تغذیه و حفظ سلامت در ماه رمضان



ماه مبارک رمضان ماه میهمانی الهی است؛ میهمانی خاصی که مسلمانان با تحمل گرسنگی، تشنگی و محدودیت ها از سفره نعمات مادی شامل بهداشت جسمی، روانی و اجتماعی و نعمات معنوی شامل تقوا و مقام قرب الهی بهره مند می شوند.
تغذیه و حفظ سلامت در ماه رمضانماه مبارک رمضان ماه میهمانی الهی است؛ میهمانی خاصی که مسلمانان با تحمل گرسنگی، تشنگی و محدودیت ها از سفره نعمات مادی شامل بهداشت جسمی، روانی و اجتماعی و نعمات معنوی شامل تقوا و مقام قرب الهی بهره مند می شوند. روزه باعث می شود اعضای بدن به خصوص دستگاه گوارش که در طول ۱۱ ماه کاملا مشغول انجام فعالیت بوده به مدت یک ماه استراحت کند و نیروی تازه ای بگیرد و از طرف دیگر ذخایر چربی مضر به خصوص در ناحیه شکم کاهش پیدا کند و سموم بدن دفع شود. در این ماه روزه داران باید از یک رژیم غذایی سالم و با کیفیت بالا پیروی کنند تا به این ترتیب بدن شان را با شرایط جدید تطبیق دهند. در ایام روزه داری برنامه غذایی افراد به دو وعده اصلی افطاری و سحری محدود می شود که در این خصوص وعده سحری از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا پس از این وعده ساعت روزه داری شروع می شود و بدن انرژی دیگری دریافت نمی کند.

مصرف قهوه در بارداری باعث بیش فعالی کودک نمی‌شود


ارسال به دوستان


خبرگزاری فارس: پژوهشگران دریافتند که مصرف قهوه در دوره بارداری باعث بیش فعالی کودکان بعد از تولد نمی‌شود.
خبرگزاری فارس: مصرف قهوه در بارداری باعث بیش فعالی کودک نمی‌شود

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد: مصرف قهوه در دوره بارداری احتمال ابتلای نوزادان به بیش فعالی را افزایش نمی‌دهد.

مصرف بی‌رویه آب و غذا هنگام افطار به سوء هاضمه منجر می‌شود


ارسال به دوستان

خبرگزاری فارس: یک فوق تخصص گوارش گفت: پس از پایان ماه مبارک معمولاً بیشترین مراجعه درمانی مربوط به افرادی است که از ترس گرسنگی در طی روز در وعده افطار و سحر پرخوری کرده و دچار سوء هاضمه شده‌اند.
خبرگزاری فارس: مصرف بی‌رویه آب و غذا هنگام افطار به سوء هاضمه منجر می‌شود

فرهاد واحدی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد رعایت برخی نکات برای روزه‌داری در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: روزه گرفتن و خالی بودن دستگاه گوارش نه تنها مشکی برای دستگاه گوارش ایجاد نمی‌کند بلکه یک استراحت هم برای آن محسوب می‌شود به شرط آنکه فرد مشکل خاص گوارشی مانند زخم معده یا بیماری صعب‌العلاج گوارشی نداشته باشد.

در استفاده از مايكرووِيو دقت كنيد


جام جم آنلاين: برخي مردم به اشتباه ماكروفر را با مايكروويو يكي مي‌دانند اما مايكروويو متفاوت از ماكروفر است.
پخت غذا در مايكروويو از طريق تابش و رخنه امواج كوتاهي صورت مي‌گيرد كه وارد مولكول‌هاي غذا شده، آب داخل مواد خوراكي را به جنبش و سايش وامي‌دارد.
اين عمل سبب ايجاد گرما، افزايش سرعت پخت و آماده شدن غذا مي‌شود. اگر از مايكروويو استفاده مي‌كنيد، نكات پي‌آمده را همواره در نظر بگيريد:
با وجود تحقيقات گوناگون هنوز هيچ مدرك قابل قبول مبني بر مضر بودن تشعشعات تابيده شده بر مواد غذايي از طريق دستگاه مايكروويو به دست نيامده؛ بنابراين تصور سرطان‌زا بودن غذاهاي پخته شده با اين دستگاه نادرست است.
با خيال راحت غذايتان را ميل كنيد. حجم، شكل ظاهري و مقدار رطوبت موجود در ماده غذايي بر زمان و كيفيت پخت اثرگذار است. اگر اين موارد را در نظر نگيريد احتمال پختن كامل برخي قسمت‌ها و نيمه‌پخته ماندن قسمت‌هايي ديگر بعيد نيست.

آیا میوه ها منشأ نفخ شکم هستند؟(2)


آیا میوه ها منشأ نفخ شکم هستند؟(2)

اما زیاده روی همیشه زیان آور است، بهتر این است که مصرف تان را به درستی مدیریت کنید.
میوه ها و رودۀ ناپایدار
کولیت و سندروم رودۀ تحریک پذیر، بیماری هایی هستند که غالباً دردناک اند و حجم معده را تقریباً دو برابر می‌کنند.
روده قار و قور می‌کند، کش و قوس می‌آید، دچار گرفتگی می‌شود و باد می‌کند، انگار فرد در ماه ششم بارداری اش است.

