تن ماهی جایگزین مناسبی برای فست‌فود

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت:«تن ماهی به دلیل داشتن پروتیین و اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند جایگزین مناسبی برای فست‌فودها باشد.»
دکتر مسعود کیمیاگر در گفتگو با خبرنگار سامانه خبری «سلامت‌نیوز»، اظهار داشت:«بخش اعظمی از کلسیم مورد نیاز بدن از طریق مصرف ماهی برطرف می‌شود که متاسفانه سرانه مصرف این ماده غذایی در کشور بسیار پایین‌تر از استاندارد جهانی است.»
وی افزود:«همچنین ماهی سرشار از پروتیین و اسیدهای چرب امگا 3 است که می‌تواند از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کند.»
این متخصص تغذیه تصریح کرد:«رابطه معکوسی بین مصرف ماهی و بیماری‌های قلبی و عروقی وجود دارد.»
وی ادامه داد:«طبق بررسی های انجام شده، در کشورهایی که مصرف ماهی بیشتر است میزان بیماری‌های قلبی و عروقی نیز کمتر است، ماهی‌های کوچک نظیر کیلکا که هنگام پخت استخوان‌هایشان ذوب می‌شود منبع خوبی از کلسیم است و برای کسانی که نمی‌توانند شیر و فرآورده های لبنی استفاده کنند یک الگوی غذایی مناسب به شمار می‌رود.»

تاثیر ساعات مختلف خواب شب در سلامتی بدن

برای سالم زیستن، باید خواب راحت و آرامی داشته باشیم. به موارد زیر دقت کنید تا اهمیت خوابیدن برای شما روشن گردد:

ساعت 9 تا 11 شب: زمانی است برای از بین بردن مواد سمی و غیر ضروری که این عملیات توسط آنتی اکسیدان ها انجام می شود. در این ساعت بهتر است بدن در حال آرامش باشد. در غیر این صورت اثر منفی بر روی سلامتی خود گذاشته اید.

ساعت 11 تا 1 شب: عملیات از بین بردن مواد سمی در کبد ادامه دارد و شما باید در خواب عمیق باشید.

ساعت 1 تا 3 نیمه شب: عملیات سم زدایی در کیسه صفرا ، در طی یک خواب عمیق به طور مناسب انجام می شود.

ساعت 3 تا 5 صبح: عملیات از بین بردن مواد سمی در ریه اتفاق می افتد.. بعضی مواقع دیده شده که افراد در این زمان، سرفه شدید یا عطسه می کنند.

تاثیر زمان مصرف غذا بر وزن افراد

تحقیقات نشان می‌ دهند: علاوه بر کمیت و کیفیت غذای مصرف شده زمان مصرف آن نیز در تعیین وزن افراد نقش دارد.

دکتر علیرضا رهبر، متخصص تغذیه می گوید: افرادی که در ساعت‌ های نامنظم و غیر طبیعی غذا می خورند، دو برابر بیشتر از سایر افراد چاق می شوند.

بررسی های قبلی نشان می دهند؛ ساعت بیولوژیکی انسان ها در مشخص کردن میزان انرژی جذب شده از مصرف مواد خوراکی نقش دارد.

همچنین هورمون‌ هایی که در زمان خواب ترشح می شوند و تغییر دمای بدن در این زمان، بر این موضوع تاثیر گذار است؛ به طوری که افرادی که در شیفت های شبانه کار می کنند به دلیل خوردن در زمان نامناسب نیز دارای اضافه وزن می شوند.

تحقیقات نیز نشان می دهند؛ موضوع اضافه وزن تنها به میزان کالری دریافتی و میزان انرژی آزاد شده ارتباط ندارد، تغذیه در زمان مناسب به کند کردن روند چاقی در افراد کمک می کند.

یک بررسی در موش‌ ها این نظریه را تقویت می‌ کند که زمان غذا خوردن بر این که کالری‌ ها به صورت چربی در بدن تجمع می ‌یابند یا سوزانده می ‌شوند،‌ نیز تاثیر دارد.

