خواص گل زفا و ریشه زفا

گل زوفا با نام علمي Hyssopus officinalis



گل زفا و یا ریشه زفا طبیعت گرم دارد

گل زوفا با نام علمي Hyssopus officinalis
زوفا از كلمه يوناني آزوب به معناي گياه مقدس گرفته شده است و يكي از مهمترين ۱۳۰ گونه گياهي است كه براي معطر كردن نوشابه ها در قديم بكار مي بردند . زوفا يكي از مهمترين گياهان دارويي و ادويه اي به شمار مي رود . در اكثر فارماكوپه هاي معتبر از پيكر رويشي زوفاي به عنوان دارو ياد شده است .
از دم كرده پيكر رويشي اين گياه براي درمان بيماريهاي مربوط به دستگاه تنفس مانند سرفه ، سياه سرفه ، برونشيت و آسم استفاده مي شود . مواد موثرة اين گياه سبب افزايش فشار خون ، هضم غذا و همچنين كاهش تورم مي شود . زوفا اگر چه كمي تلخ مزه است ولي به عنوان طعم دهندة مواد غذايي و همچنين در تهيه تهية سس مورد استفاده قرار مي گيرد .
اسانس زوفا خاصيّت ضد قارچي و باكتريايي دارد . اين اسانس در صنايع كنسرو سازي ، نوشابه سازي و همچنين در صنايع آرايشي و بهداشتي كاربرد فراواني دارد .به علت نوش فراواني كه در گلهاي اين گياه به وجود مي آيد در رديف گياهان مولّد عسل قرار دارد . عسل حاصله از آن كيفيت بسيار مطلوبي برخوردار است .
زوفا در سطوح وسيعي در مركز و جنوب اروپا عمدتاً در روسيه ، بلغارستان ، مجارستان ، ايتاليا ، اسپانيا ، فرانسه و در كشمير هند كشت مي شود . بقراط آن را براي پلوپزي تجويز مي كرد . ديوسكوريدس آن را همراه با سداب براي آسم و آبريزش مفيد مي دانست .

خواص قره قاط



نقش بلوبری یا قره قاط در کاهش وزن
مصرف گیاه قره قاط سیاه میزان قند خون و عوارض قلبی را در مبتلایان به دیابت کاهش می دهد.
دو تن از پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد، تاثیر مصرف خوراکی گیاه قره‌قاط سیاه را بر موش های دیابتی بررسی کردند.

بر پایه این بررسی که مشروح آن در فصلنامه کومش منتشر شد، مصرف خوراکی گیاه قره‌قاط سیاه به مدت 6 هفته ، میزان قند خون را به میزان درخور توجهی کاهش می دهد.

این بررسی همچنین نشان می دهد، تجویز خوراکی و دراز مدت قره قاط سیاه با تغییر تولید و آزاد‌سازی عوامل موثر بر رگ ها و با اثر مستقیم بر عضله صاف جدار رگ های خونی و کاهش پاسخ انقباضی، عوارض قلبی عروقی دیابت را کاهش می دهد. 

فواید دانه بارهنگ


فواید دانه بارهنگ

دانه بارهنگ در درمان یبوست کاربرد زیادی دارد؛ به عبارتی اثر اصلی آن برای همین درد است و به‌عنوان داروی ضد‌التهاب دستگاه گوارش نیز مصرف می‌شود.
 دانه بارهنگ، داروی ضد‌التهاب و درمان یبوستبارهنگ گیاهی است چندساله، علفی و تا ارتفاع 70سانتی‌متر رشد می‌کند. ساقه این گیاه بیشتر ایستاده و گاهی به طرف زمین متمایل شده است، همچنین فاقد شیار بوده و به تعداد فراوان است و تقریبا در تمام نقاط ایران می‌روید. برگ‏‌های بارهنگ بیضی‌شکل و دارای دمبرگ‏‌های بلندی است که از این گیاه خارج می‌شود. این برگ‏‌ها 3 تا 9 رگبرگ مشخص و برجسته دارد. گل‌هایش کوچک و به‌صورت اجتماع سنبله استوانه‏‌ای در انتهای ساقه‏ قرار گرفته‌‏اند و به رنگ سبز متمایل به قهوه‏‌ای هستند.‌ قسمت مورد استفاده گیاه، برگ و دانه‏ آن است و دانه‌های آن کوچک، تخم‌‏مرغی و به رنگ قهوه‌‏ای تیره است.