چه بستنی‌ و چه‌ساندویچی بخوریم‌ تا بیمار نشویم؟



در عین حال که تابستان برای بسیاری از افراد فصل تفریح و شادی به حساب می‌آید، می‌تواند بیماری‌های عفونی گوارشی زیادی را در پی داشته باشد

برترین مجله اینترنتی ایران


 برترین ها:  فصل تابستان آغاز شده؛ مدرسه‌ها تعطیل می‌شود، خانواده‌ها به مسافرت می‌روند و فعالیت‌های بیرون از خانه دوباره باب می‌شود. اما باید توجه داشت، در عین حال که تابستان برای بسیاری از افراد فصل تفریح و شادی به حساب می‌آید، می‌تواند بیماری‌های عفونی گوارشی زیادی را در پی داشته باشد؛ زیرا با ازدیاد مصرف میوه، سبزی، بستنی و آبمیوه در این فصل و بالا رفتن دمای هوا، میکروب‌ها با سرعت بیشتری تکثیر می​شوند، بنابراین لازم است که در این فصل شیوه انتخاب و مصرف مواد غذایی‌مان را تغییر دهیم تا تابستانی خوشگوار داشته باشیم!

چای را بدون قند و شکر بنوشید

سم سفید همان قندان بلور پر از قندی است که برای همه وسوسه انگیز است، چه کودک 7 ساله باشید، چه پیرمرد  70ساله. اما اگر بدانید که پزشکان می گویند این قندهای سفید، روزگار سلامت را سیاه می کند،آنوقت حتما در خوردن قند و شکر که به آنها سمهای سفید هم می گویند احتیاط به خرج می دهید و با شیرینی آن کام زندگی خود را تلخ نمی کنید. شاید به همین دلیل باشد که هیات دولت تصویب کرده است که هنگام صرف چای به جای قند در ادارات دولتی از خرما و کشمش استفاده شود ولی این مصوبه در برخی موارد نادیده گرفته شد. هرچند کارشناسان اعتقاد دارند دولت باید نسبت به حذف بودجه خرید قند و شکر در ادارات دولتی کلا اقدام کند اما اگر شما به سلامتی خود اهمیت می دهید،بهتر است این مصوبه رادر خانه خود عملی کنید تا آنگونه که پزشکان می گویند از شر این ماده خوشخوراک اما مضر در امان باشید. اگر این نوشته را بخوانید،آنگاه متوجه خواهید شد که چرا همه پزشکان علیه قند و شکر اجماع کرده اند و یک بسیج ملی ضدقند به راه انداخته اند.

فرزندتان دیابت دارد ؟


راهنمای تغذیه کودکان دیابتی

اگر شما هم فرزندی دارید که مبتلا به دیابت است حتما با وسواس بیشتری مطالب مربوط به دیابت را در این صفحه پیگیری می کنید و بهتر از هرکسی می دانید که تغذیه چقدر در کنترل بیماری فرزندتان موثر است. یکی از اصل یترین سوالات والدین کودکان دیابتی، شیوه و نوع تغذیه کودکشان است تا با برنامه ریزی مناسب بتوانند کمترین میزان انسولین را به کودکان تزریق کنند. پس باید بدانید که رژیم غذایی مناسب و منظم در کنار تزریق انسولین برای کنترل بیمار ی کودک دیابتی اهمیت زیادی دارد تا مانع افت قند خون او شود.

5 ماده غذایی ضد خستگی

اگر همیشه بعد از خوردن احساس بی‌حالی و خستگی می‌‌کنید، ناشی از خوردن غذاهای نادرست است. ترفند آن این است که غذاهایی را انتخاب کنید که انرژی را تدریجاً آزاد می‌كنند و به آرامی‌ و در طولانی‌مدت آن‌ را افزایش می‌دهند و از مصرف غذاهای دارای قند بالا که قند آنها به‌سرعت آزاد می‌شود، بپرهیزید.

شما می‌‌توانید با هر لقمه غذایی که می‌‌خورید به جنگ خستگی بروید. این پنج ماده غذایی نیز به‌علت هضم آسان و غنی بودن از مواد مغذی و تبدیل غذا به انرژی، به بدن کمک اساسی نموده و برای افراد مفید می‌‌باشند.

روزه‌داران غذاهاي پر انرژي مصرف كنند


/تغذيه در رمضان/

5-420.jpgرييس دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: روزه‌داران در طول ماه رمضان بايد غذاهاي حاوي انرژي مصرف كرده و آب به مقدار كافي بنوشند.
دكترمحمدرضا شمس‌ اردكاني در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: روزه‌داران براي تامين آب بدن خود در ماه رمضان مي‌توانند ميوه مصرف كنند البته هر فرد بر اساس خاصيت مزاجي خود بايد ميوه بخورد.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي تهران در ادامه گقت: روزه‌داران بايد از غذاهايي استفاده كنند كه حاوي قند كافي باشد البته لازم است مبتلايان به ديابت اين گونه غذاها را با احتياط مصرف كنند.