دلایل زیادی برای افزایش وزن وجود دارد، ممكن است در برخی شرایط مانند ناراحتی، استرس یا زمان تنهایی با خوردن خود را آرام كنید.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ اضافه وزن و چاقي با ذخيره بيش از حد انرژي به صورت چربي در بدن ظاهر ميشود. در ايران اضافه وزن و چاقي در افراد بزرگسال (25 تا 60 سال) بسيار شايع است و در كودكان و نوجوانان نيز روند رو به افزايشي را طي ميكند.
چاقي کمتر از 20 درصد اضافه وزن شمرده مي شود و درمان آسان تري دارد اگر ما بتوانيم تعادلي بين انرژي وارد شده به بدن و انرژي مصرفي بدن برقرار کنيم چاق نخواهيم شد.مصرف طبیعی آجیل، برای سلامتی افراد مفید است اما مصرف بیرویه آن باعث چاقی و افزایش وزن میگردد که عوارضی به دنبال خواهد داشت و اگر آجیل بر حسب عادت روزانه مصرف شود به علت اینکه جزء منابع غنی کالری است موجب چاقی میشود.
زيانهاي چاقي چيست؟
- شانس بيشتر براي ابتلا به بيماريهاي قلبي - عروقي، سكتهها، بيماري قند و انواع سرطان.
- رسوب چربي در جدار سرخرگها، گرفتگي رگها در نهايت سكته.
- درد و سفتي در مفاصل، تخريب غضروف مفصلي و سايش مفصلها.
- توقف تنفس در خواب.
- بيماري كبد و نهايتا نارسايي كبدي (سيروز).
- سنگ كيسه صفرا.
توصيهها و راهنماييهاي مفيد براي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي:
- مصرف غذاهاي چرب، سرخ شده، شيرين و شور را محدود كنيد.
- سرعت غذا خوردن خود را كاهش دهيد. هر لقمه غذا را براي مدت طولانيتر بجويد.
- غذا را در ظرف كوچكتري بكشيد. در رستوران غذاي نيم پرس سفارش دهيد.
- غذا خوردن را همزمان با ساير فعاليتها مانند تماشاي تلويزيون يا خواندن كتاب انجام ندهيد.
- براي ميان وعده از ميوهها و سبزيهاي تازه استفاده كنيد.
- از شير و لبنيات كم چرب (كمتر از 5/1 درصد) و يا بدون چربي استفاه كنيد. در مورد كودكان مصرف شير و لبنيات بدون چربي توصيه نميشود.
- مراقب باشيد بي جهت غذا نخوريد. مثلا وقتي به بچهها غذا ميدهيد باقي مانده را خودتان مصرف نكنيد.
- فعاليت بدني خود را افزايش دهيد.
چاقي کمتر از 20 درصد اضافه وزن شمرده مي شود و درمان آسان تري دارد اگر ما بتوانيم تعادلي بين انرژي وارد شده به بدن و انرژي مصرفي بدن برقرار کنيم چاق نخواهيم شد.مصرف طبیعی آجیل، برای سلامتی افراد مفید است اما مصرف بیرویه آن باعث چاقی و افزایش وزن میگردد که عوارضی به دنبال خواهد داشت و اگر آجیل بر حسب عادت روزانه مصرف شود به علت اینکه جزء منابع غنی کالری است موجب چاقی میشود.
زيانهاي چاقي چيست؟
- شانس بيشتر براي ابتلا به بيماريهاي قلبي - عروقي، سكتهها، بيماري قند و انواع سرطان.
- رسوب چربي در جدار سرخرگها، گرفتگي رگها در نهايت سكته.
- درد و سفتي در مفاصل، تخريب غضروف مفصلي و سايش مفصلها.
- توقف تنفس در خواب.
- بيماري كبد و نهايتا نارسايي كبدي (سيروز).
- سنگ كيسه صفرا.
توصيهها و راهنماييهاي مفيد براي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي:
- مصرف غذاهاي چرب، سرخ شده، شيرين و شور را محدود كنيد.
- سرعت غذا خوردن خود را كاهش دهيد. هر لقمه غذا را براي مدت طولانيتر بجويد.
- غذا را در ظرف كوچكتري بكشيد. در رستوران غذاي نيم پرس سفارش دهيد.
- غذا خوردن را همزمان با ساير فعاليتها مانند تماشاي تلويزيون يا خواندن كتاب انجام ندهيد.
- براي ميان وعده از ميوهها و سبزيهاي تازه استفاده كنيد.
- از شير و لبنيات كم چرب (كمتر از 5/1 درصد) و يا بدون چربي استفاه كنيد. در مورد كودكان مصرف شير و لبنيات بدون چربي توصيه نميشود.
- مراقب باشيد بي جهت غذا نخوريد. مثلا وقتي به بچهها غذا ميدهيد باقي مانده را خودتان مصرف نكنيد.
- فعاليت بدني خود را افزايش دهيد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر