20 بخورید، 20 بگیرید

بسیاری از دانش ‌آموزان روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می ‌پردازند و تصور می‌ کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه می ‌شود، در صورتی که با تغذیه صحیح می ‌توان بازده فکری را افزایش داد.

به کارگیری نکات و توصیه ‌های زیر توان شما را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات افزایش می‌دهد:

1- در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید.

2- بررسی‌ های دانشمندان نشان می دهد که غذاهای نشاسته ‌ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تاثیر در بهبود کیفیت خواب، در شب امتحان مفید هستند.

3- صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم‌ مرغ، نان سنگک یا بربری با عسل یا پنیر استفاده شود.

4- کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمی ‌توانند صبحانه ی مفصلی بخورند، توصیه می ‌کنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.

تاثير تغذيه در افزايش بازدهي هوشي

هميشه يکي از دغدغه ‌هاي بزرگ والدين، مساله تحصيل و موفقيت درسي‌ فرزند‌ شان است. گاهي در بعضي خانواده‌ ها مي ‌بينيم که بعضي از کودکان بدون هيچ علت موجه و معلومي، ناگهان از درس و مدرسه و دانشگاه دل ‌زده مي ‌شوند و رغبت چنداني به تحصيل نشان نمي ‌دهند. گاهي برخي معلمان به والدين يک دانش‌آموز مي ‌گويند که فرزند شما در کلاس درس، توجه و تمرکزي روي درس ندارد و زياد دچار افت تحصيلي مي ‌شود. شايد براي بسياري از والدين، قبول اين واقعيت، غير قابل ‌تصور باشد که در بسياري از اين موارد، يکي از علل مهم اين مسايل مي‌ تواند اختلالات تغذيه ‌اي و کمبود دريافت برخي از مواد مغذي باشد. در اين خصوص برليانت بزرگمهر، مسئول کميته آموزش همگاني انجمن تغذيه ايران، حرف ‌هاي جالبي دارد که شنيدنش خالي از لطف نيست.
به گفته خانم بزرگمهر، امروزه تحقيقات و بررسي هاي گسترده ‌اي در کشورهاي مختلف از جمله ايران انجام شده که تاثير مهم و قابل توجه تغذيه را در افزايش بازدهي هوشي، قدرت يادگيري و تمرکز به اثبات رسانده‌ اند.

بعد از غذا میوه بخوریم یا نخوریم؟

برخی از همکاران متخصص به مراجعان خود توصیه می ‌کنند که بعد از غذا میوه نخورند. اما بنده به این موضوع اعتقادی ندارم. هیچ دلیل علمی و منطقی هم در کتب تغذیه پیدا نمی شود که به یک فرد سالم توصیه کند بعد از غذا میوه نخورد.
بخورید
* با توجه به این مساله و روند رو به رشد اضافه وزن و چاقی در جامعه ی ما و عادت بسیاری از ما که بعد از غذا، به ویژه در مهمانی‌ ها، دسرهای چرب و شیرین می‌ خوریم، اگر به جای این نوع از دسرها سراغ میوه‌ ها برویم، نه تنها بد نیست؛ بلکه عالی است.

* داستان میوه و فیبرها مساله کاملا مشخصی است. فرد سالمی که هیچ مشکل گوارشی ندارد و در حد متعادل میوه مصرف می ‌کند، نه تنها خوردن میوه بعد از غذا برای هضم غذای او مشکلی پیش نمی ‌آورد بلکه برای دستگاه گوارش او نیز مفید بوده و این می ‌تواند از بروز بسیاری از ناراحتی‌ ها مثل یبوست که در دراز مدت مهم ‌ترین عامل خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ است، جلوگیری کند.

رازهای 100 ساله شدن

این صفحه را بخوان و بر عمر خود بیفزا

"الهی صد ساله بشی!" نمی ‌دانم شما هم دوست دارید استجابت این دعا که بیشتر افراد مسن در حق جوانان می ‌کنند شامل حال تان بشود یا نه! شاید هم تا به حال این موضوع را جدی نگرفته ‌اید که روزی کنار یک کیک بزرگ با 100 شمع در کنار نوه و نتیجه و ندیده‌های تان بنشینید و عکس یادگاری بیندازید چون باور نمی ‌کنید با این اوضاع و احوال روزگار آن قدرها عمر کنید! اما اگر دوست دارید راز طول عمر افرادی که 120 تا 130 سال عمر کرده ‌اند را بدانید بد نیست با ما همراه شوید.

