
یبوست از مشکلات شایع دستگاه گوارش است که با مصرف برخی از مواد غذایی به ویژه مواد خوراکی صنعتی و فرآوری شده تشدید میشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت اینترنتی هلت می آپ، همانطور که برخی از مواد غذایی مانند خوردنیهای حاوی فیبر زیاد در پیشگیری و درمان یبوست موثر هستند، برخی از خوردنیها نیز این مشکل گوارشی را تشدید میکنند. مهمترین مواد غذایی که باید برای پیشگیری از یبوست از مصرف آنها پرهیز کنید عبارتند از:
- غذاهای فرآوری شده به صورت منجمد، برگرها و پیتزا همگی به بروز یبوست کمک میکنند. مواد غذایی فرآوری شده، ریزمغذیهای ضروری خود را در روند فرآوری از دست میدهند و حاوی فیبر اندکی هستند و آنچه باقی میماند و به عنوان پیتزا یا نودل عرضه میشود در تشدید یبوست نقش قابل ملاحظهای خواهد داشت.
- شیرینیها و تنقلات نشاستهای نیز حاوی قند و چربی فراوان هستند. این خوراکیها هر چند با چای و قهوه دلچسب به نظر میرسند اما در واقع ذخیره فیبر بسیار اندکی دارند و به بروز یبوست کمک میکنند. برای ایجاد تعادل در دستگاه گوارشی پس از مصرف این خوراکیها مصرف مواد غذایی حاوی فیبر فراوان مثل میوه و سبزی توصیه میشود.