موفقیت شیردهی درزنان باردارباوزن بيش ازحدكمتراست/زنان بارداراز سرخ کردن غذاهاخودداري كنند


عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سينا:

7c99e129ef5d484bfa785141265226a7.jpgیک عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا با اشاره به اهمیت تغذیه در دوران بارداری گفت: هدف از رژیم غذایی در دوران بارداری، تأمین نیاز مادر، جنین و کنترل سطح قند خون در این دوره است.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، دکتر لادن گیاهی با اشاره به اینکه پایه و اساس تمام توصیه‌های تغذیه‌ای رعایت تعادل، تنوع و اندازه در استفاده از تمام گروه‌های غذایی برای تأمین انرژی و سلامت مادر و رشد و تکامل جنین است، گفت: در تمام طول بارداری مادر و جنین در هر آنچه می‌خورند، می‌نوشند و تنفس می‌کنند با یکدیگر مشترک هستند و به همین علت دوران بارداری و شیردهی از دوره‌های آسیب پذیر زندگی به شمار می‌آید.

4 ماده غذایی برای پیشگیری از کم‌خونی



برای آنکه دچار فقر آهن نشوید قرار دادن برخی مواد غذایی در برنامه غذایی اهمیت ویژه‌ای دارد.  
۱) موادغذایی غنی از ویتامین B۱۲ : 

ویتامین B۱۲ به ویژه در موادغذایی حیوانی مانند گوشت قرمز، ماهی، میوه‌های دریایی و درصد کمتر در تخم‌مرغ و پنیر وجود دارد.

گیاهخواران مطلق معمولا دچار کم‌خونی می‌شوند چون از منابع ویتامین B۱۲ استفاده نمی‌کنند. از جمله نشانه‌های کم‌خونی، تنگی نفس، خستگی، افزایش ضربان قلب و... است اگر فکر می کنید به این علایم دچارید ممکن است پزشک برای شما مکمل B۱۲ تجویز کند. 

استفاده از رب گوجه‌فرنگی در رژیم غذایی،راهکار مناسبی برای محافظت پوست در برابر اشعه‌های ماوراء بنفش است


پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه نیوکاسل و منچستر دریافتند که استفاده از رب گوجه‌فرنگی در رژیم غذایی روزانه، راهکار مناسبی برای محافظت پوست در برابر اشعه‌های مضر ماوراء بنفش است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  طی این تحقیق که بر روی دو گروه ۱۰ نفره انجام شد به ۱۰ نفر اول، روزانه ۱۰ گرم روغن زیتون و ۵۵ گرم رب گوجه‌فرنگی داده شد و به ۱۰ نفر دیگر تنها روغن زیتون داده شد.
پس از سه ماه نمونه‌های پوستی گروهی که علاوه بر روغن زیتون گوجه‌فرنگی مصرف کرده بودند، نشان داد که پوستشان ۳۳ درصد بیشتر نسبت به آفتاب‌سوختگی مقاومت کرده است.
محققان طی این بررسی همچنین دریافتند مقدار پروکلاژن پوست – مولکول ساختاردهنده پوست – در این گروه بیشتر شده بود.

رژیم غذایی صحیح، ورزش و مصرف دارو به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند


پژوهشگران علوم پزشکی تاکید می کنند که  رژیم غذایی صحیح، ورزش و مصرف دارو به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند. آنان می گویند با این وجود  نباید در این بین از تاثیر مثبت برخی مواد غذایی بر پایین آوردن کلسترول غافل ماند. همیشه هنگام مصرف مواد غذایی علاوه بر میزان کلسترول به چربی اشباع شده موجود در آنها نیز توجه کنید.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  یکی کلسترول LDL یا (  لیپوپروتئین با تراکم پایین  )  که اغلب کلسترول “بد” نامیده می‌شود زیرا میزان‌های بالای این کلسترول با افزایش خطر بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی ارتباط دارد.

ارزش غذایی و خواص درمانی ذرت


ذرت که به فارسی بلال نیز نامیده می شود، گیاهی است یک ساله و یک پایه دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن تا چهار متر می رسد. ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است . برگ های ذرت متناوب و دراز می باشد .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  گل های نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گل های ماده آن از ۲ تا ۴ گل تشکیل شده که در کنار برگ های ذرت قرار دارد .
غشایی که روی بلال را می پوشاند، سبز رنگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها به رنگ زرد یا قهوه ای می باشند .
رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است، ولی بعلت نداشتن گلوتن ( ماده چسب مانند گندم ) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت ، آرد آن را با آرد سایر غلات مخلوط می کنند .

ارزش غذایی و خواص درمانی جو


جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا یک متر می‌رسد. این ماده غذایی دارای خواص دارویی فراوانی است که به برخی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  برگ‌های آن متناوب و باریک و دراز و به رنگ سبز تیره است. جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم می‌شود، جو بهاره و جو پائیزه.
جو بهاره در بهار کشت می‌شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می‌دهد در حالی که جو پائیزه در پائیز کشت می‌شود و محتاج سرمای زمستان است.
خاستگاه واقعی جو هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوه‌های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین می‌دانند.
بر پایه نظریه والیوف، مبداء جوی ریشک دار و غلاف دار، کشور اتیوپی و شمال آفریقا و مبداء نوع بدون ریشک، ریشک کوتاه و کلاهک دار، آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، ژاپن و تبت است.

