تاثير مفيد ماهي بر سلامت قلب بيشتر از سويا است


4-347.jpg
ماهي جزو گوشت‌هاي سفيد است و يك منبع غني از پروتئين كم چرب و مرغوب به حساب مي‌آيد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، غذاهاي دريايي حاوي مقادير زيادي پروتئين مفيد، چربي كم، كلسترول كم و نيز حاوي مقادير قابل توجهي از املاح و ويتامين‌ها هستند.
متخصصان تغذيه تاكيد دارند كه گوشت ماهي داراي ويتامين‌هاي ب، آ و د و نيز حاوي كلسيم، منيزيم، پتاسيم، روي، فسفر، مقدار كمتري آهن، مس و سلنيوم است. بعلاوه ماهي‌هايي كه در آب‌هاي شور زندگي مي‌كنند داراي ذخيره يد زيادي هستند.

كارشناسان انجمن قلب آمريكا تاكيد دارند كه براي داشتن يك رژيم غذايي سالم حتما روزي دو نوبت در هفته ماهي مصرف كنيد.
به گزارش سايت اينترنتي هلتي دايت، چربي ماهي برخلاف چربي گوشت قرمز مفيد و حاوي دو نوع اسيد چرب اشباع نشده امگا - 3 به نام‌هاي EPA و PHA است. مصرف اسيدهاي چرب مفيد موجود در روغن ماهي احتمال ابتلا به بيماريهاي قلبي را به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌دهد و تاثير سودمند روغن ماهي بر سلامت قلب بيشتر از سويا است.
اسيدهاي چرب موجود در گوشت ماهي، مقدار تري گليسيريد خون را كاهش مي دهند. روغن ماهي هم چنين از تجمع پلاكت‌هاي خوني مي‌كاهد. عملكرد سلولهاي خون رسان را تقويت مي‌كند. در تنظيم ضربان قلب موثر است و فشار خون را نيز پايين مي‌آورد. روغن ماهي درعين حال سلامت مغز را تامين مي‌كند و در بهبود فعاليت‌هاي مغزي موثر است.
در بررسي‌هاي متعدد مشخص شده كه مصرف روغن ماهي، علائم ام اس را در مبتلايان به اين بيماري كاهش مي‌دهد. پزشكان هم چنين تاكيد دارند كه مصرف اسيد چرب امگا - 3 از بروز ديابت نوع اول در كودكان جلوگيري مي‌كند.
اين چربي‌هاي مفيد درعين حال خطر بروز افسردگي، بيش فعالي، آلزايمر، زوال عقل و ديابت را كاهش مي‌دهند. اين اسيدهاي چرب هم چنين مي‌توانند از بروز التهاب جلوگيري كنند و خطر ابتلا به آرتريت را كاهش دهند.
امگا - 3 بر روي پوست نيز اثر مثبت دارد و از خشك شدن و پوسته پوسته شدن، اگزما و جوش و ساير بيماريهاي پوستي جلوگيري مي‌كند.
برخي از پزشكان معتقدند كه ماهي حتي به دليل دارا بودن اين چربي‌هاي مفيد در تقويت سيستم ايمني بدن نيز نقش موثري دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر