مبارزه با عفونت‌ها با استفاده از ويتامين B3


استفاده از دوزهاي بالاي نوعي از ويتامين B3‌ به نام نيكوتين آميد مي‌تواند با عفونت‌هاي استاف مبارزه كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه تحقيقات باليني، محققان مؤسسه لينوس پائولينگ از دانشگاه ايالتي اورگان با انجام مطالعات خود در آزمايشگاه مدلي از حيوانات و آزمون‌هاي آزمايشگاهي از خون انسان دريافتند كه ويتامين B3 با داشتن ژن‌هاي خاص ضد ميكروبي، توانايي سيستم ايمني بدن را در از بين بردن باكتري‌هاي استاف تا 1000 برابر افزايش مي‌دهد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: به نظر مي‌رسد دوزهاي افزايش يافته باليني ويتامينB3‌ در خون انسان بتواند تنها در عرض چند ساعت عفونت‌هاي استاف را از بين ببرد.

مصرف بستنی‌های سنتی و خامه محلی خطر ابتلا به تب مالت را افزایش می‌دهد


بستنی‌های سنتی و پنیر و خامه محلی مهم‌ترین عامل انتقال بیماری تب مالت به انسان هستند.
مسئول بررسی، آموزش و مراقبت بیماری‌های دامی اداره دامپزشکی استان یزد گفت: تب مالت یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که سگ وگربه‌های ولگرد می‌توانند عامل این بیماری باشند همچنین دلیل شیوع و انتقال آن در بین دام، خرید و فروش و جا به جایی دام‌ها است و علائم بیماری تب مالت در دام به صورت سقط جنین و کاهش شیر و تلفات ومرگ ومیر گوساله است.
محمد عبدالحسین‌زاده در گفت وگو با خبرنگار وب دا گفت: با توجه به اینکه این باکتری از راه شیر دفع می‌شود انسان از طریق فرآورده‌های لبنی آلوده و غیر پاستوریزه می‌تواند به آن مبتلا شود و حتی دامداران از طریق تنفس در هوای آلوده و تماس با دام‌های آلوده به بیماری مبتلا می‌شوند.

پوکی استخوان شایع ترین بیماری دوران سالمندی


پوکی استخوان از بیماریهای شایع دوران سالمندی است و بیشتر سالمندان به بیماری پوکی استخوان دچار می شوند.
دکتر محمد آذینی مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت نیشابور در گفت وگو با خبرنگار وب­دا افزود: مهمترین عواملی که باعث پوکی استخوان می شوند بی حرکتی ،کمی دریافت کلسیم و عوامل وراثتی است.
 وی اظهارداشت: برای پیشگیری از پوکی استخوان توصیه می شود که میزان تحرک و فعالیت افزایش یافته و به مقدار لازم مواد پروتئینی وکلسیم دار استفاده گردد و در صورتی که رژیم غذایی متعادل و متنوع باشد و روزانه از پنچ گروه اصلی غذایی به مقدار کافی استفادهشود، می توان به مقدار زیاد از عوارض ناشی از پوکی استخوان پیشگیری نمود.
دكتر آذيني اضافه کرد: از آنجا که یبوست یکی دیگر از مشکلات سالمندان می باشد لذا توصیه میشود که به مقدار کافی مایعات (6تا8لیوان) و مواد پرفیبر (سبزیجات ،میوه ها،غلات سبوس دار وحبوبات) استفاده شود .
وی خاطرنشان کرد: پیاده روی برای کم کردن یبوست موثر است. 

