كودكان مادران سيگاري‌ چاق‌تر هستند

 استعمال دخانيات در دوران بارداري با ايجاد تغييرات در قسمتي از مغز كودكان، تمايل آنها به خوردن غذاهاي چرب در آينده را افزايش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از تحقيقات آنلاين صورت گرفته در آرشيو روان‌پزشكي عمومي، محققان كانادا با انجام تحقيقات و آزمايشات خود بر روي تعدادي از كودكان و نوجوانان دريافتند كه زناني كه در حين دوران بارداري خود سيگار مي‌كشيدند با ايجاد تغييرات در بادامه مغز كودكان خود باعث توسعه چاقي در آنها شدند.
نتايج حاصل از اين گزارش مي‌افزايد كه بخش آميگدال يا بادامه مغز كودكاني كه مادران آنها در زمان حاملگي دخانيات مصرف نمي‌كردند به طور قابل توجهي كوچكتر از آميگدال مغز كودكان مادران سيگاري بوده است كه در واقع حجم آميگدال مغز رابطه معكوسي با مصرف ميزان چربي و تمايل به خوردن غذاهاي چرب را دارد و حجم كمتر آن مصرف چربي را محدودتر مي‌كند.
براساس اين گزارش محققان افزودند: فرزندان زناني كه در طول زمان بارداري اقدام به سيگار كشيدن مي‌نمايند در نهايت وزن بالاتري داشته و شاخص توده جرمي (BMI)‌ آنها نيز در مقايسه با كودكان ديگر بيشتر بوده و ميزان چربي كل بدنشان بيشتر از كودكان ديگر خواهد شد.
به گفته محققان مطالعات قلي نيز نشان داده‌اند كه قرار گرفتن مستقيم نوزاد در معرض دودسيگار از طريق رحم تا اواخر بارداري، منجر به افزايش خطر چاقي و اضافه وزن در كودكان به ويژه در سنين پيش از دبستان مي‌شود.

آیا افزایش وزن در میانسالی طبیعی است؟

آیا افزایش وزن در میانسالی طبیعی است؟ این تفکر وجود دارد که علت افزایش وزن در میانسالی تغییر سطح هورمون‌هاست و این امری طبیعی و غیر قابل پیشگیری و کنترل می‌باشد. اما واقعیت آن است که تغییرات هورمون‌ها تنها مسئول 1 تا 5/2 کیلوگرم افزایش وزن هستند و باقی افزایش وزن در دوره میانسالی به زیاده‌خوری، شیوه غلط زندگی، استرس و عدم فعالیت بدنی بستگی دارد.


پیشگیری از چاقی در میانسالی


این امر وابسته به 3 مسئله است: ذهن، برنامه غذایی، فعالیت بدنی.

* به این معنی که از ذهن خود برای کنترل استرس استفاده کنید. استرس شما ممکن است به دلیل شیوه غلط زندگی شما باشد. افرادی که استعداد چاقی دارند معمولاً در هنگام استرس غذای بیشتری می‌خورند بدون آن که بدان توجه داشته باشند. از طرف دیگر تغییرات سوخت و ساز در هنگام استرس نیز به تجمع بافت چربی در بدن منجر می‌گردد.

انورکسیا (بی اشتهایی عصبی) چیست؟

انورکسیا (بی اشتهایی عصبی) چیست؟ معنی لغوی انورکسیا از دست دادن اشتیاق و انگیزه است، البته این تعریف تا حدودی گمراه کننده است چرا که افراد مبتلا به انورکسیا اغلب دچار گرسنگی هستند، اما غذا نمی‌خورند. این افراد ترس بسیار زیادی از چاق شدن دارند حتی اگر بسیار لاغر باشند. به همین دلیل سعی می‌کنند با محدود کردن دریافت مواد غذایی و ورزش بیش از حد کاهش وزن داشته باشند. این مشکل هنگامی که وزن فرد 15 درصد کمتر از وزن ایده آل او باشد قابل تشخیص است.
اختلالات تغذیه‌ای مانند انورکسیا در زنان متداول‌تر از مردان است.
احتمال این بیماری در بازیگران، مدل‌ها، ورزشکارانی که ظاهر و وزن، با اهمیت است مثل کشتی، ژیمناستیک و ... نیز بیشتر می‌باشد.
این افراد تمایل دارند در مدرسه یا محیط کار بسیار خوب عمل کنند اما از طرفی با عقده و ترس بزرگ می‌شوند. این مشکل در هر زمانی می‌تواند ایجاد شود اما معمولاً نزدیک سن بلوغ شروع می‌شود.

