود این ویتامین مصرف می‌شود. اسیدفولیک از دسته داروهای گروه ویتامین B است.  ماده مغذی فولیک اسید احتمال بروز تومور ‘ویلمز’ که نوعی سرطان کلیه و همچنین تومور ‘PNET’ که نوعی سرطان مغز است، در کودکان کم می کند .
دکتر ‘کیمبرلی جانسون ‘ استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن گفت: نتایج تحقیقات نشان می دهد ماده مغذی فولیک اسید احتمال بروز سرطانهای خاص کودکی را در آمریکا کاهش داده است .
محققان در این بررسی میزان بروز سرطانهای کودکی را در قبل و بعد از غنی سازی غذا با فولیک اسید بررسی کردند . آنها دریافتند میزان بروز تومور ولیمز از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۷ افزایش و پس از آن کاهش یافته است که این امر نشان دهنده تاثیر مثبت غنی سازی غذا با فولیک اسید است.

نوشیدن حداقل چهار فنجان چای در روز خطر پیشرفت دیابت را تا ۲۰ درصد کاهش می دهد


پژوهشگران علوم پزشکی در کشور آلمان می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان داده است که بهترین و موثرترین شیوه برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوشیدن حداقل چهار فنجان چای در روز است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  این پزشکان عادت های نوشیدن چای را در بیش از ۱۲ هزار بیمار مبتلا به دیابت نوع دوم در سراسر اروپا، ارزیابی کرده و دریافتند که نوشیدن حداقل چهار فنجان چای در روز خطر پیشرفت دیابت را در این بیماران تا ۲۰ درصد کاهش داد که این میزان، برای مبتلایان به دیابت رقم قابل ملاحظه ای است.
این تحقیقات را پژوهشگران دانشگاه هنریش هین در آلمان انجام داده و دریافتند: خطر ابتلا به دیابت در کشورهایی که ساکنان آن چهار فنجان چای در روز می نوشتند به میزان ۲۰ درصد کمتر بود.
میانگین مصرف در اروپا از صفر تا چهار فنجان چای در روز است به گونه ای که این میانگین در اسپانیا صفر و در انگلیس چهار است.

مصرف رژیم غذایی غنی از سیلیسیوم، کلسیم و آهن، ریزش مو را کاهش می دهد


مطالعات نشان داده اند که مصرف رژیم غذایی غنی از سیلیسیوم، کلسیم و آهن، ریزش مو را کاهش می دهد. سبزیجات برگی سبز به خصوص سبزیجات دریایی، منابع غنی از مواد معدنی هستند و جو می تواند سیلیسیوم موردنیاز را تامین کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  میوه های خشک و آب آلبالو، یکی از منابع غنی آهن هستند. در خانم ها ریزش مو می تواند نشانه ای از وجود یک مشکل در لوله گوارشی و یا نتیجه ناکافی بودن اسید معده و یا کمبود پروتئین، روی و یا دیگر مواد مغذی باشد.
برای مردان ریزش مو می تواند با پیروی از یک رژیم کم چربی کاهش یابد.
برخی از دانشمندان معتقدند که مساله ریزش مو در مردان با افزایش سطح هورمون تستوسترون در دوران بلوغ ارتباط مستقیمی دارد یک رژیم غذایی پرچرب و رژیمی که عمدتا از گوشت تهیه شده است با افزایش سطح تستوسترون در خون باعث افزایش ریزش مو می شود. برای مثال در زمان جنگ جهانی دوم که ژاپنی ها از رژیم غذایی فاقد چربی اشباع استفاده می کردند مشاهده شد که در این افراد ریزش مو بسیار کم است ولی درحال حاضر که رژیم غذایی ژاپنی ها به رژیم غذایی غربی ها شبیه شده، ریزش مو درمردان ژاپنی افزایش یافته است مصرف رژیم غذایی کم چربی ریزش مو را متوقف نمی کند، ولی می تواند سرعت ریزش مو را کاهش دهد.

گنجاندن غذاهای دریایی در برنامه غذایی هفته می تواند خطر ابتلا به سکته قلبی را ۵۰ درصد کاهش دهد


پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج  تحقیقات حاکی از آن است گنجاندن غذاهای دریایی در برنامه غذایی هفته می تواند خطر ابتلا به سکته قلبی را ۵۰ درصد کاهش دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  دانش پژوهان سیستم درمان انگلیس می گویند انواع مختلف غذاهای دریایی دارای ویتامین، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی برای انسان هستند. غذاهای دریایی حاوی اسید چرب امگا ۳ هستد که به سلامت قلب کمک می کند.
امگا-۳ گروهی از روغنهای اشباع نشده چند ظرفیتی هستند که دارای دو ترکیب اصلی DHA  و  EPA بوده و در بسیاری از غذاهای دریای یافت میشود .
اسیدهای چرب امگا-۳ در ماهی-ها به ویژه انواع ماهی-های چرب مانند ماهی خال مخالی، ماهی-های خاویاری، سالمون و… به مقدار زیاد وجود دارد. سایر منابع غذایی آن روغن سویا و کانولا، جوانه گندم ، گردو، روغن تخم کتان، سبزیجات برگ سبز و روغن کبد ماهی می باشد.