تغذیه سالم در محل كار

اشتغال، روند معمول تغذیه خیلی از افراد را به هم می‌ زند و موجب می‌ شود كه افراد به سوی تغذیه نادرست گام بردارند.
از سوی دیگر فشار كار در كنار فقر مواد غذایی و استرس‌ می ‌تواند، كارمندان را بیمار و چاق كند.
به گفته كارشناسان تغذیه، بهترین راه برای داشتن تغذیه سالم در محل كار استفاده از آجیل و میوه است. آنها می ‌گویند هر چند به نظر سخت می ‌رسد، اما می‌ توان به سادگی ظرفی حاوی میوه و آجیل را روی میز كار قرار داد و از آن به عنوان میان وعده استفاده كرد، تا ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن در طول روز تأمین شود.
همچنین نباید آبسرد‌كن محل كار را از یاد برد و باید ساعتی یك بار برای نوشیدن آب، به آن سر زد تا هم آب مورد نیاز بدن تأمین شده و هم در بین نشستن مداوم روی صندلی، وقفه‌ای ایجاد شود. پزشكان می ‌گویند اغلب مردم در محیط كار در نوشیدن چای و قهوه زیاده ‌روی می ‌كنند اما باید این نوشیدنی‌های كافئین‌دار را تا جای ممكن با آبمیوه‌های طبیعی جایگزین كرد. همچنین مصرف غذا‌های خانگی در محل كار بر همه چیز اولویت دارد، اما در صورتی كه این امكان وجود ندارد، باید مصرف فست‌فود‌ها را به حداقل رساند و از غذا‌های سالم‌تر به عنوان ناهار استفاده كرد.
منبع: همشهری

غذا خوردن سالم در رستوران

هنگامی که در بیرون از خانه غذا می‌خورید، ممکن است فکر کنید که رعایت رژیم غذایی معمول‌تان یا مراقب بودن از لحاظ میزان کالری دریافتی کار مشکلی است.

برای آنکه در غذا خوردن در رستوران رویه سالمی را دنبال کنید، به این نکات توجه داشته باشید:

* آب، شیر کم‌چربی، چای بدون قند یا سایر نوشیدنی‌های کم‌شیرینی و کم‌کالری را سفارش دهید.
*یک سالاد کوچک که به شما کمک خواهد کرد که قبل از غذای اصلی، معده خود را پرکنید.
*دستور دهید سس سالاد را که چاق‌کننده است، جدا برای شما بیاورند.
*غذاهایی را سفارش دهید که حاوی سبزیجات باشند.
*غذاهای را سفارش دهید که بخارپز یا آب‌پز یا تنورپز شده باشند، و سرخ کرده نباشند.
*به جای یک پرس بزرگ غذا، یک پرس کوچک یا متوسط یا یک پرس بچه‌‌گانه سفارش دهید.
*به جای دیدن نمونه‌های غذا در بوفه رستوران، از منوی رستوران سفارش دهید.

منبع: تبیان

ارتباط بین تغذیه و خستگی

داشتن استرس به همراه برنامه غذایی نامناسب باعث ایجاد خستگی می شود. خستگی مزمن به سختی قابل تشخیص است. این حالت(خستگی مزمن ) طوری است که شخص دائماً احساس خستگی می کند و با استراحت کردن برطرف نمی شود و تا 50 درصد میزان فعالیت فرد را کاهش می دهد که این حالت تا 6 ماه ادامه دارد.
مهمترین عامل ایجاد خستگی، کمبود انرژی در بدن است. البته پرخوری و چاقی نیزبه اندازه کم خوری و ضعف، در ایجاد خستگی مزمن موثر است.
دریک برنامه غذایی متعادل با کالری بالا حدود65 تا 70 درصد کالری از طریق کربوهیدرات ها و حدود 15 تا 20 درصد کالری از طریق چربی تامین می شود. کربوهیدرات مورد نیاز باید از کربوهیدرات های پیچیده مثل میوه های تازه، سبزیجات ، غلات سبوس دار و پروتئین مورد نیاز از حبوبات ، سویا ، ماست ، ماهی ، میگو ، مرغ و چربی مورد نیاز بایستی از منابعی مثل آجیل، روغن های مایع گیاهی مثل روغن زیتون، ذرت ، سویا، کا نولا ،شیر و لبنیات کم چربی تأمین شود.