فعالیت بدنی و پیشگیری از افزایش وزن در سالمندی

فعالیت بدنی و پیشگیری از افزایش وزن در سالمندی امروزه چاقی یکی از معضلات زندگی صنعتی برای تمام گروه های سنی بخصوص افراد مسن می باشد. بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، افزایش فشار خون و سایر بیماریها به دنبال چاقی شکل می گیرند.در دهه گذشته، شیوع چاقی ۵۰ درصد افزایش یافته است و نوع رژیم غذایی و کاهش فعالیت بدنی عوامل اصلی صعود این ارقام شناخته شده¬اند. امروزه متخصصان علت عمده چاقی را کم تحرکی و ورزش ناکافی می دانند . بنابراین موثرترین روش درمان چاقی افزایش فعالیت بدنی و سوخت و ساز بدن است. اما تا به امروز مشخص نشده است که چه میزان فعالیت بدنی لازمه جلوگیری از اضافه وزن و چاقی می باشد.
در این راستا مطالعه ای برگرفته از International Journal of Obesity  به منظور بررسی مقادیر متفاوتی از فعالیت بدنی و تاثیر آن بر پیشگیری از افزایش وزن در مردان مسن صورت گرفت.

چربی حیوانی قبل از بارداری و خطر دیابت بارداری

چربی حیوانی قبل از بارداری و خطر دیابت بارداری اسیدهای چرب مشتق شده از چربی های خوراکی در هموستاز گلوکز نقش اساسی ایفا می کنند. با این وجود  مطالعاتی که تاکنون بر عادات غذایی پیش از بارداری به خصوص نوع چربی مصرفی و ریسک ابتلا به دیابت بارداری انجام شده است، بسیار محدود بوده و اغلب با نتایج متضادی همراه بوده است.

پیرامون این موضوع محققین بخش اپیدمیولوژی دانشگاه هاروارد مطالعه ای را به منظور بررسی رابطه ی ابتلا به دیابت بارداری با نوع، مقدار و منبع چربی دریافتی فرد در پیش از بارداری طراحی  نمودند.

این مطالعه آینده نگر با استفاده از اطلاعات آماری 13475 خانم که در سالهای 2001- 1991 بارداری خود را گزارش کرده بودند، انجام شد. از بین این افراد 860 نفر در طی بارداری خود مبتلا دیابت بارداری شده بودند. سپس به شیوه رگرسیون استدلالی، ریسک احتمالی ابتلا به دیابت بارداری نسبت به درصد چربی کل مصرفی، نوع خاص چربی و منبع چربی تخمین زده شد.

فکر سالم، غذای سالم

فکر سالم، غذای سالم بسیاری از افراد چاق همواره از فقدان قدرت خودداری و کنترل خویش در برابر وسوسه های غذایی گله مند هستند و آنرا بسیار دشوار و گاهی غیر ارادی می دانند، اما طبق تحقیقات انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا (Caltech) این تصمیم گیری می تواند به آسانی با تغییر توجه و تمرکز فرد به سوی جنبه های سلامتی یک غذا ، تحت تاثیر قرار گیرد.
این مطالعه که در Journal of Neuroscience  منتشر شده است، با هدف تعیین ارتباط بین توجه به جنبه های سالم زندگی و قدرت خوددرای در انتخاب یک غذا انجام شد.
در این مطالعه 33  فرد بزرگسال داوطلب که هیچ یک از رژیم غذایی خاص پیروی نمی کردند یا قصد کاهش وزن نداشتند مورد تصویربرداری مغزی قرار گرفتند.