رمز و راز طول عمر
1- هر روز سبزیجات و هفته ‌ای یک بار گوشت ترجیح دارد. مصرف مواد گیاهی، میوه و سبزیجات با کاهش بروز بیماری‌ های تحلیل برنده و سرطان همراه است. تخمین زده می‌ شود یک سوم تمام مبتلایان به سرطان به دلیل مصرف کم سبزیجات و میو‌ه‌جات در رژیم غذایی بیمار شده‌اند. عدم مصرف گوشت توصیه نمی‌ شود اما باید محدود باشد.

مقايسه گوشت با سويا

بالاخره سويا مفيد است يا مضر؟ خوب است يا بد؟ اين سوال براي هرکسي که تحقيقات ضد و نقيض مربوط به اين منبع پروتئين گياهي را خوانده باشد، خواه ‌ناخواه، پيش مي ‌آيد.
دکتر تيرنگ نيستاني، متخصص تغذيه و رژيم‌ درماني، به اين سوال و ساير سوال‌ هاي ما درباره خواص سويا پاسخ مي ‌دهد.
آقاي دکتر! اجازه دهيد با اين سوال شروع کنيم که اصلا سويا چيست؟
آنچه به عنوان پروتئين سويا در بازار عرضه مي ‌شود، در واقع، از نوعي لوبيا گرفته شده است. به عبارت ساده‌ تر، لوبيايي است که در صنعت روغن آن گرفته و پروتئين آن استخراج شده و با روش ‌هاي خاصي به آن شکل داده‌اند و به حالتي که در بازار مي ‌بينيم به عنوان پروتئين سويا عرضه شده است. يعني از نظر تغذيه اي در طبقه ‌بندي غذاها، سويا جزو حبوبات است.
پس چرا تا اين حد روي پروتئين سويا تاکيد مي ‌شود؟

ارتباط بين وزن و بلوغ زودرس

بسياري از پدر و مادرها نگران‌ پديده‌ اي در فرزندان شان هستند به نام بلوغ زودرس و اين که مي ‌خواهند بدانند با اين پديده چگونه بايد برخورد علمي و درست داشته باشند.
ظاهر ‌شدن علائم بلوغ‌ ‌از نظر فيزيکي و هورموني در دختران قبل از 8 سالگي و در پسران قبل از 9 سالگي، ‌بلوغ زودرس ناميده مي‌ شود.
ابتدا اين کودکان بلندتر از هم سن‌ هاي خود هستند ‌ولي به ‌دليل بلوغ زودرس، ‌در نهايت قد کوتاه‌ تري در‌ ‌بلوغ خواهند داشت.
طبق آزمايش‌ ها و تحقيقات انجام شده، هم در مورد پسران و هم در مورد دختران، چاقي و بلوغ جنسي در ارتباط با يکديگر هستند، اما اين وابستگي و ارتباط با يکديگر متفاوت است؛ از اين لحاظ که در دختران ارتباط مثبت و در پسران ارتباطي منفي بين اين دو وجود دارد؛ به اين معني که دختران با بلوغ جنسي زودرس، چاق ‌تر از حد معمول اما پسران مبتلا به بلوغ زودرس، لاغرتر از حد معمول‌ هستند. در هر دو مورد، به محض مشاهده ي چاقي يا لاغري غير عادي، بايد آزمايش‌ ها و ملاحظات مربوط به بلوغ زودرس را انجام داد.
‌بلوغ زودرس از 2 جنبه اهميت زيادي دارد؛

چاقی، قد بچه‌ ها را می‌ خورد

عوامل زیادی بر کوتاهی ‌قد کودکان تاثیر می‌ گذارد. اگر نقش ژنتیک را که عامل بسیار مهمی محسوب می ‌شود کنار بگذاریم، بحث تغذیه به میان می‌ آید و این که چه مواد مغذی و چه نوع تغذیه‌ ای می تواند بر کوتاه‌ قدی یا بلند قدی کودکان تاثیر بگذارد.
شاید امروزه زیاد به این نکته توجه نشود که چاقی، به ویژه چاقی دوران کودکی، می ‌تواند پیامدهای جبران‌ ناپذیری به دنبال داشته باشد که یکی از عوارض آن، کوتاهی قد است.
دو نوع تجمع چربی در بدن وجود دارد؛
* در یک نوع سلول‌ های چربی قابلیت دارند 85 تا 90 درصد حجم خود چربی ذخیره کنند و مثل یک بادکنک بزرگ شوند.
* در نوع دوم اگر رژیم‌ غذایی کودک یا فرد بیش از حد نیاز حاوی کالری باشد، این سلول ‌ها که مثل بادکنک بزرگ شده ‌اند تقسیم شده و بستر بیشتری برای تجمع چربی حاصل می ‌شود. به نوع دوم، چاقی هایپرپلازی گفته می ‌شود.
کودکان مبتلا به این نوع چاقی به دو دسته تقسیم می‌شوند؛

