روزه‌داری بدون تشنگی و اضافه وزن


 ماه رمضان امسال شاید طولانی ترین ماه رمضانی باشد که خیلی از جوان‌ها و نوجوان‌ها تا به حال تجربه کرده اند. ماه رمضانی که اگر به پیش‌بینی‌های هواشناسی اتکا کنیم، گرم ترین آنها هم خواهد بود. قصد نگران کردنتان را نداریم اما پیش‌بینی‌های هواشناسی می‌گوید که در ماه رمضان امسال دمای هوای عربستان به 70درجه سانتی‌گراد می‌رسد که البته دمای هوای این کشور در سایه حدود 50 درجه خواهد بود!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات ؛بنابراین، ماه رمضان گرم و طولانی امسال را باید با تدابیر خاصی پشت سر بگذارید تا گرما و تشنگی رمق‌تان را از بین نبرد.

خرما گرسنگی شما را کاهش می دهد

 ماه رمضان که می شود سر سفره افطار و سحر یک خوراکی خیلی خودنمایی می کند. خرما پای اصلی سفره می شود که در کنار چای یا شیر گرم ذائقه روزه دار را شیرین می کند.

خرما میوه قدیمی است، میوه ای که از درختی به عمل میآید که جزو تیره نخل هاست و در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری پرورش مییابد.عده ای خاستگاه آن را هندوستان میدانند و باستان شناسان معتقدند کاشت این درخت به پنج هزار سال پیش برمی گردد.گفته می شود که نخل خرما از ایران به چین برده شده و در کشورهای اروپایی مانند اسپانیا کشت شد

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازقدس آنلاین؛ از نظر تاریخی و فرهنگی درخت خرما را می توان " لطفی الهی" نسبت به " آدمی" دانست و شاید به همین علت است که در قرآن مجید به طور مکرر با احترام از آن یاد شده است.و اما از لحاظ طبی خرما میوه ای است دارای کلسیم ، آهن ، ید ، پتاسیم ، روی ، منگنز، شکر f و گلوکوز ، کلسیوم و ویتامینAو B وبرای شنوایی ، بینایی ، درد کمر ، دردمفاصل ، درمان سینه و ریه مفید است . تحقیقات درباره خرما نشان داده که این میوه می تواند پیش گیری بسیاری از سرطان ها مانند سرطان کولون، معده و غیره را در پی داشته باشد.
یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. البته اگر چند عدد خرما را در 2 لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را صورت گرم بنوشید و یا مقداری خرما میل کنید و بلافاصله یک تا دو لیوان آب گرم روی آن بنوشید . خرما را به عنوان میوه نیز می توانید مصرف کنید.جالب است بدانید که یک کیلوگرم خرما، 3470 کالری انرژی تولید می کند. تا 30 در صد آن را آب تشکیل می دهد . میوه خرما 2 درصد پروتئین و کمتر از 2 درصد چربی و املاح دارد. پروتئین و آب موجود در آن بسته به نوع خرما و مرحله رسیدن آن فرق می کند. سدیم کمی نیز دارد. به همین دلیل مصرف خرما در افطار مناسب است، زیرا گرسنگی را فرو می نشاند علاوه بر این خرما قند کاهش یافته در دوران روزه داری را جبران می کند. پژوهشگران می گویند خوردن خرما به تنهایی یا همراه با لبنیات از جمله شیر برای کوفتگی و خستگی مفرط ناشی از روزه گرفتن یا فعالیتهای سنگین بسیار مفید است.
گفته می شود برای خواب راحت تر و آرامش بیشتر شام خود را در زودتر خورده و قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد چون مصرف بسیار بالای آن باعث آسیب به کبد و طحال افزایش فشار خون ' جوش دهان و پوسیدگی دندانها می شود, افراط در خوردن آن به دلیل قند زیاداش برای آن هایی که لوز المعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آن ها وجود دارد توصیه نمی شود.


یک نوع رژیم مناسب برای کوچک کردن شکم


دکتر ضیاءالدین مظهری :

سلامت نیوز:رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران  با بیان اینکه:« اصولا هیچ ماده غذایی برای لاغری یا چاقی قسمت خاصی از بدن وجود ندارد.» تاکید کرد:«افراد می توانند با کاهش کمی از انرژی مورد نیاز روزانه اشان به آرامی به کاهش وزن دست پیدا کنند.»

دکتر ضیاءالدین مظهری در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز گفت:« اصولا نباید بگذاریم انباشتگی هایی از انرژی به صورت چربی در بدن ما به طور خزنده ای ایجاد شود و اگر تعادلی در دریافت و مصرف انرژی  فراهم نماییم به مدت 10 سال می توانیم وزن فعلی امان را حفظ کنیم ولی به دلیل اینکه هر 10 سالی که از مرز 25 سالگی فراتر می رویم نیاز ما به انرژی پایه به مقدار 5 تا 7 درصد کاهش می یابد اگر بخواهیم وزن و اندام خود را حفظ کرده و از بزرگ شدن غبغب و بزرگ شدن شکم جلوگیری کنیم باید به همین نسبت از دریافت انرژی روزانه امان حذف نماییم.»

