آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
رژيم غذايي درنقرس
تاثير تغذيه در كاهش اسيداوريك خون و بيماري نقرس

طبق آمار موجود از هر هزار مرد حدود 7 نفر و از هر هزاران زن حدود
يك نفر به اين بيماري مبتلا ميشوند. ميزان بروز اين بيماري در مردان با ميزان
اسيداوريك خون ارتباط دارد، بطوري كه در اسيد اوريك كمتر از 7 ميليگرم در
دسيليتر، اين ميزان 1/0 و در اسيد اوريك بالاي 9 ميليگرم در دسيليتر، ميزان بروز
اين بيماري به 5 درصد ميرسد. (عدد طبيعي اسيداوريك در خانمها
بين 6 ـ 2.6 و
در آقايان 7.2 ـ 3.5 ميليگرم در دسيليتر است)
نقرس در اثر توليد بيش از حد يا دفع كمترازحد اسيد اوريك (يا هر دو) بوجود ميآيد.
از ميزان600 تا 700 ميليگرم اسيد اوريكي كه روزانه دفع ميشود، يك سوم از رژيم
غذايي (پورين موجود در مواد غذايي مصرفي) و دو سوم از منابع داخلي بدن حاصل ميشود.
ده درصد موارد نقرس بر اثر توليد بيش از حد اسيداوريك و 90 درصد آن
بر اثر كاهش دفع اسيداوريك است. برخي از داروها و اختلالات و بيماريها
هم ميتوانند عامل افزايش غلظت سرمي اسيد اوريك باشند. داروهايي كه
ميتوانند در اين زمينه نقش داشته باشند عبارتند از: مصرف طولاني مدت و زياد
داروهاي مدر، لوودوپا، اسيد نيكوتينيك، پيرازيناميد و
…
. مصرف الكل و مشروبات الكلي نيز از عوامل افزايش اسيد اوريك خون ميباشد
رژيم غذايي درکلسترول بالا
خطر ابتلا به بيماري قلب و عروق و بروز حمله قلبي را ميتوان با
بوجود آوردن تغييراتي كه ميزان كلسترول را پايين بياورد كاهش داد. توجه به اين نكته
ضروري است كه به ازاي هر 1 درصد كاهش در مقدار كلسترول خون درصد خطر كاهش
مييابد. براي مثال پايين آوردن كلسترول خون به ميزان
دو تا پنج
درصد ميتواند خطر حمله
قلبي را براي
شما سي درصد
كاهش دهد. اكثر افراد ميتوانند مقدار كلسترول خون خود را تا ميزان مطلوب
پايين بياورند. مقدار كلسترول خون اساسا تحت تاثير مواد غذايي
مصرفي و زمينه ارثي مقدار كلسترول خون ميباشد. خوردن غذاهايي كه چربيهاي
اشباع شده زيادي دارند بيش از هر چيز شما را در خطر بالا رفتن
كلسترول خون قرار ميدهند. كاهش كلسترول خون با كاهش دريافت كلسترول و چربي رژيم
(مخصوصا چربي اشباع شده)، افزايش مصرف فيبرهاي غذايي محلول و ثابت نگهداشتن وزن در
حد ايدهآل امكانپذير است
چربي هاي اشباع در گوشتها
مخصوصا در گوشت قرمز مانند گوشت گوسفند و گوساله و لبنيات مانند خامه و
كره وجود دارد. بعضي از محصولات قنادي مثل
پاي ها كيك ها و كلوچه ها نيز مي توانند حاوي مقادير زيادي چربي هاي اشباع
شده باشند - همراه با كاهش مصرف چربي هاي اشباع شده لازم است
غذاهاي غني از نشاسته - كربوهيدراتها - را بيشتر مصرف كنيم
مثل غلات
صبحانهاي، سيبزميني آبپز يا كبابي، برنج پخته، لوبيا، ماكاروني
بايد به خاطر داشت كه اگر شما اضافه وزن داريد و مقدار كلسترول
خونتان بالاست كاهش وزن ميتواند به پايين آوردن كلسترول خون كمك كند. براي كساني
كه به درمان
پيشرفته تري نياز دارند درمانهاي دارويي
مؤثر در دسترس
ميباشد.