خواص بی اندازه روغن کرچک



خواص بی اندازه روغن کرچک
روغن کرچک از دانه های کرچک گرفته می شود و در سراسر دنیا به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. به گزارش «ehow» مصرف دانه خام کرچک که بومی مناطق گرم هند است، می تواند بیماری زا باشد و توصیه نمی شود. روغن کرچک که غنی از آنتی بادی است، می تواند به بدن در مقابله با رادیکال های مضر آزاد کمک کند. در این مطلب به چند خواص این روغن اشاره خواهیم کرد که خواندن آن می تواند برای شما مفید باشد.
▪ افرادی که مژه ها و ابروهای خیلی نازک دارند، برای پر کردن آن ها هر شب قبل از خواب کمی روغن کرچک بمالند.
▪ این روغن که خاصیت رونده دارد، برای برطرف کردن یبوست و در درمان سندروم روده تحریک پذیر موثر است.
▪ روغن کرچک خاصیت ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی دارد.
▪ این تنها روغنی است که منبع اسید چربی اشباع نشده به نام ricinoleic acid است که خاصیت درمانی فوق العاده ای دارد.

خواص گیاه شنگ


شنگبرگ های گیاه شنگ از خونریزی معده جلوگیری می‌ كند. اگر مسموم شدید از ریشه‌ این گیاه استفاده كنید. برای رماتیسم مفید است و آب ریشه خام شنگ زگیل را از بین می ‌برد. برای مسلولین نفع بسیار دارد. گل این گیاه را بر روی محل سوختگی قرار دهید تا از قدرت التیام آن برای سوختگی پی ببرید!
فارسی این گیاه شنگ است، در شیراز و اصفهان به شنگ آلاله و در خراسان ریش بز خالدار خطاب می ‌کنند. به این گیاه قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج و اسفلنج هم می‌ گویند. در عربی نوع چمنی این گیاه که برگ های آن باریک ‌تر از شنگ می ‌باشد، لحبه النبس و زنب الخیل است. ولی در عراق و شامات به آن اذناب الخیل می‌ گویند.
شنگ در چمنزارهای نمناک شمال ایران، عمارلو، بین کبوترچای و زردچین، ایسپیلی ییلاق دامنه البرز، مخصوصا افجه و نارون می ‌روید و نوع چمنی این گیاه در مغرب ایران، تفرش، اراک، کوه شاهو و کردستان زیاد است، و در اروپا به علت زیبایی گل این گیاه، شنگ پرورش می‌ دهند. گیاه‌ شناسان قدیم نوع حقیقی شنگ را نر و نوع چمنی را ماده می ‌دانستند، و در زبان فرانسه به شنگ یارب دوشوو گویند و در فاصله اردیبهشت تا تیرماه ظاهر می‌ شود.

خواص اکلیل کوهی



rozmaari.jpgاز برگهای تازه و خرد شده اکلیل کوهی به دلیل وجود اسانس معطر و روغن فرار و همچنین تانن در سالاد و در تهیه خوراکهای مرغ و ماهی استفاده می شود. پودر برگهای خشک شده اکلیل کوهی به تنهایی یا همراه با سایر ادویه جات به عنوان چاشنی جهت خوش طعم نمودن غذاها به خصوص سس سالاد به کار می رود.
  
از نظر خواص طبی و دارویی اکلیل کوهی اثر ضدعفونی کننده و معرق داشته و جریان خون را در اندامهای شکمی افزایش می دهد و در تحریک میزان ترشح شیره های گوارشی و صفرا بسیار مفید است. این گیاه شفا بخش برای معالجه رماتیسم، فلج، سستی اعضاء، تشنج، اختلالات عصبی و تنفسی و همچنین نارسایی کبد و کیسه صفرا مفید و موثر است. این گیاه و سبزی در ایران کمتر مورد توجه طباخان و بانوان آشپز ایرانی قرار گرفته ولی در کشورها ارو.پایی جایگاه ممتازی در آشپزخانه داشته و در تهیه سسها و هنگام خوردن گوشت کباب وجود آن ضروری است.
افردادی که موهای کم پشت دارند می توانند از روغن این گیاه استفاده نمایند.
اگر ریزش مودارید روغن این گیاه را به صورت ماساژ استفاده کنید و پوست سر خود را سالم نگه دارید.

