خواص اکلیل کوهی



rozmaari.jpgاز برگهای تازه و خرد شده اکلیل کوهی به دلیل وجود اسانس معطر و روغن فرار و همچنین تانن در سالاد و در تهیه خوراکهای مرغ و ماهی استفاده می شود. پودر برگهای خشک شده اکلیل کوهی به تنهایی یا همراه با سایر ادویه جات به عنوان چاشنی جهت خوش طعم نمودن غذاها به خصوص سس سالاد به کار می رود.
  
از نظر خواص طبی و دارویی اکلیل کوهی اثر ضدعفونی کننده و معرق داشته و جریان خون را در اندامهای شکمی افزایش می دهد و در تحریک میزان ترشح شیره های گوارشی و صفرا بسیار مفید است. این گیاه شفا بخش برای معالجه رماتیسم، فلج، سستی اعضاء، تشنج، اختلالات عصبی و تنفسی و همچنین نارسایی کبد و کیسه صفرا مفید و موثر است. این گیاه و سبزی در ایران کمتر مورد توجه طباخان و بانوان آشپز ایرانی قرار گرفته ولی در کشورها ارو.پایی جایگاه ممتازی در آشپزخانه داشته و در تهیه سسها و هنگام خوردن گوشت کباب وجود آن ضروری است.
افردادی که موهای کم پشت دارند می توانند از روغن این گیاه استفاده نمایند.
اگر ریزش مودارید روغن این گیاه را به صورت ماساژ استفاده کنید و پوست سر خود را سالم نگه دارید.

خیار چنبر


خیار چنبر از نظر املاح از خیار معمولی غنی تر بوده و تخمه آن مفید تر است . و تنها عیبش این است که کمی دیر عضم بوده و در بعضی ها تولید نفخ و قرقر کردن شکم می کند ویکی از مشخصاتش این است که در اراضی و آب و هوایی که دارای رادیو آکتیو زیاد باشد ُ بهتر به عمل آمده و قدش درازتر می شود و چنانچه دیدید ُ پس از جنگ جهانی دوم و نابود شدن شهر هیرو شیما در اثر بمب اتمی دراراضی دهات آن شهر خیار چنبر هایی به عمل آمد که چندین متر طول داشت .
برای جلو گیری از نفخ خیار چنبر می توانید از نبات داغ ُ عسل ُ عرق نعناع استفاده نمایید.
خیار چنبر دارای ویتامین ٍ - ب - آ - می باشد .
خواص خیار چن بر: حل کننده اورات و اسید اورویک است و نقرس را درمان می کند.
ادار آور است و برای رفع سوزش ادار بسیار مفید است
خون را تصفیه می کند - ملین است - چین و چروک صورت را از بین می برد.

خواص گل مصفا





گیاه دائمی به بلندی ۷۵ - ۶۰ سانتی متر است دارای ریشه خزنده و برگهای بیضی تا سر نیزه ای پهن بوده و گل های زرد طلایی کمرنگ آن از اواخر تابستان تا اواسط پاییز ظاهر می شود
  ( از طریق کاشت بذر و تقسیم گیاه در پاییز و بهار امکان پذیر است .
نیازها ی این گیاه : به مکان نیمه سایه و خاک غنی و مرطوب با زهکش خوب نیاز دارد و حداقل دمای تحمل آن ۱۵ - درجه سانتی گرد می باشد.
 خواص دارویی : تصفیه خون - تقویت کننده کبد - علاج کننده بیماری های پوستی 

خواص گیاه جینسینگ


محل اصلی این گیاه در چین است ( شمال چین -و شمال کره و وییتام و همچنین شرق سیبری است )

این گیاه ۳ نوع دارد - نوع وحشی و قرمز و آسیایی
اگر قوای بدن شما کم است ( جنسی ) و اگر ضعف قوا جنسی در اثر اعصاب دارید از این گیاه ( پودر) استفاده نمایید ) و حتماْ پودر این گیاه را با عسل مخلوط نموده و مصرف نماییدو مزه و طعم خوش آیند و
ذائقه پسندی دارد.( اگر عسل با آویشن بتوانید تهیه نمایید بسیار مفید خواهد بود )
این گیاه در چین قدمت ۴۰۰۰ هزار ساله دارد ودر آن کشور مصرف این گیاه بخاطر کهولت جنسی استفاده می شده و می شود ُتداوم استفاده از جینسینگ در طی هزاران سال نشانهای است بر صحت خواص معجزه آسای این گیاه در تقویت پایه ای بدن از تمامی جهات .

این گیاه اکسیر جوانی است . این گیاه در تقویت پایه ای بدن از تمامی جهات آزمایشگاه های معتبر اروپا به تحقیق و بازشناسی خصوصیات جینسینگ پرداختند و بعد از اثبات ادعاهای طب چینی ُ مصرف مکمل جینسینگ یک گیاه کا ملاْ انحصاری و گران قیمت است .