مصرف نوشابه و خطر ابتلا به کبد چرب و بیماری های متابولیک

مصرف نوشابه و خطر ابتلا به کبد چرب و بیماری های متابولیک
ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین شده با ساکاروز (نوشابه های معمولی) با چاقی، سندرم متابولیک و اختلالات قلبی عروقی در مطالعات کوتاه مدت مختلف نشان داده شده است. این مطالعات همگی به صورت مداخلات کوتاه مدت انجام گرفته اند و مطالعات مداخله ای بلند مدت برروی انسان جهت تعیین تاثیر نوشابه بسیار کم صورت گرفته است.
 از این رو، در مطالعه ای که اخیرا در مجله AJCNبه چاپ رسیده است تاثیر مصرف نوشیدنی های شیرین شده با ساکارز بر روی تغییرات ایجاد شده در توده چربی و نشست چربی خارجی در کبد و بافت ماهیچه ای در مقایسه با شیر و نوشیدنی های رژیمی بدون کالری بررسی شده است.
در این مطالعه 47 فرد دچار اضافه وزن به صورت تصادفی در 4 گروه قرار گرفتند. هر 4 گروه به مدت 6 ماه روزانه یک لیتر از مایعات تعیین شده استفاده می کردند.

اهمیت کاهش وزن در افراد چاق دیابتی

اهمیت کاهش وزن در افراد چاق دیابتی بسیاری از افراد چاق همواره از فقدان قدرت خودداری و کنترل خویش در برابر وسوسه های غذایی گله مند هستند و آنرا بسیار دشوار و گاهی غیر ارادی می دانند، اما طبق تحقیقات انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا (Caltech) این تصمیم گیری می تواند به آسانی با تغییر توجه و تمرکز فرد به سوی جنبه های سلامتی یک غذا ، تحت تاثیر قرار گیرد.
این مطالعه که در Journal of Neuroscience  منتشر شده است، با هدف تعیین ارتباط بین توجه به جنبه های سالم زندگی و قدرت خوددرای در انتخاب یک غذا انجام شد.
در این مطالعه 33  فرد بزرگسال داوطلب که هیچ یک از رژیم غذایی خاص پیروی نمی کردند یا قصد کاهش وزن نداشتند مورد تصویربرداری مغزی قرار گرفتند.

قندهای رژیمی در چاقی و دیابت

قندهای رژیمی در چاقی و دیابت
امروزه شیرین کننده های مصنوعی و دیگر جایگزین های قند در طیف متنوعی از غذاها و نوشیدنی ها تحت عنوان (غذاهای بدون قند)  یا (غذاهای رژیمی) یافت می شوند از جمله: نوشیدنی های شیرین و نوشابه ها ، آدامس ، ژله، برخی نان های شیرمال و شیرینی جات آبمیوه، بستنی و...
اگر قصد کاهش وزن را داشته باشید و یا به دیابت مبتلا باشید ممکن است خیلی از افراد مصرف شیرین کننده های مصنوعی را به شما پیشنهاد کنند. لذا آگاه شدن از فواید و مضرات شیرین کننده های مصنوعی ایده بسیار خوبی به شمار می آید.
تعریف شیرین کننده های مصنوعی :
شیرین کننده های مصنوعی جایگزین های صنعتی برای شکر می باشند هرچند ممکن است از منابع طبیعی مانند گیاهان و یا خود قند بر گرفته شده باشند . شیرین کننده های مصنوعی به عنوان شیرین کننده هایی قوی شناخته می شوند چرا که اغلب به مراتب از قند و شکر عادی شیرین تر می باشند از آنجا که  شیرین‌کننده‌های مصنوعی از شکر عادی  بسیار شیرین‌ترند،لذادر مقایسه با شکر  مقادیر کمتری از آنها  برای ایجاد همان میزان طعم شیرین لازم است.

رژیم غذایی دیابت نوع دو

رژیم غذایی دیابت نوع دو
دیابت و بیماری های متابولیک ناشی از چاقی به دلیل شیوع روزافزون چاقی در کشور ما و نیز سایر کشورها در طی سال های اخیر شیوع پیشرونده ای داشته است، طوری که باعث شده همه ی ما کم و بیش در بین آشنایان و اقوام خود مبتلایان به این بیماری مزمن را داشته باشیم. میزان مبتلایان به دیابت را حدود پنج میلیون نفر در کشور تخمین می زنند که بیش از 90 تا 95 درصد از مبتلایان به این بیماری، مبتلایان به دیابت نوع دوم می باشند. در دیابت نوع دو، انسولین (هورمون تنظیم کننده قند خون) حداقل در مراحل اولیه به میزان کافی ترشح می شود، ولی به نوعی، مقاومت در برابر عملکرد طبیعی این هورمون در سطح سلول های بدن وجود دارد که نتیجه آن بالا رفتن سطح قند خون می باشد.