تاثیر روغن چای در افزایش خطر باكتری های مقاوم به آنتی بیوتیك ها



تاثیر روغن چای در افزایش خطر باكتری های مقاوم به آنتی بیوتیك هانتایج یك مطالعه جدید در ایرلند نشان داده است كه تماس مداوم با مقادیر اندك روغن چای، خطر ابتلا به نوعی عفونت ناشی از باكتری های مقاوم به آنتی بیوتیك را افزایش می دهد.
به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، روغن چای فرد سازنده بسیاری از محصولات زیبایی است. متخصصان دانشكده الستر می گویند تماس با مقادیر اندك این روغن ممكن است باكتری های مقاوم به آنتی بیوتیك نظیر MRSA، ایكولی و سالمونلا را تولید كند.
به گزارش سایت اینترنتی هلت ایریش، این متخصصان در آزمایش اخیر دریافتند استفاده عمومی از روغن چای با غلظت پایین عامل افزایش مقاومت این باكتری های خطرناك در برابر آنتی بیوتیك ها است. بنابراین استفاده مداوم از این روغن در محصولات زیبایی باعث می شود این قبیل باكتری ها را بیش از گذشته در برابر داروهای آنتی بیوتیك مسلح كنیم.

۵ دلیل شگفت انگیز برای خوردن شکلات بیشتر!



۵ دلیل شگفت انگیز برای خوردن شکلات بیشتر!مطالعات اخیر نشان می دهند که خوردن شکلات می تواند مزایای زیادی برای سلامت شما داشته باشد از سلامت قلبتان گرفته تا لاغر نگه داشتن شما.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، بسیاری از فواید شکلات نظیر تقویت روحیه، کاهش استرس و کمک به رفع علائم سندرم قبل از قاعدگی (PMS) به خوبی شناخته شده اما برخی خواص آن کمتر شناخته شده اند.
بث ریردون، مدیر قسمت تغذیه منسجم از مرکز پزشکی دوک، بخشی از نظام سلامت دانشگاه دوک می گوید: شکلات سزاوار لقب بهترین ماده غذایی برای سلامت است البته این امر برای همه ی شکلات ها یکسان نیست.

رژیم های تک غذایی و خطرات آن



رژیم سوپ کلم نیز با داشتن فهرستی از ترکیبات از جمله میوه، سبزیجات ( بجز سیب زمینی ) و حتی مقداری گوشت گوساله، به مدت هفت روز، سالم به نظر می رسد، اما افراد با پیروی از این رژیم، دچار سرگیجه می شوند.
رژیم های تک غذایی و خطرات آنرژیم تک بعدی، عبارت است از مصرف اشکال مختلف یک ماده غذایی خاص در کوتاه مدت که افرادی به کار می برند که می خواهند سریعا به کاهش وزن دست یابند، انواع این رژیم ها، شامل رژیم مایعات، رژیم های کم کربوهیدرات یا با پروتئین و چربی بالا هستند یا از مواد غذایی ای تشکیل شده اند که کالری منفی ایجاد می کنند که در آنها به جای دریافت کالری از مصرف غذا، کالری بیشتری سوزانده می شود.
از جمله رژیم مایعات، رژیم با آب ساده، آب سبزیجات و میوه جات یا آبگوشت است.

کمبود خواب باعث چاقی می‌شود


ارسال به دوستان
محققان هشدار دادند

خبرگزاری فارس: محققان بر اساس تازه ترین تحقیقات خود هشدار دادند که کمبود خواب احتمال ابتلای افراد به چاقی را افزایش می‌دهد.
خبرگزاری فارس: کمبود خواب باعث چاقی می‌شود
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، تحقیقات جدید حاکی است که محرومیت از خواب یا نداشتن خواب کافی بر سلامت انسان نتایج منفی دارد و احتمال ابتلا به چاقی را افزایش می‌دهد.

کاهش وزن عوارض یائسگی را کم می کند


ارسال به دوستان
محققان آمریکایی دریافتند
خبرگزاری فارس: محققان آمریکایی براساس جدیدترین تحقیقات خود دریافتند که کاهش وزن می تواند به کم شدن عوارض یائسگی از جمله گرگرفتگی کمک کند.
خبرگزاری فارس: کاهش وزن عوارض یائسگی را کم می کند
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، این تحقیقات جدید حاکی است: پیروی زنان در دوره یائسگی از یک رژیم غذایی کم چرب و سرشار از میوه و سبزیجات و درنتیجه کاهش وزن چه بسا گرگرفتگی و تعرق شبانه را در این دوره کاهش داده یا کاملا برطرف کند.