دکتر یوسف حمیداوغلی- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه زیستگاه اصلی گیاه استیویا در کشور پاراگوئه است، افزود: در سال 1383 تعدادی از ارقام گیاه استیویا را به صورت گلدانی به ایران وارد کردیم. از آنجایی که این گیاه در شرایط معمولی بذر نمی دهد با استفاده از روش کشت بافت اقدام به تکثیر آن شد.
وی با بیان اینکه این گیاه در شرایط آزمایشگاهی تکثیر و سپس به مزارع منتقل شد، اظهار داشت: پس از انجام تستهای لازم بر روی زمین از میان ارقامی که مطالعه بر روی آنها صورت گرفت بهترین برای آب و هوای گیلان انتخاب و تولید انبوه آن آغاز شد.
جعفر اوغلی با اشاره به ویژگیهای این گیاه، خاطر نشان کرد: استیویا گیاه بوته ای است و حداکثر رشد آن 80 تا 85 سانتیمتر در شرایط آب و هوایی گیلان است. برگهای آن بسیار شیرین به گونه ای که برگهای خام آن 20 تا 30 برابر شیرین تر از شکر است.
برگ گیاه شیرین استیویا که قند آن جذب خون نمی شود