باورهای غلط درباره افزایش قد

این روزها وقتی می ‌خواهند درباره زیبایی و جذابیت کسی بپرسند، معمولا علاوه‌ بر فرم صورت، چهره، رنگ چشم و مو، سوال دیگری هم می ‌پرسند: " قدش بلنده؟ " شاید به همین دلیل باشد که خیلی‌ ها برای چند سانتی‌ متر بلند تر شدن حاضرند کفش ‌های پاشنه 10 ‌سانتی ‌بپوشند و از انواع ماساژورهای کف ‌پا استفاده کنند و حتی گاهی استخوان پای ‌شان را با جراحی بشکنند و چند ماه خانه ‌نشین شوند تا اندکی قد‌ بلند تر به‌ نظر برسند.
باورهای رایج اما نادرستی که درباره قد بلند شدن در بین مردم رواج دارد، یکی دو تا نیست. دکتر فرزاد کارگرزاده، متخصص و جراح ارتوپد و مدیر‌گروه بخش ارتوپدی بیمارستان طرفه، ما را با 6 مورد از این باورهای غلط آشنا می ‌کند.
1- از آن جایی که قد بچه‌ ها به قد والدین ‌شان می ‌رود، هیچ پدر و مادر کوتاه‌ قدی نمی ‌توانند فرزندی قد بلند داشته باشند.

درمان چاقی: تغذیه،ورزش،دارو

برای جلوگیری از چاقی هیچگاه دیر نیست. به دو صورت زیر می توانید از چاقی جلوگیری کنید:
1- تغذیه درمانی همراه با ورزش
2- دارو درمانی
تغذیه درمانی همراه با ورزش
شما می توانید با تغییر روش زندگی، تغذیه صحیح و ورزش به وزن مناسب برسید. علاوه بر آن، زندگی راحت و سلامت را برای خود فراهم می کنید.

1- آب زیادی بنوشید. در هنگام گرسنگی، آب بنوشید. آب، مواد زائد را از بدن دفع می کند و علاوه بر آن جلوی خوردن زیاد غذا را می گیرد. لازم به ذکر است که، نوشیدنی های کافئین دار ، همانند آب عمل نمی کنند.
2- لقمه را آرام بجوید و اجازه دهید تا معده پُر شود. 15 دقیقه وقت لازم است تا معده به فرد بگوید که پر شده است.
3- میوه ها و سبزیجات را فراموش نکنید.
4- کربوهیدرات ساده را کنار زده و به جای آن کربوهیدرات پیچیده مصرف کنید. کربوهیدرات ساده مانند: قند، شکر، آبنبات، نان سفید و بدون سبوس. کربوهیدرات پیچیده از قبیل: نان سبوس دار ، آجیل، غلات.

سیر بهترین درمان برای سرفه های شدید

سیر دارای ترکیبات ضد باکتری و ضد قارچی است و می بتواند با انواع عفونت ها مبازه کند بدین منظور می توان از آن هم به صورت استعمال خوراکی و هم موضعی برای درمان قارچ ها و عفونت های باکتریایی پوست استفاده نمود. تحقیقات متعددی نشان می دهد که سیر می تواند از سیستم قلبی و عروقی محافظت نماید زیرا می تواند میزان کلسترول و تری گلیسرید در خون را کاهش داده و تجمع پلاکت ها را مهار نموده و میزان فیبرینولیز را که لخته را از بین می برد، افزایش دهد. از سیر همچنین به عنوان یکی از درمان های کاهنده فشار خون یاد شده است زیرا می تواند مویرگ های ریز را باز کرده و ریتم قلب را تنظیم کند. مطالعات نشان داده اند که خوردن منظم سیر باعث کاهش احتمال ابتلا به سرطان های مری، معده و روده بزرگ می شود. این اثرات به این علت است که سیر از تشکیل مواد سرطانزا جلوگیری می نماید.