یك پیشنهاد برای آنهایی كه گرفتار اضافه وزن‌اند

برطبق آمارهای سال‌های اخیر، بیش از نیمی از جمعیت بزرگسال ایران دچار اضافه وزن هستند. غذاهای پرچربی، پرنمک و پرشکر امروزی که به‌راحتی در اختیار قرار داشته و مزه آنها نیز به ذائقه اغلب مردم خوش می‌آید، انرژی بسیار بالایی را به بدن افراد وارد می‌سازند. از جانب دیگر، کاهش فعالیت فیزیکی، سریع غذا خوردن (که منجر به اضافه‌خوری نیز می‌شود)، خواب نامناسب (اغلب دیرهنگام و در ساعات متغیر) و برخی از عوامل دیگر نیز مزید علت شده و افراد را به جانب ذخیره‌سازی مقادیر بالایی چربی در بدنشان سوق می‌دهند.

درباره نقش چربی اضافی بر سلامت افراد مقالات متعددی در همین مجله (دنیای تغذیه) در طول سالیان ارائه شده است که در این مجال فرصت بازگویی آن همه عوارض خطرناک اضافه‌وزن را نداریم. چاقی و اضافه‌وزن به جسم و روان افراد لطمه زده و هزینه‌های مالی و بار بیماری و روزهای از دست رفته کاری بسیاری را به جامعه تحمیل می‌کند.
بسیاری از افراد مبتلا به چاقی، حقیقتا مایلند روش‌های مناسب تغذیه و زندگی صحیح را بیاموزند و به‌کار گیرند، لذا در این مقاله بر آن شدیم تا رژیم‌غذایی مناسب گروهی از افراد مبتلا به اضافه وزن را با شما عزیزان مرور نماییم.

وقتی دستگاه گوارش كلافه می‌شود چه بخوریم!؟

اسهال ممكن است به دلایل مختلفی از قبیل: خوردن مواد غذایی آلوده و یا تحت فشار و استرس شدید روحی قرار گرفتن (مرگ عزیزان، طلاق و ...) بروز كند. اسهال تحت هر عاملی كه باشد، علاوه بر درمان علت اولیه نیاز به رعایت رژیم غذایی خاصی دارد كه از تشدید آن جلوگیری شود. در این جا چندین مورد را توضیح می‌دهیم.

مـوز:
موز یكی از موادی است كه برای سیستم گوارشی كه به هنگام اسهال به هم ریخته، مناسب می‌باشد، زیرا میوه‌ای ملایم و سهل الهضم می‌باشد. موز به علت دارا بودن پتاسیم فراوان، می‌تواند به جایگزین كردن الكترولیت‌هایی كه دراثر اسهال از بدن دفع شده‌اند، كمك كند. از طرفی موز به علت داشتن پكتین فراوان (نوعی فیبر قابل حل) می‌تواند به جذب و حفظ مایعات در روده‌ها كمك كرده و از دفع آب و سایر مواد مورد نیاز بدن جلوگیری ‌كند.
موز همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از یك نوع فیبر قابل حل به نام اینولین می‌باشد كه به رشد و تقویت باكتری‌های مفید بدن كه در روده زندگی می‌كنند، كمك می‌كند.

آسان ترین روش های کاهش وزن

جلوی صندلیتان آینه‌ای نصب كنید. تحقیقات، حاكی از آن است كه صرف شام در جلوی آینه، باعث می‌شود غذائی كه میل می‌كنید، به حدود یك سوم كاهش می‌یابد.

یك دیس سبزی تهیه ببینید. تحقیقات، نشان می‌دهد كه صرف اغذیه‌ آبدار مثل خیار، گوجه‌فرنگی، كدو، سالاد و سوپ، از ازدیاد كالری بدن می‌كاهد. در ضمن، این نتیجه با صرف آب خالی حاصل نمی‌شود. چون بدن در ساز وكار‌های متفاوتی، مراحل رفع تشنگی و گرسنگی را انجام می‌دهد. به بیان ساده‌تر، مایعات (چای، قهوه یا انواع آب میوه) جای غذا را نمی‌گیرد و به فرد احساس سیری نمی‌دهد.

 از سبزی‌ها به عنــــــوان حجم‌دهنــــده‌ وعده‌هـــای  غذائی اســـتفاده كنید. می‌توان به سالاد ماكارونی، املت و ...، سبزی‌هائی مانند براكلی، هویج و گوجه‌فرنگی به جای افزودن مایونز یا تخم‌مرغ بیش‌تر اضافه كرد.

غذاهای آرامبخش برای عصبانی ها

سلامت نیوز:این روزها  «استرس» كلمه‌ای است كه زیاد می‌شنویم و شاید به خاطر این است كه استرس به نوعی با زندگی ما همراه شده است و هر روز آن را در محیط‌های مختلف و به درجات گوناگون تجربه می‌كنیم. داشتن استرس و مواجهه با عوامل استرس‌زا نقش مهمی در شكل گیری رفتارها و خلق و خوی ما دارد. اما آیا می‌‌دانید می‌توان با به کارگیری راهكارهای تغذیه‌ای، تاثیر این استرس‌ها را بر زندگی به حداقل رساند؟

داشتن یک رژیم غذایی نامنظم و آشفته نقش مهمی در بروز استرس دارد که معمولا شامل مصرف چای و میان وعده‌ها به طور مکرر و نامنظم است. اما با خوردن منظم وعده‌‌های غذایی، مصرف میان وعده‌های مغذی، در اولویت قرار دادن وعده‌‌های اصلی غذایی و در كنار آن انتخاب خوردنی‌های مناسب، می‌توان تا حد امکان استرس روزانه را از خود دور نگهداشت. برخی مواد غذایی تاثیر نامطلوبی بر مغز و خلق و خوی ما دارند و بهتر است در صورتی كه  افراد پر استرسی هستیم، از آنها کم تر استفاده کنیم. در پروژه‌‌ای به نام «پروژه غذا و خلق» که توسط محققان تغذیه در انگلستان به انجام رسیده است، مواد غذایی استرس‌‌زا به شرح زیر معرفی شدند. در این پژوهش كه بر اساس اطلاعات به دست آمده از تجارب شخصی ۲۰۰ نفر بود، حدود ۹۰ درصد افراد مورد بررسی گزارش كردند كه کاهش مصرف یا حذف «خوراکی‌های استرس‌‌زا» مانند شکر (۸۰ درصد)، کافئین (۷۹ درصد)، الکل (55 درصد) و شکلات (53 درصد) بیشترین تاثیر مثبت را بر بهداشت روان آن‌ها داشته است. دریافت بالای کافئین
بی‌‌قراری، تعریق زیاد، بی‌ خوابی و افزایش ضربان قلب را به همراه دارد. از این رو، توصیه می‌‌شود که  از نوشیدن بیش از ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز خودداری شود.


10 ماده غذايي كه چهره شما را زيباتر ميكند


در این مطلب ده ماده غذایی كه نه تنها به شما كمك می كند احساس خوبی داشته باشید بلكه كمك می كند چهره ای زيبا نیز داشته باشید معرفی می شود.
به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگارانبه نقل از بيترين؛ همان طور كه می گویند شما همان چیزی هستید كه میل می كنید درست غذا خوردن به حفظ یك زندگی سالم و در عین حال حفظ چهره ای سالم كمك می كند .وقتی احساس خوبی در مورد چیز هایی كه میل میكنید دارید و زمانی كه  موادی كه مصرف می كنید برا یشما مفید است . این شانس را دارید كه از چهره ای كه می خواهید بر خوردار باشید.

انگور بهترین میوه برای رژیم لاغری


انگور بهترین میوه برای كسانی است كه می خواهند لاغر شوند.
به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگارانبه نقل بيترين؛ این میوه خون را تصفیه كرده و بسیار مقوی و مغزی است. همچنین سینه و ریه را صاف و تمیز كرده و برطرف كننده یبوست است. انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است و برای رفع اسهال خونی از انگور استفاده می شود.
 انگور بهترین میوه برای كسانی است كه می خواهند لاغر شوند و بدن خود را از سنگ های صفراوی و مسمومیت های مزمن (مسمومیت از سرب با جیوه) پاك كنند.

صرف نوشابه های انرژی زا موجب افزایش ضربان قلب می شود

م

تهران - مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: مصرف نوشابه های انرژی زا موجب بروز انواع اختلالات گوارشی و افزایش ضربان قلب می شود .

1391/05/17 - 12:32
به گزارش دانشگاه علوم پزشكی مشهد ، دكتر 'زهرا اباصلتی ' یادآور شد كه نوشیدنی های انرژی زا حاوی كافئین،تائورین،گلوكورونولاكتون،اینوزیتول،مالتودكسترین،ویتامین ها و عصاره های گیاهی مانند جین سینگ و شیزاندرا است كه تاثیرات منفی بر سلامتی انسان می گذارد و اختلالات گوارشی یا عوارض قلبی را موجب می شوند.
وی افزایش وزن و چاقی، اسهال ، تهوع ، دل درد ، بی خوابی ، اعتیاد ، اختلال در الكتولیت های بدن و افزایش فشار خون را از دیگر عوارض مصرف نوشابه های انرژی زا دانست و گفت این عوارض زمانی بیشتر می شوند كه این نوشیدنی ها در حجم زیاد مصرف شوند.
اباصلتی خاطر نشان كرد :‌ نوشابه های انرژی زا همچنین باعث از دست رفتن آب بدن درصورت مصرف در حجم بالا می شوند. این موضوع برای ورزشكارانی كه فعالیت بدنی بسیار سنگین دارند ،خطرناك است.

عصاره توت فرنگی پوست را درمقابل اشعه فرابنفش محافظت می‌كند


تهران – دانشمندان ایتالیایی و اسپانیایی امروز اعلام كردند كه عصاره توت فرنگی پوست را دربرابر اشعه خطرناك فرابنفش محافظت می‌كند

1391/05/17 - 12:32
به گزارش 'هلث'، پوششی از عصاره این میوه بر روی پوست یك سلاح كاملاً محافظ در برابر اشعه زیان‌بار خورشید است و همچنین صدمات وارده به DNA را به‌طور كلی كاهش می‌دهد.

مصرف زیاد زرده تخم مرغ خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد

تهران- نتایج یك مطالعه كه به تازگی انجام شده است نشان می دهد كه مصرف زیاد زرده تخم مرغ تاثیر بسیار بدی بر رگ های خونی دارد و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد.

1391/05/17 - 12:32
به گزارش پایگاه اینترنتی زینیوز، نتایج این مطالعه كه توسط محققان كانادایی انجام شده است نشان می دهد كه مصرف زیاد زرده تخم مرغ موجب تجمع پلاك كاروتید در رگ های خونی می شود.

مواد غذایی كه از پیری مغز جلوگیری می‌كنند شناخته شدند

 محققان تغذیه امروز مواد غذایی ای را كه موجب بهبود و تقویت عملكرد مغز می‌شود و از پیری مغز جلوگیری می‌كنند اعلام كردند

1391/05/17 - 12:32
به گزارش 'هلث'، مصرف روزانه این مواد به همراه انتخاب الگوی مناسب زندگی باعث می‌شود كه فرد با صرف انرژی كمتر در تمام امور روزانه از رابطه شخصی و اجتماعی گرفته تا كار و تحصیل موفقیت های بیشتری كسب كند