7ضرر مهم غذاهای آماده به مصرف

افرادی که در هفته بیش از دوبار غذاهای آماده استفاده می‌کنند، دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند استفاده زیاد غذاهای پرکالری و چرب همچون غذاهای آماده، احتمال ابتلا افراد به چاقی و دیابت را افزایش می‌دهد. با اشاره به اینکه همبرگر، پیتزا و سیب زمینی سرخ شده از جمله غذاهای آماده با حجم کم اما پرکالری و چرب هستند و مصرف این غذاها که امروزه در برنامه غذایی افراد جای خود را به غذاهای سالم و مغذی داده است، خطرات جدی را برای سلامت تمام گروه‌های سنی به ویژه کودکان و سالمندان در پی دارد. به این ترتیب اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان، بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در سالمندان و گرفتگی رگها از جمله مضرات مصرف زیاد غذاهای آماده است. مطالعات 15 ساله دانشمندان آمریکایی بر روی 3 هزار جوانی که بیش از 2 بار در هفته از غذاهای آماده استفاده می کنند نشان داد، ارتباط معنی داری میان ابتلای آنها به چاقی و دیابت و مصرف زیاد این نوع غذاها وجود دارد. به نحوی که در این مطالعه افرادی که بیش از 2 بار در هفته به رستوران رفته‌اند نسبت به کسانی که کمتر از یک بار در هفته غذای آماده مصرف کرده‌اند، به طور میانگین 5/4 کیلوگرم اضافه وزن داشته و 2 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار گرفته اند. گفتنی است نمک زیاد موجود در غذاهای آماده احتمال بروز سکته‌های قلبی و مغزی را نیز افزایش می‌دهد 

راهکاری برای شکم های چاق

سلامت نیوز:بزرگی شکم و درمان آن چربی ذخیره شده در شکم یکی از مقاوم ‌ترین و در عین حال هشدار دهنده ‌ترین نوع چربی هاست.
افزایش دور کمر آقایان بیش از ۱۰۲ سانتی‌متر و در خانم ها بیشتر از ۸۹ سانتی‌متر منجر به افزایش خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های عروق قلب می‌شود (سندرم متابولیک) و به هرحال از لحاظ زیبایی هم یکی از دغدغه‌های افراد محسوب می‌شود.

● پس برای رهایی از آن لطفاً به نکات زیر توجه بفرمایید:
۱) چربی شکم، چربی ذخیره‌ای بدن است، بنابراین مقاوم ترین چربی در برابر رژیم لاغری و ورزش می باشد. برای درک بهتر این موضوع به این مثال دقت فرمایید:
اگر شخصی مبتلا به سرطان را در مراحل آخر زندگی او دیده باشید، می بینید که تمام چربی های بدن او از بین رفته است، ولی چربی شکم او همچنان وجود دارد.

توليد داروي گياهي ارگانيك براي جلوگيري از افزايش قند خون


پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامي واحد خوراسگان موفق به توليد داروي گياهي ارگانيک با قابليت جلوگيري از افزايش ناگهاني قند خون در بيماران ديابتي شدند.
به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران؛رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد خوراسگان گفت: در تهيه اين داروي گياهي ارگانيک از موادآلي وضايعات قارچ خوراکي براي غني سازي محصول  استفاده شده است.
آقاي فروغي افزود: در توليد اين محصول  از  مواد موثري همچون بتاگلوکان ،ريبوفلاوين ، نياسين وليپنوليک اسيد استفاده شده تا ارزش دارويي محصول افزايش يابد.
آقاي سلحشوري پژوهشگر اصفهاني هم گفت:‌ بالابودن ميزان بتاگلوکان دراين ترکيب از افزايش قند خون جلوگيري مي کند.
وي هزينه اجراي اين طرح را درمدت 6 ماه 80 ميليون ريال اعلام کرد و افزود: قرار است اين محصول در آينده اي نزديک بصورت قرص هاي يک گرمي براي بيماران ديابتي روانه بازار مصرف شود.

مصرف غذاهای چرب و شیرین موجب نوسان شدید قند خون می شود


تهران - عضو مركز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: مصرف غذاهای چرب و شیرین در ماه مبارك رمضان موجب نوسان شدید قند خون می شودو روزه داران باید از مصرف مواد قندی مصنوعی در وعده سحری بكاهند.

1391/05/04 - 15:11
به گزارش دانشگاه علوم پزشكی مشهد ، دكتر مجید غیور مبرهن ساده بودن غذای مصرفی و نداشتن تفاوت زیاد با غذای روزمره فرد روزه‌دار، استفاده از سه وعده غذایی شامل سحری ،‌افطار و شام ،‌لزوم استفاده از 5 گروه مواد غذایی شامل نان، غلات، گوشت و تخم‌مرغ، شیر، لبنیات، میوه‌ها و سبزی از جمله اصول تغذیه صحیح در ماه مبارك رمضان برشمرد .

افراط در مصرف سوسيس وكالباس منجر به ايجاد سرطان دستگاه گوارش مي‌شود


222222-3.jpgیكي از مسايلي كه امروزه بيشتر متخصصان تغذيه بر آن تاكيد دارند و در بحث‌هاي مختلف و حتي رژيم‌هاي غذايي مختلف بر آن اصرار مي‌كنند، افزايش تعداد وعده‌هاي غذايي و كاهش حجم غذاي مصرفي در هر وعده است. اين الگو مي‌تواند به صورت‌هاي مختلف استفاده شود كه برخي از آنها غيراصولي است و پيروي از آنها مي‌تواند مشكلاتي را به همراه داشته باشد.

به گزارش سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، از نظر كارشناسان تغذيه و حتي بسياري از پزشكان، تقسيم وعده‌هاي غذايي به سه وعده غذايي اصلي (صبحانه، نهار و شام) و 2 تا 3 ميان وعده مناسب است.

كاهش انرژي دريافتي همراه با تحرك بدني در روزه‌داري، تري گليسريد خون را كاهش مي‌دهد


triglycerides-diet.jpgيك فوق تخصص غدد گفت: پيروي از رژيم پركربوهيدرات يا پرنشاسته در ماه رمضان، موجب افزايش تري گليسريد خون مي‌شود. كاهش انرژي دريافتي همراه با تحرك بدني در روزه‌داري، تري گليسريد خون را كاهش مي‌دهد.
دكتر سيد محسن خوش نيت نيكو در گفت وگو با خبرنگار ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به اينكه روزه‌داري در ماه رمضان اغلب با كاهش وزن تا حدود دو كيلوگرم همراه است، گفت: اين كاهش وزن مي‌تواند اثرات مفيدي بر چربي‌هاي خون داشته باشد.

مصرف مداوم نان سفید باعث بروز بیماری‌های گوارشی می‌شود


60-58.jpg
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مصرف مداوم نان سفید را باعث بروز بیماری‌های گوارشی دانست و گفت: در حال حاضر با نانوایي‌هایی که از آرد سبوس دار استفاده نمی‌کنند به صورت ارشادی برخورد می‌کنیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، حسن مکرمی رستمی در جمع خبرنگاران با بیان این‌که تاکنون از قوه قهریه و تعزیرات در این زمینه استفاده نشده است، افزود: نانی که با آرد سفید تولید می‌شود به لحاظ ارزش غذایی غنی نیست و مصرف مداوم آن بروز بیماری‌های گوارشی و احتمال وجود بیماری قند خون و دیابت در انسان را افزایش می‌دهد.

ماه رمضان فرصت مناسبي براي كاهش وزن است

ماه رمضان فرصت بسيار مناسبي براي كاهش وزن در افرادي است كه از اضافه وزن رنج مي برند.

سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي با بيان اين مطلب اظهار داشت: روزه گرفتن موجب كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي به ويژه سكته قلبي مي شود و به دليل محدوديت در خوردن و آشاميدن در فاصله بين سحر و افطار، دستگاه گوارش و گردش خون استراحت كرده و در نتيجه بار كاري دستگاه قلبي و عروقي نيز كاهش مي يابد.
دكتر زهرا عبداللهي افزود:  با رعايت رژيم غذايي مناسب ميزان تري گليسريد ها و LDL (كلسترول بد) نيز كاهش مي يابد و كاهش مصرف چربي ها و سرخ كردني ها منجر به كاهش رسوب چربي در ديواره عروق و در نتيجه كاهش سكته هاي قلبي خواهد شد.
وي تصريح كرد: بهتر است افراد نان هاي فاقد جوش شيرين را مورد مصرف قرار دهند زيرا جوش شيرين باعث كم خوني فقر آهن و كاهش جذب كلسيم و در نتيجه پوكي استخوان مي شود.
اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد: با توجه به اين كه خوردن آش رشته در اين ماه افزايش مي يابد،‌ افراد حتماً از كشك پاستوريزه استفاده كنند و قبل از مصرف آن را به مدت 5 دقيقه خوب بجوشانند، با اعمال اين موارد احتمال ابتلا به بيماري بوتوليسم ( نوعي مسموميت كشنده ) كاهش مي يابد.

نخوردن سبزيجات، ميوه ها و غذاهاي پر فيبر عامل ايجاد يبوست در ماه رمضان



كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: يبوست مي تواند يكي از مشكلاتي باشد كه فرد روزه دار را دچار دردسر زيادي مي كند و ابتلا به همروئيد (بواسير)، شقاق هاي دردناك مقعد، سردرد، سوء هاضمه و نفخ از عوارض يبوست محسوب مي شوند.
سعيده معاني با اشاره به اين كه يبوست نتيجه روزه داري صحيح نيست، گفت: يبوست حاصل روزه داري غلط است كه از نخوردن سبيزجات، ميوه ها، غذاهای پر فيبر و عدم استفاده از آب كافي و نيز بي تحركي زياد ناشي مي شود زيرا تمامي اين موارد موجب حركت كافي روده ها و در نتيجه برقراري اجابت مزاج طبيعي مي شود.

خرما بهترین ماده غذایی هنگام شروع افطار

 با توجه به ارزش غذایی خرما، این ماده غذائی  بهترین غذا هنگام شروع افطار در ماه رمضان است.
به گزارش وب دا، مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان این مطلب، افزود: خرما در گروه میوه‌ها قرار دارد و سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن است.
یوسف نقیایی با بیان اینکه هر یکصد گرم خرمای تازه حاوی ۲۵۰ کیلوکالری انرژی است، افزود: عمده‌ترین مواد تشکیل دهنده خرما را کربوهیدرات‌ها تشکیل می‌دهند به طوری که ۶۷ درصد از اجزای تشکیل دهنده خرما را کربوهیدرات‌ها به ویژه ساکاروز و فروکتوز تشکیل می‌دهد.