چطور می توان 16 ساعت آب نخورد؟

water-bottle-capts1.jpg
"شاید 16 ساعت ننوشیدن آب و ضررهای آن برای بدن بهانه خوبی برای روزه نگرفتن برخی افراد باشد اما آن‌ها باید بدانند که با قدری توکل و رعایت چند نکته ساده می‌توانند توان بدنی خود را بالا ببرند."
به گزارش ايسنا به نقل از سايت مشرق، نگرانی از این که نتوانیم در طول روزهای بلند و گرم تابستان تشنگی روزه‌داری را تحمل کنیم موجب می‌شود میان افطار تا سحر کارهایی انجام دهیم که گاه نه تنها کمکی به ما نمی‌کنند بلکه مشکلاتی را نیز در طول روز برایمان بوجود می‌آورند.

زانو درد را با غذا درمان کنید


113-9.jpg
یکی از شایع ترین علت های درد زانو استئوآرتریت است. استئو به معنی استخوان و آرتریت نیز به معنی تخریب و التهاب مفصل است.
به گزارش ايسنا روزنامه جام جم نوشت: در این بیماری سطح مفصل، خوردگی پیدا می کند و استخوان های اطراف مفصل ضخیم می شوند. این تغییرات، به سفتی و درد مفصل زانو در بسیاری از افراد منجر می شود. این بیماری با افزایش سن بروز می یابد.
شیوع بیماری در مردان زیر ۴۵ سال و در زنان بالای ۵۵ سال مشاهده می شود. درمان های مختلفی از جمله فیزیوتراپی و انجام ورزش هایی نظیر پیاده روی و شنا، کاهش وزن، درمان های دارویی، تزریق استروئید یا حتی جراحی تعویض مفصل زانو برای این بیماران انجام می گیرد، ولی تحقیقات جدید نشان داده است تغییر رژیم غذایی، تاثیر بسزایی در درمان این بیماری دارد.
بعضی از غذاها دارای اثر ضدالتهابی و ضددرد برای آرتریت و دیگر انواع زانودرد محسوب می شوند. اثر این غذاها هم ردیف با داروهای شیمیایی تجویز شده برای درمان این بیماری است.
ماهی بخورید: اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی، ضدالتهاب طبیعی است. از آنجا که کاهش التهاب مفصل باعث کاهش درد زانو می شود، می توان گفت اثرات ضدالتهابی امگا ۳ منجر به کاهش درد زانو می شود. همچنین تحقیقات دیگری نشان داده است اسیدهای چرب امگا ۳ همچنین باعث کاهش سفتی صبحگاهی مفصل زانو در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید می شود.
علاوه بر این، اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی نه تنها عوامل ایجادکننده التهاب را مسدود می کند، بلکه از فعالیت پروتئین هایی که به خوردگی غضروف مفصل زانو منجر می شود نیز جلوگیری می کند.
ماهی قزل آلا، ماهی تن، ساردین، شاه ماهی و... بهترین منابع حاوی امگا ۳ محسوب می شود. همچنین مصرف کپسول های روغن ماهی نیز مفید است. در آخر باید به این نکته توجه کنید که خوردن ماهی به دلیل نداشتن عوارض جانبی بسیار مفیدتر از مصرف داروهای ضدالتهابی شیمیایی است.
آب پرتقال بنوشید: آب پرتقال منبعی بسیار غنی از ویتامین C است. استئوآرتریت باعث خوردگی استخوان می شود. تحقیقات نشان داده است در افرادی که از مقادیر قابل ملاحظه ویتامین C استفاده کرده اند این عارضه کمتر دیده می شود. منابع غنی ویتامین C شامل پرتقال، فلفل سبز، گریپ فروت، توت فرنگی، انبه و کیوی است. نوشیدن یک لیوان آب پرتقال در مقایسه با خوردن آن، ۲۵ درصد بیشتر ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین می کند.
سویا را در سبد غذایی خود بگنجانید: سویا سرشار از ماده ای به نام ایزوفلاون (نوعی هورمون گیاهی) است که اثرات ضدالتهابی دارد.
اسفناج و پیاز بیشتری مصرف کنید: اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان های لوتئین و زیاکسانتین است که درد ناشی از استئوآرتریت را کاهش می دهد. همچنین این آنتی اکسیدان ها از ایجاد عوارض بینایی این بیماری جلوگیری می کنند.
از ادویه های مناسب استفاده کنید: ماده رنگی موجود در زردچوبه دارای خاصیت ضدالتهابی است. این ماده رنگی شبیه داروهای بازدارنده COX ۲ عمل می کند و باعث کاهش تورم مفاصل می شود.
از زنجبیل بیشتر استفاده کنید: از زنجبیل به طور سنتی در درمان دل درد استفاده می شود. تحقیقات نشان داده است این ماده گیاهی در بیماران مبتلا به استئوآرتریت باعث کاهش التهاب و درد مفاصل بخصوص هنگام راه رفتن و ایستادن می شود.
هشدار: چند مورد را در رژیم غذایی خود رعایت کنید:
ـ وزن خود را با تغییر عادت غذایی و ورزش کاهش دهید.
ـ از مصرف مواد قندی و چرب بخصوص چربی اشباع شده خودداری کنید.
ـ در رژیم غذایی خود بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده کنید.
ـ از مواد غذایی حاوی کلسیم و آهن بیشتر استفاده کنید.
ـ حداقل دو بار در هفته از ماهی به جای گوشت قرمز استفاده کنید.
ـ از آنجا که رژیم غذایی پرکربوهیدرات مانند نان، برنج، ماکارونی و... موجب اضافه وزن و همچنین التهاب می شود، توصیه می شود تا حد مقدور از مصرف این نوع غذاها در رژیم غذایی روزانه خودداری کنید.