كودك ابتدا از شير مادر و بعد از غذاي كمكي تغذيه شود

 يك متخصص كودك تأكيد كرد:
 
با شروع تغذيه تكميلي تأكيد مي شود  كودك ابتدا از شير مادر تغذيه شود و بعد غذاي كمكي بخورد.
به گزارش خبرنگار وب دا،‌دكتر احمد رضا فرسار با بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ قرار نيست بچه با غذاي كمكي سير شود غذاي كودك تا پايان يك سالگي همان شير مادر است اما بايد كاري كنيم كه بعد از اين زمان،‌كودك آمادگي خوردن از غذاي سفره را پيدا كرده باشد.
وي با بيان اين كه با دادن حجم كم از مواد غذايي مي خواهيم كاري كنيم كه دستگاه گوارش شيرخوار،‌ آهسته با غذاهاي مختلف آشنا شود، توصيه كرد: غذاي بچه با غذاساز يا مخوط كن له نشود بلكه اين كار با پشت قاشق يا چنگال انجام شود تا بچه به خوردن غذاهاي جامد عادت كند و با طعم هاي مختلف آشنا شود.

داروی گیاهی "اسليم كوئيك" ابتلا به ديابت را كاهش مي دهد

  
"اسليم كوئيك" دارویی گیاهی، حاوی بذر کرفس، چای سبز و هم چنین گیاه و بذر شوید است که با تقویت اثر انسولین در بدن، موجب کاهش استعداد ابتلا به بیماری دیابت می شود.
به گزارش وب دا، یک دکتر داروساز ضمن بیان این مطلب گفت: ترکیبات موجود در فرآورده اسليم كوئيك، با افزایش سوخت و ساز چربي، علاوه بر کاهش چربی های خون، از جذب چربي در روده پيشگيري مي کند.
دكتر عبداله ارجمند تقویت انسولین را، یکی از خواص گیاه چای سبز دانست و اظهار کرد: مقاومت به انسولين، بخشي از سندرم متابوليكي است كه با تجمع چربي دور ناحيه شكم همراه بوده و موجب افزايش توليد چربي و ذخیره شدن آن در بدن، می شود.

20 بخورید، 20 بگیرید

بسیاری از دانش ‌آموزان روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می ‌پردازند و تصور می‌ کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه می ‌شود، در صورتی که با تغذیه صحیح می ‌توان بازده فکری را افزایش داد.

به کارگیری نکات و توصیه ‌های زیر توان شما را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات افزایش می‌دهد:

1- در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید.

2- بررسی‌ های دانشمندان نشان می دهد که غذاهای نشاسته ‌ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تاثیر در بهبود کیفیت خواب، در شب امتحان مفید هستند.

3- صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم‌ مرغ، نان سنگک یا بربری با عسل یا پنیر استفاده شود.

4- کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمی ‌توانند صبحانه ی مفصلی بخورند، توصیه می ‌کنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.

تاثير تغذيه در افزايش بازدهي هوشي

هميشه يکي از دغدغه ‌هاي بزرگ والدين، مساله تحصيل و موفقيت درسي‌ فرزند‌ شان است. گاهي در بعضي خانواده‌ ها مي ‌بينيم که بعضي از کودکان بدون هيچ علت موجه و معلومي، ناگهان از درس و مدرسه و دانشگاه دل ‌زده مي ‌شوند و رغبت چنداني به تحصيل نشان نمي ‌دهند. گاهي برخي معلمان به والدين يک دانش‌آموز مي ‌گويند که فرزند شما در کلاس درس، توجه و تمرکزي روي درس ندارد و زياد دچار افت تحصيلي مي ‌شود. شايد براي بسياري از والدين، قبول اين واقعيت، غير قابل ‌تصور باشد که در بسياري از اين موارد، يکي از علل مهم اين مسايل مي‌ تواند اختلالات تغذيه ‌اي و کمبود دريافت برخي از مواد مغذي باشد. در اين خصوص برليانت بزرگمهر، مسئول کميته آموزش همگاني انجمن تغذيه ايران، حرف ‌هاي جالبي دارد که شنيدنش خالي از لطف نيست.
به گفته خانم بزرگمهر، امروزه تحقيقات و بررسي هاي گسترده ‌اي در کشورهاي مختلف از جمله ايران انجام شده که تاثير مهم و قابل توجه تغذيه را در افزايش بازدهي هوشي، قدرت يادگيري و تمرکز به اثبات رسانده‌ اند.

بعد از غذا میوه بخوریم یا نخوریم؟

برخی از همکاران متخصص به مراجعان خود توصیه می ‌کنند که بعد از غذا میوه نخورند. اما بنده به این موضوع اعتقادی ندارم. هیچ دلیل علمی و منطقی هم در کتب تغذیه پیدا نمی شود که به یک فرد سالم توصیه کند بعد از غذا میوه نخورد.
بخورید
* با توجه به این مساله و روند رو به رشد اضافه وزن و چاقی در جامعه ی ما و عادت بسیاری از ما که بعد از غذا، به ویژه در مهمانی‌ ها، دسرهای چرب و شیرین می‌ خوریم، اگر به جای این نوع از دسرها سراغ میوه‌ ها برویم، نه تنها بد نیست؛ بلکه عالی است.

* داستان میوه و فیبرها مساله کاملا مشخصی است. فرد سالمی که هیچ مشکل گوارشی ندارد و در حد متعادل میوه مصرف می ‌کند، نه تنها خوردن میوه بعد از غذا برای هضم غذای او مشکلی پیش نمی ‌آورد بلکه برای دستگاه گوارش او نیز مفید بوده و این می ‌تواند از بروز بسیاری از ناراحتی‌ ها مثل یبوست که در دراز مدت مهم ‌ترین عامل خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ است، جلوگیری کند.

رازهای 100 ساله شدن

این صفحه را بخوان و بر عمر خود بیفزا

"الهی صد ساله بشی!" نمی ‌دانم شما هم دوست دارید استجابت این دعا که بیشتر افراد مسن در حق جوانان می ‌کنند شامل حال تان بشود یا نه! شاید هم تا به حال این موضوع را جدی نگرفته ‌اید که روزی کنار یک کیک بزرگ با 100 شمع در کنار نوه و نتیجه و ندیده‌های تان بنشینید و عکس یادگاری بیندازید چون باور نمی ‌کنید با این اوضاع و احوال روزگار آن قدرها عمر کنید! اما اگر دوست دارید راز طول عمر افرادی که 120 تا 130 سال عمر کرده ‌اند را بدانید بد نیست با ما همراه شوید.

رمز و راز طول عمر
1- هر روز سبزیجات و هفته ‌ای یک بار گوشت ترجیح دارد. مصرف مواد گیاهی، میوه و سبزیجات با کاهش بروز بیماری‌ های تحلیل برنده و سرطان همراه است. تخمین زده می‌ شود یک سوم تمام مبتلایان به سرطان به دلیل مصرف کم سبزیجات و میو‌ه‌جات در رژیم غذایی بیمار شده‌اند. عدم مصرف گوشت توصیه نمی‌ شود اما باید محدود باشد.

مقايسه گوشت با سويا

بالاخره سويا مفيد است يا مضر؟ خوب است يا بد؟ اين سوال براي هرکسي که تحقيقات ضد و نقيض مربوط به اين منبع پروتئين گياهي را خوانده باشد، خواه ‌ناخواه، پيش مي ‌آيد.
دکتر تيرنگ نيستاني، متخصص تغذيه و رژيم‌ درماني، به اين سوال و ساير سوال‌ هاي ما درباره خواص سويا پاسخ مي ‌دهد.
آقاي دکتر! اجازه دهيد با اين سوال شروع کنيم که اصلا سويا چيست؟
آنچه به عنوان پروتئين سويا در بازار عرضه مي ‌شود، در واقع، از نوعي لوبيا گرفته شده است. به عبارت ساده‌ تر، لوبيايي است که در صنعت روغن آن گرفته و پروتئين آن استخراج شده و با روش ‌هاي خاصي به آن شکل داده‌اند و به حالتي که در بازار مي ‌بينيم به عنوان پروتئين سويا عرضه شده است. يعني از نظر تغذيه اي در طبقه ‌بندي غذاها، سويا جزو حبوبات است.
پس چرا تا اين حد روي پروتئين سويا تاکيد مي ‌شود؟