خیار چنبر


خیار چنبر از نظر املاح از خیار معمولی غنی تر بوده و تخمه آن مفید تر است . و تنها عیبش این است که کمی دیر عضم بوده و در بعضی ها تولید نفخ و قرقر کردن شکم می کند ویکی از مشخصاتش این است که در اراضی و آب و هوایی که دارای رادیو آکتیو زیاد باشد ُ بهتر به عمل آمده و قدش درازتر می شود و چنانچه دیدید ُ پس از جنگ جهانی دوم و نابود شدن شهر هیرو شیما در اثر بمب اتمی دراراضی دهات آن شهر خیار چنبر هایی به عمل آمد که چندین متر طول داشت .
برای جلو گیری از نفخ خیار چنبر می توانید از نبات داغ ُ عسل ُ عرق نعناع استفاده نمایید.
خیار چنبر دارای ویتامین ٍ - ب - آ - می باشد .
خواص خیار چن بر: حل کننده اورات و اسید اورویک است و نقرس را درمان می کند.
ادار آور است و برای رفع سوزش ادار بسیار مفید است
خون را تصفیه می کند - ملین است - چین و چروک صورت را از بین می برد.

خواص گل مصفا





گیاه دائمی به بلندی ۷۵ - ۶۰ سانتی متر است دارای ریشه خزنده و برگهای بیضی تا سر نیزه ای پهن بوده و گل های زرد طلایی کمرنگ آن از اواخر تابستان تا اواسط پاییز ظاهر می شود
  ( از طریق کاشت بذر و تقسیم گیاه در پاییز و بهار امکان پذیر است .
نیازها ی این گیاه : به مکان نیمه سایه و خاک غنی و مرطوب با زهکش خوب نیاز دارد و حداقل دمای تحمل آن ۱۵ - درجه سانتی گرد می باشد.
 خواص دارویی : تصفیه خون - تقویت کننده کبد - علاج کننده بیماری های پوستی 

خواص گیاه جینسینگ


محل اصلی این گیاه در چین است ( شمال چین -و شمال کره و وییتام و همچنین شرق سیبری است )

این گیاه ۳ نوع دارد - نوع وحشی و قرمز و آسیایی
اگر قوای بدن شما کم است ( جنسی ) و اگر ضعف قوا جنسی در اثر اعصاب دارید از این گیاه ( پودر) استفاده نمایید ) و حتماْ پودر این گیاه را با عسل مخلوط نموده و مصرف نماییدو مزه و طعم خوش آیند و
ذائقه پسندی دارد.( اگر عسل با آویشن بتوانید تهیه نمایید بسیار مفید خواهد بود )
این گیاه در چین قدمت ۴۰۰۰ هزار ساله دارد ودر آن کشور مصرف این گیاه بخاطر کهولت جنسی استفاده می شده و می شود ُتداوم استفاده از جینسینگ در طی هزاران سال نشانهای است بر صحت خواص معجزه آسای این گیاه در تقویت پایه ای بدن از تمامی جهات .

این گیاه اکسیر جوانی است . این گیاه در تقویت پایه ای بدن از تمامی جهات آزمایشگاه های معتبر اروپا به تحقیق و بازشناسی خصوصیات جینسینگ پرداختند و بعد از اثبات ادعاهای طب چینی ُ مصرف مکمل جینسینگ یک گیاه کا ملاْ انحصاری و گران قیمت است .

خواص چای کوهی




چای کوهیچاي كوهي St.johns Wort
نام علمی Hypericum perfratum
گياه شناسي
چاي كوهي بمقدر زياد در آمريكا و اروپا پرورش مي يايد و معمولا بصورت خودرو در ميان مزارع گندم و ذرت يافت مي شود . چاي كوهي در اروپاو آمريكا بنام سنت جونز شهرت دارد و مدتي است كه بسيار معروف شده است .
جالب است بدانيد كه روغن چاي كوهي براي مدت سه قرن در انگلستان تنها داروي زخم ها بوده است .
چاي كوهي در ايران در دامنه كوههاي البرز ،‌كرج ،‌چالوس و مازندران و نقاظ غرب ايران به حد زياد مي رويد .
در اروپا نانوائيها اين گياه را خوب مي شناسند زيرا كمي از آنرا به در اضافه مي كنند كه نان را بهتر و خوش طعم تر مي كند .
گلهاي چاي كوهي برنگ سفيد يا زرد مي باشند كه در بالاي ساقه بصورت مجتمع بچشم مي خورد . اين گلها كمي معطر و داراي بوي مخصوصي مي باشد . ميوه چاي كوهي بشكل كپسول است .