|
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
تغذیه زنان باردار
تغذیه در نوجوانان
دوره
نوجواني دوره انتقال از كودكي به جواني است كه با جهش رشد جسميو بلوغ توام است.
بنابراين تغذيه اين دوران از نظر رشد اهميت زيادي دارد. از آنجايي كه يكي از مشكلات
عمده تغذيهاي در اين دوران وجود باورهاي غلط غذايي است، لذا اصلاح باورهاي
غذايي آنها از طريق رسانههاي گروهي از اهميت بسزايي برخوردار است. براي دستيابي
به جامعهاي سالم و خلاق و پويا بايد آموزش تغذيهاي در همه ابعاد آن صورت گيرد. در
موارد فردي بايد از طريق مشاوره با متخصصان تغذيه، رژيمهاي غذايي اصلاح شوند و در
موارد گروهي توصيه ميشود كه نوجوانان براي پيشگيري از سوءتغذيه از راهنماي غذايي
ذيل كه تمامي گروههاي غذايي را دارد، در برنامه غذايي روزانه خود استفاده نمايند
1 ـ گروه نان و غلات:
روزانه 11ـ9 واحد
يك واحد نان
برابر است با 1 برش نان بربري يا سنگك به اندازه يك كف دست
برابر است
با 4 برش نان لواش به اندازه يك كف دست
يك واحد از برنج و ماكاروني پخته شده برابر است با
نصف ليوان
2 ـ گروه شير و لبنيات:
روزانه 3 واحد يا بيشتر
.
يك
واحد از شير و ماست برابر است با يك ليوان / يك واحد از پنير برابر است با
45ـ30 گرم / يك واحد از كشك برابر است با يك چهارم ليوان / يك واحد از
دوغ برابر است با 2 ليوان
تغذيه سالمندان
تغذیه ولاغری
2ـ هرگز در درمان لاغري خود از
دارو استفاده نكنيد، چرا كه دارو غذا نيست و در هر حال داراي عوارضي
ميباشد. (به استثناي داروهاي اشتهاآور و تقويتي كه توسط پزشك تجويز ميشود)
3ـ در درمان لاغري خود هيچگاه عجله نداشته باشيد، يادتان باشد كه رژيم غذايي با افزايش وزن تدريجي علاوه بر اينكه قابل تحملتر است، عوارضي نداشته، تقريباً غير قابل بازگشت ميباشد.
3ـ در درمان لاغري خود هيچگاه عجله نداشته باشيد، يادتان باشد كه رژيم غذايي با افزايش وزن تدريجي علاوه بر اينكه قابل تحملتر است، عوارضي نداشته، تقريباً غير قابل بازگشت ميباشد.
4ـ علل لاغري :
الف) فشارهاي دروني، استرسها و افسردگيها
ب) ثانويه به بيماريهايي ازقبيل : هيپرتيروئيديسم (پركاري تيروئيد)، ديابت (بيماري قند خون بالا)، بيماريهاي انگلي،
بيماريهاي گوارشي و …
ج) اختلال تغذيهاي (دريافت كم كالري و زيادي فعاليت)
د) ژنتيك
الف) فشارهاي دروني، استرسها و افسردگيها
ب) ثانويه به بيماريهايي ازقبيل : هيپرتيروئيديسم (پركاري تيروئيد)، ديابت (بيماري قند خون بالا)، بيماريهاي انگلي،
بيماريهاي گوارشي و …
ج) اختلال تغذيهاي (دريافت كم كالري و زيادي فعاليت)
د) ژنتيك
تغذیه و چاقی
|
|
رژيم غذايي درفشار خون بالا
|
|
رژيم غذايي درسرطان ها
زماني تصور ميشد كه رژيمهاي غذايي نقشي در
مرگهاي ناشي از سرطان ندارند. امروزه محققان ثابت كردهاند كه رژيم غذايي روزانه
افراد نقش مهمي در پيشگيري، بروز و درمان انواع سرطانها ايفا ميكند. با پذيرش
اين حقيقت كه انسان هر روزه ملزم به مصرف غذا ميباشد و به دليل تعداد و تنوع
سرطانهايي كه بطور بالقوه با رژيم غذايي در ارتباط هستند، ميتوان گفت كه در
حدود يك سوم سرطانهايي كه در نهايت منجر به مرگ ميشوند با آنچه كه ميخوريم در
ارتباط هستند. تاثير تحولاتي كه امروزه در نوع زندگي و عادات غذايي مردم صورت
گرفته است را نميتوان در ايجاد چنين بيماريهايي ناديده گرفت.
بدون شك استعداد ابتلا به سرطان در افراد مختلف به دليل تفاوتهاي زمينهاي و ذاتي
با يكديگر متفاوت است و علاوه بر ويژگيهاي وراثتي، عوامل بيروني نيز در ايجاد
سرطانها تاثير بسزايي دارند. با وجود شيوع روزافزون سرطان در سراسر دنيا هر روزه
خبرهاي اميدوار كنندهاي درباره اين بيماريها ميشنويم. اگر نميتوانيم در عوامل
محيطي خود تغييري ايجاد كرده و يا اگر نميتوانيم بر محيط زيست و عوامل تهديدكننده
موجود در آن غلبه كنيم، اما ميتوانيم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهاي غذايي خود
در طول زندگي احتمال ابتلا به سرطان را در خود به ميزان قابل ملاحظهاي كاهش دهيم.
مطالعه جمعيتهايي كه از يك منطقه به منطقه ديگر مهاجرت ميكنند و در نتيجه مهاجرت،
فرهنگ غذايي خود را نيز تغيير ميدهند، نشان داده است كه اين مردم در اثر تغيير
الگوي غذايي و پذيرش الگوي جديد، در معرض ابتلا به سرطانهاي شايع در منطقه قرار
ميگيرند
رژیم غذایی در بیماران قلبی
بيماري كرونر قلبي به صورت مشكلاتي از قبيل دردهاي آنژيني و
انفاركتوس (حمله قلبي) بروز ميكند. آنچه كه سبب بروز بيماري قلبي ميشود، تشكيل
تدريجي رسوبهاي چربي يا پلاكها در لايه داخلي ديواره سرخرگها ميباشد. اين
رسوبها سبب محدودكردن عبور خون ميشوند كه اين پديده را تصلب شرايين يا سخت شدن
رگها (آترواسكلروز) مينامند.
در اين بيماري هيچ علامت واضحي وجود ندارد، اما اين تا هنگامي است كه آسيب به
سرخرگها آنقدر جدي شود كه جريان خون به قلب محدود شده و سبب بروز درد شود. مسدود
شدن كامل يك سرخرگ خونرسان به قلب، منجر به حمله قلبي ناگهاني و كشنده ميشود.
روشهاي متداول جهت پيشگيري از تصلب شرايين شامل كاهش فشارخون، دريافت رژيم غذايي
كمچربي، كاهش وزن اضافي و ترك سيگار ميباشد. به برخي افراد نيز جهت كاهش كلسترول
خون، دارو داده ميشود.
تحقيقات نشان ميدهند كه ارتباط مستقيمي ميان رژيم غذايي و بيماري قلبي وجود دارد
و با دريافت يك رژيم غذايي سالم ميتوان سلامتي قلب و دستگاه گردش خون را حفظ كرد.
چه غذاهايي
براي قلب مفيد هستند؟
كلم برگ، كلم قرمز، گل كلم، كلم بروكسل، بروكلي، شلغم، چغندر، اسفناج، مارچوبه،
لوبيا سبز، نخود سبز، لوبيا قرمز، لوبيا چشم بلبلي، نخود خشك و عصاره مخمر داراي
ويتامينهاي گروه ب خصوصا اسيدفوليك هستند. تحقيقات متعددي نشان دادهاند كه اسيد
فوليكي كه بطور طبيعي در مواد غذايي يافت ميشود، ميتواند سبب كاهش مادهاي در خون
به نام هموسيستئين شود
رژيم غذايي درکم خونی و فقرآهن
كمخوني وضعيتي است كه در آن تعداد يا اندازه گلبولهاي قرمز و يا
مقدار هموگلوبين موجود در خون كاهش يافته و تبادل اكسيژن و دياكسيدكربن بين خون و
سلولهادچار اختلال ميشود. از علل ايجادكننده كمخوني ميتوان كمبودهاي تغذيهاي،
خونريزي، ناهنجاريهاي ژنتيكي، بيماريهاي مزمن و يا مسموميتهاي دارويي را نام
برد. منظور از كمخونيهاي تغذيه
اي كمخونيهايي است كه در اثر دريافت ناكافي مواد
مغذي ايجاد ميشوند.
از مهمترين مواد مغذي جهت خونسازي كه كمبود آنها موجب بروز
كمخوني ميشود ميتوان به آهن، ويتامين
ب 12
و اسيدفوليك اشاره كرد. از بين آنها كمخوني ناشي از فقر آهن يكي از شايعترين
كمخونيهاي تغذيهاي است.
كمخوني ناشي از فقر آهن
فقر آهن يكي از شايعترين اختلالات تغذيهاي در كشورهاي در حال توسعه و مهمترين
علت كمخوني تغذيهاي در كودكان و زنان در سنين باروري است كه با ايجاد گلبولهاي
قرمز كوچك و كاهش ميزان هموگلوبين مشخص ميشود كه اين بيماري سبب اتلاف منابع و
مراقبتهاي بهداشتي، كاهش بهرهوري در اثر افزايش ميزان مرگ و مير ابتلا به بيماري
در مادران و كودكان و بالاخره كاهش ظرفيت جسمي و رواني در بخش بزرگي از جامعه
ميشود.
ميخك
ميخك
Clove
نام علمی
caryophillium aromaticus
|
|
ميخك درختي است كوچك و مخروطي شكل كه برگهاي آن هيچ وقت زرد نمي شود ودر تمام طول سال سبز است . ارتفاع اين درخت تا 10 متر مي رسد . برگهاي آن نوك تيز و بيضوي و دم برگهاي آن قرمز رنگ است و به درخت زيبايي مخصوصي مي دهد گلهاي ميخك كوچك و مجتمع بصورت خوش هايي شامل 10 تا 25 گل مي باشد . وجه تسميه اين درخت بدين دليل است كه غنچه هاي خشك شده آن كه كوچك و بطول يك سانتي متر است بشكل ميخ كوچك مي باشد . |
اشتراک در:
پستها (Atom)