مواد غذایی كاهش دهنده استرس

چگونه از طریق مصرف موادغذایی با استرس مبارزه كنیم؟
1- روز خود را با مصرف یك لیوان آب پرتقال تازه یا آب میوه های طبیعی حاوی ویتامینC شروع كنید و در بقیه روز آب زیاد بنوشید، برای این كه وقتی بدن تحت استرس است بدن شما ویتامینC بیشتری احتیاج دارد. یك لیوان آب میوه تازه، نیاز اضافی شما را تأمین می كند.
نوشیدن حداقل 8 لیوان آب، بدن شما را از بی آبی حفظ می كند و مانع تحمل استرس اضافی برای بدن شماست.

2- برای صبحانه؛ یك عدد موز، مقداری موادغذایی حاوی فیبر زیاد و ماست كم چرب استفاده كنید، چرا كه موز منبع غنی ویتامینB6 است كه برای سوخت و ساز لازم است، به خصوص زمانی كه سوخت و ساز بدن مانند مواقع استرس سریع است . توجه كنید كه مصرف مكمل های اضافی ویتامینB لازم نیست، چون ممكن است استرس اضافی به بدن تحمیل كنید.

تغذیه ی با کفایت برای طحالی کارآمد


طحال در قسمت بالای معده و در زیر دنده ها در سمت چپ بدن واقع شده است و دارای گلبول های سفید خون بوده و تقریبا به اندازه یک مشت است. طحال بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن را تشکیل می دهد. سیستم ایمنی شامل گروهی از اندام ها است که شما را در برابر عفونت ها محافظت می کند، میزان مایعات بدن را کنترل می نماید و سلول های آسیب دیده را از بین می برد. در برخی موارد یک طحال آسیب دیده، پاره شده یا بیمار ممکن است دچار التهاب شود و باید توسط جراحی از بدن خارج گردد. یک رژیم غذایی سالم شامل انواع مواد غذایی است که می تواند طحال را سالم و عملکرد آن را کارآمد نگه دارد. آب نوشیدن تقریبا 8 تا 10 لیوان آب در روز می تواند سلامتی طحال را تأمین کند. طحال شما برای داشتن عملکرد مناسب نیازمند مایعاتاست. تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می دهند که وقتی شما میزان آب کافی نمی نوشید،

زنان باردار کولین بخورند

زنان باردار کولین بخورنداگر در دوره بارداری به سر می برید از نقش کولین در تغذیه خود و اثراتش بر جنین غافل نمانید.کولین از جمله مواد مغذی موجود در گروه ویتامینی B به شمار می رود که در رشد و بهبود سلول ها، همچنین روند تقسیم آنها نقش بسیار دارد.
این ماده مغذی افزون بر بهبود متابولیسم و سوخت وساز بویژه در نواحی چربی گرفته اطراف کبد مردان و زنان، سبب رشد و تکامل سلول ها، عروق و دستگاه عصبی جنین نیز می شود.
بر اساس پژوهش های صورت گرفته، در جنین موش هایی که با فقر کولین طی دوران بارداری روبه رو بوده اند، معمولا شیوع گسترده نارسایی های قلبی و وجود نواقصی در سیستم عصبی و عروق مغز آنها دیده شده است.
در برخی تحقیقات مرتبط، افزایش سطح اسید آمینه ای به نام هموسیستئین که به سبب کمبود کولین در خون مادر رخ می دهد نیز حاکی از تشدید التهابات عروقی در فرزند و همچنین افزایش احتمال بیماری هایی چون اسکیزوفرنی ، آلزایمر و ضایعات مغزی در کودکان بوده است.

ویتامین D برای رشد مغزی جنین ضروری است


تحقیقات جدید نشان داد: کمبود ویتامین D در دوران بارداری می‌تواند از رشد مغزی جنین جلوگیری کند و مهارتهای حرکتی و ذهنی او را به تاخیر اندازد.
خبرگزاری فارس: ویتامین D برای رشد مغزی جنین ضروری است

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا،‌ محققان اسپانیایی سطح ویتامین D در خون تقریباً 2000 زن در سه ماهه اول یا دوم بارداری را اندازه گیری کردند و توانایی های ذهنی و حرکتی نوزادانشان را در سن 14 ماهگی ارزیابی کردند.
آنها متوجه شدند: کودکانی که مادران آنها در دوران حاملگی کمبود ویتامین D داشتند در مقایسه با کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری میزان مناسبی از این ویتامین دریافت کرده بودند به لحاظ ذهنی و حرکتی ضعیفتر عمل کردند.