غنی سازی غذا با ” فولیک اسید ” خطرابتلا به تومور ‘ویلمز’ و تومور ‘PNET’ در کودکان را کاهش می دهد


پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج بررسی های آنان نشان داده است که غنی سازی غذاها با فولیک اسید خطر بروز رایج ترین نوع سرطان ها در کودکان یعنی سرطان کلیه و نوعی تومور مغزی را کاهش می دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  اسید فولیک یک ویتامین گروه B است که مصرف آن به خصوص برای زنانی که قصد باردار شدن دارند، یا باردار هستند، اهمیت دارد.اسید فولیک به عنوان مکمل برای پیشگیری و درمان حالت‌های بیماری ناشی از کمبود این ویتامین مصرف می‌شود. اسیدفولیک از دسته داروهای گروه ویتامین B است.  ماده مغذی فولیک اسید احتمال بروز تومور ‘ویلمز’ که نوعی سرطان کلیه و همچنین تومور ‘PNET’ که نوعی سرطان مغز است، در کودکان کم می کند .
دکتر ‘کیمبرلی جانسون ‘ استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن گفت: نتایج تحقیقات نشان می دهد ماده مغذی فولیک اسید احتمال بروز سرطانهای خاص کودکی را در آمریکا کاهش داده است .
محققان در این بررسی میزان بروز سرطانهای کودکی را در قبل و بعد از غنی سازی غذا با فولیک اسید بررسی کردند . آنها دریافتند میزان بروز تومور ولیمز از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۷ افزایش و پس از آن کاهش یافته است که این امر نشان دهنده تاثیر مثبت غنی سازی غذا با فولیک اسید است.

نوشیدن حداقل چهار فنجان چای در روز خطر پیشرفت دیابت را تا ۲۰ درصد کاهش می دهد


پژوهشگران علوم پزشکی در کشور آلمان می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان داده است که بهترین و موثرترین شیوه برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوشیدن حداقل چهار فنجان چای در روز است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  این پزشکان عادت های نوشیدن چای را در بیش از ۱۲ هزار بیمار مبتلا به دیابت نوع دوم در سراسر اروپا، ارزیابی کرده و دریافتند که نوشیدن حداقل چهار فنجان چای در روز خطر پیشرفت دیابت را در این بیماران تا ۲۰ درصد کاهش داد که این میزان، برای مبتلایان به دیابت رقم قابل ملاحظه ای است.
این تحقیقات را پژوهشگران دانشگاه هنریش هین در آلمان انجام داده و دریافتند: خطر ابتلا به دیابت در کشورهایی که ساکنان آن چهار فنجان چای در روز می نوشتند به میزان ۲۰ درصد کمتر بود.
میانگین مصرف در اروپا از صفر تا چهار فنجان چای در روز است به گونه ای که این میانگین در اسپانیا صفر و در انگلیس چهار است.

مصرف رژیم غذایی غنی از سیلیسیوم، کلسیم و آهن، ریزش مو را کاهش می دهد


مطالعات نشان داده اند که مصرف رژیم غذایی غنی از سیلیسیوم، کلسیم و آهن، ریزش مو را کاهش می دهد. سبزیجات برگی سبز به خصوص سبزیجات دریایی، منابع غنی از مواد معدنی هستند و جو می تواند سیلیسیوم موردنیاز را تامین کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  میوه های خشک و آب آلبالو، یکی از منابع غنی آهن هستند. در خانم ها ریزش مو می تواند نشانه ای از وجود یک مشکل در لوله گوارشی و یا نتیجه ناکافی بودن اسید معده و یا کمبود پروتئین، روی و یا دیگر مواد مغذی باشد.
برای مردان ریزش مو می تواند با پیروی از یک رژیم کم چربی کاهش یابد.
برخی از دانشمندان معتقدند که مساله ریزش مو در مردان با افزایش سطح هورمون تستوسترون در دوران بلوغ ارتباط مستقیمی دارد یک رژیم غذایی پرچرب و رژیمی که عمدتا از گوشت تهیه شده است با افزایش سطح تستوسترون در خون باعث افزایش ریزش مو می شود. برای مثال در زمان جنگ جهانی دوم که ژاپنی ها از رژیم غذایی فاقد چربی اشباع استفاده می کردند مشاهده شد که در این افراد ریزش مو بسیار کم است ولی درحال حاضر که رژیم غذایی ژاپنی ها به رژیم غذایی غربی ها شبیه شده، ریزش مو درمردان ژاپنی افزایش یافته است مصرف رژیم غذایی کم چربی ریزش مو را متوقف نمی کند، ولی می تواند سرعت ریزش مو را کاهش دهد.

گنجاندن غذاهای دریایی در برنامه غذایی هفته می تواند خطر ابتلا به سکته قلبی را ۵۰ درصد کاهش دهد


پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج  تحقیقات حاکی از آن است گنجاندن غذاهای دریایی در برنامه غذایی هفته می تواند خطر ابتلا به سکته قلبی را ۵۰ درصد کاهش دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  دانش پژوهان سیستم درمان انگلیس می گویند انواع مختلف غذاهای دریایی دارای ویتامین، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی برای انسان هستند. غذاهای دریایی حاوی اسید چرب امگا ۳ هستد که به سلامت قلب کمک می کند.
امگا-۳ گروهی از روغنهای اشباع نشده چند ظرفیتی هستند که دارای دو ترکیب اصلی DHA  و  EPA بوده و در بسیاری از غذاهای دریای یافت میشود .
اسیدهای چرب امگا-۳ در ماهی-ها به ویژه انواع ماهی-های چرب مانند ماهی خال مخالی، ماهی-های خاویاری، سالمون و… به مقدار زیاد وجود دارد. سایر منابع غذایی آن روغن سویا و کانولا، جوانه گندم ، گردو، روغن تخم کتان، سبزیجات برگ سبز و روغن کبد ماهی می باشد.