رژيم غذايي درسرما خوردگی و آنفلوآنزا
سلامتي مجاري تنفسي وابسته به دريافت هواي فاقد ميكروب و آلودگي
است. بيش از 200 نوع ويروس شناخته شده است كه به دستگاه تنفسي فوقاني اثر گذاشته و
باعث سرماخوردگي ميشوند. در اغلب موارد سرماخوردگيها خفيف بوده و به طور معمول
براي حدود يك هفته باقي ميمانند. آنفلوانزا نامياست كه به عفونت ويروسي بسيار
شديد نسبت داده ميشود و اين عفونت نيز بر دستگاه تنفسي فوقاني تاثير ميگذارند.
نام آنفلوانزا از اين باور قديمي منشاء ميگيرد كه اين بيماري را ناشي از تاثيرات
ماوراالطبيعه ميدانستهاند.
علايم سرماخوردگي به طور معمول دو تا سه روز پس از ورود ويروس به
بدن ظاهر ميشود. شايعترين علايم شامل: گلودرد، گرفتگي و يا ريزش آب بيني، سرفه،
عطسه و درد قسمتهاي
دست و پاست. خستگي، ريزش آب از چشمها
و مشكلات خوابيدن نيز ممكن است رخ دهند. در صورتي كه علائم، بيش از
يك هفته باقي بمانند و به همراه سردرد شديد، ضعف، از دست دادن اشتها و تهوع نيز
باشند احتمال اين كه بيماري به علت ويروس آنفلوانزا باشد بيشتر است. بروز تب نيز به
طور معمول شايع است. بايد توجه كرد كه در موارد عفونتهاي
ويروسي دستگاه
تنفسي فوقاني، علت بيماري را نميتوان برطرف كرد و فقط درمان علائم امكان پذير است.
تغذيه در بيماران مبتلا به واريس
|
تغذیه در مبتلایان به استئوپروز یا پوكي استخوان

پوكي استخوان عارضهاي است كه با بالارفتن سن بوجود ميآيد. در
نتيجه از استحكام بافت و املاح استخواني كم شده و از مقاومت آن كاسته ميشود.
استخوان انسان در سن كودكي خاصيت ارتجاعي و تحمل فشار زيادتري را دارد و به تدريج
سفت و محكم شده و از مقاومت آن كاسته ميشود و اين مسئله در سن 20 سالگي به اوج خود
ميرسد و بين سن 20 تا 35 سالگي استحكام استخوان به همان قوت باقي ميماند.
توس (غان)
توس (غان)
White Birch
نام علمی
Betula alba
|
![]() |
كليات گياه شناسي
غان
درختي بسيار زيبا است كه ارتفاع آن تا 30 متر مي رسد . عمر آن دراز و حدود
100 سال است . اين درخت بومي در قسمت هاي بالاي نيم كره شمالي (اروپا ،
آمريكاي شمالي ) وجود دارد . در ايران اين درخت بصورت خودرو در جنگل هاي
چالوس مي رويد . برگ هاي درخت توس بشكل لوزي ، نوك تيز و دندانه داراست . ميوه آن بصورت شاتوت دراز مي باشد كه نر آن در پائيز و ماده آن در بهار ظاهر مي شود . پوست تنه اين درخت سفيد رنگ بوده كه در سن بيست سالگي بصورت نوارهايي شبيه كاغذ از آن جدا مي شود . برگ و پوست تنه و شيره اين درخت مصرف طبي درد . |
|
تركيبات شيميايي:پوست و
برگ درخت توس داراي يك ماده شيميايي بنام بتولين Betulin
بمقدر حدود 14% مي باشد . |
شاه پسند وحشي
چاي كوهي
قاصدك
اشتراک در:
پستها (Atom)