خواص چای کوهی




چای کوهیچاي كوهي St.johns Wort
نام علمی Hypericum perfratum
گياه شناسي
چاي كوهي بمقدر زياد در آمريكا و اروپا پرورش مي يايد و معمولا بصورت خودرو در ميان مزارع گندم و ذرت يافت مي شود . چاي كوهي در اروپاو آمريكا بنام سنت جونز شهرت دارد و مدتي است كه بسيار معروف شده است .
جالب است بدانيد كه روغن چاي كوهي براي مدت سه قرن در انگلستان تنها داروي زخم ها بوده است .
چاي كوهي در ايران در دامنه كوههاي البرز ،‌كرج ،‌چالوس و مازندران و نقاظ غرب ايران به حد زياد مي رويد .
در اروپا نانوائيها اين گياه را خوب مي شناسند زيرا كمي از آنرا به در اضافه مي كنند كه نان را بهتر و خوش طعم تر مي كند .
گلهاي چاي كوهي برنگ سفيد يا زرد مي باشند كه در بالاي ساقه بصورت مجتمع بچشم مي خورد . اين گلها كمي معطر و داراي بوي مخصوصي مي باشد . ميوه چاي كوهي بشكل كپسول است .

موفقیت شیردهی درزنان باردارباوزن بيش ازحدكمتراست/زنان بارداراز سرخ کردن غذاهاخودداري كنند


عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سينا:

7c99e129ef5d484bfa785141265226a7.jpgیک عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا با اشاره به اهمیت تغذیه در دوران بارداری گفت: هدف از رژیم غذایی در دوران بارداری، تأمین نیاز مادر، جنین و کنترل سطح قند خون در این دوره است.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، دکتر لادن گیاهی با اشاره به اینکه پایه و اساس تمام توصیه‌های تغذیه‌ای رعایت تعادل، تنوع و اندازه در استفاده از تمام گروه‌های غذایی برای تأمین انرژی و سلامت مادر و رشد و تکامل جنین است، گفت: در تمام طول بارداری مادر و جنین در هر آنچه می‌خورند، می‌نوشند و تنفس می‌کنند با یکدیگر مشترک هستند و به همین علت دوران بارداری و شیردهی از دوره‌های آسیب پذیر زندگی به شمار می‌آید.

4 ماده غذایی برای پیشگیری از کم‌خونی



برای آنکه دچار فقر آهن نشوید قرار دادن برخی مواد غذایی در برنامه غذایی اهمیت ویژه‌ای دارد.  
۱) موادغذایی غنی از ویتامین B۱۲ : 

ویتامین B۱۲ به ویژه در موادغذایی حیوانی مانند گوشت قرمز، ماهی، میوه‌های دریایی و درصد کمتر در تخم‌مرغ و پنیر وجود دارد.

گیاهخواران مطلق معمولا دچار کم‌خونی می‌شوند چون از منابع ویتامین B۱۲ استفاده نمی‌کنند. از جمله نشانه‌های کم‌خونی، تنگی نفس، خستگی، افزایش ضربان قلب و... است اگر فکر می کنید به این علایم دچارید ممکن است پزشک برای شما مکمل B۱۲ تجویز کند. 

استفاده از رب گوجه‌فرنگی در رژیم غذایی،راهکار مناسبی برای محافظت پوست در برابر اشعه‌های ماوراء بنفش است


پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه نیوکاسل و منچستر دریافتند که استفاده از رب گوجه‌فرنگی در رژیم غذایی روزانه، راهکار مناسبی برای محافظت پوست در برابر اشعه‌های مضر ماوراء بنفش است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  طی این تحقیق که بر روی دو گروه ۱۰ نفره انجام شد به ۱۰ نفر اول، روزانه ۱۰ گرم روغن زیتون و ۵۵ گرم رب گوجه‌فرنگی داده شد و به ۱۰ نفر دیگر تنها روغن زیتون داده شد.
پس از سه ماه نمونه‌های پوستی گروهی که علاوه بر روغن زیتون گوجه‌فرنگی مصرف کرده بودند، نشان داد که پوستشان ۳۳ درصد بیشتر نسبت به آفتاب‌سوختگی مقاومت کرده است.
محققان طی این بررسی همچنین دریافتند مقدار پروکلاژن پوست – مولکول ساختاردهنده پوست – در این گروه بیشتر شده بود.

رژیم غذایی صحیح، ورزش و مصرف دارو به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند


پژوهشگران علوم پزشکی تاکید می کنند که  رژیم غذایی صحیح، ورزش و مصرف دارو به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند. آنان می گویند با این وجود  نباید در این بین از تاثیر مثبت برخی مواد غذایی بر پایین آوردن کلسترول غافل ماند. همیشه هنگام مصرف مواد غذایی علاوه بر میزان کلسترول به چربی اشباع شده موجود در آنها نیز توجه کنید.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  یکی کلسترول LDL یا (  لیپوپروتئین با تراکم پایین  )  که اغلب کلسترول “بد” نامیده می‌شود زیرا میزان‌های بالای این کلسترول با افزایش خطر بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی ارتباط دارد.

ارزش غذایی و خواص درمانی ذرت


ذرت که به فارسی بلال نیز نامیده می شود، گیاهی است یک ساله و یک پایه دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن تا چهار متر می رسد. ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است . برگ های ذرت متناوب و دراز می باشد .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  گل های نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گل های ماده آن از ۲ تا ۴ گل تشکیل شده که در کنار برگ های ذرت قرار دارد .
غشایی که روی بلال را می پوشاند، سبز رنگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها به رنگ زرد یا قهوه ای می باشند .
رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است، ولی بعلت نداشتن گلوتن ( ماده چسب مانند گندم ) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت ، آرد آن را با آرد سایر غلات مخلوط می کنند .