۱۵ نکته تغذیه‌ای در ماه مبارك رمضان

1500.jpg

رعایت راهکارهای ساده تغذیه‌ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را به منظور دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره‌مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند زیرا یک فرد بیمار به درستی نمی تواند از برکات ماه رمضان فیض ببرد.
به گزارش ايسنا روزنامه هفت صبح نوشت: هدف ما از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است. البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است اما با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچگونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.

تاثير مفيد ماهي بر سلامت قلب بيشتر از سويا است


4-347.jpg
ماهي جزو گوشت‌هاي سفيد است و يك منبع غني از پروتئين كم چرب و مرغوب به حساب مي‌آيد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، غذاهاي دريايي حاوي مقادير زيادي پروتئين مفيد، چربي كم، كلسترول كم و نيز حاوي مقادير قابل توجهي از املاح و ويتامين‌ها هستند.
متخصصان تغذيه تاكيد دارند كه گوشت ماهي داراي ويتامين‌هاي ب، آ و د و نيز حاوي كلسيم، منيزيم، پتاسيم، روي، فسفر، مقدار كمتري آهن، مس و سلنيوم است. بعلاوه ماهي‌هايي كه در آب‌هاي شور زندگي مي‌كنند داراي ذخيره يد زيادي هستند.

كاسني؛ گياهي براي حفاظت از سلولهای کبدی


الهام تاجریزی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان جنوبی، گفت: کاسنی گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن به طور متوسط به یک متر می‌ رسد.

وی با بیان اینکه این گیاه دارای ریشه ‌های قوی و نسبتاً طویل است، افزود: بر روی برگ‌های آن، بریدگی‌های عمیقی وجود دارد که در قسمت انتهایی شبیه به مثلث می‌شوند. کاسنی در نواحی نسبتاً مرطوب با ارتفاع کم رشد می‌کند و به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و قادر به تحمل گرمای شدید تابستان نیست.
تاجریزی گفت: کاسنی در نقاط مختلف ایران بویژه خراسان جنوبی در بیشتر باغات منطقه به صورت خودرو مشاهده می‌شود.

چاقي خطر ابتلا به سياه سرفه را افزايش مي‌دهد

47-12.jpg

در يك مطالعه جديد معلوم شد؛

گروهي از پزشكان استراليايي در يك مطالعه جديد دريافتند كه در افراد بالغ و بزرگسال، چاقي يكي از عوامل مهم در افزايش خطر ابتلا به سياه سرفه است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، در اين آزمايشات معلوم شد بزرگسالان چاق در مقايسه با افرادي كه مبتلا به چاقي يا اضافه وزن نيستند، 50 درصد بيشتر با خطر ابتلا به سياه سرفه مواجهند.

روزه‌داري موجب كاهش چربي خون در درازمدت مي‌شود


/بايدها و نبايدهاي روزه‌داري در ماه رمضان/

38.jpegرييس انجمن قلب و عروق ايران ضمن تاكيد براين كه برخلاف نگراني‌هايي كه وجود دارد، روزه‌داري اثرات مثبتي بر روي سلامت قلب دارد، اظهار كرد: به عنوان مثال روزه‌داري موجب كاهش چربي خون در درازمدت مي‌شود.
دكتر فريدون نوحي در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به فرا رسيدن ماه مبارك رمضان و ماه بهره‌مندي از بركات الهي، اظهار كرد: مطالعات نشان مي‌دهند روزه‌داري اثرات مفيدي بر روي درمان برخي بيماري‌ها بر جاي مي‌گذارد.